Specland Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś w ostatnich 2-3 tygodniach przejeżdżał tranzytem samochodem przez Szwajcarię , na przykład na narty do Francji i czy są wymagane testy dla osób w pełni zaszczepionych ,na stronach internetowych jest to opisane bardzo niejasno i w zasadzie skupiają się w tranzycie lotniczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Specland napisał: Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś w ostatnich 2-3 tygodniach przejeżdżał tranzytem samochodem przez Szwajcarię , na przykład na narty do Francji i czy są wymagane testy dla osób w pełni zaszczepionych ,na stronach internetowych jest to opisane bardzo niejasno i w zasadzie skupiają się w tranzycie lotniczym jeśli jedziesz tranzytem bez zatrzymania to nic nie potrzebujesz Edytowane 16 Stycznia 2022 przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specland Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Dzięki za info , tranzyt lotniczy łatwiejszy do "upilnowania" ,a tu tak trochę na wiarę 🙂 A pewnie wyjdzie ,że nikt mnie w Bazylei nie zatrzyma ,bo będzie kolejka i wyrywkowo ,choć rejestracja z PL przyciągnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 Wróciłem dzisiaj z Les 2 alpes autokarem. Zarówno na granicy francusko-szwqjcarskiej (Genewa), jak i szwajcarsko-francuskiej (Bazylea) zero kontroli. Jadąc tydzień temu to samo. W Niemczech jedynie zaskoczenie bo przy wejściu do restauracji, barów chcą masek fpp2, tydzień temu była to dowolna maska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 3 godziny temu, Specland napisał: Witam wszystkich i mam pytanie czy ktoś w ostatnich 2-3 tygodniach przejeżdżał tranzytem samochodem przez Szwajcarię , na przykład na narty do Francji i czy są wymagane testy dla osób w pełni zaszczepionych ,na stronach internetowych jest to opisane bardzo niejasno i w zasadzie skupiają się w tranzycie lotniczym Odnośnie Szwajcarii, nic nie potrzebujesz: https://travelcheck.admin.ch/home A odnośnie Francji, to upewnij się, że masz (jeszcze) ważne szczepienia. U nich jest 7 miesięcy dla 2-dawkowych i bodaj tylko 2 miesiące dla JJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specland Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 2 godziny temu, cyniczny napisał: Wróciłem dzisiaj z Les 2 alpes autokarem. Zarówno na granicy francusko-szwqjcarskiej (Genewa), jak i szwajcarsko-francuskiej (Bazylea) zero kontroli. Jadąc tydzień temu to samo. W Niemczech jedynie zaskoczenie bo przy wejściu do restauracji, barów chcą masek fpp2, tydzień temu była to dowolna maska. Wielkie dzięki za info 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Specland Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 15 minut temu, faf500 napisał: Odnośnie Szwajcarii, nic nie potrzebujesz: https://travelcheck.admin.ch/home A odnośnie Francji, to upewnij się, że masz (jeszcze) ważne szczepienia. U nich jest 7 miesięcy dla 2-dawkowych i bodaj tylko 2 miesiące dla JJ. Dzięki za info , wszyscy mamy po 3 dawki , oprócz mnie sami medycy jadą 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi