Mitek Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Witam Chłop inwestuje, zadłuża się banku i totalny brak wdzięczności ze strony mieszkańców Bieżanowa, czy Wieliczki. Mają taki stok pod nosem. Jeździć w dzień powszedni, poza sezonem. Przecież nie wróci do agregatu i orczyka dwuosobowego...Dlatego już od dawna tu nie jeżdżę. Zresztą niedługo(ponoć) ma tu zatrzymywać się pociąg relacji Kraków-Zakopane. Więc to zwiększy w przyszłości frekwencję na stoku. Pozdrawiam Cześć Napiszę do Tomka, że inwestowanie w cokolwiek na Kasinie to głupota. Może odpuszczą. W każdym razie postaram się. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 123 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 6 8 7 24 Popularne dni 20 Lis 7 16 Paź 6 21 Lis 6 8 Lut 6 Top użytkownicy w tym temacie shuger 6 odpowiedzi Mitek 8 odpowiedzi adamski10 7 odpowiedzi damianisko 24 odpowiedzi Popularne dni 20 Lis 2016 7 odpowiedzi 16 Paź 2016 6 odpowiedzi 21 Lis 2016 6 odpowiedzi 8 Lut 2015 6 odpowiedzi Dodane grafiki adamski10 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Mitek my poprostu jesteśmy realistami,piszemy jak to wygląda "na dziś" z doświadczenia,może jest jakiś większy plan na to miejsce ale szerzej nie znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Witam Chłop inwestuje, zadłuża się banku i totalny brak wdzięczności ze strony mieszkańców Bieżanowa, czy Wieliczki. Mają taki stok pod nosem. Jeździć w dzień powszedni, poza sezonem. Przecież nie wróci do agregatu i orczyka dwuosobowego...Dlatego już od dawna tu nie jeżdżę. Zresztą niedługo(ponoć) ma tu zatrzymywać się pociąg relacji Kraków-Zakopane. Więc to zwiększy w przyszłości frekwencję na stoku. Pozdrawiam I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam Poprawię się! Bo nie każdy, kto mnie czyta - jak mawiają Rosjanie- aluzju poniał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... b4rt3q Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Napiszę do Tomka, że inwestowanie w cokolwiek na Kasinie to głupota. Może odpuszczą. W każdym razie postaram się. Pozdrowienia Skoro ktoś wykłada pieniądze na taką inwestycję to chyba ma inne zdanie Słyszałem plotki, że właściciel chciał poszerzyć stok, szczególnie na dole ale nie może się dogadać z właścicielem działki. Po wymianie wyciągu będzie trochę więcej miejsca na dole bo sterówka będzie przy karczmie, niby nie dużo ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Problemem w Kasinie jest górna część stoku. Jakieś 200-300m. p.s. ja wolę Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Sam tez uważam budowanie nad przepustowych kolei z głupotę. Tutaj jednak jest to początek dłuższego [procesu modernizacyjnego. Wiem, że poszerzenie i modernizacja tras to jedne z podstawowych celów nowych właścicieli. Znając inwestora gdyby tylko mogli to zmodyfikowali by trasy. Niestety e tej chwili jest to niemożliwe ze względów od inwestora niezależnych. Nowa kolej jest jednym z elementów modernizacji. Nowa i nowoczesna będzie cała górna stacja z bogata infrastrukturą gastronomiczno-narciarską. Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy. Do tego modernizacja zakłada przystosowanie całości infrastruktury dla rowerzystów. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w praniu. Tutaj troszkę szerzej jest: http://www.skionline...newsy,7108.html Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy.A tam jest/będzie naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A tam jest/będzie naśnieżanie? Cześć Jest. O tyle o ile na razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
adamski10 Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Mitek my poprostu jesteśmy realistami,piszemy jak to wygląda "na dziś" z doświadczenia,może jest jakiś większy plan na to miejsce ale szerzej nie znany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Witam Chłop inwestuje, zadłuża się banku i totalny brak wdzięczności ze strony mieszkańców Bieżanowa, czy Wieliczki. Mają taki stok pod nosem. Jeździć w dzień powszedni, poza sezonem. Przecież nie wróci do agregatu i orczyka dwuosobowego...Dlatego już od dawna tu nie jeżdżę. Zresztą niedługo(ponoć) ma tu zatrzymywać się pociąg relacji Kraków-Zakopane. Więc to zwiększy w przyszłości frekwencję na stoku. Pozdrawiam I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam Poprawię się! Bo nie każdy, kto mnie czyta - jak mawiają Rosjanie- aluzju poniał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... b4rt3q Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Napiszę do Tomka, że inwestowanie w cokolwiek na Kasinie to głupota. Może odpuszczą. W każdym razie postaram się. Pozdrowienia Skoro ktoś wykłada pieniądze na taką inwestycję to chyba ma inne zdanie Słyszałem plotki, że właściciel chciał poszerzyć stok, szczególnie na dole ale nie może się dogadać z właścicielem działki. Po wymianie wyciągu będzie trochę więcej miejsca na dole bo sterówka będzie przy karczmie, niby nie dużo ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Problemem w Kasinie jest górna część stoku. Jakieś 200-300m. p.s. ja wolę Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Sam tez uważam budowanie nad przepustowych kolei z głupotę. Tutaj jednak jest to początek dłuższego [procesu modernizacyjnego. Wiem, że poszerzenie i modernizacja tras to jedne z podstawowych celów nowych właścicieli. Znając inwestora gdyby tylko mogli to zmodyfikowali by trasy. Niestety e tej chwili jest to niemożliwe ze względów od inwestora niezależnych. Nowa kolej jest jednym z elementów modernizacji. Nowa i nowoczesna będzie cała górna stacja z bogata infrastrukturą gastronomiczno-narciarską. Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy. Do tego modernizacja zakłada przystosowanie całości infrastruktury dla rowerzystów. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w praniu. Tutaj troszkę szerzej jest: http://www.skionline...newsy,7108.html Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy.A tam jest/będzie naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A tam jest/będzie naśnieżanie? Cześć Jest. O tyle o ile na razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Veteran Napisano 20 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam I co mamy go z tego tytułu po nogach całować? Każdy jeździ wtedy kiedy MOŻE, czyli zazwyczaj w weekendy albo popołudniami Choćbyś nie wiem jak zaklinał rzeczywistość ten stok nie pomieści tylu narciarzy ile może wywieźć taka kolejka. Sądzę, ze zrobi się bardzo niebezpiecznie bo nie brakuje wariatów, którzy muszą zjechać najszybciej za wszelką cenę, choćby mieli wszystkich po drodze pozabijać. Witam Poprawię się! Bo nie każdy, kto mnie czyta - jak mawiają Rosjanie- aluzju poniał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... b4rt3q Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Napiszę do Tomka, że inwestowanie w cokolwiek na Kasinie to głupota. Może odpuszczą. W każdym razie postaram się. Pozdrowienia Skoro ktoś wykłada pieniądze na taką inwestycję to chyba ma inne zdanie Słyszałem plotki, że właściciel chciał poszerzyć stok, szczególnie na dole ale nie może się dogadać z właścicielem działki. Po wymianie wyciągu będzie trochę więcej miejsca na dole bo sterówka będzie przy karczmie, niby nie dużo ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Problemem w Kasinie jest górna część stoku. Jakieś 200-300m. p.s. ja wolę Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Sam tez uważam budowanie nad przepustowych kolei z głupotę. Tutaj jednak jest to początek dłuższego [procesu modernizacyjnego. Wiem, że poszerzenie i modernizacja tras to jedne z podstawowych celów nowych właścicieli. Znając inwestora gdyby tylko mogli to zmodyfikowali by trasy. Niestety e tej chwili jest to niemożliwe ze względów od inwestora niezależnych. Nowa kolej jest jednym z elementów modernizacji. Nowa i nowoczesna będzie cała górna stacja z bogata infrastrukturą gastronomiczno-narciarską. Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy. Do tego modernizacja zakłada przystosowanie całości infrastruktury dla rowerzystów. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w praniu. Tutaj troszkę szerzej jest: http://www.skionline...newsy,7108.html Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy.A tam jest/będzie naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A tam jest/będzie naśnieżanie? Cześć Jest. O tyle o ile na razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
b4rt3q Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Napiszę do Tomka, że inwestowanie w cokolwiek na Kasinie to głupota. Może odpuszczą. W każdym razie postaram się. Pozdrowienia Skoro ktoś wykłada pieniądze na taką inwestycję to chyba ma inne zdanie Słyszałem plotki, że właściciel chciał poszerzyć stok, szczególnie na dole ale nie może się dogadać z właścicielem działki. Po wymianie wyciągu będzie trochę więcej miejsca na dole bo sterówka będzie przy karczmie, niby nie dużo ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Problemem w Kasinie jest górna część stoku. Jakieś 200-300m. p.s. ja wolę Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Sam tez uważam budowanie nad przepustowych kolei z głupotę. Tutaj jednak jest to początek dłuższego [procesu modernizacyjnego. Wiem, że poszerzenie i modernizacja tras to jedne z podstawowych celów nowych właścicieli. Znając inwestora gdyby tylko mogli to zmodyfikowali by trasy. Niestety e tej chwili jest to niemożliwe ze względów od inwestora niezależnych. Nowa kolej jest jednym z elementów modernizacji. Nowa i nowoczesna będzie cała górna stacja z bogata infrastrukturą gastronomiczno-narciarską. Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy. Do tego modernizacja zakłada przystosowanie całości infrastruktury dla rowerzystów. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w praniu. Tutaj troszkę szerzej jest: http://www.skionline...newsy,7108.html Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... faf500 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy.A tam jest/będzie naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A tam jest/będzie naśnieżanie? Cześć Jest. O tyle o ile na razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Problemem w Kasinie jest górna część stoku. Jakieś 200-300m. p.s. ja wolę Myślenice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Cześć Sam tez uważam budowanie nad przepustowych kolei z głupotę. Tutaj jednak jest to początek dłuższego [procesu modernizacyjnego. Wiem, że poszerzenie i modernizacja tras to jedne z podstawowych celów nowych właścicieli. Znając inwestora gdyby tylko mogli to zmodyfikowali by trasy. Niestety e tej chwili jest to niemożliwe ze względów od inwestora niezależnych. Nowa kolej jest jednym z elementów modernizacji. Nowa i nowoczesna będzie cała górna stacja z bogata infrastrukturą gastronomiczno-narciarską. Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy. Do tego modernizacja zakłada przystosowanie całości infrastruktury dla rowerzystów. Zobaczymy jak będzie to wyglądało w praniu. Tutaj troszkę szerzej jest: http://www.skionline...newsy,7108.html Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Jako światełko w tunelu można potraktować wieść, że przy okazji budowy kolei zrobione będzie "co się da" przy tzw. czerwonej trasie pod wyciągiem. Nowa kolej będzie miała znacznie mniej słupów więc ten kawałek będzie przestronniejszy.A tam jest/będzie naśnieżanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 A tam jest/będzie naśnieżanie? Cześć Jest. O tyle o ile na razie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 21 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Zaraz, zaraz. Bo rośnie tu jakiś wypaczony obraz Kasiny. To bardzo fajny stok a właściciele są jak najbardziej na miejscu. Bardzo przyjemna, naśnieżana i oświetlona górka z przerwą w połowie dnia na ratrakowanie ( nie oceniam sensu tego zabiegu) i bardzo dobrą obsługą. Pomijając relatywnie wąski górny odcinek który jest dość szybko rozjeżdżany, nie specjalnie jest się do czego przyczepić. Z drugiej strony odrobina muldek nikomu nie powinna przeszkadzać. Reszta jest raczej zawsze gładka i nie zatłoczona. Unikalną zaletą jest 8:00 jako godzina otwarcia. Ostre przypały jadą przed robotą na dwie godziny i dzień do wieczora jest już piękny Można w mojej stopce zobaczyć jak "obciążony" jest stok w sobotę. Data i godzina na filmie. Trochę sam dołożyłem bo napisałem , że wolę Myślenice ponieważ mają lepszy dojazd z Krakowa i trochę bardziej stromą trasę co jak się okazuje jest dla większości wadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Grudzień ma 31 dni, a nie 30 A tak przy okazji, zastanawialiście się gdzie się podziała kolejka ze Śnieżnicy? Byłem ostatnio na Czarnym Groniu, jeździłem tą nową kolejką i mam nieodparte wrażenie, że to jest ta zdemontowana ze Śnieżnicy. W końcu właściciel ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Przemekc1 Napisano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2016 Na Czarnym Groniu jest nowa kanapa. O ile mnie pamięć nie myli to ta ze Śnieżnicy poszła gdzieś na Słowację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianisko Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Orientuje się ktoś czy ta nowa kolejka już jeździ? na stronie widać tylko działające armatki,żadnego info o otwarciu,a jutro ma być impreza sylwestrowa.. Zaglądaj na FB, tam jest więcej info niż na stronie !!. Kamerka przy dolnej stacji pokazuje stan aktualny, górna jeszcze nie aktywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
adamski10 Napisano 30 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2016 Rzeczywiście jakoś poprzestawiał mi się kalendarz w głowie Teraz już jest info na stronie że jutro startują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 17 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Chyba w tym sezonie nie pojeździmy czerwoną pod wyciągiem,bo im się ratraki nie mieszczą między nowymi słupami a lasem . Ale ....mają wycinać i poszerzać...więc może w przyszłym roku ??? Byłem dzisiaj,warunki super,ludu znośnie...3 godzinki 24 zjazdy i do domu W łikend nie warto,ciasno jak diabli,już lepiej jeździć w gęstym lesie,przynajmniej drzewa się nie ruszają. pozdro alll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka
damianisko Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Potwierdzam - w tygodniu jest super, luzik na stoku, zero kolejki do krzesła. Krzesła jadą do góry jednak tak wolno jak poprzednie stare - ok 8 minut, a zapowiadali, że 4 do 5 minut. Kilka awarii/zacięły się pałąki i daszek przy wysiadaniu. I było skakanie kilku narciarzy z zawracającego krzesełka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 stok z tym nowym krzesłem jest REWELACYJNY, wg mnie mozna o 50% więcej razy zjechać: https://www.youtube....h?v=hLpQuTRnBmE pozdrawiam Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Śnieżnica - Kasina Wielka
enduroski Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Stok przecież nic się nie zmienił, wyciąg jest tak samo wolny jak poprzedni /czas wyjazdu ok. 8-9min/ więc jakim sposobem możesz o 50% więcej razy zjechać ? "stok" w sensie całego ośrodka, fakt może zbyt precyzyjnie się wysłowiłem ... nie mierzyłem czasu, może dlatego, że pojechałem sobie jakoś w tygodniu od rana i stok był dobrze przygotowany, ludzi mało pogoda wyśmienita, więc może te wrazenia spowodowały że byłem bardzo zadowolony .... w 4 godziny zjechalem na pewno około 30 razy ... będe nastepnym razem to zmierzę ale wydaje mi się że jedzie szybciej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Przemekc1 Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Oboje możecie mieć rację, bo to chyba od obsługi zależy jak szybko jedzie kanapa. Na pewno ma możliwość jechania 2 razy szybciej, ale na stoku tego samego właściciela w czarnym groniu gdzie też mają wyprzęganą kanapę przeważnie chodzi wolniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 4 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
damianisko Napisano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 Jutro wybieram się do Kasiny, więc zmierzę czas wyjazdu krzesełka. Byłem 13 stycznia, w piątek i sąsiadka w podróży krzesełkiem mierzyła czas - wyszło ponad 8 minut. Pogoda nie była zbyt ciekawa - mocno wiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damianisko Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Dziś pomimo piątku / a może dlatego, że piątek - początek ferii kolejnych województw/ na stoku było sporo ludzi. Stok ok. 11 -12 już podniszczony /muldy, lód i kopy śniegu z armatek. Wyciąg w porównaniu sprzed 2 tygodni przyspieszył i jechał ok. 5-6 minut. Natomiast na górze BRAK zupełnie "strefy relaksu" - nie ma ławek, leżaków knajpka zamknięta - NIECIEKAWIE TO WYGLĄDA, a pogoda super, bo dużo słońca dziś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi