MariuszKce Napisano 5 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Po taki ch, że rozumiem testy w nartach modelowo 2021/2022, a testy nart 2017/2018 są już średnio wiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 To kup nowe, niewypierdziane, niezajeżdżone i ciesz się śniegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 27 minut temu, MariuszKce napisał: Po taki ch, że rozumiem testy w nartach modelowo 2021/2022, a testy nart 2017/2018 są już średnio wiarygodne. Wiesz...są narty, które trudno kupić używane i takie, które mimo iż potestowe leżą 3 lata nie znalazły jeszcze chętnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 7 godzin temu, RobertKa napisał: To kup nowe, niewypierdziane, niezajeżdżone i ciesz się śniegiem. Bo chodzi o to, by gonić króliczka.... 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 https://nartykrakow.pl/pol_m_NARTY-UZYWANE-_Narty-uzywane-Atomic-208.html?filter_price=&filter_traits[100]=101&filter_traits[25]=&filter_traits[58]=&filter_traits[258]=&filter_traits[70]=&filter_traits[20]=&filter_traits[63]=&filter_traits[37]= tu kupiłam swojemu małżowi atomic x9 181 to używki, ale zanim je kupiłam, Pan wybrał najlepsze i wysłał zdjęcia. Roczne. Może coś znajdziesz dla siebie… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Ci tutaj też mają dobre opinie co do nart używanych. SKLEP NARCIARSKI RZESZÓW KRAKÓW KROSNO , NARTY, ATOMIC, VOLKL, SALOMON, BLIZZARD (narciarski-sklep.pl) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Dzięki za info. Zadzwonię jutro zapytać o te fischery http://narciarski-sklep.pl/fischer-the-curv-xtr-178-p-547.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 53 minuty temu, MariuszKce napisał: Dzięki za info. Zadzwonię jutro zapytać o te fischery http://narciarski-sklep.pl/fischer-the-curv-xtr-178-p-547.html A weź jakiegoś normalnego Fischera z serii the Curv, ten XTR to jakieś rentalowe coś, jakoś mam wątpliwości, że z testów. Mają w tym sklepie sporo rentalowych modeli opisywanych jako potestowe, przecież tego nikt nie testuje w testach tylko bierze do wypożyczalni. nie goń tak tego króliczka, albo weź tego RC one 72 tego z pierwszych linków, bo tak będziesz bez końca szukał, a potem pluł se w brodę, że źle doradzili, albo mogłeś coś innego. Nie znajdziesz świętego Graala. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 6 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 15 minut temu, Chertan napisał: A weź jakiegoś normalnego Fischera z serii the Curv, ten XTR to jakieś rentalowe coś, jakoś mam wątpliwości, że z testów. Mają w tym sklepie sporo rentalowych modeli opisywanych jako potestowe, przecież tego nikt nie testuje w testach tylko bierze do wypożyczalni. nie goń tak tego króliczka, albo weź tego RC one 72 tego z pierwszych linków, bo tak będziesz bez końca szukał, a potem pluł se w brodę, że źle doradzili, albo mogłeś coś innego. Nie znajdziesz świętego Graala. Zapytam o co chodzi, ale mam podobne obawy, bo nigdzie w katalogu nie znalazłem dokładnie tego modelu. Najczestsza historia narty od handlarza jest taka, że jest to narta z austriackiej wypożyczalni opisana jako potestowa. Tego właśnie nie lubię w używkach, ale cóż. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 6 minut temu, MariuszKce napisał: Zapytam o co chodzi, ale mam podobne obawy, bo nigdzie w katalogu nie znalazłem dokładnie tego modelu. Najczestsza historia narty od handlarza jest taka, że jest to narta z austriackiej wypożyczalni opisana jako potestowa. Tego właśnie nie lubię w używkach, ale cóż. Coś za coś. Tu masz XTR jako rentalowy, wygląda inaczej ale pewnie coś w tym jest, https://www.skionline.pl/sprzet/narty,18-19,fischer,xtr-the-curv,10769.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Ten xtr to jakiś paźdierz pod wypożyczalnie albo do sieciówek. Szkoda kasy. Edytowane 6 Marca 2022 przez RobertKa 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 2 godziny temu, Chertan napisał: Tu masz XTR jako rentalowy, wygląda inaczej ale pewnie coś w tym jest, https://www.skionline.pl/sprzet/narty,18-19,fischer,xtr-the-curv,10769.html Niby drewno, ale próchno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 2 godziny temu, MariuszKce napisał: Zapytam o co chodzi, ale mam podobne obawy, bo nigdzie w katalogu nie znalazłem dokładnie tego modelu. Najczestsza historia narty od handlarza jest taka, że jest to narta z austriackiej wypożyczalni opisana jako potestowa. Tego właśnie nie lubię w używkach, ale cóż. Coś za coś. Musisz się zresetować, tzn.ostudzić głowę. XTR to model do wypożyczalni czyli coś jak rtm 7.4. Jeśli w obecnie kończącym się sezonie/świecie, nie masz już planów wyjazdowych, to zwyczajnie czekaj spokojnie na okazje. Każdy ma inne metody i charakter, ale wybierz sobie 1-2 modele i poluj lub nawet 4-5. Nie ma bata coś się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 10 minut temu, Gabrik napisał: Musisz się zresetować, tzn.ostudzić głowę. XTR to model do wypożyczalni czyli coś jak rtm 7.4. Jeśli w obecnie kończącym się sezonie/świecie, nie masz już planów wyjazdowych, to zwyczajnie czekaj spokojnie na okazje. Każdy ma inne metody i charakter, ale wybierz sobie 1-2 modele i poluj lub nawet 4-5. Nie ma bata coś się pojawi. Miałem rtm 7.4 Fajne narty. Oczywiście na pewnym poziomie zaawansowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 23 minuty temu, RobertKa napisał: Miałem rtm 7.4 Fajne narty. Oczywiście na pewnym poziomie zaawansowania. Jeździłem na nich rok temu., gdy zamieniłem się z kolegą na stoku. Nic godnego mojej uwagi i pozytywnego nie odczuĺem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 4 godziny temu, Gabrik napisał: Jeździłem na nich rok temu., gdy zamieniłem się z kolegą na stoku. Nic godnego mojej uwagi i pozytywnego nie odczuĺem. Cześć Jeździłem na nich rok temu, gdy zamieniłem się z kolegą na stoku. Zajebista narta, jak tylko poczułem ją pod butem to wiedziałem, że to jest to. Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 7 Marca 2022 Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 (edytowane) 8 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Jeździłem na nich rok temu, gdy zamieniłem się z kolegą na stoku. Zajebista narta, jak tylko poczułem ją pod butem to wiedziałem, że to jest to. Pozdrowienia odstaw to... nie wszyscy zauważą ze to ironia Edytowane 7 Marca 2022 przez mig 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Jeszcze taki wynalazek znalazłem. Narty Blizzard Quattro RS 70 - TEST 1 dzień 180 cm (skirace.pl) Ewentualnie HEAD supershape i.MAGNUM 170 (narciarski-sklep.pl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Za nim zacznę doradzać w tym temacie poproszę pytającego o udzielenie odpowiedzi na bardzo proste pytanie: Drogi kolego w skali 4/10 uzasadnij dlaczego/do czego są ci potrzebne narty szersze niż 70 pod butem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) Nie wiem, nie znam się 🙂 Szukałem allround jako nart najbardziej uniwersalnych do moich umiejętności. Ta grupa ma 70-75 mm stąd rzucam propozycjami w takim zakresie. Oceniam już na 4,5/10 😂 Edytowane 13 Marca 2022 przez MariuszKce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 To jest może nawet nie mit to kompletna bzdura nawet większa niż rocker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 No to co sugerujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Przestań słuchać pitolenia że za wysoki, za ciężki - jesteś normalny silny facet w żadnym calu nie odbiegający od normy i tylko pozazdrościć...kup sobie porządną sportową nartę max 70 pod butem w okolicach 185 - byle jaki kros lub drugi GS katalogowy, weź instruktora na kilka godzin (jakiś pakiet szkoleniowy) - opanuj podstawowe ewolucje i ciesz się jazdą lub wydaj na tytanowo carbonowe rdzeniowe z płytami, szynami, rockerami i tym podobnymi wynalazkami samojezdne i najważniejsze że wybaczające błędy narty wszechstronnie testowane i sprawdzone przez narciarzy którym za to płacą 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszKce Napisano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) Blizzard ma 70 pod butem, ale chyba bardziej allround niż hybryda, choć tak też go piszą. Odpada czy może być Twoim zdaniem? Edytowane 13 Marca 2022 przez MariuszKce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 14 minut temu, MariuszKce napisał: Blizzard ma 70 pod butem, ale chyba bardziej allround niż hybryda, choć tak też go piszą. Odpada czy może być Twoim zdaniem? A ma 185cm? 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi