yukisan Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Cześć Proszę Was o poradę. Wybieram się z mocno początkującą narciarką na kilka dni. W zeszłym roku zaszczepiłem jej bakcyla na Puchatku i teraz nie daje spokoju . Zależy mi na równym stoku do nauki z instruktorem, bez dużego tłoku. CG znam, cenię i wiem czego się spodziewać. Chciałbym mieć w zanadrzu alternatywę. Proszę o kilka słów opinii lub bieżących warunków na stoku. Znalazłem w okolicy stacje narciarskie: Lądek, Kamienica, Czarnów, Nowa Morawa. Z góry dzięki. Darz bór, darz śnieg! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Hej. Stacja Narciarska Lądek Zdrój. Dla początkujących jest to bardzo fajne miejsce z taśmą, orczykami oraz kanapą. Na miejscu dwie szkoły, Sudety Sport i ŻerebSki. Do dyspozycji wypożyczalnia sprzętu, restauracja, liczne parkingi. Ceny są umiarkowane, na nocnych jazdach ruch zdecydowanie mniejszy niż w dzień. Podgląd kamer link:https://www.narty.ladek.pl/kamery-online/ Kamienica / Bolesławów. Kamienica zamknięta zaś Bolek to krótki stok z fajnym klimatem. Warto tutaj też przyjechać i zobaczyć, będąc na kwaterach np. w Lądku lub Stroniu. Na miejscu wypożyczalnia, Szkoła Sudety Sport, parkingi. Karnet z Lądka działa na Bolku i na odwrót, ceny umiarkowane. Podgląd kamer link:http://www.snkamienica.pl/kamery Pozdrawiam. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 3 godziny temu, widzewiak_z_gor napisał: Kamienica / Bolesławów. Kamienica zamknięta zaś Bolek to krótki stok z fajnym klimatem. Warto tutaj też przyjechać i zobaczyć, będąc na kwaterach np. w Lądku lub Stroniu. Na miejscu wypożyczalnia, Szkoła Sudety Sport, parkingi. Karnet z Lądka działa na Bolku i na odwrót, ceny umiarkowane. Podgląd kamer link:http://www.snkamienica.pl/kamery Pozdrawiam. Wie ktoś coś więcej o tej stacji? Jaka tam jest trasa, jakie ceny? Na stronie migają piękne grafiki, ale żadnych odnośników nie da się otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 7 godzin temu, Spiochu napisał: Wie ktoś coś więcej o tej stacji? Jaka tam jest trasa, jakie ceny? Na stronie migają piękne grafiki, ale żadnych odnośników nie da się otworzyć. U mnie działa ;-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Kamienica jak dla mnie do nauki odpada, w Boleslawowie jest polanka dla dzieci z małym wyciągiem, w Ladku jest taśma. Kanapa i jeden orczyk kreci na niebieskiej, Karnet 2h normalny 55 ziko. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yukisan Napisano 18 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 2 godziny temu, .Beata. napisał: Kamienica jak dla mnie do nauki odpada, w Boleslawowie jest polanka dla dzieci z małym wyciągiem, w Ladku jest taśma. Kanapa i jeden orczyk kreci na niebieskiej, Karnet 2h normalny 55 ziko. Dziękuję. Tyle z grubsza wyczytałem z ich stron. Bardziej mi zależy na wrażeniach, rekomendacjach użytkownika z krwi i kości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Mieszkam 200m od wyciągu w Lądku, na Kamienicy/Bolesławowie jeździłem instruktorsko trzy sezony. Na teraz, do nauki dla początkujących, najlepsza będzie SN w Lądku. Kamienica ma fajne nachylenie ale niestety jest zamknięta. Osoby początkujące, kiedy tam się wyrobią bez większych problemów poradzą sobie na stokach Czarnej Góry. Od strony Bolesławowa dobrze jest zacząć naukę i poźniej wprawiać się na Kamienicy. Lądek, Kamienica/Bolesławów należy do jednego właściciela. Pozdrawiam. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi