Maverick86 Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Do tej pory jeździłem na Rossignol pursuit 100. Zamierzam się przesiąść na coś bardziej zaawansowanego. Rozważam Rossignol pursuit 400 albo Rossignol pursuit 700 ti. Ciekawie wyglądają też Elan Amphibo 14 Ti. Moje dotychczasowe narty mają 170cm (przy wzroście 178). Czy jest sens kupowania czegoś troszkę dłuższego (żeby było trochę szybciej 😉). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 Marca 2022 Udostępnij Napisano 3 Marca 2022 Podaj kolegom wagę, gdzie najczęściej jeździsz, jaki rodzaj skrętu preferujesz i jakie masz plany wobec siebie na nartach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 8 godzin temu, Maverick86 napisał: Do tej pory jeździłem na Rossignol pursuit 100. Zamierzam się przesiąść na coś bardziej zaawansowanego. Rozważam Rossignol pursuit 400 albo Rossignol pursuit 700 ti. Ciekawie wyglądają też Elan Amphibo 14 Ti. Moje dotychczasowe narty mają 170cm (przy wzroście 178). Czy jest sens kupowania czegoś troszkę dłuższego (żeby było trochę szybciej 😉). Napisz nam coś więcej o swojej jeździe (poziom umiejętności, preferowany promień skrętu, trasy itp.). Ciężko doradzać w ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek-lon Napisano 9 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2022 Myślę, że amphibio spełnią twoje oczekiwania ale jeśli oczekujesz szybszej jazdy zastanów się nad modelem wyżej - 16Ti będzie ona twardsza i szybsza, wdg mnie osobiście o wiele lepiej tłumi drgania więc nadaje się do krótkich jak i długich skrętów. Amphibio jest po prostu serią połączenia gigantek z nartami slalomowymi 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi