volta2 Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Cześć Jesteś, jesteś zapewniam. Spokój, obserwacja, taktyka jazdy, zmiany stoków w odpowiednim momencie czasie. Wszystko co robimy na nartach zależy od nas. Pozdrowienia serdeczne jeśli tak na ten problem patrzeć, to tak, moja taktyka to niewchodznie na stok z dziećmi na jaworzynę (w szczycie sezonu, bo poza, to jeszcze ujdzie, ale ostatnio i tak nie bywam) - co przy okazji rozwiązuje problem zniżkowych skipasów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 310 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 2 Gru Top użytkownicy w tym temacie 23 18 25 25 Popularne dni 26 Lut 14 16 Lut 13 5 Mar 6 25 Lis 6 Top użytkownicy w tym temacie Ado 23 odpowiedzi tencogoniema 18 odpowiedzi pawelb91 25 odpowiedzi moruniek 25 odpowiedzi Popularne dni 26 Lut 2015 14 odpowiedzi 16 Lut 2015 13 odpowiedzi 5 Mar 2022 6 odpowiedzi 25 Lis 2015 6 odpowiedzi Popularne posty moruniek 3 Sierpnia 2022 Na Jaworzynie stawiają nową kanapę. Wstawiam kilka zdjęć z prac budowlanych (doceńcie, że specjalnie dla Was i własnej ciekawości schodziłem z góry by ponownie się na nią wdrapywać, bo wchodziłem od s lski 5 Marca 2022 Żadnych tłumów,ludzi było mało,śniegu dużo.6 wygrodzona na zawody prawników,na 5 dwie linie treningowe,ale że wszystko czynne,utrudnienia nieodczuwalne.Najlepszy czas,jak co roku... moruniek 2 Października 2022 Niektórzy malują swój świat na niebiesko (taki Szczyrk), inni na czerwono (Tylicz). Poczekaj aż podadzą dane o ilości kilometrów tras w ośrodku. Dodane grafiki Mitek Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 jeśli tak na ten problem patrzeć, to tak, moja taktyka to niewchodznie na stok z dziećmi na jaworzynę (w szczycie sezonu, bo poza, to jeszcze ujdzie, ale ostatnio i tak nie bywam) - co przy okazji rozwiązuje problem zniżkowych skipasów:) Cześć Zaniechanie też jest pewną taktyką i jeżeli oceniasz, że inaczej się nie da to jest to jedyne wyjście. Myślę jednak, że nawet w tych najgorszych okresach są pory dnia czy trasy mniej zatłoczone. Jak do tego dołożysz "jazdę pod prąd" - czyli: jak większość na przerwę to ja jeżdżę, jak większość zjeżdża to ja wjeżdżam - to chyba da radę. Pozdrawiam i życzę jak najmniej takich problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kamil.k Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jeździł ktoś na Jaworzynie ?? podobno karnet całodzienny 45 złoty tylko nie wiem jak długo taka promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Przy takim wyborze tras na pewno lepszą opcją jest w karnet na Słotwinach Azotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 No jak trasa będzie do samego dołu, to już mocno bym się wahał, bo jednak nachylenie w dolnej części daje nieco większe pole do szaleństw. Jedziemy gdzie 4 stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Prawdopodobnie Azoty... Rzeczywiście dół nie jest zły, ale strata czasu w kolejce, kultowe wypłaszczenie w środku-z Jaworzyna poczekam, aż ruszy dolne krzesło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No, to byłem dzisiaj z kumplem z Krakowa. Pierwszy wyjazd dość późno, bo dopiero koło 10:40. Za pierwszym podejściem największa kolejka: zajęła jakieś 2 minuty. Przy każdym kolejnym zjeździe kolejka malała. Górna część do wypłaszczenia bardzo słaba. Gigantyczne łaty lodowe, niewielkie odsypy śniegu po bokach, spore przetarcia, liczne minerały, bardzo słabo. Od górnej stacji krzesła było dobrze, końcowa ścianka i poniżej – przygotowanie fenomenalne. Widoczność dzisiaj bardzo słaba plus od godziny 13 mgła marzła na goglach.Ogólnie żeby pojeździć na krześle jest naprawdę w porządku, kolejka (do wejścia bezpośrednio na krzesło) w szczytowym momencie wyniosła 3 osoby, natomiast na gondolę bym się nie nastawiał, choć być może o wcześniejszej godzinie góra będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... pawelb91 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dzisiaj Jaworzyna opublikowała cennik zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... kamil.k Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ktoś coś już pośmigał czy za drogo i nikt z forum tam nie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Stusi Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mam pytanie odnośnie dojazdu na Jaworzynę. Jako, że w tym roku nie chce mi się jechać z nad morza przez całą Polskę samochodem, znalazłem fajne nocne połączenie autobusem i rozważam taką opcję. I tu pytanie. Czy z Krynicy kursują jakieś busy żeby można było spokojnie z nartami przedostać się na Jaworzynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 W necie spokojnie znajdziesz rozkład jazdy z Centrum, a przystanek pod Jaworzyną nazywa się chyba Pegaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tym przewoźnikiem jest firma Arnika? http://www.arnika-kr...klad-jazdy.htmlBo coś takiego znalazłem. Czy jeszcze jakieś inne busy jeżdżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Tak, Arnika to chyba największy lokalny przewoźnik. Funkcjonuje przez cały rok i na pewno Czarny Potok-Pegaz jest jednym z punktów na trasie. Poza tym masz jeszcze komunikacje miejską, też jeździ pod gondolę oraz awaryjnie taxi. Większość taksówkarzy jest przygotowana na przewóz nart/desek. BTW. Ktoś był w ostatnich dniach? Warunki faktycznie tak dobre jak się chwalą? W weekend odwiedzam rodzinę i zbrodnią byłoby nie zabrać nart i nie wpaść na chwilę na Jaworzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Sam sobie odpowiem Spędziłem weekend w Krynicy i odwiedziłem dwukrotnie Jaworzynę. Niestety z pogodą nie trafiłem. Lekka odwilż i sporo mgły. Mimo wszystko wyjeździłem się konkretnie. Wg mnie bardzo dobrze przygotowane trasy. Nawet o 12:00 mimo sporej ilości ludzi, dodatniej temperatury, mokrego śniegu wciąż dało się całkiem dobrze pojeździć. W sobotę było lepiej pod tym względem, dzisiaj trochę gorzej ale swoje zrobił na pewno poranny deszcz. Próbę czasu najlepiej zniosła wg mnie trasa nr 4 oraz 2. Niestety nie było mi dane spróbować trasy nr 5 bo przez dwa dni odbywały się zawody. Narciarzy na Jaworzynie można podzielić na dwie grupy. Tych którzy chcą pojeździć i tych, którzy przyjechali się polansować Ci pierwsi wybierają kanapy i orczyki, a Ci drudzy stoją w kolejce do gondoli, by wyjechać na szczyt i tam okupować knajpy i taras widokowy Pierwsze trzy wjazdy zaliczyliśmy od rana gondolą i właśnie za trzecim razem zauważyłem, że ludzi na stoku nie przybyło, a na szczycie nie ma gdzie przejść Ok 11:00 na dolnym krześle jeździliśmy z tatą sami, a do gondoli sznurek na kilkanaście minut czekania To samo na orczykach, zero stania w kolejkach. Kanapa przy "dwójkach" też luźna. Jak na weekend i ferie, to nie ma na co narzekać. Jak ktoś ma w planach odwiedzić Jaworzynę, to gorąco polecam. Jak zrezygnujecie z ciągłej jazdy gondolą i przeniesiecie się na pozostałe wyciągi, to się wyjeździcie do upadłego Wczoraj i dzisiaj po 4 godzinach nie czułem nóg. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pomysł 7 dolin wraca, kaczka dziennikarska czy szansa na nową jakość? https://krakow.tvp.p...zielone-swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... slawekbet Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... slawekbet Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Niech uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 jeśli tak na ten problem patrzeć, to tak, moja taktyka to niewchodznie na stok z dziećmi na jaworzynę (w szczycie sezonu, bo poza, to jeszcze ujdzie, ale ostatnio i tak nie bywam) - co przy okazji rozwiązuje problem zniżkowych skipasów:) Cześć Zaniechanie też jest pewną taktyką i jeżeli oceniasz, że inaczej się nie da to jest to jedyne wyjście. Myślę jednak, że nawet w tych najgorszych okresach są pory dnia czy trasy mniej zatłoczone. Jak do tego dołożysz "jazdę pod prąd" - czyli: jak większość na przerwę to ja jeżdżę, jak większość zjeżdża to ja wjeżdżam - to chyba da radę. Pozdrawiam i życzę jak najmniej takich problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kamil.k Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jeździł ktoś na Jaworzynie ?? podobno karnet całodzienny 45 złoty tylko nie wiem jak długo taka promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Przy takim wyborze tras na pewno lepszą opcją jest w karnet na Słotwinach Azotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 No jak trasa będzie do samego dołu, to już mocno bym się wahał, bo jednak nachylenie w dolnej części daje nieco większe pole do szaleństw. Jedziemy gdzie 4 stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Prawdopodobnie Azoty... Rzeczywiście dół nie jest zły, ale strata czasu w kolejce, kultowe wypłaszczenie w środku-z Jaworzyna poczekam, aż ruszy dolne krzesło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No, to byłem dzisiaj z kumplem z Krakowa. Pierwszy wyjazd dość późno, bo dopiero koło 10:40. Za pierwszym podejściem największa kolejka: zajęła jakieś 2 minuty. Przy każdym kolejnym zjeździe kolejka malała. Górna część do wypłaszczenia bardzo słaba. Gigantyczne łaty lodowe, niewielkie odsypy śniegu po bokach, spore przetarcia, liczne minerały, bardzo słabo. Od górnej stacji krzesła było dobrze, końcowa ścianka i poniżej – przygotowanie fenomenalne. Widoczność dzisiaj bardzo słaba plus od godziny 13 mgła marzła na goglach.Ogólnie żeby pojeździć na krześle jest naprawdę w porządku, kolejka (do wejścia bezpośrednio na krzesło) w szczytowym momencie wyniosła 3 osoby, natomiast na gondolę bym się nie nastawiał, choć być może o wcześniejszej godzinie góra będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... pawelb91 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dzisiaj Jaworzyna opublikowała cennik zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... kamil.k Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ktoś coś już pośmigał czy za drogo i nikt z forum tam nie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Stusi Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mam pytanie odnośnie dojazdu na Jaworzynę. Jako, że w tym roku nie chce mi się jechać z nad morza przez całą Polskę samochodem, znalazłem fajne nocne połączenie autobusem i rozważam taką opcję. I tu pytanie. Czy z Krynicy kursują jakieś busy żeby można było spokojnie z nartami przedostać się na Jaworzynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 W necie spokojnie znajdziesz rozkład jazdy z Centrum, a przystanek pod Jaworzyną nazywa się chyba Pegaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tym przewoźnikiem jest firma Arnika? http://www.arnika-kr...klad-jazdy.htmlBo coś takiego znalazłem. Czy jeszcze jakieś inne busy jeżdżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Tak, Arnika to chyba największy lokalny przewoźnik. Funkcjonuje przez cały rok i na pewno Czarny Potok-Pegaz jest jednym z punktów na trasie. Poza tym masz jeszcze komunikacje miejską, też jeździ pod gondolę oraz awaryjnie taxi. Większość taksówkarzy jest przygotowana na przewóz nart/desek. BTW. Ktoś był w ostatnich dniach? Warunki faktycznie tak dobre jak się chwalą? W weekend odwiedzam rodzinę i zbrodnią byłoby nie zabrać nart i nie wpaść na chwilę na Jaworzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Sam sobie odpowiem Spędziłem weekend w Krynicy i odwiedziłem dwukrotnie Jaworzynę. Niestety z pogodą nie trafiłem. Lekka odwilż i sporo mgły. Mimo wszystko wyjeździłem się konkretnie. Wg mnie bardzo dobrze przygotowane trasy. Nawet o 12:00 mimo sporej ilości ludzi, dodatniej temperatury, mokrego śniegu wciąż dało się całkiem dobrze pojeździć. W sobotę było lepiej pod tym względem, dzisiaj trochę gorzej ale swoje zrobił na pewno poranny deszcz. Próbę czasu najlepiej zniosła wg mnie trasa nr 4 oraz 2. Niestety nie było mi dane spróbować trasy nr 5 bo przez dwa dni odbywały się zawody. Narciarzy na Jaworzynie można podzielić na dwie grupy. Tych którzy chcą pojeździć i tych, którzy przyjechali się polansować Ci pierwsi wybierają kanapy i orczyki, a Ci drudzy stoją w kolejce do gondoli, by wyjechać na szczyt i tam okupować knajpy i taras widokowy Pierwsze trzy wjazdy zaliczyliśmy od rana gondolą i właśnie za trzecim razem zauważyłem, że ludzi na stoku nie przybyło, a na szczycie nie ma gdzie przejść Ok 11:00 na dolnym krześle jeździliśmy z tatą sami, a do gondoli sznurek na kilkanaście minut czekania To samo na orczykach, zero stania w kolejkach. Kanapa przy "dwójkach" też luźna. Jak na weekend i ferie, to nie ma na co narzekać. Jak ktoś ma w planach odwiedzić Jaworzynę, to gorąco polecam. Jak zrezygnujecie z ciągłej jazdy gondolą i przeniesiecie się na pozostałe wyciągi, to się wyjeździcie do upadłego Wczoraj i dzisiaj po 4 godzinach nie czułem nóg. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pomysł 7 dolin wraca, kaczka dziennikarska czy szansa na nową jakość? https://krakow.tvp.p...zielone-swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... slawekbet Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... slawekbet Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Niech uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kamil.k Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Jeździł ktoś na Jaworzynie ?? podobno karnet całodzienny 45 złoty tylko nie wiem jak długo taka promocja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Ta promocja jest do dzisiaj. Jutro, 2 stycznia, wraz z uruchomieniem trasy 1 rozpoczyna się kolejna promocja: 80 zł za karnet dzienny i 55 zł za karnet 2-godzinny. Przy takim wyborze tras na pewno lepszą opcją jest w karnet na Słotwinach Azotach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 No jak trasa będzie do samego dołu, to już mocno bym się wahał, bo jednak nachylenie w dolnej części daje nieco większe pole do szaleństw. Jedziemy gdzie 4 stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Prawdopodobnie Azoty... Rzeczywiście dół nie jest zły, ale strata czasu w kolejce, kultowe wypłaszczenie w środku-z Jaworzyna poczekam, aż ruszy dolne krzesło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bakkz Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No, to byłem dzisiaj z kumplem z Krakowa. Pierwszy wyjazd dość późno, bo dopiero koło 10:40. Za pierwszym podejściem największa kolejka: zajęła jakieś 2 minuty. Przy każdym kolejnym zjeździe kolejka malała. Górna część do wypłaszczenia bardzo słaba. Gigantyczne łaty lodowe, niewielkie odsypy śniegu po bokach, spore przetarcia, liczne minerały, bardzo słabo. Od górnej stacji krzesła było dobrze, końcowa ścianka i poniżej – przygotowanie fenomenalne. Widoczność dzisiaj bardzo słaba plus od godziny 13 mgła marzła na goglach.Ogólnie żeby pojeździć na krześle jest naprawdę w porządku, kolejka (do wejścia bezpośrednio na krzesło) w szczytowym momencie wyniosła 3 osoby, natomiast na gondolę bym się nie nastawiał, choć być może o wcześniejszej godzinie góra będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 10 miesięcy temu... pawelb91 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dzisiaj Jaworzyna opublikowała cennik zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... kamil.k Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ktoś coś już pośmigał czy za drogo i nikt z forum tam nie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Stusi Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mam pytanie odnośnie dojazdu na Jaworzynę. Jako, że w tym roku nie chce mi się jechać z nad morza przez całą Polskę samochodem, znalazłem fajne nocne połączenie autobusem i rozważam taką opcję. I tu pytanie. Czy z Krynicy kursują jakieś busy żeby można było spokojnie z nartami przedostać się na Jaworzynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paolomario Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 W necie spokojnie znajdziesz rozkład jazdy z Centrum, a przystanek pod Jaworzyną nazywa się chyba Pegaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tym przewoźnikiem jest firma Arnika? http://www.arnika-kr...klad-jazdy.htmlBo coś takiego znalazłem. Czy jeszcze jakieś inne busy jeżdżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Tak, Arnika to chyba największy lokalny przewoźnik. Funkcjonuje przez cały rok i na pewno Czarny Potok-Pegaz jest jednym z punktów na trasie. Poza tym masz jeszcze komunikacje miejską, też jeździ pod gondolę oraz awaryjnie taxi. Większość taksówkarzy jest przygotowana na przewóz nart/desek. BTW. Ktoś był w ostatnich dniach? Warunki faktycznie tak dobre jak się chwalą? W weekend odwiedzam rodzinę i zbrodnią byłoby nie zabrać nart i nie wpaść na chwilę na Jaworzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Sam sobie odpowiem Spędziłem weekend w Krynicy i odwiedziłem dwukrotnie Jaworzynę. Niestety z pogodą nie trafiłem. Lekka odwilż i sporo mgły. Mimo wszystko wyjeździłem się konkretnie. Wg mnie bardzo dobrze przygotowane trasy. Nawet o 12:00 mimo sporej ilości ludzi, dodatniej temperatury, mokrego śniegu wciąż dało się całkiem dobrze pojeździć. W sobotę było lepiej pod tym względem, dzisiaj trochę gorzej ale swoje zrobił na pewno poranny deszcz. Próbę czasu najlepiej zniosła wg mnie trasa nr 4 oraz 2. Niestety nie było mi dane spróbować trasy nr 5 bo przez dwa dni odbywały się zawody. Narciarzy na Jaworzynie można podzielić na dwie grupy. Tych którzy chcą pojeździć i tych, którzy przyjechali się polansować Ci pierwsi wybierają kanapy i orczyki, a Ci drudzy stoją w kolejce do gondoli, by wyjechać na szczyt i tam okupować knajpy i taras widokowy Pierwsze trzy wjazdy zaliczyliśmy od rana gondolą i właśnie za trzecim razem zauważyłem, że ludzi na stoku nie przybyło, a na szczycie nie ma gdzie przejść Ok 11:00 na dolnym krześle jeździliśmy z tatą sami, a do gondoli sznurek na kilkanaście minut czekania To samo na orczykach, zero stania w kolejkach. Kanapa przy "dwójkach" też luźna. Jak na weekend i ferie, to nie ma na co narzekać. Jak ktoś ma w planach odwiedzić Jaworzynę, to gorąco polecam. Jak zrezygnujecie z ciągłej jazdy gondolą i przeniesiecie się na pozostałe wyciągi, to się wyjeździcie do upadłego Wczoraj i dzisiaj po 4 godzinach nie czułem nóg. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pomysł 7 dolin wraca, kaczka dziennikarska czy szansa na nową jakość? https://krakow.tvp.p...zielone-swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 7 miesięcy temu... slawekbet Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... slawekbet Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Niech uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bakkz Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 No jak trasa będzie do samego dołu, to już mocno bym się wahał, bo jednak nachylenie w dolnej części daje nieco większe pole do szaleństw. Jedziemy gdzie 4 stycznia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Prawdopodobnie Azoty... Rzeczywiście dół nie jest zły, ale strata czasu w kolejce, kultowe wypłaszczenie w środku-z Jaworzyna poczekam, aż ruszy dolne krzesło.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 No, to byłem dzisiaj z kumplem z Krakowa. Pierwszy wyjazd dość późno, bo dopiero koło 10:40. Za pierwszym podejściem największa kolejka: zajęła jakieś 2 minuty. Przy każdym kolejnym zjeździe kolejka malała. Górna część do wypłaszczenia bardzo słaba. Gigantyczne łaty lodowe, niewielkie odsypy śniegu po bokach, spore przetarcia, liczne minerały, bardzo słabo. Od górnej stacji krzesła było dobrze, końcowa ścianka i poniżej – przygotowanie fenomenalne. Widoczność dzisiaj bardzo słaba plus od godziny 13 mgła marzła na goglach.Ogólnie żeby pojeździć na krześle jest naprawdę w porządku, kolejka (do wejścia bezpośrednio na krzesło) w szczytowym momencie wyniosła 3 osoby, natomiast na gondolę bym się nie nastawiał, choć być może o wcześniejszej godzinie góra będzie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 29 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 Dzisiaj Jaworzyna opublikowała cennik zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.k Napisano 24 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ktoś coś już pośmigał czy za drogo i nikt z forum tam nie jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 Mam pytanie odnośnie dojazdu na Jaworzynę. Jako, że w tym roku nie chce mi się jechać z nad morza przez całą Polskę samochodem, znalazłem fajne nocne połączenie autobusem i rozważam taką opcję. I tu pytanie. Czy z Krynicy kursują jakieś busy żeby można było spokojnie z nartami przedostać się na Jaworzynę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paolomario Napisano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2017 W necie spokojnie znajdziesz rozkład jazdy z Centrum, a przystanek pod Jaworzyną nazywa się chyba Pegaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Tym przewoźnikiem jest firma Arnika? http://www.arnika-kr...klad-jazdy.htmlBo coś takiego znalazłem. Czy jeszcze jakieś inne busy jeżdżą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 Tak, Arnika to chyba największy lokalny przewoźnik. Funkcjonuje przez cały rok i na pewno Czarny Potok-Pegaz jest jednym z punktów na trasie. Poza tym masz jeszcze komunikacje miejską, też jeździ pod gondolę oraz awaryjnie taxi. Większość taksówkarzy jest przygotowana na przewóz nart/desek. BTW. Ktoś był w ostatnich dniach? Warunki faktycznie tak dobre jak się chwalą? W weekend odwiedzam rodzinę i zbrodnią byłoby nie zabrać nart i nie wpaść na chwilę na Jaworzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 5 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 Sam sobie odpowiem Spędziłem weekend w Krynicy i odwiedziłem dwukrotnie Jaworzynę. Niestety z pogodą nie trafiłem. Lekka odwilż i sporo mgły. Mimo wszystko wyjeździłem się konkretnie. Wg mnie bardzo dobrze przygotowane trasy. Nawet o 12:00 mimo sporej ilości ludzi, dodatniej temperatury, mokrego śniegu wciąż dało się całkiem dobrze pojeździć. W sobotę było lepiej pod tym względem, dzisiaj trochę gorzej ale swoje zrobił na pewno poranny deszcz. Próbę czasu najlepiej zniosła wg mnie trasa nr 4 oraz 2. Niestety nie było mi dane spróbować trasy nr 5 bo przez dwa dni odbywały się zawody. Narciarzy na Jaworzynie można podzielić na dwie grupy. Tych którzy chcą pojeździć i tych, którzy przyjechali się polansować Ci pierwsi wybierają kanapy i orczyki, a Ci drudzy stoją w kolejce do gondoli, by wyjechać na szczyt i tam okupować knajpy i taras widokowy Pierwsze trzy wjazdy zaliczyliśmy od rana gondolą i właśnie za trzecim razem zauważyłem, że ludzi na stoku nie przybyło, a na szczycie nie ma gdzie przejść Ok 11:00 na dolnym krześle jeździliśmy z tatą sami, a do gondoli sznurek na kilkanaście minut czekania To samo na orczykach, zero stania w kolejkach. Kanapa przy "dwójkach" też luźna. Jak na weekend i ferie, to nie ma na co narzekać. Jak ktoś ma w planach odwiedzić Jaworzynę, to gorąco polecam. Jak zrezygnujecie z ciągłej jazdy gondolą i przeniesiecie się na pozostałe wyciągi, to się wyjeździcie do upadłego Wczoraj i dzisiaj po 4 godzinach nie czułem nóg. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Marca 2017 Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Pomysł 7 dolin wraca, kaczka dziennikarska czy szansa na nową jakość? https://krakow.tvp.p...zielone-swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawekbet Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 28 Października 2017 Udostępnij Napisano 28 Października 2017 https://www.facebook...?type=3 Pierwszy Sznieg na Jaworzynie Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... slawekbet Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Niech uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka
slawekbet Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Ciekawe jak z cenami... jak przesadzą ludzie uciekną do szczyrku... Niech uciekają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Jaworzyna Krynicka
pawelw Napisano 29 Października 2017 Udostępnij Napisano 29 Października 2017 Niech uciekają hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 30 Października 2017 Udostępnij Napisano 30 Października 2017 hehe tylko jest jedno ale... infrastruktura na jaworzynie stoi od paru lat w miejscu. cała reszta poszła do przodu. Pozostały chore ceny karnetów nieadekwatne do usługi. Podpisuję się dwoma rękoma... chociaż żal, bo klimat w Krynicy jest i sam pierwsze kroki tam stawiałem. Sentynent pozostał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. jest zdecydowanie luźniej - google maps pomoże... My wracamy ok 16 z jaworzyny i na 21:30 jesteśmy w wawce. trasa sącz brzesko kazimierza wielka książ wielki i dalej 7 ps warto na jaworzynę pojechać z samego rana opłaca się też wyjechać w piątek o 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Dalej Strona 9 z 13 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
MikoÅ‚aj Ski Team Napisano 2 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Czy wyjazd z Warszawy na 1-2 dni do Jaworzyny ma sens? Którędy najlepiej jechać? Czy powrót w niedzielę o godz. 18 będzie porównywalny do powrotu zakopianką czy może te drogi są o wiele bardziej drożne? Mapy google pokazują mi ok. 5 godzin i jest to dla mnie czas do przyjęcia. 1.Jak najbardziej ma sens zwłaszcza przez pierwsze trzy godziny (ludzi mniej i trasy przygotowane) 2. Warszawy na Radom, Kielce, Busko Zdr. Brzesko 3. Zdecydowanie szybciej ps. to subiektywny pogląd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 22 Marca 2018 Udostępnij Napisano 22 Marca 2018 Dzisiaj warunki rewelacja, pogoda super, śnieg super, ludzi nie dużo, ceny trochę niższe, nic tylko jeździć. Działają trasy 1,2,3,5,6. Warunki na piątce super, nic tylko ciąć do woli! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 23 Marca 2018 Udostępnij Napisano 23 Marca 2018 Jaworzyna rozpieszcza pod koniec sezonu. Świetne warunki się utrzymują, śnieg zmrożony, pięknie ubity, ludzi optymalna ilość. Dzisiaj (piątek) warunki na piątce nawet po godzinie 14 bardzo dobre. Idealnie przygotowane trasy pod gigantki (czy pod co kto tam lubi ) Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi