sponn Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Witam Dwa lata temu kupiłem sobie moje wymarzone buty Fischera. Przez pandemię dwa lata nie były używane. Tydzień temu pojechałem na 2 godziny na narty na pobliski stok. Wczoraj ponowna wyprawa... i już butów nie założyłem bo wyglądają tak. Co się mogło stać ? Jakieś pomyśly? Złożyłem reklamację do sklepu ale za tydzień mam wyjazd do Włoch i katastrofa. Zobaczymy co odpowiedzą. Jakieś diagnozy z Waszej strony ? Ktoś miał takie przejscia z butami Fischer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Chyba zrobiłeś sobie przypadkowe termoformowanie.😗 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 A po co spinałeś na maksa? Gdzie je składowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Solidnie nagrzane przed założeniem? Tylko szczerze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Zapięte na maksa tuż po grzaniu/suszeniu na piecu, żeby na bank były suche. Błąd za błędem, buty zachowały się poprawnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Dokładnie, takie masło to tylko po przegrzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 p.s. Jeśli to efekt tego, że ktoś Ci "fachowo" zrobił wygrzewanie butów to: - nie nie zrobił tego fachowo - uszkodził powierzony sprzęt, pomimo tego że podjął się zadania jako specjalista - powinien po wygrzaniu zapiąć klamry lekko, bo mocne zapinanie klamer prowadzi do naciągnięcia skorupy w miejscu mocowania klamer i w efekcie ich przesunięcia. Jak ktoś nie zapnie klamer mocno, tylko na chama, to dodatkowo efekt jest taki jak na zdjęciu 🙂 Jeśli zaś sam sobie zrobiłeś takie kuku (w co niestety głęboko wierzę), wygrzewając but w piekarniku i samodzielnie robiąc coś, albo suszyłeś je na kominku/piecu zapięte na maksa (nie da się tego inaczej nazwać), albo jeszcze próbowałeś je sam termoformować nie wkładając nogi do środka (nie zmieściłaby się przy takim spięciu klamer), to pozostaje żałować. Być może cały but nie jest zniszczony i nie spłynął, ale zabawa w ponowne odkształcanie go do pierwotnego stanu to już nie jest łatwa sprawa i powierzyłbym ją komuś, kto zdemontuje całkowicie klamry, umiejętnie nagrzeje punktowo skorupę i ukształtuje ją w deseń zbliżony do pierwotnego. Jeśli zaś klamry nie naciągnęły otworów montażowych i masz zapas regulacyjny, to być może jest to kwestia czysto estetyczna i buty będą działać jak każde inne 🙂 Nie sposób jednak ocenić tego zdalnie widząc tylko jakieś zdjęcie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 3 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 W dniu 30.01.2022 o 08:53, sponn napisał: Witam Dwa lata temu kupiłem sobie moje wymarzone buty Fischera. Przez pandemię dwa lata nie były używane. Tydzień temu pojechałem na 2 godziny na narty na pobliski stok. Wczoraj ponowna wyprawa... i już butów nie założyłem bo wyglądają tak. Co się mogło stać ? Jakieś pomyśly? Złożyłem reklamację do sklepu ale za tydzień mam wyjazd do Włoch i katastrofa. Zobaczymy co odpowiedzą. Jakieś diagnozy z Waszej strony ? Ktoś miał takie przejscia z butami Fischer ? Coś Ty robił z tymi butami? Nie widzę szans na uznanie jakiejkolwiek reklamacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi