Victor Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Ale Stary, ja nie mam nic złego na myśli. Po pierwsze dla mnie to sporo kasy - za niewiele więcej opędzam teraz tygodniowy wyjazd do Austrii al całej rodziny a dla Ciebie czy Jana to może być pierdnięcie -tylko zazdroszczę. Po drugie - ja nie jestem tak napięty na narty, żeby w ogóle jeździć w lecie w hali (jeździłem w hali nie raz i wiem o co chodzi - jakby co). Niestarcza mi czasu na inne aktywności. Z tego względu to nawet podwójnie dwa inne światy - co nie znaczy, że którykolwiek w tym momencie krytykuję. Pozdro Wiesz,to nawet nie o to chodzi, spójrz z tej perspektywy na zarobki i ceny 1:1 wychodzi że tu jest taniej,dużo taniej choć życie też kosztuje . Jeżeli w PL 4 godziny to średnio 100 a tu 50 to znaczy że dla pracującego obywatela jest o połowę taniej jak w PL . Oczywiście za chwilę będziecie przeliczali i wyjdzie,że jest dwa razy drożej … dlatego nie chciałem zaczynać tej dyskusji 😉 pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 14 minut temu, SzymQ napisał: W Pl za jedyne 500 EUR to można nawet kupić sezonówkę na Szrenicę i jeździć dowoli... ;). Chyba jednak lepsza jazda w hali i w ostatecznym rozrachunku to może nawet tańsza... https://szrenicaskiarena.pl Ze względu na opad deszczu i silny wiatr - ośrodek zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 14 minut temu, Victor napisał: Wiesz,to nawet nie o to chodzi, spójrz z tej perspektywy na zarobki i ceny 1:1 wychodzi że tu jest taniej,dużo taniej choć życie też kosztuje . Jeżeli w PL 4 godziny to średnio 100 a tu 50 to znaczy że dla pracującego obywatela jest o połowę taniej jak w PL . Oczywiście za chwilę będziecie przeliczali i wyjdzie,że jest dwa razy drożej … dlatego nie chciałem zaczynać tej dyskusji 😉 pozdrawiam Przecież Mirek nie o kasie pisze, a o wyborach, woli w Alpy jak ma wybrać, a latem rower. Ja go rozumiem, latem spacery, rower, pływanie... bynajmniej nie w basenie. Zimą narty. Choć u mnie trochę się zazębia. Pływanie na basenie, jazda na nartach w hali, to ćwiczenia... jednak otwarta przestrzeń, natura to trochę co innego. Eksploracja nawet jeśli w ograniczonej mierze... Edytowane 7 Lutego przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 9 minutes ago, star said: https://szrenicaskiarena.pl Ze względu na opad deszczu i silny wiatr - ośrodek zamknięty. Ten sezon wyjątkowy jest po prostu. 🤣 Normalnie to po kilkanaście dni w sezonie przecież da się normalnie jeździć po Śnieżynce i Loli, a przez resztę można stać w kolejce do Puchatka. Mimo to są pewnie ludzie, którzy te karnety kupują. Hala wygląda przy tym bardzo opłacalnie nawet za 1000 EUR na rok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 3 minuty temu, SzymQ napisał: Ten sezon wyjątkowy jest po prostu. 🤣 Normalnie to po kilkanaście dni w sezonie przecież da się normalnie jeździć po Śnieżynce i Loli, a przez resztę można stać w kolejce do Puchatka. Mimo to są pewnie ludzie, którzy te karnety kupują. Hala wygląda przy tym bardzo opłacalnie nawet za 1000 EUR na rok. Właśnie zamknęli do odwołania taśmę w Kamieńsku... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 godziny temu, Lexi napisał: wka a karnet roczny to nie to samo.. czyli wychodzi mniej niż 2 euro na dzień Normalnie to 4 godziny kosztują 51€, 2 godziny 41€ a bilet wieczorny od 17:00 - 32€ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 5 minutes ago, Jan said: czyli wychodzi mniej niż 2 euro na dzień Normalnie to 4 godziny kosztują 51€, 2 godziny 41€ a bilet wieczorny od 17:00 - 32€ Jeśli chcesz mnie wmanewrować w przeliczanie Szrenickiej sezonówki na koszt jednego dnia, to ja pass 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 15 minut temu, Jan napisał: czyli wychodzi mniej niż 2 euro na dzień Normalnie to 4 godziny kosztują 51€, 2 godziny 41€ a bilet wieczorny od 17:00 - 32€ Na ściankę wspinaczkową też masz karnet? Taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 20 minut temu, Jan napisał: czyli wychodzi mniej niż 2 euro na dzień Normalnie to 4 godziny kosztują 51€, 2 godziny 41€ a bilet wieczorny od 17:00 - 32€ Tak przeliczniki nie mają sensu. Ja nie liczę kiedy sezonówka mi się "zwróciła", ani nie jeżdżę na siłę na nartach, żeby koszt przejechanego kilometra był jak najniższy. Mam ten komfort, że jadę kiedy chcę i nie liczę ile mnie to kosztuje. Wiem, że jakbym płacił każdorazowo za karnet dzienny, to za sezon zapłaciłbym dużo więcej. Edytowane 7 Lutego przez Harnaś 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 21 minut temu, Harnaś napisał: Mam ten komfort, że jadę kiedy chcę i nie liczę ile mnie to kosztuje. oczywiście - jak jeszcze pracowałem to jeździłem na nartach w hali w czasie przerwy obiadowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 39 minut temu, SzymQ napisał: Jeśli chcesz mnie wmanewrować w przeliczanie Szrenickiej sezonówki na koszt jednego dnia, to ja pass 😉 zawsze można się pochwalić, kilka lat temu miałem sezonówkę w Dolinie Saas za 200 CHF to mi wyszło 5 CHF za 1 dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 30 minut temu, Harnaś napisał: Tak przeliczniki nie mają sensu Nie mają bo na forum mamy osoby które zarabiają 50 euro na godzinę i więcej oraz są osoby które mają 30 zł za godzinę. Jako rzemieślnik miałem 30 ...40 euro , lekarz w Polsce w ciągu godziny ma 4 pacjentów i tysiaka. Przelicznik dla kogo coś jest tanie lub drogie nie ma sensu. Ale cena Chopka za to co oferują jest z kosmosu. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 4 godziny temu, Mikoski napisał: Nie mają bo na forum mamy osoby które zarabiają 50 euro na godzinę i więcej oraz są osoby które mają 30 zł za godzinę. Jako rzemieślnik miałem 30 ...40 euro , lekarz w Polsce w ciągu godziny ma 4 pacjentów i tysiaka. Przelicznik dla kogo coś jest tanie lub drogie nie ma sensu. Ale cena Chopka za to co oferują jest z kosmosu. Takie przeliczniki nie mają sensu, bo korzyści z karnetu sezonowego dla każdego będą inne, zależnie od tego jak go może i chce wykorzystać. Zarobki nie mają tu nic do rzeczy. Narciarstwo to nie jest tani sport, jak kogoś nie stać to nie będzie jeździł w ogóle, albo tylko kilka dni w sezonie, więc wiadomo, że nie będzie nawet myślał o karnecie sezonowym. Ośrodek Jasna to inny temat. Nie mają konkurencji w regionie, pogoda w ostatnich latach jest jaka jest i niżej położone ośrodki mają większe kłopoty, więc korzystają z tej sytuacji. Nikt nie zmusza by tam jeździć, a w niektóre dni są tłumy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałP Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Witam. Warto jechać na przełomie marca i kwietnia na Chopok? Chce tam na Święta pojechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 7 godzin temu, RafałP napisał: Witam. Warto jechać na przełomie marca i kwietnia na Chopok? Chce tam na Święta pojechać. Jak nie będzie mocno wiało i lało to może i warto 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafałP Napisano 8 Lutego Udostępnij Napisano 8 Lutego 10 godzin temu, Harnaś napisał: Jak nie będzie mocno wiało i lało to może i warto 😉 Byłeś może w takim okresie w Jasnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 8 Lutego Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego Dziś wiatr osłabł i włączyli cały ośrodek ale... w nocy spadło 20-30 cm śniegu i trasy po przejechaniu pierwszej tury narciarzy zamieniły się w jazdę po muldach. Słabe światło nie pozwalało aby bezpiecznie polecieć po free. Ale zabawa na muldach była przednia! szczególnie, że na freeride'ówkach. Ludzi nadal dużo a to wynik idiotycznego rozłożenia ferii: śląsk, łódzkie, podkarpackie, zachodniopomorskie i tadam... Bratysława! Jak długo tu jeżdżę (a to 17 albo 18 sezon... na szczyt był jeszcze orczyk) takich dzikich (dosłownie dzikich) tłumów nie widziałem! Poza tym dojechali człowieki które nie mają minimalnych umiejętności (nawet na Białkę) a wjeżdżają na czarne trasy! rozpacz! Pozdrawiam 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego ...będę tam od 13.02. Szykuje się okno pogodowe więc nie ma na co czekać. Będziesz tam może w tym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego 12 godzin temu, Jasiek. napisał: śląsk, łódzkie, podkarpackie, zachodniopomorskie i tadam... Bratysława! Dołóż do tego Czechy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 3 godziny temu, Dany de Vino napisał: ...będę tam od 13.02. Szykuje się okno pogodowe więc nie ma na co czekać. Będziesz tam może w tym czasie? No niestety nie spotkamy się 🤷 w niedzielę wracam z tego narciarskiego raju 💪😁. PS. Z tego co widzę to okienko masz 1 dzień 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego ...zobaczymy, głównie rozchodzi się o mgłę bo to zjawisko odbiera mi ochotę do zjazdów. Dziś jak widzę na kamerkach też nie jest lekko.... Jak sobie radzisz z tą watą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 9 Lutego Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 3 godziny temu, Dany de Vino napisał: ... Jak sobie radzisz z tą watą? Jadę na baseny... sauny... i życie też staje się piękne 😀 A tak szczerze nienawidzę. Ale ostatnio bardziej wqrviający jest wiatr. Dziś katowałem od rana północne czarnulki Majsrowvską 7 i Spraviedlivą 3 free. Zjazd bez kolejek pod krzesło. Zero mgły. Warun boski. Ale koło 13 weszła taka lodowata mgła i wiatr poza tym zero widoczności 😡 pozostały baženy 🤦 Pozdrawiam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 9 Lutego Udostępnij Napisano 9 Lutego Cześć Miękka jazda, na mgłę to podstawa. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 13 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Miękka jazda, na mgłę to podstawa. Pozdro Powiedz to mojemu błędnikowi 😀 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego 20 godzin temu, Jasiek. napisał: Powiedz to mojemu błędnikowi 😀 Przed jazdą należy odpowiednio zmiękczyć błędnik. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi