Jasiek. Napisano 31 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia Dziś słoneczko przeplatane chmurkami ale najlepszy dzień jak na razie bo... Ankogel 😍 moja miłość. Po prostu kocham tą górkę z wyjątkiem tych porąbanych wagoników 🤨 ale to tak jak z Pilskiem. Rano czułem się nie swoje bo do 10 chyba byłem sam. Potem dojechali ale kilkunastu na te trasy to zero. 2 szkółki, które nie wiem co tam robiły bo padali jak muchy. Szacun dla instruktorów którzy ich tam przywieźli. Ale wracając do warunków... Przecudny warun z rana twardo ale na moich nowych zabawkach nie ma z tym problemy a o 13 zmiana nart na 99 i bajeczka. Dolna trasa zamieniła się w wiosenną breje a to tygryski kochają najbardziej. Cudowna jazda do 16. Narty płynęły po miękkim śniegu. Uwielbiam taki warun. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 2 Lutego Autor Udostępnij Napisano 2 Lutego Kolejne 2 dni na Anko... Wczoraj zacząłem na Molltku ale płaskie światło a raczej jego kompletny brak zepsuło zapowiadaną zabawę a więc po 3 zjazdach w 3 kierunkach szybka zmiana decyzji no i przyjazd na Ankogela. Tu góra podobnie jak na Molltku ale dolna czarnulka... boska. Miał być szybki szpil i pivo a tu super jazda do 16. Dziś zjazd do domu a więc plan Anko do 12... ale zapanował ludziowy armagedon na górę ludzie czekali 3-4 wagoniki czyli 1 zjazd na godzinę 😁 brawo wy stójcie jak lubicie... ja tylko na dole 8 zjazdów bez kolejki. Uwielbiam tą trasę zresztą sami zobaczcie jak jej nie lubieć... Niestety bajka się skończyła 😦 od poniedziałku horror na Chopku 😉😁 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego (edytowane) W dniu 27.01.2023 o 22:45, Gabrik napisał: 60 euro, to jest chyba jednak przesada, choć nie znam miejscówki i może warto Byłem tam w zeszłym tygodniu - w kasie 1 dzień = 69E. Podobno online wychodzi jakieś 3 lub 4E taniej. Parking 10 do 15E (zależnie od sezonu). Dla posiadaczy sezonówki jest free, ale miejsc na nim b. mało. Kwaterki też poszły bardzo w górę, ale jeszcze można coś tam wyhaczyć. Faktem jest, że realizują spore inwestycje, ale Alp z tego i tak żadnym sposobem nie zrobią. Edytowane 3 Lutego przez Dany de Vino 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 3 Lutego Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego No ja mam sezonke a więc można powiedzieć, że za darmo bo już zapłacone 😉🤣 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Lutego Udostępnij Napisano 3 Lutego 8 godzin temu, Jasiek. napisał: No ja mam sezonke a więc można powiedzieć, że za darmo bo już zapłacone 😉🤣 Tylko musisz wyjeździć odpowiednią ilość dni w sezonie 😉. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 3 Lutego Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, moruniek napisał: Tylko musisz wyjeździć odpowiednią ilość dni w sezonie 😉. No u mnie raczej to nie będzie problemem już mam 10 dni Chopok na liczniku TMR + 6 dni teraz w A po 60... + 6 dni na Chopku po 55 i jestem do przodu a gdzie tam maj 🤔🤣🤣sam rachunek jest prosty 🤷 PS. zapomniałem, że już zamówiłem 6 dni na święta wielkanocne w Austrii 🤩 Edytowane 3 Lutego przez Jasiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 6 Lutego Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego (edytowane) O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam Edytowane 6 Lutego przez Jasiek. 2 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 12 minut temu, Jasiek. napisał: O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 21 MB · 0 pobrań PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam faktycznie błąd z tą Austrią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cappo Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Byłem od 27 stycznia do 3 lutego, ale czegoś takiego to ja nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 1 godzinę temu, Jasiek. napisał: O ja pierdziu po co ja tu przyjechałem z Austrii 🤔 Dziś pogodowe okienko ina tym koniec. Góra 💯 może lepiej bo Funitela nie włączyli a jeździ nawet gdy jest grubo. Na Lukovej przewracało ludzi i to dosłownie. Ja z Lukovej2 na 1 podjechałem wystarczyło rozłożyć ręce a wiatr robił za wyciąg A więc jeździł tylko dół... poza tym z Chopka Polacy zrobili Białkę a czułem się jak w sCyrku wszędzie kolejki na 30 min umiejętności narciarzy białkowe (padali jak muchy) wczorajszy deszcz+ratrak zamarzł. Cała ferajna z zakopca jest na SVKi 😳😡 Ludziowy kataklizm!!! VID_20240206_103442.mp4 21 MB · 0 pobrań PS. Jak ktoś planuje to niech sobie odpuści. Ja dziś o 13 byłem na basenach. Pozdrawiam Jasiek, białczańskie tygrysy Europy, doszły do wniosku, że na Podhalu jest zbyt tanio, żeby się pokazać, trza walić na Chopok, bo to Sztos😉. pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego A w tej Austrii chcą się zamykać, ośrodek likwidować. https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/nie-ma-sniegu-nie-ma-gosci-rosnace-temperatury-podgryzaja-alpejski-biznes/p28pw5r,79cfc278 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Z cenami za karnet to ładnie ich popierdoliło, 63 euro za dzień🤣 to wolę pojechać 2 godziny dłużej do Austrii skipas np lungo będzie tańszy. Trasy to nie ma porównania.Odradzam każdemu wyjazd na Chopok mgła ,wiatr , lód , kolejki to nasza specjalność 👍tak powinni się reklamować. Ja głupi byłem tam z dziesięć razy lub więcej i zawsze coś. 1 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego (edytowane) Do tego jeszcze każą sobie płacić za parking Omijać Chopok nie jeździjcie taaaaam Edytowane 6 Lutego przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 16 minut temu, Mikoski napisał: 63 euro za dzień to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 1 minutę temu, Jan napisał: to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali 63 to cena na jutro a chyba w szczycie było 69 ale nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego Godzinę temu, Mikoski napisał: 63 to cena na jutro a chyba w szczycie było 69 ale nie jestem pewien Za 63 euro to tylko 1h stania w kolejce, a 69 euro to 1,5h + 15min. gratis. Nie wiedziałeś? A myślałem że Ty światowy jesteś. Taka promka a Ty w domu. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 6 Lutego Udostępnij Napisano 6 Lutego 1 godzinę temu, Jan napisał: to mniej więcej tyle ile płacę za cały miesiąc w hali A gdzie ta hala? Bo z szybkiego wyliczenia wychodzi,że za rok to 750 Jurków czyli 15 wejść dniowych na Snowworld w NL ! Daj namiar 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 6 godzin temu, Victor napisał: A gdzie ta hala? Bo z szybkiego wyliczenia wychodzi,że za rok to 750 Jurków czyli 15 wejść dniowych na Snowworld w NL ! Daj namiar 😉 wiosną ubiegłego roku kupiłem do hali NEUSS za 699 euro, https://www.alpenpark-neuss.de/piste.html?utm_campaign=neuss_23&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=google_sea&utm_market=de&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzJTLir-YhAMVNZ2DBx3qYgkhEAAYASABEgIivvD_BwE w tym roku prawdopodobnie nie kupię bo podnieśli cenę na 999 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć Wydałeś 700 Eurasów za sezonówkę na hali??? Żyjemy jednak w innych światach. POzdro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 1 godzinę temu, Jan napisał: wiosną ubiegłego roku kupiłem do hali NEUSS za 699 euro, https://www.alpenpark-neuss.de/piste.html?utm_campaign=neuss_23&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_content=google_sea&utm_market=de&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIzJTLir-YhAMVNZ2DBx3qYgkhEAAYASABEgIivvD_BwE w tym roku prawdopodobnie nie kupię bo podnieśli cenę na 999 Sprawdziłem ich stronę wychodzi,że to też SnowWorld ale z opcją rocznego którego w NL brakuje (nawet śnieg Niemiec do domu sprzedaje 🤦♂️). Gdyby nie te dziwne godziny otwarcia i dojazd lokalnymi drogami ode mnie a mam to raptem 30 km więcej od Landgraaf oferta nawet za tego tysiaka była by do rozważenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego Cześć W zupełnie innych... Pozdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć W zupełnie innych... Pozdro Cześć Nie chcę zaczynać tu dyskusji ale czas na euro w PL i szybko zmieniłbyś zdanie,że to ten sam świat a nawet tańszy jak Polska . pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 9 minutes ago, Mitek said: Cześć W zupełnie innych... Pozdro W Pl za jedyne 500 EUR to można nawet kupić sezonówkę na Szrenicę i jeździć dowoli... ;). Chyba jednak lepsza jazda w hali i w ostatecznym rozrachunku to może nawet tańsza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, Victor napisał: Cześć Nie chcę zaczynać tu dyskusji ale czas na euro w PL i szybko zmieniłbyś zdanie,że to ten sam świat a nawet tańszy jak Polska . pozdro Cześć Ale Stary, ja nie mam nic złego na myśli. Po pierwsze dla mnie to sporo kasy - za niewiele więcej opędzam teraz tygodniowy wyjazd do Austrii al całej rodziny a dla Ciebie czy Jana to może być pierdnięcie -tylko zazdroszczę. Po drugie - ja nie jestem tak napięty na narty, żeby w ogóle jeździć w lecie w hali (jeździłem w hali nie raz i wiem o co chodzi - jakby co). Niestarcza mi czasu na inne aktywności. Z tego względu to nawet podwójnie dwa inne światy - co nie znaczy, że którykolwiek w tym momencie krytykuję. Pozdro Edytowane 7 Lutego przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 7 Lutego Udostępnij Napisano 7 Lutego 7 minut temu, SzymQ napisał: W Pl za jedyne 500 EUR to można nawet kupić sezonówkę na Szrenicę i jeździć dowoli... Różnica w tym że sezonówka a karnet roczny to nie to samo.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi