Jan Napisano 22 Września 2024 Udostępnij Napisano 22 Września 2024 16 minut temu, star napisał: Jordanką. a którędy w dół ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Września 2024 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2024 54 minuty temu, Jan napisał: a którędy w dół ? Normalnie granią do przełęczy, a potem w dół. Mieszkaliśmy wtedy gdzieś całkiem na dole. Nowa czy Stara Leśna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Września 2024 Autor Udostępnij Napisano 26 Września 2024 (edytowane) Bracia Bargiel wracają do Zakopca, a dokładnie do Kuźnic, gdzie mieszka, czasem rodzina ważniejsza, szacun https://wspinanie.pl/2024/09/andes-patagonia-ski-expedition-2/ tytułem przypomnienia https://plus.gazetakrakowska.pl/po-swojemu-o-gorach-wedlug-jedrka-bargiela/ar/c15-14240935 Edytowane 26 Września 2024 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 21 Listopada 2024 Autor Udostępnij Napisano 21 Listopada 2024 W należnym wątku warto odnotować… a Marcisz ostatnio konsultantem w filmie Koszałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 (edytowane) Tak wczoraj akurat kolędy z Krzeptówek leciały w TVP. Opodal dom mają znajomi naprzeciw Budzowego Wierchu gdzie mały orczyk a tuż dalej Szymoszkowa. Niedawno też dyskusja o schroniskach przetoczyła się przez forum w wątku ku przestrodze tytułem więc przypomnienia Maryny mama Anna zwana w domu Hanką pani na Ornaku, gdzie moja siostra ostatnio nocowała w któregoś Sylwestra… https://www.portalgorski.pl/artykuly/ludzie-gor/7646-anna-gasienica-daniel-ze-schroniska-na-hali-ornak https://schronisko-ornak.pl/o-schronisku/ https://vod.tvp.pl/programy,88/koncerty-swiateczne-odcinki,275753/odcinek-94,S03E94,1800514 Edytowane 27 Grudnia 2024 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 27 Grudnia 2024 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 47 minut temu, star napisał: moja siostra ostatnio nocowała w któregoś Sylwestra zaproś tę siostrę na forum to będziemy mieli chociaż relacje z pierwszej ręki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Grudnia 2024 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2024 (edytowane) 25 minut temu, Jan napisał: zaproś tę siostrę na forum to będziemy mieli chociaż relacje z pierwszej ręki A co druga gorsza? Nie bądź taki wybredny. Selekcjoner się znalazł. Ona nie forumowa. Tu same samce alfa. Prawie. Edytowane 27 Grudnia 2024 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia Z rodu Krzeptowskich i Gąsienic… Sabała… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 1 Lutego Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego (edytowane) Mitek mnie zainspirował https://culture.pl/en/article/long-ago-amidst-the-snow-the-history-of-skiing-in-poland https://villagorsky.com/skiing/ Edytowane 1 Lutego przez star 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Lutego Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego Z serii sistar presents na razie Dubaj… ale będzie się działo… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) Kolejny etap Katmandu. Dotarła szczęśliwie. Hotel https://www.booking.com/hotel/np/elbrus-home.pl.html?aid=356980&label=gog235jc-1DCAsoqwFCC2VsYnJ1cy1ob21lSDNYA2i2AYgBAZgBHrgBB8gBDdgBA-gBAYgCAagCA7gCv4S5vQbAAgHSAiQwM2I1ODAxNC1kZjY5LTQzYTgtOWNjOS1jZDE5MzlkZjM2Y2bYAgTgAgE&sid=b85ef0b9caf64a0d64c51ef75efd559c&dist=0&keep_landing=1&sb_price_type=total&type=total& Ja znalazłem nawet plan B. Busem 2h na północ do Syabru Bensi, potem 30km na zachód do Kyanjin Gompa i pod lodowiec u stóp Langtang Lirung 7227, wygląda realnie... choć palcem po mapie, ale i tak duża frajda. Na skróty pieszo Trasa z Katmandu (काठमाडौं) do Langtang Lirung (7227 m) Trasa 99,4 km • 43:03 godz. https://mapy.cz/s/pevulusefe Na razie dwa dni w Katmandu, to pewne, znaczy do jutra... pewno hotel na tyle zarezerwowany... quo vadis sistars? Edytowane 15 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 7 godzin temu, star napisał: Langtang Lirung (7227 m) ambitny cel, zimowe wjście - ile dni będzie trwała wyprawa ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) 25 minut temu, Jan napisał: ambitny cel, zimowe wjście - ile dni będzie trwała wyprawa ? Ty czytas czy tylko lansujesz chore tezy? Celem lodowiec pod LL, po drugie plan B, po trzecie palcem po mapie, czego jeszcze nie rozumiesz? Na wtorek samolot do Lukli, wg planu A i to mojej siostry. PS przestań rżnąć głupa bo to dość żałosne i nudne na dłuższą metę. To zamknięcie portalu kochamnarty naprawdę ci zaszkodziło, chyba, że to wiek… a loża szyderców wszak obsadzona. Edytowane 15 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego 4 minuty temu, star napisał: Ty czytas czy tylko lansujesz chore tezy? Celem lodowiec pod LL, po drugie plan B, po trzecie palcem po mapie, czego jeszcze nie rozumiesz? Na wtorek samolot do Lukli, wg planu A i to mojej siostry. PS przestań rżnąć głupa bo to dość żałosne i nudne na dłuższą metę. znowu bredzisz gdzie Langtang a gdzie Lukla, trzeba było pojechać z siostrą to może trochę w temacie by się Tobie rozjaśniło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Lutego Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: znowu bredzisz gdzie Langtang a gdzie Lukla, trzeba było pojechać z siostrą to może trochę w temacie by się Tobie rozjaśniło Langtang to plan B mój w dodatku, pisałem powyżej jakbyś czytał innych to byś doczytał, że na północ do Syabru Bensi busem dalej na zachód pieszo do lodowca pod LL. Wysłałem taką propozycję siostrze i tyle. Nie mam potrzeby jechać w tamte strony ale ciekawi mnie to i kibicuję siostrze. Lukla to plan A siostry leci tam we wtorek. Bez związku z moim planem B. Nikt nic nie bredzi ot różne pomysły w różnych zdrowych głowach. Jedynie ty chciałbyś komuś przypieprzyć nie wiesz za bardzo komu i jak więc walisz na oślep. A że byłeś na trekkingu to ubzdurałeś sobie, że jesteś Bogiem. Edytowane 15 Lutego przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego Godzinę temu, star napisał: Langtang to plan B mój w dodatku, pisałem powyżej jakbyś czytał innych to byś doczytał, że na północ do Syabru Bensi busem dalej na zachód pieszo do lodowca pod LL. Wysłałem taką propozycję siostrze i tyle. Nie mam potrzeby jechać w tamte strony ale ciekawi mnie to i kibicuję siostrze. Lukla to plan A siostry leci tam we wtorek. Bez związku z moim planem B. Nikt nic nie bredzi ot różne pomysły w różnych zdrowych głowach. Jedynie ty chciałbyś komuś przypieprzyć nie wiesz za bardzo komu i jak więc walisz na oślep. A że byłeś na trekkingu to ubzdurałeś sobie, że jesteś Bogiem. nikomu nie przypieprzyłem ani nie miałem takiego zamiaru, po prostu jestem ciekaw jakie teraz warunki tam panują bo jakby nie było to dopiero wczesny początek sezonu trekkingowego i powyżej 5000 może być jeszcze dotkliwy mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 15 Lutego Udostępnij Napisano 15 Lutego @star Czemu właściwie nie pojedziesz w te Himalaje? Przecież masz kasę na przelot. Na miejscu jest śmiesznie tanio. Czasu też raczej masz sporo. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 10 godzin temu, Spiochu napisał: @star Czemu właściwie nie pojedziesz w te Himalaje? Przecież masz kasę na przelot. Na miejscu jest śmiesznie tanio. Czasu też raczej masz sporo. Czasu mam sporo. Ale zwykle są to jedno-dwu dniowe sloty. Oprócz tego umarłbym już jakbym wysiadł z samolotu w Lukli i tyle, może doszedł bym do pierwszego tea house, nie ta wydolność. Oprócz tego nie lubię pijawek i robaków. Ostatni trekking z namiotami to była trasa Berliner Hutte i okolice, taka alpejska, a kilka razy na lekko via ferraty w Dolomitach od biwaku do biwaku. Ale to było pewno 20 lat temu. Tak więc reasumując. Wyjazdy wieczorem do BpSnezkou i ranna wycieczka w Krk w pełni zaspokaja moje potrzeby eksploracji, z grubsza wiem gdzie idę. A co do kasy to zbieram na następcę Passata, ma już 414 tys na blacie i nie wiem ile pociągnie, tak więc nie jest znowu jakoś tak różowo. Ale przyznaję, że jak widzę jak to siostra ogarnia to podziwiam i pojawia się lekka nuta zazdrości. No ale ona singielka więc trochę wszystko jest inaczej. Pozdrawiam. Dziś np z atrakcji szytych na miarę wybieramy się z przewodnikiem na trojwyznaniowy cmentarz w Łodzi, gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 16 Lutego Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego (edytowane) 13 godzin temu, Jan napisał: nikomu nie przypieprzyłem ani nie miałem takiego zamiaru, po prostu jestem ciekaw jakie teraz warunki tam panują bo jakby nie było to dopiero wczesny początek sezonu trekkingowego i powyżej 5000 może być jeszcze dotkliwy mróz Szanse na to, że siostra dojdzie na 5000 oceniam nisko, tak więc zagrożenia nie ma. Niech dojdzie do Namche Bazar i będzie git. Zresztą jest po infekcji, dlatego siedzi kilka dni w Katmandu do wtorku. Tu jakaś relacja https://wyprawy.pl/pl-PL/oferta/nepal-trekking-everest-base-camp-,1103.html A jeśli cię to ciekawi wystarczyło zapytać. A piszesz tak jakbym na twoją fotkę z Matterhornem w tle pytał cię którą drogą na niego zimą będziesz wchodził, naprawdę nie widzisz, że takie pytania albo są głupie albo zwyczajnie złośliwe? A przecież aż tak głupi nie jesteś. Edytowane 16 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 15:17 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:17 6 godzin temu, star napisał: Szanse na to, że siostra dojdzie na 5000 oceniam nisko, tak więc zagrożenia nie ma. Niech dojdzie do Namche Bazar i będzie git. Zresztą jest po infekcji, dlatego siedzi kilka dni w Katmandu do wtorku. Tu jakaś relacja https://wyprawy.pl/pl-PL/oferta/nepal-trekking-everest-base-camp-,1103.html A jeśli cię to ciekawi wystarczyło zapytać. A piszesz tak jakbym na twoją fotkę z Matterhornem w tle pytał cię którą drogą na niego zimą będziesz wchodził, naprawdę nie widzisz, że takie pytania albo są głupie albo zwyczajnie złośliwe? A przecież aż tak głupi nie jesteś. zobacz na Twojej czeskiej mapie gdzie postawiłeś END Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano Niedziela o 16:30 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 16:30 Godzinę temu, Jan napisał: zobacz na Twojej czeskiej mapie gdzie postawiłeś END Wiem gdzie. Z grubsza ok. Zobacz gdzie się kończą przerywane kreski. Ta trasa to jeszcze inny wariant. Siostrze wysyłałem inną opcję busem na północ i potem pieszo na zachód opisywałem już w tym wątku chyba dwukrotnie. Podawałem konkretne nazwy. Mapa tylko miała ogólnie zobrazować odległości. Ale rozumiem że nikt nie czyta każdy ogląda obrazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi