Gabrik Napisano 14 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Rozumiem, że chcecie mnie wsadzić w rolę człowieka co to doradzi koledze narty...no nie bądźcie takie łajzy 😓. Ja się nie znam na tym, gonię króliczka, świetna sprawa ale nie narty jako sprzęt. Tu jestem zielony jak trawa na wiosnę. Sam mam deski dość przypadkowo, bo Dany sprzedawał i okazuje się, ze nie są paździerzami. Ale ostatnie dwa dni na Rossi WC 8 SL, czyli czymś nowym i też super się czułem, a może jak wskoczę w Rossi master R 22 stwierdzę, że to najlepsze co mnie spotkało??!! Nie wiem, nie znam się, a kolega liczy na moją pomoc. Nie będę grał, że to ja zdecydowałem. Mówiłem mu, że poproszę o pomoc "kolegów" z forum. Napalił sie, że chce swoje i ja popieram, bo w wypo trafia się różne i przeważnie marnie przygotowane. Tylko w co powinien iść SL, Cross, AllRound? Zakładam, że w okolice max 170 skoro "płacze", że moje za długie. I coś najwyżej w grupie, czy niżej, tylko tyle...Pytałem czego oczekuje, powiedział krawędzi na razie nie. Z tym, że on o technice nie czyta, nie szuka, więc i nie jest świadom co i kiedy mu się objawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 22 minuty temu, grimson napisał: Pare szlifów i kolega będzie robił wszystkie ścianki w PL. Chyba z karton-gipsu 🙂 1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 (edytowane) Nie miałem już pisać ale dobra napiszę: on nie wyczuje różnicy pomiędzy SL, All... Ja bym brał na początek All bo to takie narty do wszystkiego czyli do niczego... (Sorry #Mitek ale też kiedyś się z tego wyśmiewałem) ale przy technice kolegi pojedzie ześlizgiem po twardym a przy przesypach też będzie mu łatwiej bo narta miękka. Długość max do brody jak poprawi technikę to dłużej. PS. Mam K2 Riktory 82 pod butem, jak by chciał to po kosztach wiązań puszczę. Dla mnie BEST ale w mojej stajni stoją i rdzewieją 😀 Edytowane 14 Stycznia 2022 przez Jasiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Ja tam się nie znam, ale po co komuś narta do brody?! Zwłaszcza jak AM to przecież tam już jest coś pod butem... Powinien móc taką nartę łatwo obracać, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 To te... 170 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 24 minuty temu, Gabrik napisał: Rozumiem, że chcecie mnie wsadzić w rolę człowieka co to doradzi koledze narty...no nie bądźcie takie łajzy 😓. Ja się nie znam na tym, gonię króliczka, świetna sprawa ale nie narty jako sprzęt. Tu jestem zielony jak trawa na wiosnę. Sam mam deski dość przypadkowo, bo Dany sprzedawał i okazuje się, ze nie są paździerzami. Ale ostatnie dwa dni na Rossi WC 8 SL, czyli czymś nowym i też super się czułem, a może jak wskoczę w Rossi master R 22 stwierdzę, że to najlepsze co mnie spotkało??!! Nie wiem, nie znam się, a kolega liczy na moją pomoc. Nie będę grał, że to ja zdecydowałem. Mówiłem mu, że poproszę o pomoc "kolegów" z forum. Napalił sie, że chce swoje i ja popieram, bo w wypo trafia się różne i przeważnie marnie przygotowane. Tylko w co powinien iść SL, Cross, AllRound? Zakładam, że w okolice max 170 skoro "płacze", że moje za długie. I coś najwyżej w grupie, czy niżej, tylko tyle...Pytałem czego oczekuje, powiedział krawędzi na razie nie. Z tym, że on o technice nie czyta, nie szuka, więc i nie jest świadom co i kiedy mu się objawi. Cześć Piszemy a Ty Drogi Gabriku swoje. BYLE CO, byle tanie a jak mówi że 170 cm za długie to mu nie doradzaj. Ja tak robię. Jak ktoś pyta a później ma swoje koncepcje to nie doradzam. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 26 minut temu, Jasiek. napisał: Nie miałem już pisać ale dobra napiszę: on nie wyczuje różnicy pomiędzy SL, All... Ja bym brał na początek All bo to takie narty do wszystkiego czyli do niczego... (Sorry #Mitek ale też kiedyś się z tego wyśmiewałem) ale przy technice kolegi pojedzie ześlizgiem po twardym a przy przesypach też będzie mu łatwiej bo narta miękka. Długość max do brody jak poprawi technikę to dłużej. PS. Mam K2 Riktory 82 pod butem, jak by chciał to po kosztach wiązań puszczę. Dla mnie BEST ale w mojej stajni stoją i rdzewieją 😀 jak zobaczy że te rictory są wyższe od niego to ..... bo chyba mają min 180? Ale jesli spróbuje, to ma narte na kilka sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 2 minuty temu, mig napisał: jak zobaczy że te rictory są wyższe od niego to ..... bo chyba mają min 180? Ale jesli spróbuje, to ma narte na kilka sezonów Nie no Jasiek pisał, ze 170. kontrola prędkości już jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Być może troszkę chamsko ale cóż.....oferowanie koledze SL uważam za żart. ...natomiast propozycja czegoś co ma więcej niż 70 to brak wiedzy podstawowej czym jest jazda na nartach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 40 minut temu, Gabrik napisał: ... .Pytałem czego oczekuje ... Twój kolega oczekuje nart które ustawione płasko na ubitym śniegu łatwo obróci stopami. W tej sytuacji najbardziej będzie zadowolony z nart zanadto krótkich, zanadto miękkich. ... Nie żartuję, w ubiegłym sezonie odsprzedałem koleżance narty mojej córki. Odsprzedałem niechętnie bo narty były bardzo za krótkie. Po próbie na stoku była zachwycona i uparła się że musi je mieć. ... Jeździ identycznie jak chłopak na powyższym filmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 Czyli nie jeździ. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 14 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2022 1 godzinę temu, Mitek napisał: Czyli nie jeździ .. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 10 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Być może troszkę chamsko ale cóż.....oferowanie koledze SL uważam za żart. ...natomiast propozycja czegoś co ma więcej niż 70 to brak wiedzy podstawowej czym jest jazda na nartach. Dobrze uważasz. Cały ten wątek to żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) Moja 9 letnia córka w tym sezonie ma przesiadkę z nart max do brody na narty do prawie czubka głowy. Narta AM, na GS przyjdzie czas. Wyniki: pewniej czuje się na nogach, łatwiej pokonuje nierówności, i co ciekawe zaczęła lepiej skręcać. Bylo ciekawie jak je kupowaliśmy w serwisie u znajomego. Przyszedł wysoki chłopak z tata w tym samym celu. Mlodzieniec dobrał sobie narty do… wysokości klatki piersiowej. Na takie dictum właściciel serwisu wskazał na moja pociechę i jej stosunek wzrostu do długości nart, mówiąc żeby chłopak popatrzył na dziewczynkę z nartami co stoi obok 🙂 Edytowane 15 Stycznia 2022 przez grimson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, grimson napisał: Moja 9 letnia córka w tym sezonie ma przesiadkę z nart max do brody na narty do prawie czubka głowy. Narta AM, na GS przyjdzie czas. Wyniki: pewniej czuje się na nogach, łatwiej pokonuje nierówności, i co ciekawe zaczęła lepiej skręcać. Bylo ciekawie jak je kupowaliśmy w serwisie u znajomego. Przyszedł wysoki chłopak z tata w tym samym celu. Mlodzieniec dobrał sobie narty do… wysokości klatki piersiowej. Na takie dictum właściciel serwisu wskazał na moja pociechę i jej stosunek wzrostu do długości nart, mówiąc żeby chłopak popatrzył na dziewczynkę z nartami co stoi obok 🙂 Jak ty mogłeś dziecko tak skrzywdzić, 70+ pod butem? PS napisz jaki model. Edytowane 15 Stycznia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 33 minuty temu, star napisał: Jak ty mogłeś dziecko tak skrzywdzić, 70+ pod butem? PS napisz jaki model. 76mm pod butem 😱narta K2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 (edytowane) 7 minut temu, grimson napisał: 76mm pod butem 😱narta K2 Model? ps ostatnio w Szpindlu panna na K2 zapuściła się na czarną… Edytowane 15 Stycznia 2022 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 1 godzinę temu, star napisał: Model? ps ostatnio w Szpindlu panna na K2 zapuściła się na czarną… K2 Luvit 76: https://www.gigasport.at/k2-damen-ski-set-luvit-76-0793261.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 28 minut temu, grimson napisał: K2 Luvit 76: https://www.gigasport.at/k2-damen-ski-set-luvit-76-0793261.html Nic tylko trzeba się wypuszczać lekko poza trasę… k2 zobowiązuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 17 minut temu, star napisał: Nic tylko trzeba się wypuszczać lekko poza trasę… k2 zobowiązuje. Córka już lubi śmigać w kopnym śniegu. Tutaj nasz domowy park: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 2 godziny temu, grimson napisał: Córka już lubi śmigać w kopnym śniegu. a masz filmiki z córką na starych i na nowych nartach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 4 godziny temu, grimson napisał: Córka już lubi śmigać w kopnym śniegu. Tutaj nasz domowy park: Co rozumiesz, przez określenie kopny śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 23 minuty temu, Kuba99 napisał: Co rozumiesz, przez określenie kopny śnieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 15 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2022 6 godzin temu, Jan napisał: a masz filmiki z córką na starych i na nowych nartach ? Mam filmy córki na samym początku nartowania- początek z instruktorem w wieku 3 lat. Są tez nagrania jak miała 4 lata. Plus filmy w wieku 6 i 8 lat. Nie mam jeszcze video z nowymi nartami pod butem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2022 12 godzin temu, grimson napisał: Nie mam jeszcze video z nowymi nartami pod butem. byłem ciekaw bo jak dałem 10 letniej wnuczce narty AM (Mantra Junior) to zaczęła się wozić ześlizgami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi