pawelb91 Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Wczoraj ruszył wyciąg Wierchomla I z trasą po stronie Wierchomli. Otwarcie bardzo na siłe. Dzień wcześniej jeszcze trawa w górnych odcinkach trasy. Stok na górze naśnieżony wąsko tak żeby ratrak się zmieścił. Z wyczytanych komentarzy - wiele kamieni, co mnie nie dziwi. Zawsze otwierają sezon gdy jeszcze stok nie jest dobrze naśnieżony. Dzisiaj obsuwa z otwarciem o kilka godzin... powodem awaria wyciągu. Działał z 2 godziny i znowu stoi. Ludzi wywożą na górę ratrakiem. (zdjęcia poniżej) Jeśli zaplanowane sylwestrowe szusowanie (od 19 do 3 w nocy) ma się odbyć przy transporcie ratrakiem to życzę powodzenia... Wstawieni narciarze sylwestrowicze mają dużą szanse na fiknięcie prosto na gąsienice. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesio Napisano 10 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2016 Byłem teraz na sylwestra w okolicach i jezdzilismy na Wierchomli, troche szkoda ze wyjazd nie odbyl sie 5 dni pozniej bo teraz wyglada to naprawde ciekawie (otwarty snowpark, duzo sniegu na glownych trasach). Polecam kazdemu ten stok, zdecydowanie bardziej niz Jaworzynę (płaski odcinek na srodku glownej trasy, kolejki jak stąd do tamtąd). Bardzo klimatyczna stacja, zaluje jedynie ze nie posypało śniegu na ten okres noworoczny bo byłoby w ogóle pięknie. A jak już bedziecie to zjedzcie pizze w pizzerii na dole, też na wypasie. Reklama dźwignią handlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... piotrek96 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 wczoraj i dzisiaj padał deszcz, warunki niedostateczne, raczej wkrótce koniec sezonu w dwóch dolinach o ile nie pomrozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 8 miesięcy temu... pawelb91 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Na nadchodzący sezon miał być nowy wyciąg 6os. wyprzęgany (Wierchomla I) ale go nie ma... Ciekawe czy dalej będą częste awarie aktualnej Tatrapomy postawionej w 1998r. Nowy cennik karnetów na sezon zimowy już jest: http://www.wierchoml...w?season=winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... WojtekM Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Cześć, witam wszystkich forumowiczów I na start mam prośbę. Ma ktoś jakieś fajne namiary na pensjonat blisko stacji Muszyna-Wierchomla? Z wyżywieniem. Znalazłem np. Chata pod Pustą, ale może coś jeszcze? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... robertw Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jeżdżę do Dwóch Dolin od lat, ale w tym roku zauważyłem z wielkim niepokojem spadek jakości tej stacji narciarskiej. Stoki naśnieżone, wyciągi otwarte ale, .... Brak działających zegarów przy dolnych stacjach kolejki (Szczawnik I i II, Frycek, Płatek) które kiedyś były czynne i w miarę dokładnie pokazywały godzinę. Niby bzdura ale przy karnecie czasowym sprawdzanie czasu na komórce przy sporym mrozie to już dyskomfort. Poza tym z czynnych na stoku 4 barów pozostał tylko jeden w połowie Wierchomli. Tych przy dolnych stacjach kolejki nie liczę. I jeszcze ceny które i tak są wysokie, ale w poprzednich latach można było liczyć na zniżkę przy zakupie karnetu on line w tym roku tego nie ma. Szkoda, dla kilku osobowej rodziny to była oszczędność nie do pogardzenia. Reasumując, szkoda że tak fajny ośrodek podupada. Bardzo go lubię i uważam za jeden z lepszych w Polsce, tylko o szczegóły należy tez zadbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... generalswit Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Takie coś się pojawiło. http://www.wierchoml...w?season=winter Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... slawekbet Napisano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Witam , planuje się jutro wybrać na Wierchomle, był ktoś może?, wie ktoś jakie warunki? obie strony otwarte( Szczawnik,Wierchomla)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... robertw Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Nie lubię pisać negatywnych opinii o ośrodkach które lubię, ale w Dwóch Dolinach co rok jest gorzej. Obecnie włodarze Stacji postarali sie o nie uruchomienie trzech fajnych tras narciarskich, czyli; Frycka, Płatka (służy tylko jako pełen kamieni łącznik) i Toczka. Jaka jest tego przyczyna tylko oni sami wiedzą, bo nikt z obsługi nie udzielił mi żadnej sensownej odpowiedzi. Brak od poprzedniego sezonu baru na polanie Szczawnika, zrekompensowali w tym roku zamknięciem chatki na szczycie Wierchomli (brawo, niech będzie po równo), do tego z rozlatującymi sie ławkami na których można połamać nogi. Pewnie ktoś powie marudzę, ale przecież zostałem przyzwyczajony do lepszych warunków. Otwartych wszystkich tras, szerokiego zjazdu po stronie Szczawnika, baru w którym można napić się herbaty i czynnych wyciągów za takie same pieniądze za jakie kupowałem karnety w poprzednich sezonach. Więcej kupowałem je taniej, ponieważ była możliwość zakupu przez internet ze zniżką. Dwie Doliny pomału stają się skansenem, może właściciele popatrzą chociażby na Słotwiny w Krynicy. Naprawdę da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 fakt bylem w zeszlym tygodniu , czuc poprzednia epoke , zero inwestycji , a potencjal naprawde jest jutro jade na Jaworzyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Nie lubię pisać negatywnych opinii o ośrodkach które lubię, ale w Dwóch Dolinach co rok jest gorzej. Obecnie włodarze Stacji postarali sie o nie uruchomienie trzech fajnych tras narciarskich, czyli; Frycka, Płatka (służy tylko jako pełen kamieni łącznik) i Toczka. A jak wygląda naśnieżenie czynnych tras? Chciałem się tam wybrać w przyszłym tygodniu bo ceny trochę spadają od poniedziałku, ale faktycznie bez tych 3 nieczynnych tras jest dość kiepsko. Pewnie jednak wybiorę inną stację z lepszym stokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 A jak wygląda naśnieżenie czynnych tras? Chciałem się tam wybrać w przyszłym tygodniu bo ceny trochę spadają od poniedziałku, ale faktycznie bez tych 3 nieczynnych tras jest dość kiepsko. Pewnie jednak wybiorę inną stację z lepszym stokiem. Reszta tras jest utrzymana w bardzo dobrym stanie. Naprawdę polecam Dwie Doliny, poza wspomnianymi wcześniej przeze mnie niedociągnięciami warunki były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomlys Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 No to ja tez dodam swoje trzy grosze Tak jak wspomniał Robert główna trasa jak i Polanki były przygotowane b dobrze ale już Płatek na którym było mnóstwo kamieni i służący za dojazd do orczyka na Frycku który z kolei nadawał się do jazdy tylko dla freeraidowcow lub snowbordzistow to naprawdę dziadostwo ze strony właścicieli . Jednak największym przegięciem były ceny w przystokowej jadłodajni gdzie za trzy zupy {bodajże dwie pomidorowe i rosół }zapłaciłem 42 zł. no k....a u Gesslerowej bym taniej zapłacił ,jeden oscypek z zurawinka to koszt 11 zł ,udko z kurczaka bez niczego to koszt 16 zł i najlepszy numer, zawsze kupowałem w szałasie pośrodku trasy szarlotke z kawa i w dni powszednie to był koszt 16 zł { kawa 9 zł a ciasto 7 zł } a od piątku i do końca weekendu to już koszt 19 zł { szarlotka na weekendzie drożała o 3 zł} no i oczywiście uroki prawie 15 minutowej jazdy krzesłem na gore i to pie.....cie krzesłem przy wsiadaniu i już wiem ze żyje BRAK MOŻLIWOŚCI PŁACENIA KARTA ZA KARNETY A teraz trochę pozytywów największym plusem są chyba ludzie którzy tam pracują, od pani w kasie przez chłopaków w wypożyczalni a skończywszy na pani z recepcji Rozumiem ze powyższe bierze się z braku konkurencji ale tak dalej to się długo się nie pojedzie a szkoda bo to naprawdę fajna miejscówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... top Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Tak, ogłosili to przed sezonem. W zeszłym sezonie też nie działały. Jeśli nikt tej stacji nie przejmie to będzie coraz gorzej, szkoda bo klimat miejsca fajny. Ostatnio tam byłem na początku marca 2017 jak jeszcze wszystko działało. Nie sądziłem, że będzie to ostatni wyjazd tam, przynajmniej na kilka lat, aż coś się nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... krakowianka jedna Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Poszperałam w necie i czy dobrze zrozumiałam, że Szczawnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... moruniek Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Jutro wstawię więcej zdjęć i zdam dokładną relację ze stanu zastanego. Dziś tylko 2 na zachętę. A jak tu było kiedyś wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Obiecane więcej zdjęć, z jakże kiedyś fajnego projektu Dwóch Dolin. Ten projekt miał wszystko by wypalić, wystarczyło trochę go doinwestować, pielęgnować, dodać rowery latem i naprawdę byłby kurą znoszącą złote jaja. A tak został ogryzek, sukcesywnie jeszcze odchudzany. Widać wyciąg. Jakby jeździł latem odrobinę szybciej (chyba że to złudzenie) To krzesło już swoje lata ma. Tu widok na stok. Tu mapa, tyle lub jeszcze mniej zostało z tak fajnego projektu. Może jeszcze kiedyś ? Na górze w barze, stojaki czekają na narty. Łąki skoszone, trochę śniegu i można jechać. Infrastruktura czeka w gotowości na porozumienia w sprawie gruntów. Jest tam widokowo. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Mamy oznaczony kierunek jazdy. Kolejny wyciąg. Wszystko takie zawieszone. Jakby czas się zatrzymał w miejscu. Odrobina dobrej woli i można ruszać. Stoi i niszczeje. A wystarczyłoby tak niewiele. Infrastruktura w gotowości. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ile tam jest terenu do jazdy. Stacja pośrednia. Nic, tylko wsiadać i jechać. I górna stacja kanapy. W całkiem dobrym stanie. Tu widok na wyciąg. Podpory trzymają się mocno. Trasa przygotowana do naśnieżania. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 I ostatnia część relacji. Podpory cd. Widok na trasę. Instalacje. Oświetlenie. Dół trasy nieco zarośnięty. I w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... moruniek Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Szczawnik, coś drgnęło, ale dla mnie to raczej pieśń przyszłości. W artykule mowa o konieczności budowy nowego wyciągu. Pytanie też, jak zmiany właścicielskie wpłyną docelowo na funkcjonowanie Dwóch Dolin ? Dla mnie osobno funkcjonujący Szczawnik i Wierchomla, bez połączenia, bez sensu. " Zardzewiały sprzęt nie nadaje się raczej do użytku, dlatego też modernizacja stacji narciarskiej nie mogłaby się się udać. Jak tłumaczył burmistrz jego zdaniem konieczne byłoby wybudowanie nowego wyciągu." https://gazetakrakowska.pl/muszyna-po-latach-odzyskala-dostep-do-stacji-narciarskiej-w-szczawniku-chca-dac-drugie-zycie-atrakcji-ktora-przyciagnie/ar/c7-16825703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 7 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla
piotrek96 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 wczoraj i dzisiaj padał deszcz, warunki niedostateczne, raczej wkrótce koniec sezonu w dwóch dolinach o ile nie pomrozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 16 Października 2016 Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Na nadchodzący sezon miał być nowy wyciąg 6os. wyprzęgany (Wierchomla I) ale go nie ma... Ciekawe czy dalej będą częste awarie aktualnej Tatrapomy postawionej w 1998r. Nowy cennik karnetów na sezon zimowy już jest: http://www.wierchoml...w?season=winter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Cześć, witam wszystkich forumowiczów I na start mam prośbę. Ma ktoś jakieś fajne namiary na pensjonat blisko stacji Muszyna-Wierchomla? Z wyżywieniem. Znalazłem np. Chata pod Pustą, ale może coś jeszcze? Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Jeżdżę do Dwóch Dolin od lat, ale w tym roku zauważyłem z wielkim niepokojem spadek jakości tej stacji narciarskiej. Stoki naśnieżone, wyciągi otwarte ale, .... Brak działających zegarów przy dolnych stacjach kolejki (Szczawnik I i II, Frycek, Płatek) które kiedyś były czynne i w miarę dokładnie pokazywały godzinę. Niby bzdura ale przy karnecie czasowym sprawdzanie czasu na komórce przy sporym mrozie to już dyskomfort. Poza tym z czynnych na stoku 4 barów pozostał tylko jeden w połowie Wierchomli. Tych przy dolnych stacjach kolejki nie liczę. I jeszcze ceny które i tak są wysokie, ale w poprzednich latach można było liczyć na zniżkę przy zakupie karnetu on line w tym roku tego nie ma. Szkoda, dla kilku osobowej rodziny to była oszczędność nie do pogardzenia. Reasumując, szkoda że tak fajny ośrodek podupada. Bardzo go lubię i uważam za jeden z lepszych w Polsce, tylko o szczegóły należy tez zadbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
generalswit Napisano 30 Września 2017 Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Takie coś się pojawiło. http://www.wierchoml...w?season=winter Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekbet Napisano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2017 Witam , planuje się jutro wybrać na Wierchomle, był ktoś może?, wie ktoś jakie warunki? obie strony otwarte( Szczawnik,Wierchomla)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertw Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Nie lubię pisać negatywnych opinii o ośrodkach które lubię, ale w Dwóch Dolinach co rok jest gorzej. Obecnie włodarze Stacji postarali sie o nie uruchomienie trzech fajnych tras narciarskich, czyli; Frycka, Płatka (służy tylko jako pełen kamieni łącznik) i Toczka. Jaka jest tego przyczyna tylko oni sami wiedzą, bo nikt z obsługi nie udzielił mi żadnej sensownej odpowiedzi. Brak od poprzedniego sezonu baru na polanie Szczawnika, zrekompensowali w tym roku zamknięciem chatki na szczycie Wierchomli (brawo, niech będzie po równo), do tego z rozlatującymi sie ławkami na których można połamać nogi. Pewnie ktoś powie marudzę, ale przecież zostałem przyzwyczajony do lepszych warunków. Otwartych wszystkich tras, szerokiego zjazdu po stronie Szczawnika, baru w którym można napić się herbaty i czynnych wyciągów za takie same pieniądze za jakie kupowałem karnety w poprzednich sezonach. Więcej kupowałem je taniej, ponieważ była możliwość zakupu przez internet ze zniżką. Dwie Doliny pomału stają się skansenem, może właściciele popatrzą chociażby na Słotwiny w Krynicy. Naprawdę da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 fakt bylem w zeszlym tygodniu , czuc poprzednia epoke , zero inwestycji , a potencjal naprawde jest jutro jade na Jaworzyne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 24 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2018 Nie lubię pisać negatywnych opinii o ośrodkach które lubię, ale w Dwóch Dolinach co rok jest gorzej. Obecnie włodarze Stacji postarali sie o nie uruchomienie trzech fajnych tras narciarskich, czyli; Frycka, Płatka (służy tylko jako pełen kamieni łącznik) i Toczka. A jak wygląda naśnieżenie czynnych tras? Chciałem się tam wybrać w przyszłym tygodniu bo ceny trochę spadają od poniedziałku, ale faktycznie bez tych 3 nieczynnych tras jest dość kiepsko. Pewnie jednak wybiorę inną stację z lepszym stokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertw Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 A jak wygląda naśnieżenie czynnych tras? Chciałem się tam wybrać w przyszłym tygodniu bo ceny trochę spadają od poniedziałku, ale faktycznie bez tych 3 nieczynnych tras jest dość kiepsko. Pewnie jednak wybiorę inną stację z lepszym stokiem. Reszta tras jest utrzymana w bardzo dobrym stanie. Naprawdę polecam Dwie Doliny, poza wspomnianymi wcześniej przeze mnie niedociągnięciami warunki były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomlys Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 No to ja tez dodam swoje trzy grosze Tak jak wspomniał Robert główna trasa jak i Polanki były przygotowane b dobrze ale już Płatek na którym było mnóstwo kamieni i służący za dojazd do orczyka na Frycku który z kolei nadawał się do jazdy tylko dla freeraidowcow lub snowbordzistow to naprawdę dziadostwo ze strony właścicieli . Jednak największym przegięciem były ceny w przystokowej jadłodajni gdzie za trzy zupy {bodajże dwie pomidorowe i rosół }zapłaciłem 42 zł. no k....a u Gesslerowej bym taniej zapłacił ,jeden oscypek z zurawinka to koszt 11 zł ,udko z kurczaka bez niczego to koszt 16 zł i najlepszy numer, zawsze kupowałem w szałasie pośrodku trasy szarlotke z kawa i w dni powszednie to był koszt 16 zł { kawa 9 zł a ciasto 7 zł } a od piątku i do końca weekendu to już koszt 19 zł { szarlotka na weekendzie drożała o 3 zł} no i oczywiście uroki prawie 15 minutowej jazdy krzesłem na gore i to pie.....cie krzesłem przy wsiadaniu i już wiem ze żyje BRAK MOŻLIWOŚCI PŁACENIA KARTA ZA KARNETY A teraz trochę pozytywów największym plusem są chyba ludzie którzy tam pracują, od pani w kasie przez chłopaków w wypożyczalni a skończywszy na pani z recepcji Rozumiem ze powyższe bierze się z braku konkurencji ale tak dalej to się długo się nie pojedzie a szkoda bo to naprawdę fajna miejscówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... top Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Tak, ogłosili to przed sezonem. W zeszłym sezonie też nie działały. Jeśli nikt tej stacji nie przejmie to będzie coraz gorzej, szkoda bo klimat miejsca fajny. Ostatnio tam byłem na początku marca 2017 jak jeszcze wszystko działało. Nie sądziłem, że będzie to ostatni wyjazd tam, przynajmniej na kilka lat, aż coś się nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... krakowianka jedna Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Poszperałam w necie i czy dobrze zrozumiałam, że Szczawnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... moruniek Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Jutro wstawię więcej zdjęć i zdam dokładną relację ze stanu zastanego. Dziś tylko 2 na zachętę. A jak tu było kiedyś wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Obiecane więcej zdjęć, z jakże kiedyś fajnego projektu Dwóch Dolin. Ten projekt miał wszystko by wypalić, wystarczyło trochę go doinwestować, pielęgnować, dodać rowery latem i naprawdę byłby kurą znoszącą złote jaja. A tak został ogryzek, sukcesywnie jeszcze odchudzany. Widać wyciąg. Jakby jeździł latem odrobinę szybciej (chyba że to złudzenie) To krzesło już swoje lata ma. Tu widok na stok. Tu mapa, tyle lub jeszcze mniej zostało z tak fajnego projektu. Może jeszcze kiedyś ? Na górze w barze, stojaki czekają na narty. Łąki skoszone, trochę śniegu i można jechać. Infrastruktura czeka w gotowości na porozumienia w sprawie gruntów. Jest tam widokowo. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Mamy oznaczony kierunek jazdy. Kolejny wyciąg. Wszystko takie zawieszone. Jakby czas się zatrzymał w miejscu. Odrobina dobrej woli i można ruszać. Stoi i niszczeje. A wystarczyłoby tak niewiele. Infrastruktura w gotowości. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ile tam jest terenu do jazdy. Stacja pośrednia. Nic, tylko wsiadać i jechać. I górna stacja kanapy. W całkiem dobrym stanie. Tu widok na wyciąg. Podpory trzymają się mocno. Trasa przygotowana do naśnieżania. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 I ostatnia część relacji. Podpory cd. Widok na trasę. Instalacje. Oświetlenie. Dół trasy nieco zarośnięty. I w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... moruniek Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Szczawnik, coś drgnęło, ale dla mnie to raczej pieśń przyszłości. W artykule mowa o konieczności budowy nowego wyciągu. Pytanie też, jak zmiany właścicielskie wpłyną docelowo na funkcjonowanie Dwóch Dolin ? Dla mnie osobno funkcjonujący Szczawnik i Wierchomla, bez połączenia, bez sensu. " Zardzewiały sprzęt nie nadaje się raczej do użytku, dlatego też modernizacja stacji narciarskiej nie mogłaby się się udać. Jak tłumaczył burmistrz jego zdaniem konieczne byłoby wybudowanie nowego wyciągu." https://gazetakrakowska.pl/muszyna-po-latach-odzyskala-dostep-do-stacji-narciarskiej-w-szczawniku-chca-dac-drugie-zycie-atrakcji-ktora-przyciagnie/ar/c7-16825703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 7 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Dwie Doliny Muszyna-Wierchomla
robertw Napisano 25 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2018 A jak wygląda naśnieżenie czynnych tras? Chciałem się tam wybrać w przyszłym tygodniu bo ceny trochę spadają od poniedziałku, ale faktycznie bez tych 3 nieczynnych tras jest dość kiepsko. Pewnie jednak wybiorę inną stację z lepszym stokiem. Reszta tras jest utrzymana w bardzo dobrym stanie. Naprawdę polecam Dwie Doliny, poza wspomnianymi wcześniej przeze mnie niedociągnięciami warunki były dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomlys Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 No to ja tez dodam swoje trzy grosze Tak jak wspomniał Robert główna trasa jak i Polanki były przygotowane b dobrze ale już Płatek na którym było mnóstwo kamieni i służący za dojazd do orczyka na Frycku który z kolei nadawał się do jazdy tylko dla freeraidowcow lub snowbordzistow to naprawdę dziadostwo ze strony właścicieli . Jednak największym przegięciem były ceny w przystokowej jadłodajni gdzie za trzy zupy {bodajże dwie pomidorowe i rosół }zapłaciłem 42 zł. no k....a u Gesslerowej bym taniej zapłacił ,jeden oscypek z zurawinka to koszt 11 zł ,udko z kurczaka bez niczego to koszt 16 zł i najlepszy numer, zawsze kupowałem w szałasie pośrodku trasy szarlotke z kawa i w dni powszednie to był koszt 16 zł { kawa 9 zł a ciasto 7 zł } a od piątku i do końca weekendu to już koszt 19 zł { szarlotka na weekendzie drożała o 3 zł} no i oczywiście uroki prawie 15 minutowej jazdy krzesłem na gore i to pie.....cie krzesłem przy wsiadaniu i już wiem ze żyje BRAK MOŻLIWOŚCI PŁACENIA KARTA ZA KARNETY A teraz trochę pozytywów największym plusem są chyba ludzie którzy tam pracują, od pani w kasie przez chłopaków w wypożyczalni a skończywszy na pani z recepcji Rozumiem ze powyższe bierze się z braku konkurencji ale tak dalej to się długo się nie pojedzie a szkoda bo to naprawdę fajna miejscówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... top Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Tak, ogłosili to przed sezonem. W zeszłym sezonie też nie działały. Jeśli nikt tej stacji nie przejmie to będzie coraz gorzej, szkoda bo klimat miejsca fajny. Ostatnio tam byłem na początku marca 2017 jak jeszcze wszystko działało. Nie sądziłem, że będzie to ostatni wyjazd tam, przynajmniej na kilka lat, aż coś się nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... krakowianka jedna Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Poszperałam w necie i czy dobrze zrozumiałam, że Szczawnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... moruniek Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Jutro wstawię więcej zdjęć i zdam dokładną relację ze stanu zastanego. Dziś tylko 2 na zachętę. A jak tu było kiedyś wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Obiecane więcej zdjęć, z jakże kiedyś fajnego projektu Dwóch Dolin. Ten projekt miał wszystko by wypalić, wystarczyło trochę go doinwestować, pielęgnować, dodać rowery latem i naprawdę byłby kurą znoszącą złote jaja. A tak został ogryzek, sukcesywnie jeszcze odchudzany. Widać wyciąg. Jakby jeździł latem odrobinę szybciej (chyba że to złudzenie) To krzesło już swoje lata ma. Tu widok na stok. Tu mapa, tyle lub jeszcze mniej zostało z tak fajnego projektu. Może jeszcze kiedyś ? Na górze w barze, stojaki czekają na narty. Łąki skoszone, trochę śniegu i można jechać. Infrastruktura czeka w gotowości na porozumienia w sprawie gruntów. Jest tam widokowo. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Mamy oznaczony kierunek jazdy. Kolejny wyciąg. Wszystko takie zawieszone. Jakby czas się zatrzymał w miejscu. Odrobina dobrej woli i można ruszać. Stoi i niszczeje. A wystarczyłoby tak niewiele. Infrastruktura w gotowości. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ile tam jest terenu do jazdy. Stacja pośrednia. Nic, tylko wsiadać i jechać. I górna stacja kanapy. W całkiem dobrym stanie. Tu widok na wyciąg. Podpory trzymają się mocno. Trasa przygotowana do naśnieżania. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 I ostatnia część relacji. Podpory cd. Widok na trasę. Instalacje. Oświetlenie. Dół trasy nieco zarośnięty. I w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... moruniek Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Szczawnik, coś drgnęło, ale dla mnie to raczej pieśń przyszłości. W artykule mowa o konieczności budowy nowego wyciągu. Pytanie też, jak zmiany właścicielskie wpłyną docelowo na funkcjonowanie Dwóch Dolin ? Dla mnie osobno funkcjonujący Szczawnik i Wierchomla, bez połączenia, bez sensu. " Zardzewiały sprzęt nie nadaje się raczej do użytku, dlatego też modernizacja stacji narciarskiej nie mogłaby się się udać. Jak tłumaczył burmistrz jego zdaniem konieczne byłoby wybudowanie nowego wyciągu." https://gazetakrakowska.pl/muszyna-po-latach-odzyskala-dostep-do-stacji-narciarskiej-w-szczawniku-chca-dac-drugie-zycie-atrakcji-ktora-przyciagnie/ar/c7-16825703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 7 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
tomlys Napisano 1 Marca 2018 Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 No to ja tez dodam swoje trzy grosze Tak jak wspomniał Robert główna trasa jak i Polanki były przygotowane b dobrze ale już Płatek na którym było mnóstwo kamieni i służący za dojazd do orczyka na Frycku który z kolei nadawał się do jazdy tylko dla freeraidowcow lub snowbordzistow to naprawdę dziadostwo ze strony właścicieli . Jednak największym przegięciem były ceny w przystokowej jadłodajni gdzie za trzy zupy {bodajże dwie pomidorowe i rosół }zapłaciłem 42 zł. no k....a u Gesslerowej bym taniej zapłacił ,jeden oscypek z zurawinka to koszt 11 zł ,udko z kurczaka bez niczego to koszt 16 zł i najlepszy numer, zawsze kupowałem w szałasie pośrodku trasy szarlotke z kawa i w dni powszednie to był koszt 16 zł { kawa 9 zł a ciasto 7 zł } a od piątku i do końca weekendu to już koszt 19 zł { szarlotka na weekendzie drożała o 3 zł} no i oczywiście uroki prawie 15 minutowej jazdy krzesłem na gore i to pie.....cie krzesłem przy wsiadaniu i już wiem ze żyje BRAK MOŻLIWOŚCI PŁACENIA KARTA ZA KARNETY A teraz trochę pozytywów największym plusem są chyba ludzie którzy tam pracują, od pani w kasie przez chłopaków w wypożyczalni a skończywszy na pani z recepcji Rozumiem ze powyższe bierze się z braku konkurencji ale tak dalej to się długo się nie pojedzie a szkoda bo to naprawdę fajna miejscówka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
top Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Czy kolejne dwa wyciągi (Frycek, Płatek) wypadły z repertuaru? Tam nie będzie po co jechać. Staja się zwija https://www.wierchom...wyciagi-i-trasy Tak, ogłosili to przed sezonem. W zeszłym sezonie też nie działały. Jeśli nikt tej stacji nie przejmie to będzie coraz gorzej, szkoda bo klimat miejsca fajny. Ostatnio tam byłem na początku marca 2017 jak jeszcze wszystko działało. Nie sądziłem, że będzie to ostatni wyjazd tam, przynajmniej na kilka lat, aż coś się nie poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... krakowianka jedna Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Poszperałam w necie i czy dobrze zrozumiałam, że Szczawnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... moruniek Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Jutro wstawię więcej zdjęć i zdam dokładną relację ze stanu zastanego. Dziś tylko 2 na zachętę. A jak tu było kiedyś wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Obiecane więcej zdjęć, z jakże kiedyś fajnego projektu Dwóch Dolin. Ten projekt miał wszystko by wypalić, wystarczyło trochę go doinwestować, pielęgnować, dodać rowery latem i naprawdę byłby kurą znoszącą złote jaja. A tak został ogryzek, sukcesywnie jeszcze odchudzany. Widać wyciąg. Jakby jeździł latem odrobinę szybciej (chyba że to złudzenie) To krzesło już swoje lata ma. Tu widok na stok. Tu mapa, tyle lub jeszcze mniej zostało z tak fajnego projektu. Może jeszcze kiedyś ? Na górze w barze, stojaki czekają na narty. Łąki skoszone, trochę śniegu i można jechać. Infrastruktura czeka w gotowości na porozumienia w sprawie gruntów. Jest tam widokowo. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Mamy oznaczony kierunek jazdy. Kolejny wyciąg. Wszystko takie zawieszone. Jakby czas się zatrzymał w miejscu. Odrobina dobrej woli i można ruszać. Stoi i niszczeje. A wystarczyłoby tak niewiele. Infrastruktura w gotowości. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ile tam jest terenu do jazdy. Stacja pośrednia. Nic, tylko wsiadać i jechać. I górna stacja kanapy. W całkiem dobrym stanie. Tu widok na wyciąg. Podpory trzymają się mocno. Trasa przygotowana do naśnieżania. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 I ostatnia część relacji. Podpory cd. Widok na trasę. Instalacje. Oświetlenie. Dół trasy nieco zarośnięty. I w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 tygodni później... moruniek Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Szczawnik, coś drgnęło, ale dla mnie to raczej pieśń przyszłości. W artykule mowa o konieczności budowy nowego wyciągu. Pytanie też, jak zmiany właścicielskie wpłyną docelowo na funkcjonowanie Dwóch Dolin ? Dla mnie osobno funkcjonujący Szczawnik i Wierchomla, bez połączenia, bez sensu. " Zardzewiały sprzęt nie nadaje się raczej do użytku, dlatego też modernizacja stacji narciarskiej nie mogłaby się się udać. Jak tłumaczył burmistrz jego zdaniem konieczne byłoby wybudowanie nowego wyciągu." https://gazetakrakowska.pl/muszyna-po-latach-odzyskala-dostep-do-stacji-narciarskiej-w-szczawniku-chca-dac-drugie-zycie-atrakcji-ktora-przyciagnie/ar/c7-16825703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 2 3 4 5 6 7 Dalej Strona 7 z 7 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
krakowianka jedna Napisano 19 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2021 Hej, Poszperałam w necie i czy dobrze zrozumiałam, że Szczawnik nie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2022 Jutro wstawię więcej zdjęć i zdam dokładną relację ze stanu zastanego. Dziś tylko 2 na zachętę. A jak tu było kiedyś wspaniale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Obiecane więcej zdjęć, z jakże kiedyś fajnego projektu Dwóch Dolin. Ten projekt miał wszystko by wypalić, wystarczyło trochę go doinwestować, pielęgnować, dodać rowery latem i naprawdę byłby kurą znoszącą złote jaja. A tak został ogryzek, sukcesywnie jeszcze odchudzany. Widać wyciąg. Jakby jeździł latem odrobinę szybciej (chyba że to złudzenie) To krzesło już swoje lata ma. Tu widok na stok. Tu mapa, tyle lub jeszcze mniej zostało z tak fajnego projektu. Może jeszcze kiedyś ? Na górze w barze, stojaki czekają na narty. Łąki skoszone, trochę śniegu i można jechać. Infrastruktura czeka w gotowości na porozumienia w sprawie gruntów. Jest tam widokowo. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Mamy oznaczony kierunek jazdy. Kolejny wyciąg. Wszystko takie zawieszone. Jakby czas się zatrzymał w miejscu. Odrobina dobrej woli i można ruszać. Stoi i niszczeje. A wystarczyłoby tak niewiele. Infrastruktura w gotowości. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 Ile tam jest terenu do jazdy. Stacja pośrednia. Nic, tylko wsiadać i jechać. I górna stacja kanapy. W całkiem dobrym stanie. Tu widok na wyciąg. Podpory trzymają się mocno. Trasa przygotowana do naśnieżania. c.d.n. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2022 I ostatnia część relacji. Podpory cd. Widok na trasę. Instalacje. Oświetlenie. Dół trasy nieco zarośnięty. I w drugą stronę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 Szczawnik, coś drgnęło, ale dla mnie to raczej pieśń przyszłości. W artykule mowa o konieczności budowy nowego wyciągu. Pytanie też, jak zmiany właścicielskie wpłyną docelowo na funkcjonowanie Dwóch Dolin ? Dla mnie osobno funkcjonujący Szczawnik i Wierchomla, bez połączenia, bez sensu. " Zardzewiały sprzęt nie nadaje się raczej do użytku, dlatego też modernizacja stacji narciarskiej nie mogłaby się się udać. Jak tłumaczył burmistrz jego zdaniem konieczne byłoby wybudowanie nowego wyciągu." https://gazetakrakowska.pl/muszyna-po-latach-odzyskala-dostep-do-stacji-narciarskiej-w-szczawniku-chca-dac-drugie-zycie-atrakcji-ktora-przyciagnie/ar/c7-16825703 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność