Kaem Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 39 minut temu, Dany de Vino napisał: Poruszająca i przepiękna muza, nostalgiczna i autentyczna. Dzięki, Dany!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 2 godziny temu, Spiochu napisał: To konkretnie, jakie teorie i jakie fakty temu zaprzeczają? Np. teoria kontra praktyka w temacie kasku z szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 24 minuty temu, arnoldd napisał: Np. teoria kontra praktyka w temacie kasku z szybą. Spodziewałem się bardziej dyskusyjnego przykładu Jeśli wcześniej fakty do Ciebie nie dotarły, to teraz tym bardziej Cię nie przekonam. Jeździj sobie z tą szybą, skoro Ci to nie przeszkadza. Jeśli oczy Ci nie łzawią to problem jest marginalny. Być może, twarzy też nigdy nie potniesz o tą szybę. Ja pozostanę przy goglach, potwierdzonych i teoretycznie i praktycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 O czym marzą w cerkwi.... bez komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 7 godzin temu, Spiochu napisał: Spodziewałem się bardziej dyskusyjnego przykładu Bo ten pokazuje idealnie że swoje opinie opierasz na : słyszałem, czytałem, wydaje mi się, google tak twierdzi..... O taaaak - dyskutować to Ty lubisz. Żebyś jeszcze czasem wiedział o czym dyskutujesz to było by super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 11 godzin temu, mario33 napisał: Dopiero zauważyłem, co Ty Becia tam robiłaś w Zamościu ? Mam tam przyjaciół, to teraz jest baza wojskowa i zaplecze, jak na tyłach frontu…więc pełna mobilizacja i organizacja. Poza tym to przepiękna kraina, polecam. ps. aż strach się w tym wątku odezwać 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 3 godziny temu, arnoldd napisał: Bo ten pokazuje idealnie że swoje opinie opierasz na : słyszałem, czytałem, wydaje mi się, google tak twierdzi..... O taaaak - dyskutować to Ty lubisz. Żebyś jeszcze czasem wiedział o czym dyskutujesz to było by super. W tym temacie miałeś wyjaśnienie fizyczne, przykłady eksperckie, oraz opinie praktyczne użytkowników. Potwierdzały one, że nie jest to najlepszy wybór. Jeśli jednak dla Ciebie nadal jest najlepszy to sobie w nim jeździj, mnie nic do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Heh, kaczor z pinokiem odwiedzili Kijów i już dziś ruski cyberatak na PKP 🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Po co oni tam w ogóle pojechali? Słupki wyborcze im podskoczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 1 godzinę temu, Spiochu napisał: przykłady eksperckie I to Ty robiłeś za eksperta ?????? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Nie udawaj greka, dobrze wiesz o jakie przykłady chodziło. Choć rozumiem, że dla Ciebie mój poziom w narciarstwie to już ekspert. Dopiero jak zdobywasz doświadczenie, wiesz ile jeszcze brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 2 godziny temu, RobertKa napisał: Heh, kaczor z pinokiem odwiedzili Kijów i już dziś ruski cyberatak na PKP 🤣🤣🤣 To było do przewidzenia. Machanie szabelka w wykonaniu naszej zacnej dwójki podczas delegacji na Ukrainę (wzmianki o obecności wojsk NATO w tym kraju i kontroli przestrzeni powietrznej) musiało tak się skończyć. Przypomina to sytuacje z dyskoteki, gdzie pijany 60kg leszcz startuje do 130kg ochroniarza. Leszcz na imprezę przyszedł z kolega, tez słusznych rozmiarów. Co się stanie, gdy kolega nie pomoże? Leszcz zostanie rozsmarowany przez ochroniarza. w tej historii Polska to leszcz… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 8 godzin temu, .Beata. napisał: Mam tam przyjaciół, to teraz jest baza wojskowa i zaplecze, jak na tyłach frontu…więc pełna mobilizacja i organizacja. Poza tym to przepiękna kraina, polecam. ps. aż strach się w tym wątku odezwać 😉 Ja stamtąd pochodzę 😉 byłem przewodnikiem po Roztoczu 😎 ps: za dużo testosteronu u niektórych 🙂 i „nie wiem ale się wypowiem”. Normalka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 2 godziny temu, mario33 napisał: Ja stamtąd pochodzę 😉 byłem przewodnikiem po Roztoczu 😎 Piękne tereny. W 2003 roku wybraliśmy się na podróżowanie samochodowo-rowerowe po Ścianie Wschodniej. Zaczęlismy od Roztocza. Mnóstwo wspomnień. Szczebrzeszyn, Zwierzyniec (dobre piwo), Rezerwat Szum, rzeka Sopot :), Rezerwat nad Tanwią... Mnóstwo zdjęć... i moja głupota. Przegrałem zdjęcia z karty pamięci na pendrive. Wtedy pojemności kart w aparatach były niewielkie. I pendrive szlag trafił, niestety. A to se uz ne vrati, nawet gdybym tam znów wrócił. Bo sporo się tam zapewne zmieniło, a smaczek egzotyki zabiła cywilizacja. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 2 godziny temu, a_senior napisał: Piękne tereny. W 2003 roku wybraliśmy się na podróżowanie samochodowo-rowerowe po Ścianie Wschodniej. Zaczęlismy od Roztocza. Mnóstwo wspomnień. Szczebrzeszyn, Zwierzyniec (dobre piwo), Rezerwat Szum, rzeka Sopot :), Rezerwat nad Tanwią... Mnóstwo zdjęć... i moja głupota. Przegrałem zdjęcia z karty pamięci na pendrive. Wtedy pojemności kart w aparatach były niewielkie. I pendrive szlag trafił, niestety. A to se uz ne vrati, nawet gdybym tam znów wrócił. Bo sporo się tam zapewne zmieniło, a smaczek egzotyki zabiła cywilizacja. 😉 Powiem tak, wspomniane miejsca wciąż tam są i niewiele zmienione… serio. Na Szumach wciąż tylko szum 🙂 ale moim zdaniem niedługo tak będzie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Tym razem ruscy w punkt: https://wiadomosci.wp.pl/obled-rosyjskich-mediow-co-oznacza-nowy-watek-ich-propagandy-6748301056731904a 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 2 godziny temu, grimson napisał: Tym razem ruscy w punkt: https://wiadomosci.wp.pl/obled-rosyjskich-mediow-co-oznacza-nowy-watek-ich-propagandy-6748301056731904a Od lat śledzę rosyjskie media i sposób budowania narracji wojennej. W kanałach rosyjskich od lat wbijają ruskim w puste łby, że NATO ich okrąża, buduje bazy przy granicach i szykuje się do napaści. I jest w tym trochę prawdy, jeśli się spojrzy na mapę. Ale... Do tej pory to rosja atakuje wszystkich sąsiadów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 39 minut temu, RobertKa napisał: Od lat śledzę rosyjskie media i sposób budowania narracji wojennej. W kanałach rosyjskich od lat wbijają ruskim w puste łby, że NATO ich okrąża, buduje bazy przy granicach i szykuje się do napaści. I jest w tym trochę prawdy, jeśli się spojrzy na mapę. Ale... Do tej pory to rosja atakuje wszystkich sąsiadów. A nasze TVPis czy raczej TVPutin z Radyjem, od lat wbiją ludziom do głowy ze naszym wrogiem jest Unia, wszyscy nasi sąsiedzi i niezależne media. A wtedy będziemy w sytuacji Ukrainy. Z fatalnymi notowaniami opinii społecznej w Europie. Zapomniałem o Tusku, chipach, aborcji i gejach. Bo to nie Europa ale Gejropa jak mówią w Rosji. Masowe poparcie Putina w Rosji jest efektem takiej propagandy. Jedynej słusznej, narodowej. Od lat próbuje się zbudować to w Polsce. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Ostatnio czytuje coś takiego: https://www.facebook.com/PutinowaPolska 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Czy ty masz rozum ? Czy kumasz , że Francja i inne kraje EU , pomimo embarga , sprzedawały przez ostanie lata militaria ruskim ? UE to fikcja , biurokrakcja i zakłamanie....przekonali się o tym Włosi i Grecy podczas kryzysu migracyjnego , a teraz Ukraina ( pomimo , że nie jest członkiem UE ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Ja chyba mam słabość do rzeczowo i mądrze mówiących kobiet🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Trochę optymizmu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 18 minut temu, a_senior napisał: Trochę optymizmu: Hehe ruskie z 800tys mundurowych uruchomili z 10-15% na UA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iven Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Następny wierzący..... w ruską propagandę 😅😅😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Póki co straty rosji to raptem 2-3% oficjalnego potencjału. Uwzględniając to, że ta armia to syf, to max 10%. To niestety nie napawa optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi