Gabrik Napisano 12 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 2 godziny temu, .Beata. napisał: No dzisiaj warun bardzo dobry. Popołudniowa lampa i temperatura na idealnym plusie. Generalnie równo, z miejscami jak stół. Trasa dobra dla początkujących 😉 Pozdro! Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2022 31 minut temu, Gabrik napisał: Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Bierz czerwone 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 10 godzin temu, Gabrik napisał: Mi już pozostało tylko w czwartek podjechać i zmierzyć finalne 2 modele. Czyli nowy wątek już na dniach 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 12 godzin temu, .Beata. napisał: Bierz czerwone 😉 Ach kobiety, potraficie nas na koszty naciągnąć 😉 2 godziny temu, zając napisał: Czyli nowy wątek już na dniach 😁 Bankowo 😀 i zawiązuję grupę, pod nic nie mówiąca nazwą " Zaskoczmy siebie i innych" , licząc, że @.Beata. będzie pierwszym członkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 ...no może nie członkiem 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 13 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, .Beata. napisał: ...no może nie członkiem 😉 Nie brnę dalej 😀... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 15 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2022 Czy jeszcze ktoś coś? Czy to tylko ja walczę…? Gdzie ta grupa…? Gdzie te członki…? Gdzie te czerwonawe rolki…? 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 28 Września 2022 Udostępnij Napisano 28 Września 2022 Może się przyda komuś: 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Jest nowa porcja szybkich podpowiedzi - efektywne odepchnięcie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 W dniu 15.08.2022 o 21:43, .Beata. napisał: Czy jeszcze ktoś coś? Czy to tylko ja walczę…? Gdzie ta grupa…? Gdzie te członki…? Gdzie te czerwonawe rolki…? Zając, jakie masz gustowne sznurówki 😍 Przed chwilą mnie olśniło, że szukam dziury w całym, zamiast się wziąć i coś zrobić 😖 Kombinuje jak koń pod górę, kupić nartorolki takie czy s..akie... A w domu leżą zwyczajne rolki i się kurzą... Dość... Postanowiłam zacząć na tym co mam, jak się nie połamię to może chociaż kondychy trochę zrobię. Zając i pozostali rolkarze czy jeździcie z kijkami na rolkach? Na filmikach jeżdżą z kijkami, zastanawiam się czy to pomaga czy przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 🙂 sznurówki to chyba Beata ma takie gustowne 😉 Ja nie jeżdżę z kijkami, ponieważ nie traktuję tej rozrywki jako ćwiczenia pod narty tylko po prostu jako jazdę rekreacyjną na rolkach gdzie kijki są zupełnie zbędne. Generalnie jest tak ciepło, że śmiało można śmigać, jedyny problem to ścieżki w parkach czy w terenach zadrzewionych bo mają sporo brudu (resztki liści) i wilgoci, więc trzeba uważać lub znaleźć dobrą miejscówkę z suchym i w miarę czystym asfaltem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 14 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2023 Przepraszam, faktycznie to Beata😁, pomroczność mnie ogarnęła jakaś. Właśnie zebrałam grupę wsparcia-dwóch synów, i lecimy rolkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamaG Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Pogoda ze mnie drwi ewidentnie 🥺 jak oddałam narty do serwisowania to był śnieg po kolana, jak odebrałam to stopniał... Jak się teraz na rolki najaralam to mi pada ciągle... Jak żyć? 😳 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2023 Na rolkach uczyłem się jazdy jako dorosły już człowiek. Próbowałem dla stabilności jeździć z wózkiem dziecięcym. Nawet uczynna, sąsiadka dzwoniła do mojej żony, z informacją, co to wyprawiam (wózek był oczywiście pusty). Miałem problem z równowagą. Dopiero gdy wziąłem kijki narciarskie w dłonie, jak ręką odjął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 12 godzin temu, moruniek napisał: Na rolkach uczyłem się jazdy jako dorosły już człowiek. Próbowałem dla stabilności jeździć z wózkiem dziecięcym. Nawet uczynna, sąsiadka dzwoniła do mojej żony, z informacją, co to wyprawiam (wózek był oczywiście pusty). Miałem problem z równowagą. Dopiero gdy wziąłem kijki narciarskie w dłonie, jak ręką odjął. Jak już umiesz po płaskim to teraz odstaw kijki i spróbuj jeździć po pumptracku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 W dniu 14.01.2023 o 13:50, zając napisał: 🙂 sznurówki to chyba Beata ma takie gustowne 😉 Ja nie jeżdżę z kijkami, ponieważ nie traktuję tej rozrywki jako ćwiczenia pod narty tylko po prostu jako jazdę rekreacyjną na rolkach gdzie kijki są zupełnie zbędne. Generalnie jest tak ciepło, że śmiało można śmigać, jedyny problem to ścieżki w parkach czy w terenach zadrzewionych bo mają sporo brudu (resztki liści) i wilgoci, więc trzeba uważać lub znaleźć dobrą miejscówkę z suchym i w miarę czystym asfaltem. Pod narty najlepszy jest skatepark ale to bardzo trudne do nauki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 1 minutę temu, Spiochu napisał: Jak już umiesz po płaskim to teraz odstaw kijki i spróbuj jeździć po pumptracku. To było jakieś 7 lat temu (chyba nawet więcej, jak ten czas leci). Teraz najwięcej frajdy sprawiają mi zjazdy o niewielkim nachyleniu, a mam takie 3 - 4 obok domu. Odnośnie pumptracku to wjechałem na niego kilka razy rowerem, na rolkach jeszcze nie czuję się na siłach (i pewnie już mi tak zostanie). Na tym moim, sporo osób się połamało, głównie próbując sił na hulajnogach. Teraz nawet wprowadzili zakaz jazdy na hulajnogach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 5 minut temu, moruniek napisał: To było jakieś 7 lat temu (chyba nawet więcej, jak ten czas leci). Teraz najwięcej frajdy sprawiają mi zjazdy o niewielkim nachyleniu, a mam takie 3 - 4 obok domu. Odnośnie pumptracku to wjechałem na niego kilka razy rowerem, na rolkach jeszcze nie czuję się na siłach (i pewnie już mi tak zostanie). Na tym moim, sporo osób się połamało, głównie próbując sił na hulajnogach. Teraz nawet wprowadzili zakaz jazdy na hulajnogach. Mnie łatwiej ogarnąć na rolkach niż na rowerze. Pewne ryzyko jest ale takie zmienne nachylenie bardzo poprawia równowagę. Pod rolki lepsze są takie mniejsze pumptracki, nie wiem jaki masz w okolicy. Jeździłem kiedyś na specjalnym rolkowym to już jest mega. Co do bezpieczeństwa to zawsze rozgrzewka + kask + komplet solidnych ochraniaczy (nie takich fitnessowych) Przydatny też żółw na kręgosłup. Ja miałem jeden wypadek w skateparku, spadłem z 2 m na twarz. Wyglądałem jak po sparingu z M. Tysonem, ale poważniejszych konsekwencji chyba nie było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 5 minut temu, Spiochu napisał: Mnie łatwiej ogarnąć na rolkach niż na rowerze. Pewne ryzyko jest ale takie zmienne nachylenie bardzo poprawia równowagę. Pod rolki lepsze są takie mniejsze pumptracki, nie wiem jaki masz w okolicy. Jeździłem kiedyś na specjalnym rolkowym to już jest mega. Co do bezpieczeństwa to zawsze rozgrzewka + kask + komplet solidnych ochraniaczy (nie takich fitnessowych) Przydatny też żółw na kręgosłup. Ja miałem jeden wypadek w skateparku, spadłem z 2 m na twarz. Wyglądałem jak po sparingu z M. Tysonem, ale poważniejszych konsekwencji chyba nie było. Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 3 minuty temu, moruniek napisał: Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ Super to jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 24 minuty temu, Spiochu napisał: Pod narty najlepszy jest skatepark ale to bardzo trudne do nauki. To skatepark czy pumptrack? Jakoś sobie nie umiem wyobrazić że skatepark najlepszy pod narty i to nie freestyle'owe (które urządzenia konkretnie lub jakie triki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 10 minut temu, zając napisał: To skatepark czy pumptrack? Jakoś sobie nie umiem wyobrazić że skatepark najlepszy pod narty i to nie freestyle'owe (które urządzenia konkretnie lub jakie triki?) Jedno i drugie. Każde urządzenie i trick. Jak potrafisz zjechać na rolkach z pionowej rampy to wjazd na ściankę na nartach to banał. Podobnie skoki, obroty, poręczy nie próbowałem ale również. Równowaga i czucie na rolkach musi być na dużo wyższym poziomie. Natomiast zwykła jazda po płaskim, poza kondycją niewiele daje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 18 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2023 23 minuty temu, moruniek napisał: Tu chyba najwięcej zdjęć. https://mazowszelokalnie.pl/budowa-placu-zabaw-morzyczynie-wloki-2-2/ Wygląda na dość niski więc dobry na rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 19 Marca 2023 Udostępnij Napisano 19 Marca 2023 Panie i Panowie, był piękny weekend, sezon rolkowy uważam za rozpoczęty (co ciekawe, nie chcę jeszcze kończyć narciarskiego, ale pod domem już zielono więc trzeba było wykorzystać słoneczko). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 22 Marca 2023 Udostępnij Napisano 22 Marca 2023 W dniu 17.01.2023 o 21:20, moruniek napisał: Na rolkach uczyłem się jazdy jako dorosły już człowiek. Próbowałem dla stabilności jeździć z wózkiem dziecięcym. Nawet uczynna, sąsiadka dzwoniła do mojej żony, z informacją, co to wyprawiam (wózek był oczywiście pusty). Miałem problem z równowagą. Dopiero gdy wziąłem kijki narciarskie w dłonie, jak ręką odjął. Odkopuje starocia....ale ja z Natalia na rolkach zaczynałem identycznie. Kije w dłoń i jazda... Zero strachu i wywrotek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi