Marti Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Hej 😉 Po ostatnim bardzo udanym szusowanku zastanawiam się nad zakupem własnych nart. I tak: 1. K/M: K 2. Wiek: 28 3. Waga: 60 kg 4. Wzrost: 168 cm. 5. Jak długo jeździsz na nartach? Nauczyłam się jeździć będąc dzieckiem, ale nigdy z instruktorem. Podglądałam jedynie innych na stoku, filmy i ćwiczenia z YT, ale technika pewnie u mnie leży. Miałam długą przerwę, ale od 3 sezonów jeżdzę. 6. Jak się oceniasz wg skali Forum? 6 z aspiracjami wyżej. 7. Jakie masz buty? Salomon X-Access X90W 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś? Ostatnio jeździłam na Head`ach Epic Joy i bardzo przypadły mi do gustu. Lekkie, skrętne, łatwe w prowadzeniu. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? Zauważyłam, że im mniejszy promień skrętu w narcie tym lepiej mi się na niej jeżdzi - łatwiej prowadzi, narta nie ucieka, czuję się pewnie nawet przy większych prędkościach, które zaczęłam osiągać. Może to wynikać z braku techniki, ale na długim promieniu skrętu, przy cieższej narcie kompletnie nie potrafię się odnaleźć. 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju? Lubię niebieskie trudniejsze i łatwiejsze czerwone 🙂 Dają mi największą przyjemność z jazdy, na czerwonych trudniejszych i czarnych nie czuję się do końca pewnie i mnie męczą. 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć? (turystycznie, sportowo)? Turystycznie z zacięciem sportowym. 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku? Kondycja średnia, choć rozwojowo do tego podchodzę. Basen, rower i squash to główne aktywności. Do tej pory spędzałam ok. tydzień na nartach w sezonie, planuję więcej. 13. Możliwości finansowe: Max ok. 2000 zł I pytanie takie. Super mi się jeździło na tych Head`ach, ale chciałabym pojeździć pod okiem instruktora, nauczyć się techniki i żeby to `jakoś wyglądało`. Czy ta narta, z takim promieniem skrętu jest ok? Czy to w ogóle ważne na początku? Zastanawiałam się ew. nad Power Joy lub Super Joy, albo jakimiś unisexami. Zastanawiam się, co pozwoli mi poczynić postępy i dobrze nada się do nauki. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Marti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 26 minut temu, Marti napisał: Hej 😉 Po ostatnim bardzo udanym szusowanku zastanawiam się nad zakupem własnych nart. I tak: 1. K/M: M 2. Wiek: 28 3. Waga: 60 kg 4. Wzrost: 168 cm. 5. Jak długo jeździsz na nartach? Nauczyłam się jeździć będąc dzieckiem, ale nigdy z instruktorem. Podglądałam jedynie innych na stoku, filmy i ćwiczenia z YT, ale technika pewnie u mnie leży. Miałam długą przerwę, ale od 3 sezonów jeżdzę. 6. Jak się oceniasz wg skali Forum? 6 z aspiracjami wyżej. 7. Jakie masz buty? Salomon X-Access X90W 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś? Ostatnio jeździłam na Head`ach Epic Joy i bardzo przypadły mi do gustu. Lekkie, skrętne, łatwe w prowadzeniu. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? Zauważyłam, że im mniejszy promień skrętu w narcie tym lepiej mi się na niej jeżdzi - łatwiej prowadzi, narta nie ucieka, czuję się pewnie nawet przy większych prędkościach, które zaczęłam osiągać. Może to wynikać z braku techniki, ale na długim promieniu skrętu, przy cieższej narcie kompletnie nie potrafię się odnaleźć. 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju? Lubię niebieskie trudniejsze i łatwiejsze czerwone 🙂 Dają mi największą przyjemność z jazdy, na czerwonych trudniejszych i czarnych nie czuję się do końca pewnie i mnie męczą. 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć? (turystycznie, sportowo)? Turystycznie z zacięciem sportowym. 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku? Kondycja średnia, choć rozwojowo do tego podchodzę. Basen, rower i squash to główne aktywności. Do tej pory spędzałam ok. tydzień na nartach w sezonie, planuję więcej. 13. Możliwości finansowe: Max ok. 2000 zł I pytanie takie. Super mi się jeździło na tych Head`ach, ale chciałabym pojeździć pod okiem instruktora, nauczyć się techniki i żeby to `jakoś wyglądało`. Czy ta narta, z takim promieniem skrętu jest ok? Czy to w ogóle ważne na początku? Zastanawiałam się ew. nad Power Joy lub Super Joy, albo jakimiś unisexami. Zastanawiam się, co pozwoli mi poczynić postępy i dobrze nada się do nauki. Coś mi nie gra. Patrz punkt 1. A serio, to to co przyjemne niekoniecznie gwarantuje sukces, szczególnie długofalowy. Czasem na trudniejszych nartach jesteś zmuszona posłużyć się techniką i ja sobie przyswoić, a w takich lekkich i krótkich można jeździć byle jak. Skręcać jak Mitek to określa na zasadzie obracającej się miski. Tyle. Są tu instruktorzy i sprzętowy, oni pewno coś ci doradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Jesteś pierwszą po nowych ustaleniach. Forum nie doradza już narty, póki zainteresowany nie przedstawi filmu ze swoją jazdą. Jest za dużo przekłamań, a jedno video jest warte 1000 słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 15 minut temu, Gabrik napisał: Jesteś pierwszą po nowych ustaleniach. Forum nie doradza już narty, póki zainteresowany nie przedstawi filmu ze swoją jazdą. Jest za dużo przekłamań, a jedno video jest warte 1000 słów. Ja chyba nietutejszy jestem. Forum znaczy kto? Do tej pory to forum nie narzucało innym jedynie słusznej narracji, coś zmieniło się w tym zakresie? Admin się obudził ze snu zimowego czy jak? A może nastąpiło jakieś przejęcie forum? Takie całkiem niewrogie. PS to nawet Mitek pisał, że z opisu można wiele wywnioskować, video niepotrzebne w wielu przypadkach. Edytowane 10 Lutego 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 18 godzin temu, Marti napisał: Hej 😉 Po ostatnim bardzo udanym szusowanku zastanawiam się nad zakupem własnych nart. I tak: 1. K/M: K 2. Wiek: 28 3. Waga: 60 kg 4. Wzrost: 168 cm. 5. Jak długo jeździsz na nartach? Nauczyłam się jeździć będąc dzieckiem, ale nigdy z instruktorem. Podglądałam jedynie innych na stoku, filmy i ćwiczenia z YT, ale technika pewnie u mnie leży. Miałam długą przerwę, ale od 3 sezonów jeżdzę. 6. Jak się oceniasz wg skali Forum? 6 z aspiracjami wyżej. 7. Jakie masz buty? Salomon X-Access X90W 8. Jakie masz teraz narty / na jakich już jeździłeś? Ostatnio jeździłam na Head`ach Epic Joy i bardzo przypadły mi do gustu. Lekkie, skrętne, łatwe w prowadzeniu. 9. Jaki preferujesz promień skrętu, szybkość jazdy? Zauważyłam, że im mniejszy promień skrętu w narcie tym lepiej mi się na niej jeżdzi - łatwiej prowadzi, narta nie ucieka, czuję się pewnie nawet przy większych prędkościach, które zaczęłam osiągać. Może to wynikać z braku techniki, ale na długim promieniu skrętu, przy cieższej narcie kompletnie nie potrafię się odnaleźć. 10. Jakie lubisz trasy, w jakim kraju? Lubię niebieskie trudniejsze i łatwiejsze czerwone 🙂 Dają mi największą przyjemność z jazdy, na czerwonych trudniejszych i czarnych nie czuję się do końca pewnie i mnie męczą. 11. Jak lubisz jeździć, lub jak chciałbyś jeździć? (turystycznie, sportowo)? Turystycznie z zacięciem sportowym. 12. Jak z Twoją kondycją, ile dni w sezonie spędzasz na stoku? Kondycja średnia, choć rozwojowo do tego podchodzę. Basen, rower i squash to główne aktywności. Do tej pory spędzałam ok. tydzień na nartach w sezonie, planuję więcej. 13. Możliwości finansowe: Max ok. 2000 zł I pytanie takie. Super mi się jeździło na tych Head`ach, ale chciałabym pojeździć pod okiem instruktora, nauczyć się techniki i żeby to `jakoś wyglądało`. Czy ta narta, z takim promieniem skrętu jest ok? Czy to w ogóle ważne na początku? Zastanawiałam się ew. nad Power Joy lub Super Joy, albo jakimiś unisexami. Zastanawiam się, co pozwoli mi poczynić postępy i dobrze nada się do nauki. Atomic Cloud11 , lub o podobnej geometrii innych firm.🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 17 minut temu, Gabrik napisał: Jesteś pierwszą po nowych ustaleniach. Forum nie doradza już narty, póki zainteresowany nie przedstawi filmu ze swoją jazdą. Jest za dużo przekłamań, a jedno video jest warte 1000 słów. Znalazł się nowy Ciszak.😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 2 minuty temu, Kuba99 napisał: Znalazł się nowy Ciszak.😂 Brawo ty. Do Ciszaka nic nie mam, jego forum, jego zabawki i prawa. Ale tu od zawsze było inaczej. PS czasem jedno słowo warte jest 1000 videł. Edytowane 10 Lutego 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 5 minut temu, Kuba99 napisał: Znalazł się nowy Ciszak.😂 Wyciszak 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 2 godziny temu, Gabrik napisał: Jesteś pierwszą po nowych ustaleniach. Forum nie doradza już narty, póki zainteresowany nie przedstawi filmu ze swoją jazdą. Jest za dużo przekłamań, a jedno video jest warte 1000 słów. To znaczy przepraszam, kto tak ustalił??? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertKa Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Head z serii Joy to całkiem fajne narty. Kupiłem takie żonie, nie narzeka. Lekkie i przyjemne w prowadzeniu. Nie jest to narta z zacięciem sportowym, ale do wożenia się jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti Napisano 10 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 2 godziny temu, RobertKa napisał: Head z serii Joy to całkiem fajne narty. Kupiłem takie żonie, nie narzeka. Lekkie i przyjemne w prowadzeniu. Nie jest to narta z zacięciem sportowym, ale do wożenia się jak najbardziej. No właśnie bardzo przyjemne mam odczucia i na tych Epicach troche sportowego ducha własnie poczułam po raz pierwszy 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi