pawelb91 Napisano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2020 Od jutra (11.01.2020) rusza trasa nr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Cudnie Wczoraj rzutem na taśmę udało mi się ogarnąć apartament w Krynicy na najbliższy tydzień. Jutro wyjazd. Nie sądziłem, że wrócę na Jaworzynę tak szybko. Patrząc na to, jak wygląda obecnie sytuacja śniegowa w beskidzie śląskim, to w Krynicy jest alpejska zima. Pewnie Krynica już pęka w szwach od natłoku ludzi. Ale co tam, zmieszczę się Niech mi jeszcze 4-ke odpalą i będę skakał z radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2020 Cudnie Wczoraj rzutem na taśmę udało mi się ogarnąć apartament w Krynicy na najbliższy tydzień. Jutro wyjazd. Nie sądziłem, że wrócę na Jaworzynę tak szybko. Patrząc na to, jak wygląda obecnie sytuacja śniegowa w beskidzie śląskim, to w Krynicy jest alpejska zima. Pewnie Krynica już pęka w szwach od natłoku ludzi. Ale co tam, zmieszczę się Niech mi jeszcze 4-ke odpalą i będę skakał z radości Na razie jest o wiele mniej ludzi niż w okresie świąteczno-noworocznym. No i prawosławni kończą święta/urlopy. Będzie dobrze. Udanego wyjazdu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Jestem dzisiaj. Ludzi mało warunki ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Jestem dzisiaj. Ludzi mało warunki ok Przyjechałem ok 17:00 i poszedłem na spacer zobaczyć jak tam na Henryku. Mocno się zdziwiłem pustkami na trasie i luźnymi parkingami. Zobaczymy jak jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No dziwne... bardzo dziwne. W Krynicy nie ma ludzi Wprawdzie nie byłem jeszcze na Jaworzynie, ale z tego co obserwowałem na kamerach to był dzisiaj luz. Na mieście też widać, że tłoku nie ma (deptak, knajpy). Rano i w ciągu dnia na Henryku pustki. Poszedłem wieczorem na 3h (mieszkam obok) i wyjeździłem się do bólu. Za każdym razem wjazd wprost w bramki. Warunki super. Swoją drogą bardzo fajna stacja. Pierwszy raz tu jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Objeździłem 1,3, 6 i przeniosłem się na 5. Cudo... równo, twardo. Po 4x na FIS z rzędu poczułem zmęczenie w nogach i pojechałem na 2. Tam warunki równie dobre, ale już zrobił się lekki tłok do orczyka. Ok 10:30-11:00 przy gondoli już trzeba było postać te 5-7 minut. Krzesło puste. Wróciłem ponownie na FIS, tam bez tłoku. Po 11:00 wróciłem na krzesło przy 6 i tam dojeździłem do 13:00. Od 11:30 już trochę odsypów tu i tam, zwłaszcza na dole. Warunki jednak oceniam na bardzo dobre. Ogólnie ludzi chyba więcej niż wczoraj czy przedwczoraj, ale i tak mniej niż w Trzech Króli. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 2A nie wiem, ale nad 4 widać, że pracują i już chyba niewiele brakuje. Ja pewnie już nie skorzystam przy tym wyjeździe, ale postaram się tu wpaść jeszcze w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Kurczę, myślałam o innym ośrodku, ale to zdjęcie 0883 trochę mi namieszało... Bądź tak miły i zapytaj kogoś z obsługi, czy na przełom stycznia i lutego przygotują taki sam widok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Jakbys się wybieral jakos w weekend to dawaj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... loockas Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nieplanowo wczoraj znowu wylądowałem na Jaworzynie Czynne wszystkie trasy poza 4. Tzn 6 niby zamknięta, ale otwarta... nawet siatki nie było. Domyślam się, że chodziło o pracujące armatki. Warunki od rana świetne. Nocny mróz zrobił swoje i trasy pozostałe twarde nawet do 13:00. Wiadomo, że jakieś odsypy już się na stromszych trasach pojawiały, ale zdecydowanie były to najlepsze warunki jakie w tym roku spotkałem na Jaworzynie. Najlepsze warunki chyba na 5-tce. Nowością dla mnie w tym sezonie było w końcu odwiedzenie trasy 2A, która w początkiem stycznia była nieczynna. Niestety problemem jest brak otwartej trasy nr 4, a wraz z nią orczyka pozwalającego wydostać się z 2A. Jedyna droga powrotu to orczyk przy trasie nr 2, który nie wyrabiał Natomiast co do trasy nr 4, to zjechałem nią dwa razy (przepraszam, ale to moja ulubiona trasa i nie mogłem sobie odmówić...) Poza tym przy obleganej gondoli, aż żal było nie zjechać 4-ka by dostać się do 2A Trasa jest przejezdna, ale widać że pokrywa śniegu nie jest duża. Są dwa większe przetarcia do ziemi, które trzeba ominąć. Obawiam się, że uruchomienie tej nasłonecznionej trasy spowodowałoby jej szybką degradację. Natomiast w Krynicy piękna zima. Zazdroszczę obecnym feriowiczom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Pierwsza część relacji z dnia dzisiejszego. Chwilo trwaj, pięknie, fantastyczne warunki, stok przygotowany bardzo dobrze, pusto. Chyba najlepszy dzień na nartach w tym sezonie (a było ich, już kilka). Tak dla przypomnienia gdzie dziś jeździmy. Było widokowo. Na górze, po wczorajszych opadach śniegu, sceneria bajkowa. Stoki wylizane. Czarna zjechana przez moje dziecię. Tu odbywał się trening, więc my boczkiem, nie przeszkadzając. Dużo dzieci jak na tydzień lekcyjny. Nasza dzisiejsza faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Druga część relacji. Jedziemy dalej. Tu ośrodek z innej strony. Dziś raczej tłoczno nie było. Trochę grup szkoleniowych, czasem sztucznie podnosiło frekwencję. Przygotowanie tras cd. A tu już 4. Trasa bez sztucznego naśnieżania, miejscami drobne przecierki, w większości jednak tak. Dziś było bardzo widokowo. Na górze masa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Trzecia, już ostatnia część relacji. Około 13:00 wyszło trochę lodu i parę osób miało problem. Kilka razy musiał wyjechać GOPR. Wszystkie przejazdy, warianty, działają. Wszędzie masa śniegu. Tu, w tle wieża widokowa na Słotwinach widziana z góry. A to trasa z góry - chyba 3. Wszędzie dużo śniegu. Przygotowanie i trzymanie tras bardzo dobre. Jedziemy niżej. Tu na dojeździe do stacji dolnej, na 1. I sam dół. Jedynie przy samej gondoli trochę odsypów i śnieg to już raczej cukier. Bestia gotowa do pracy. Edytowane 1 Marca 2022 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 38 minut temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Jesteśmy Edytowane 5 Marca 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 18 godzin temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 5 minut temu, lski napisał: Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moruniek napisał: Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy prawnicy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLu i argumentami o kompetencjach prawnych... Edytowane 5 Marca 2022 przez lski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Teraz, lski napisał: Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLU i argumentami o kompetencjach prawnych... No właśnie dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... moruniek Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od strony Muszyny), więcej zdjęć z Jaworzyny wstawię jutro (jak je obrobię do Podróży moruńka), dziś jeszcze relacja z rodzinnej wyprawy rowerowej (wczorajszej), rodzinnie zrobione ponad 50 kilometrów (córka dała radę i była zadowolona). Tu (nieco powyżej 5, na 3) leży sobie i czeka na ponowny montaż górna stacja z 6. I z drugiej strony. Na Słotwinach, też jakby jakieś prace ziemne. A na 5 cisza, spokój. Zaraz, na dole coś się jednak dzieje. Raczej to jeszcze nie przebudowa bo góra nie ruszona. Z góry 6 jakby coś zginęło, coś się jednak pojawiło. Panowie intensywnie pracują. I widok na stok. Od dołu, widok na górny peron. Zdemontowane podpory koło basenu na wodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 11 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka
valdi3 Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Jestem dzisiaj. Ludzi mało warunki ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 12 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2020 Jestem dzisiaj. Ludzi mało warunki ok Przyjechałem ok 17:00 i poszedłem na spacer zobaczyć jak tam na Henryku. Mocno się zdziwiłem pustkami na trasie i luźnymi parkingami. Zobaczymy jak jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No dziwne... bardzo dziwne. W Krynicy nie ma ludzi Wprawdzie nie byłem jeszcze na Jaworzynie, ale z tego co obserwowałem na kamerach to był dzisiaj luz. Na mieście też widać, że tłoku nie ma (deptak, knajpy). Rano i w ciągu dnia na Henryku pustki. Poszedłem wieczorem na 3h (mieszkam obok) i wyjeździłem się do bólu. Za każdym razem wjazd wprost w bramki. Warunki super. Swoją drogą bardzo fajna stacja. Pierwszy raz tu jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Objeździłem 1,3, 6 i przeniosłem się na 5. Cudo... równo, twardo. Po 4x na FIS z rzędu poczułem zmęczenie w nogach i pojechałem na 2. Tam warunki równie dobre, ale już zrobił się lekki tłok do orczyka. Ok 10:30-11:00 przy gondoli już trzeba było postać te 5-7 minut. Krzesło puste. Wróciłem ponownie na FIS, tam bez tłoku. Po 11:00 wróciłem na krzesło przy 6 i tam dojeździłem do 13:00. Od 11:30 już trochę odsypów tu i tam, zwłaszcza na dole. Warunki jednak oceniam na bardzo dobre. Ogólnie ludzi chyba więcej niż wczoraj czy przedwczoraj, ale i tak mniej niż w Trzech Króli. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 2A nie wiem, ale nad 4 widać, że pracują i już chyba niewiele brakuje. Ja pewnie już nie skorzystam przy tym wyjeździe, ale postaram się tu wpaść jeszcze w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Kurczę, myślałam o innym ośrodku, ale to zdjęcie 0883 trochę mi namieszało... Bądź tak miły i zapytaj kogoś z obsługi, czy na przełom stycznia i lutego przygotują taki sam widok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Jakbys się wybieral jakos w weekend to dawaj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... loockas Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nieplanowo wczoraj znowu wylądowałem na Jaworzynie Czynne wszystkie trasy poza 4. Tzn 6 niby zamknięta, ale otwarta... nawet siatki nie było. Domyślam się, że chodziło o pracujące armatki. Warunki od rana świetne. Nocny mróz zrobił swoje i trasy pozostałe twarde nawet do 13:00. Wiadomo, że jakieś odsypy już się na stromszych trasach pojawiały, ale zdecydowanie były to najlepsze warunki jakie w tym roku spotkałem na Jaworzynie. Najlepsze warunki chyba na 5-tce. Nowością dla mnie w tym sezonie było w końcu odwiedzenie trasy 2A, która w początkiem stycznia była nieczynna. Niestety problemem jest brak otwartej trasy nr 4, a wraz z nią orczyka pozwalającego wydostać się z 2A. Jedyna droga powrotu to orczyk przy trasie nr 2, który nie wyrabiał Natomiast co do trasy nr 4, to zjechałem nią dwa razy (przepraszam, ale to moja ulubiona trasa i nie mogłem sobie odmówić...) Poza tym przy obleganej gondoli, aż żal było nie zjechać 4-ka by dostać się do 2A Trasa jest przejezdna, ale widać że pokrywa śniegu nie jest duża. Są dwa większe przetarcia do ziemi, które trzeba ominąć. Obawiam się, że uruchomienie tej nasłonecznionej trasy spowodowałoby jej szybką degradację. Natomiast w Krynicy piękna zima. Zazdroszczę obecnym feriowiczom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Pierwsza część relacji z dnia dzisiejszego. Chwilo trwaj, pięknie, fantastyczne warunki, stok przygotowany bardzo dobrze, pusto. Chyba najlepszy dzień na nartach w tym sezonie (a było ich, już kilka). Tak dla przypomnienia gdzie dziś jeździmy. Było widokowo. Na górze, po wczorajszych opadach śniegu, sceneria bajkowa. Stoki wylizane. Czarna zjechana przez moje dziecię. Tu odbywał się trening, więc my boczkiem, nie przeszkadzając. Dużo dzieci jak na tydzień lekcyjny. Nasza dzisiejsza faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Druga część relacji. Jedziemy dalej. Tu ośrodek z innej strony. Dziś raczej tłoczno nie było. Trochę grup szkoleniowych, czasem sztucznie podnosiło frekwencję. Przygotowanie tras cd. A tu już 4. Trasa bez sztucznego naśnieżania, miejscami drobne przecierki, w większości jednak tak. Dziś było bardzo widokowo. Na górze masa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Trzecia, już ostatnia część relacji. Około 13:00 wyszło trochę lodu i parę osób miało problem. Kilka razy musiał wyjechać GOPR. Wszystkie przejazdy, warianty, działają. Wszędzie masa śniegu. Tu, w tle wieża widokowa na Słotwinach widziana z góry. A to trasa z góry - chyba 3. Wszędzie dużo śniegu. Przygotowanie i trzymanie tras bardzo dobre. Jedziemy niżej. Tu na dojeździe do stacji dolnej, na 1. I sam dół. Jedynie przy samej gondoli trochę odsypów i śnieg to już raczej cukier. Bestia gotowa do pracy. Edytowane 1 Marca 2022 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 38 minut temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Jesteśmy Edytowane 5 Marca 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 18 godzin temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 5 minut temu, lski napisał: Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moruniek napisał: Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy prawnicy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLu i argumentami o kompetencjach prawnych... Edytowane 5 Marca 2022 przez lski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Teraz, lski napisał: Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLU i argumentami o kompetencjach prawnych... No właśnie dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... moruniek Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od strony Muszyny), więcej zdjęć z Jaworzyny wstawię jutro (jak je obrobię do Podróży moruńka), dziś jeszcze relacja z rodzinnej wyprawy rowerowej (wczorajszej), rodzinnie zrobione ponad 50 kilometrów (córka dała radę i była zadowolona). Tu (nieco powyżej 5, na 3) leży sobie i czeka na ponowny montaż górna stacja z 6. I z drugiej strony. Na Słotwinach, też jakby jakieś prace ziemne. A na 5 cisza, spokój. Zaraz, na dole coś się jednak dzieje. Raczej to jeszcze nie przebudowa bo góra nie ruszona. Z góry 6 jakby coś zginęło, coś się jednak pojawiło. Panowie intensywnie pracują. I widok na stok. Od dołu, widok na górny peron. Zdemontowane podpory koło basenu na wodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 11 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka
loockas Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No dziwne... bardzo dziwne. W Krynicy nie ma ludzi Wprawdzie nie byłem jeszcze na Jaworzynie, ale z tego co obserwowałem na kamerach to był dzisiaj luz. Na mieście też widać, że tłoku nie ma (deptak, knajpy). Rano i w ciągu dnia na Henryku pustki. Poszedłem wieczorem na 3h (mieszkam obok) i wyjeździłem się do bólu. Za każdym razem wjazd wprost w bramki. Warunki super. Swoją drogą bardzo fajna stacja. Pierwszy raz tu jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Objeździłem 1,3, 6 i przeniosłem się na 5. Cudo... równo, twardo. Po 4x na FIS z rzędu poczułem zmęczenie w nogach i pojechałem na 2. Tam warunki równie dobre, ale już zrobił się lekki tłok do orczyka. Ok 10:30-11:00 przy gondoli już trzeba było postać te 5-7 minut. Krzesło puste. Wróciłem ponownie na FIS, tam bez tłoku. Po 11:00 wróciłem na krzesło przy 6 i tam dojeździłem do 13:00. Od 11:30 już trochę odsypów tu i tam, zwłaszcza na dole. Warunki jednak oceniam na bardzo dobre. Ogólnie ludzi chyba więcej niż wczoraj czy przedwczoraj, ale i tak mniej niż w Trzech Króli. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2020 2A nie wiem, ale nad 4 widać, że pracują i już chyba niewiele brakuje. Ja pewnie już nie skorzystam przy tym wyjeździe, ale postaram się tu wpaść jeszcze w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Kto był dzisiaj na Jaworzynie, ten wygrał wszystko! Co za widoki, co za warunki, co za zima! Warunki od rana fenomenalne wszędzie. Natomiast największą niespodzianką dzisiaj był pogoda. Spójrzcie na te zdjęcia Kurczę, myślałam o innym ośrodku, ale to zdjęcie 0883 trochę mi namieszało... Bądź tak miły i zapytaj kogoś z obsługi, czy na przełom stycznia i lutego przygotują taki sam widok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Jakbys się wybieral jakos w weekend to dawaj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... loockas Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nieplanowo wczoraj znowu wylądowałem na Jaworzynie Czynne wszystkie trasy poza 4. Tzn 6 niby zamknięta, ale otwarta... nawet siatki nie było. Domyślam się, że chodziło o pracujące armatki. Warunki od rana świetne. Nocny mróz zrobił swoje i trasy pozostałe twarde nawet do 13:00. Wiadomo, że jakieś odsypy już się na stromszych trasach pojawiały, ale zdecydowanie były to najlepsze warunki jakie w tym roku spotkałem na Jaworzynie. Najlepsze warunki chyba na 5-tce. Nowością dla mnie w tym sezonie było w końcu odwiedzenie trasy 2A, która w początkiem stycznia była nieczynna. Niestety problemem jest brak otwartej trasy nr 4, a wraz z nią orczyka pozwalającego wydostać się z 2A. Jedyna droga powrotu to orczyk przy trasie nr 2, który nie wyrabiał Natomiast co do trasy nr 4, to zjechałem nią dwa razy (przepraszam, ale to moja ulubiona trasa i nie mogłem sobie odmówić...) Poza tym przy obleganej gondoli, aż żal było nie zjechać 4-ka by dostać się do 2A Trasa jest przejezdna, ale widać że pokrywa śniegu nie jest duża. Są dwa większe przetarcia do ziemi, które trzeba ominąć. Obawiam się, że uruchomienie tej nasłonecznionej trasy spowodowałoby jej szybką degradację. Natomiast w Krynicy piękna zima. Zazdroszczę obecnym feriowiczom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Pierwsza część relacji z dnia dzisiejszego. Chwilo trwaj, pięknie, fantastyczne warunki, stok przygotowany bardzo dobrze, pusto. Chyba najlepszy dzień na nartach w tym sezonie (a było ich, już kilka). Tak dla przypomnienia gdzie dziś jeździmy. Było widokowo. Na górze, po wczorajszych opadach śniegu, sceneria bajkowa. Stoki wylizane. Czarna zjechana przez moje dziecię. Tu odbywał się trening, więc my boczkiem, nie przeszkadzając. Dużo dzieci jak na tydzień lekcyjny. Nasza dzisiejsza faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Druga część relacji. Jedziemy dalej. Tu ośrodek z innej strony. Dziś raczej tłoczno nie było. Trochę grup szkoleniowych, czasem sztucznie podnosiło frekwencję. Przygotowanie tras cd. A tu już 4. Trasa bez sztucznego naśnieżania, miejscami drobne przecierki, w większości jednak tak. Dziś było bardzo widokowo. Na górze masa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Trzecia, już ostatnia część relacji. Około 13:00 wyszło trochę lodu i parę osób miało problem. Kilka razy musiał wyjechać GOPR. Wszystkie przejazdy, warianty, działają. Wszędzie masa śniegu. Tu, w tle wieża widokowa na Słotwinach widziana z góry. A to trasa z góry - chyba 3. Wszędzie dużo śniegu. Przygotowanie i trzymanie tras bardzo dobre. Jedziemy niżej. Tu na dojeździe do stacji dolnej, na 1. I sam dół. Jedynie przy samej gondoli trochę odsypów i śnieg to już raczej cukier. Bestia gotowa do pracy. Edytowane 1 Marca 2022 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 38 minut temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Jesteśmy Edytowane 5 Marca 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 18 godzin temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 5 minut temu, lski napisał: Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moruniek napisał: Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy prawnicy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLu i argumentami o kompetencjach prawnych... Edytowane 5 Marca 2022 przez lski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Teraz, lski napisał: Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLU i argumentami o kompetencjach prawnych... No właśnie dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... moruniek Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od strony Muszyny), więcej zdjęć z Jaworzyny wstawię jutro (jak je obrobię do Podróży moruńka), dziś jeszcze relacja z rodzinnej wyprawy rowerowej (wczorajszej), rodzinnie zrobione ponad 50 kilometrów (córka dała radę i była zadowolona). Tu (nieco powyżej 5, na 3) leży sobie i czeka na ponowny montaż górna stacja z 6. I z drugiej strony. Na Słotwinach, też jakby jakieś prace ziemne. A na 5 cisza, spokój. Zaraz, na dole coś się jednak dzieje. Raczej to jeszcze nie przebudowa bo góra nie ruszona. Z góry 6 jakby coś zginęło, coś się jednak pojawiło. Panowie intensywnie pracują. I widok na stok. Od dołu, widok na górny peron. Zdemontowane podpory koło basenu na wodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 11 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
martin TDM Napisano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2020 Dzięki za relację i zdjęcia, chyba wybiorę się jakoś na dniach pojeździć na piąteczce i nie tylko Pisali że trasa 2A ruszy w weekend, ale nie wiem czy piątek czy dopiero sobota. Jakbys się wybieral jakos w weekend to dawaj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... loockas Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nieplanowo wczoraj znowu wylądowałem na Jaworzynie Czynne wszystkie trasy poza 4. Tzn 6 niby zamknięta, ale otwarta... nawet siatki nie było. Domyślam się, że chodziło o pracujące armatki. Warunki od rana świetne. Nocny mróz zrobił swoje i trasy pozostałe twarde nawet do 13:00. Wiadomo, że jakieś odsypy już się na stromszych trasach pojawiały, ale zdecydowanie były to najlepsze warunki jakie w tym roku spotkałem na Jaworzynie. Najlepsze warunki chyba na 5-tce. Nowością dla mnie w tym sezonie było w końcu odwiedzenie trasy 2A, która w początkiem stycznia była nieczynna. Niestety problemem jest brak otwartej trasy nr 4, a wraz z nią orczyka pozwalającego wydostać się z 2A. Jedyna droga powrotu to orczyk przy trasie nr 2, który nie wyrabiał Natomiast co do trasy nr 4, to zjechałem nią dwa razy (przepraszam, ale to moja ulubiona trasa i nie mogłem sobie odmówić...) Poza tym przy obleganej gondoli, aż żal było nie zjechać 4-ka by dostać się do 2A Trasa jest przejezdna, ale widać że pokrywa śniegu nie jest duża. Są dwa większe przetarcia do ziemi, które trzeba ominąć. Obawiam się, że uruchomienie tej nasłonecznionej trasy spowodowałoby jej szybką degradację. Natomiast w Krynicy piękna zima. Zazdroszczę obecnym feriowiczom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 lata później... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Pierwsza część relacji z dnia dzisiejszego. Chwilo trwaj, pięknie, fantastyczne warunki, stok przygotowany bardzo dobrze, pusto. Chyba najlepszy dzień na nartach w tym sezonie (a było ich, już kilka). Tak dla przypomnienia gdzie dziś jeździmy. Było widokowo. Na górze, po wczorajszych opadach śniegu, sceneria bajkowa. Stoki wylizane. Czarna zjechana przez moje dziecię. Tu odbywał się trening, więc my boczkiem, nie przeszkadzając. Dużo dzieci jak na tydzień lekcyjny. Nasza dzisiejsza faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Druga część relacji. Jedziemy dalej. Tu ośrodek z innej strony. Dziś raczej tłoczno nie było. Trochę grup szkoleniowych, czasem sztucznie podnosiło frekwencję. Przygotowanie tras cd. A tu już 4. Trasa bez sztucznego naśnieżania, miejscami drobne przecierki, w większości jednak tak. Dziś było bardzo widokowo. Na górze masa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Trzecia, już ostatnia część relacji. Około 13:00 wyszło trochę lodu i parę osób miało problem. Kilka razy musiał wyjechać GOPR. Wszystkie przejazdy, warianty, działają. Wszędzie masa śniegu. Tu, w tle wieża widokowa na Słotwinach widziana z góry. A to trasa z góry - chyba 3. Wszędzie dużo śniegu. Przygotowanie i trzymanie tras bardzo dobre. Jedziemy niżej. Tu na dojeździe do stacji dolnej, na 1. I sam dół. Jedynie przy samej gondoli trochę odsypów i śnieg to już raczej cukier. Bestia gotowa do pracy. Edytowane 1 Marca 2022 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 38 minut temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... KrzysiekK Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Jesteśmy Edytowane 5 Marca 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 18 godzin temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 5 minut temu, lski napisał: Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moruniek napisał: Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy prawnicy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLu i argumentami o kompetencjach prawnych... Edytowane 5 Marca 2022 przez lski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Teraz, lski napisał: Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLU i argumentami o kompetencjach prawnych... No właśnie dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... moruniek Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od strony Muszyny), więcej zdjęć z Jaworzyny wstawię jutro (jak je obrobię do Podróży moruńka), dziś jeszcze relacja z rodzinnej wyprawy rowerowej (wczorajszej), rodzinnie zrobione ponad 50 kilometrów (córka dała radę i była zadowolona). Tu (nieco powyżej 5, na 3) leży sobie i czeka na ponowny montaż górna stacja z 6. I z drugiej strony. Na Słotwinach, też jakby jakieś prace ziemne. A na 5 cisza, spokój. Zaraz, na dole coś się jednak dzieje. Raczej to jeszcze nie przebudowa bo góra nie ruszona. Z góry 6 jakby coś zginęło, coś się jednak pojawiło. Panowie intensywnie pracują. I widok na stok. Od dołu, widok na górny peron. Zdemontowane podpory koło basenu na wodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 11 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
loockas Napisano 10 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2020 Nieplanowo wczoraj znowu wylądowałem na Jaworzynie Czynne wszystkie trasy poza 4. Tzn 6 niby zamknięta, ale otwarta... nawet siatki nie było. Domyślam się, że chodziło o pracujące armatki. Warunki od rana świetne. Nocny mróz zrobił swoje i trasy pozostałe twarde nawet do 13:00. Wiadomo, że jakieś odsypy już się na stromszych trasach pojawiały, ale zdecydowanie były to najlepsze warunki jakie w tym roku spotkałem na Jaworzynie. Najlepsze warunki chyba na 5-tce. Nowością dla mnie w tym sezonie było w końcu odwiedzenie trasy 2A, która w początkiem stycznia była nieczynna. Niestety problemem jest brak otwartej trasy nr 4, a wraz z nią orczyka pozwalającego wydostać się z 2A. Jedyna droga powrotu to orczyk przy trasie nr 2, który nie wyrabiał Natomiast co do trasy nr 4, to zjechałem nią dwa razy (przepraszam, ale to moja ulubiona trasa i nie mogłem sobie odmówić...) Poza tym przy obleganej gondoli, aż żal było nie zjechać 4-ka by dostać się do 2A Trasa jest przejezdna, ale widać że pokrywa śniegu nie jest duża. Są dwa większe przetarcia do ziemi, które trzeba ominąć. Obawiam się, że uruchomienie tej nasłonecznionej trasy spowodowałoby jej szybką degradację. Natomiast w Krynicy piękna zima. Zazdroszczę obecnym feriowiczom Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Pierwsza część relacji z dnia dzisiejszego. Chwilo trwaj, pięknie, fantastyczne warunki, stok przygotowany bardzo dobrze, pusto. Chyba najlepszy dzień na nartach w tym sezonie (a było ich, już kilka). Tak dla przypomnienia gdzie dziś jeździmy. Było widokowo. Na górze, po wczorajszych opadach śniegu, sceneria bajkowa. Stoki wylizane. Czarna zjechana przez moje dziecię. Tu odbywał się trening, więc my boczkiem, nie przeszkadzając. Dużo dzieci jak na tydzień lekcyjny. Nasza dzisiejsza faworyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Druga część relacji. Jedziemy dalej. Tu ośrodek z innej strony. Dziś raczej tłoczno nie było. Trochę grup szkoleniowych, czasem sztucznie podnosiło frekwencję. Przygotowanie tras cd. A tu już 4. Trasa bez sztucznego naśnieżania, miejscami drobne przecierki, w większości jednak tak. Dziś było bardzo widokowo. Na górze masa śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Trzecia, już ostatnia część relacji. Około 13:00 wyszło trochę lodu i parę osób miało problem. Kilka razy musiał wyjechać GOPR. Wszystkie przejazdy, warianty, działają. Wszędzie masa śniegu. Tu, w tle wieża widokowa na Słotwinach widziana z góry. A to trasa z góry - chyba 3. Wszędzie dużo śniegu. Przygotowanie i trzymanie tras bardzo dobre. Jedziemy niżej. Tu na dojeździe do stacji dolnej, na 1. I sam dół. Jedynie przy samej gondoli trochę odsypów i śnieg to już raczej cukier. Bestia gotowa do pracy. Edytowane 1 Marca 2022 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Jutro, czyli w sobote warto tam jechac czy tlumy? Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 4 Marca 2022 Udostępnij Napisano 4 Marca 2022 38 minut temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 9 godzin temu, KrzysiekK napisał: No to pojadę i ja.. biorę dzieciaki, jeszcze tam nie byliśmy.. 🤣 Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Pewnie, warto jechać. W nocy spadło 5 cm śniegu. Jesteśmy Edytowane 5 Marca 2022 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 18 godzin temu, moruniek napisał: Jechać warto na pogodę. Na jutro na Jaworzynie zapowiadał się Zbyszek @lski. Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 5 minut temu, lski napisał: Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) 5 godzin temu, moruniek napisał: Tak, wiem, nawet żona mine namawiała bym startował. Zbyt jednak jestem leniwy😉. Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy prawnicy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLu i argumentami o kompetencjach prawnych... Edytowane 5 Marca 2022 przez lski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Marca 2022 Udostępnij Napisano 5 Marca 2022 Teraz, lski napisał: Właśnie się dziwiłem,że nie wykorzystałeś okazji.Kontakt z tym środowiskiem zawsze sprawia mi wiele radości.Tym razem,gdy zarezerwowali połowę szerokości trasy nr 6,a mój klub drugą połowę na trening,uznali ,że mogą ją podzielić biorąc lewą górną połowę a prawą dolną.Wywiązała się awantura z udziałem organizatora,trenera,pracownika PKLU i argumentami o kompetencjach prawnych... No właśnie dlatego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od strony Muszyny), więcej zdjęć z Jaworzyny wstawię jutro (jak je obrobię do Podróży moruńka), dziś jeszcze relacja z rodzinnej wyprawy rowerowej (wczorajszej), rodzinnie zrobione ponad 50 kilometrów (córka dała radę i była zadowolona). Tu (nieco powyżej 5, na 3) leży sobie i czeka na ponowny montaż górna stacja z 6. I z drugiej strony. Na Słotwinach, też jakby jakieś prace ziemne. A na 5 cisza, spokój. Zaraz, na dole coś się jednak dzieje. Raczej to jeszcze nie przebudowa bo góra nie ruszona. Z góry 6 jakby coś zginęło, coś się jednak pojawiło. Panowie intensywnie pracują. I widok na stok. Od dołu, widok na górny peron. Zdemontowane podpory koło basenu na wodę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność