grimson Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 Dziś o 2 w nocy startuje Maryna w GS. Jest szansa na dobry występ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 6 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2022 O chyba 5 DH mężczyzn wreszcie. Ciekawa noc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Maryna 11 po pierwszym przejeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Brawo Maryna! Finalnie 8 miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) no się nie spodziewałem, rewelacja! Trochę szkoda tej młodej, która uszkodziła kolano i nie wystartowała. edit: tzn. nie żebym nie wierzył, ale bez względu na apetyty, wynik jest super Edytowane 7 Lutego 2022 przez Kubis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 w 2 przejeździe jedna z zawodniczek (zapomniałem, kto taki) jechała na nartach Kastle. Znaczy, marka wraca do PS chyba. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 10 minut temu, Kaem napisał: w 2 przejeździe jedna z zawodniczek (zapomniałem, kto taki) jechała na nartach Kastle. Znaczy, marka wraca do PS chyba. Super. Chwile temu https://www.fis-ski.com/en/alpine-skiing/alpine-news-multimedia/news-multimedia/news/2020-summer/new-equipment-for-several-world-cup-athletes noa szolosz https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/en/results/alpine-skiing/results-women-s-giant-slalom-fnl-.htm https://www.kaestle.com/en/brandroom/the-lifeline-of/alpine-family/#national-team Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 Oglądałem pierwszy przejazd. Brawo Maryna. Do kilku najlepszych jeszcze nieco brakuje. Może waleczności, siły, ale technika jest piękna. Ten przejazd giganta to była dla dla frajda sportowa. To tylko możliwe na Olimpidzie, gdzie się dopuszcza narciarzy i narciarki z krajów egzotycznych. O bardzo zróżnicowanym poziomie. W Pucharze tego nie ma. Tu poziom jest bez porównania wyrównany. Ale Olimpiada ma coś z greckiej. Szlachetna rywalizacja. Na początku był wywiad z Shifrin. Wcześniej zrobiony. Miała być dziś gwiazdą pierwszej wielkości. Potem był długi wywiad z dziewczyną z Madagaskaru. Miała liczną ekipę. Ładna śniada, uśmiechnięta twarz. Widać było, że narty to jej pasja. Reprezentuje swoją wyspę. Ale na nartach jeździ we Francji, gdzie mieszka jej rodzina(o tym nie powiedzieli). Rozpoczyna się slalom w górach, gdzie nic wcześniej nie było. Spychacze i koparki załatwiły naturę, tworząc profil trasy. Armaty postarały się o śnieg. Natura o mróz. Nowoczesna Olimpiada. Jedzie Shifrin. Kilka skrętów i leży. Sensacja światowa ! Dziennikarze w szoku. Świat w szoku. "Maszyna" zawiodła ! Dron ładnie ujmuje trasę z góry. Patrzę na jazdę. I umyka mi wyświetlany czas. Trudno jest mi się zorientować, jeśli chodzi o pierwszych piętnaście. Czy kolejna jedzie szybciej, czy wolniej. Ale meta wszystko wyjaśnia. Druga piętnastka. Dziewczyny walczą. Amerykańskie, wykarmione na żywności zmodyfikowanej kładą wszystko na jedną kartę. Spore panny(?). A te Słowenii, jakieś takie chudziny. Jednak druga piętnastka wydaje się być mniej płynna. Slalom się ciągnie dalej. Jak jedzie Austriaczka, to wiadomo że technika będzie wysokich lotów. I zaangażowanie, też takie powinno być. Czekam na Magdagarskar. Jedzie. Kibicuję. No, całkiem fajna jazda. Kontrola nart bez zarzutu. A że nieco za okrągło ? Ja też lubię na okrągło. Zjechała i jest szcześliwa. Była na Olimpiadzie. Jechała po tym samym stoku i tych samych bramkach, co jej idolki. I czy to takie ważne, że jedenaście sekund wolniej ? Przecież nikt od niej nie wymagał, by stanęła na pudle. Wystarczy, że pokaże ambicję i zjedzie cała na dół. I to zrobiła. Nasza rodaczka z wyspy tropikalnej. Na śniegu ! I tak obserwowałem kolejne dziewczyny. Przeżywające w rządku do startu swoje emocje. Radość na mecie, że zjechałam. Smutek na stoku, że się mi to nie udało. To cenię najbardziej w sporcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 45 minut temu, Plus80 napisał: Oglądałem pierwszy przejazd. Brawo Maryna. Do kilku najlepszych jeszcze nieco brakuje. Może waleczności, siły, ale technika jest piękna. Ten przejazd giganta to była dla dla frajda sportowa. To tylko możliwe na Olimpidzie, gdzie się dopuszcza narciarzy i narciarki z krajów egzotycznych. O bardzo zróżnicowanym poziomie. W Pucharze tego nie ma. Tu poziom jest bez porównania wyrównany. Ale Olimpiada ma coś z greckiej. Szlachetna rywalizacja. Na początku był wywiad z Shifrin. Wcześniej zrobiony. Miała być dziś gwiazdą pierwszej wielkości. Potem był długi wywiad z dziewczyną z Madagaskaru. Miała liczną ekipę. Ładna śniada, uśmiechnięta twarz. Widać było, że narty to jej pasja. Reprezentuje swoją wyspę. Ale na nartach jeździ we Francji, gdzie mieszka jej rodzina(o tym nie powiedzieli). Rozpoczyna się slalom w górach, gdzie nic wcześniej nie było. Spychacze i koparki załatwiły naturę, tworząc profil trasy. Armaty postarały się o śnieg. Natura o mróz. Nowoczesna Olimpiada. Jedzie Shifrin. Kilka skrętów i leży. Sensacja światowa ! Dziennikarze w szoku. Świat w szoku. "Maszyna" zawiodła ! Dron ładnie ujmuje trasę z góry. Patrzę na jazdę. I umyka mi wyświetlany czas. Trudno jest mi się zorientować, jeśli chodzi o pierwszych piętnaście. Czy kolejna jedzie szybciej, czy wolniej. Ale meta wszystko wyjaśnia. Druga piętnastka. Dziewczyny walczą. Amerykańskie, wykarmione na żywności zmodyfikowanej kładą wszystko na jedną kartę. Spore panny(?). A te Słowenii, jakieś takie chudziny. Jednak druga piętnastka wydaje się być mniej płynna. Slalom się ciągnie dalej. Jak jedzie Austriaczka, to wiadomo że technika będzie wysokich lotów. I zaangażowanie, też takie powinno być. Czekam na Magdagarskar. Jedzie. Kibicuję. No, całkiem fajna jazda. Kontrola nart bez zarzutu. A że nieco za okrągło ? Ja też lubię na okrągło. Zjechała i jest szcześliwa. Była na Olimpiadzie. Jechała po tym samym stoku i tych samych bramkach, co jej idolki. I czy to takie ważne, że jedenaście sekund wolniej ? Przecież nikt od niej nie wymagał, by stanęła na pudle. Wystarczy, że pokaże ambicję i zjedzie cała na dół. I to zrobiła. Nasza rodaczka z wyspy tropikalnej. Na śniegu ! I tak obserwowałem kolejne dziewczyny. Przeżywające w rządku do startu swoje emocje. Radość na mecie, że zjechałam. Smutek na stoku, że się mi to nie udało. To cenię najbardziej w sporcie. Ja tak nieśmiało, teraz mamy Igrzyska Olimpijskie, a Olimpiada to okres między Igrzyskami. Co do Maryny, piękna jazda. Najważniejsze, że nie jest sama, są też inne Polki. Powolutku i do przodu. 3 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 7 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2022 7 hours ago, moruniek said: Ja tak nieśmiało, teraz mamy Igrzyska Olimpijskie, a Olimpiada to okres między Igrzyskami To musisz śmielej, bo wszędzie już przyjęto nazwę „olimpiady” nawet jeśli niepoprawnie Jak przetłumaczysz „Winter olympics” to wyjdzie olimpiada zimowa jak wrzucisz do greckiego: bo rozumiem tutaj początki były: Ολυμπιακοί αγώνες Olympiakoí agónes To są igrzyska olimpijskie...a jak przetłumaczysz Olimpiadę to wyjdzie to samo???? a a jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) Mathias Mayer złoto w SG trzecie igrzyska z rzędu złoty medal 👍 Odermat i Feuz niestety DNF Ps poprawiłem olimpiadę 😏 Edytowane 8 Lutego 2022 przez Mikoski 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 6 godzin temu, Joanna Sm napisał: To musisz śmielej, bo wszędzie już przyjęto nazwę „olimpiady” nawet jeśli niepoprawnie Jak przetłumaczysz „Winter olympics” to wyjdzie olimpiada zimowa jak wrzucisz do greckiego: bo rozumiem tutaj początki były: Ολυμπιακοί αγώνες Olympiakoí agónes To są igrzyska olimpijskie...a jak przetłumaczysz Olimpiadę to wyjdzie to samo???? a a jak Błąd językowy powtarzany wielokrotnie, nadal jest błędem. Nieśmiało, bo zwracam uwagę osobie znacznie starszej wiekiem. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Joanna Sm napisał: To musisz śmielej, bo wszędzie już przyjęto nazwę „olimpiady” nawet jeśli niepoprawnie Jak przetłumaczysz „Winter olympics” to wyjdzie olimpiada zimowa jak wrzucisz do greckiego: bo rozumiem tutaj początki były: Ολυμπιακοί αγώνες Olympiakoí agónes To są igrzyska olimpijskie...a jak przetłumaczysz Olimpiadę to wyjdzie to samo???? a a jak Nie pisz głupot. Edytowane 8 Lutego 2022 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 1 godzinę temu, Mikoski napisał: Mathias Mayer złoto w SG trzecie igrzyska z rzędu złoty meda I słusznie, Mathias uczył się ode mnie podstaw narciarstwa. Mogę być dumny z ucznia 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 6 hours ago, Mitek said: Nie pisz głupot. Mitek straszysz tylko ludzi, nawet Damian się poprawia .... Potocznie się używa Olimpiady wszędzie i niepoprawnie ....i każdy rozumie to w znaczeniu niepoprawnym Więc tak masz rację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 3 godziny temu, Joanna Sm napisał: Mitek straszysz tylko ludzi, nawet Damian się poprawia .... Potocznie się używa Olimpiady wszędzie i niepoprawnie ....i każdy rozumie to w znaczeniu niepoprawnym Więc tak masz rację! Oczywiście, mulda to górka, narty maja okucia i na nich zakręcamy, a w ogóle to najbardziej lubię jeździć slalomem. Brawo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 O rany, tyle zadymy z powodu mojej sklerozy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Cześć Dzisiejszy start M. Mayera i finał konkurencji - bezcenne. POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 8 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2022 Można gdzieś replay obejrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Po pierwszym przejeździe Pań w SL ciekawe wygląda pierwsza trójka Lena Duerr, Michelle Gisin Sara Hector i największą niespodzianka DNF Mikaeli 😕 Edytowane 9 Lutego 2022 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Piękne zakończenie slalomu. Petra Vlhova potwierdziła, że jest aktualnie najlepszą zawodniczką na świcie, Shiffrin również potwierdziła swoje nieudacznictwo. Super. Piękne zawody. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 20 minut temu, wojtek pw napisał: Piękne zakończenie slalomu. Petra Vlhova potwierdziła, że jest aktualnie najlepszą zawodniczką na świcie, Shiffrin również potwierdziła swoje nieudacznictwo. Super. Piękne zawody. Ty potwierdziłeś swoje kibolstwo - żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Mikoski napisał: Po pierwszym przejeździe Pań w SL ciekawe wygląda pierwsza trójka Lena Duerr, Michelle Gisin Sara Hector i największą niespodzianka DNF Mikaeli 😕 Wygrywa główna faworytka. Pełen szacun. Szkoda Hector bo szła na złoto nr dwa. Shiffrin kosmiczny błąd. Jedyne co mi przychodzi do głowy to że faktycznie dziwny ten śnieg - chociaż nigdy w takie bajki nie wierzyłem. Natomiast tyle dnfów w każdych zawodach może z tego się brać. Edytowane 9 Lutego 2022 przez mlesik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 Topowe zawodniczki z topowymi serwisantami nie mogą skarżyć się na śnieg. Skoro Mikaela zrobiła drugi DNF, a inne Panie włącznie z Polkami potrafią dojechać i to na czwarty czas w przejeździe dla PL, to znaczy że pojechała na chęciach przekraczających warunki. Albo że ma największego pecha ze wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 9 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2022 39 minut temu, Kubis napisał: Topowe zawodniczki z topowymi serwisantami nie mogą skarżyć się na śnieg. Skoro Mikaela zrobiła drugi DNF, a inne Panie włącznie z Polkami potrafią dojechać i to na czwarty czas w przejeździe dla PL, to znaczy że pojechała na chęciach przekraczających warunki. Albo że ma największego pecha ze wszystkich. Wiadomo że Shiffrin dała maksymalnie ciała. Ze śniegiem tak ogólnie się zastanawiam. Odermatt też miał w SG "dziwny" błąd, Kilde rzadko kiedy tak niestabilnie na krawędzi stoi. Maryna też narzekała. Co nie zmienia faktu że warunki są takie same dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi