rulez Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Na PS prawie za darmo 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego (edytowane) 10 godzin temu, Jasiek. napisał: Jak wrócę z Austrii to 1 dzień na nartach będzie mnie kosztował 61zl 🤔 Drogo... ale do końca sezonu mam zaplanowane jeszcze minimum 13 dni a wiec wyjdzie 50zl/dey 👍💪 Czy można taniej jeździć na nartach? 🤔 Ma ktoś jakieś propozycje? 😉 Tak. Tyrolska sezonówka za 989 Euro podzielona przez 102 dni jak rok temu. A można jeszcze dużo taniej - Solden za 333 Euro podzielone przez tę samą liczbę dni - wychodzi 3,3 Euro na dzień. Sam widzisz, że taka dyskusja nie ma sensu, ważne jest to co się za zainwestowaną kasę dostaje w zamian. Edytowane 27 Lutego przez tomkly 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 26 Lutego Udostępnij Napisano 26 Lutego Godzinę temu, Jasiek. napisał: ak wrócę z Austrii to 1 dzień na nartach będzie mnie kosztował 61zl niech zgadnę - do ośrodka jedziesz na rowerze i nocujesz w krzakach obok wyciągu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 26 Lutego Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 29 minut temu, Jan napisał: niech zgadnę - do ośrodka jedziesz na rowerze i nocujesz w krzakach obok wyciągu Czytanie ze zrozumieniem to piękna umiejętność... Czy ja piszę gdzieś o cenie pobytu, dojazdu... Napiszę jeszcze raz dużymi żeby niektórzy zrozumieli: DZIEŃ NA NARTACH! dla mnie to cena skipassu! (wyżywienia, noclegi, koszta podróży nie dotyczy) bo to normalne koszta takie jak każdy człowiek ponosi przy podróżowaniu po świecie. Można siedzieć w domu będzie taniej ☝️ Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Lutego Udostępnij Napisano 27 Lutego W dniu 26.02.2025 o 20:39, Jasiek. napisał: Jak wrócę z Austrii to 1 dzień na nartach będzie mnie kosztował 61zl 🤔 Drogo... ale do końca sezonu mam zaplanowane jeszcze minimum 13 dni a wiec wyjdzie 50zl/dey 👍💪 Czy można taniej jeździć na nartach? 🤔 Ma ktoś jakieś propozycje? 😉 Spokojnie da się. Na chwilę oceną mam 75 zł za dzień (ale za dzień nart i term). W tym 10 razy towarzyszył mi mój Chrześniak (w ramach mojej sezonówki - dzieci do lat 10 gratis). Parking też był gratis. Teraz dojdzie kolejne 5 dni. p.s. W tym sezonie jednak marnie z naturalnym śniegiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego (edytowane) Wszystkie prognozy pokazywały zachmurzenie i śnieg a tu z ranka ale... zawsze jest to ale 😉 W nocy spadło zamiast prognozowanych 2cm - 20cm u może lepiej. Oczywiście nikt tego nie dotknął (z wyjątkiem niebieskiej) a więc poza pierwszymi cudownymi zjazdami w puchu trasy stały się nieprzejezdne. Muldy i setki uczących się popsuły zabawę. A więc jedyny słuszny kierunek do kreta i na moje ukochane Anko Tutaj zaskakują "tłumy" Trasy perfekcyjnie przygotowane i puste. Od 13 do 15 było nas może z 15 a na koniec zostaliśmy sami. Ostatni wyjazd ze skipatrolem zamykającym trasy 🤣 Niestety góra nadal stoi ale sami zobaczcie, że cała strefa free nie istnieje PS. Wreszcie mnie nogi bolą 😀 Jutro znów taki plan na jazdę łączoną Molltek-Anko Pozdrawiam Edytowane 28 Lutego przez Jasiek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 6 Marca Autor Udostępnij Napisano 6 Marca Łoj... Bude jarne lyžovanie 😀 Nareszcie ciapa pod nartami 💪 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 8 Marca Autor Udostępnij Napisano 8 Marca (edytowane) Miała być ciapa a tu zoonk... Co prawda południe mnie rozweseliło od rana do 11 pięknie i miękko ( taka mała ciapa była) ale potem mamuśki to tak zrujnowały, że dolny odcinek był przejezdny ale po pół metrowych nie regularnych co półmetra muldach 😡 Za to północ beton styczniowy do końca... znaczy do 14 bo moje nogi dłużej Chopka nie wytrzymują. Ale w moim starczym wieku to i tak dobry wynik (trasy czarno-czerwone) Na koniec tradycyjnie parę fotek Ludzi wyglądało, że będzie dużo ale woleli dysko na Prehibie ☝️💪😁 Pozdrawiam Edytowane 8 Marca przez Jasiek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 15 Marca Autor Udostępnij Napisano 15 Marca Info dla tych którzy jeszcze nie sadzą kwiatków albo innych warzyw... Jak co to ja za tydzień... dwa... trzy jestem na Chopku ☝️ Potem robię święta 😁 bo na święta na Molltka ☝️👍 Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Godzinę temu, Jasiek. napisał: Info dla tych którzy jeszcze nie sadzą kwiatków albo innych warzyw... Jak co to ja za tydzień... dwa... trzy jestem na Chopku ☝️ Potem robię święta 😁 bo na święta na Molltka ☝️👍 Pozdrawiam szczerze zazdroszczę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 15 Marca Autor Udostępnij Napisano 15 Marca To jest ostatni gwizdek aby pojeździć ☝️ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 23 Marca Autor Udostępnij Napisano 23 Marca No sobota była rewelacyjna... Co prawda południe już puszcza od rana 2 zjazdy a potem tylko 100 pod butem... wiosenna breja 😃 Za to północ trzyma do końca. Warun nadal jak w lutym. Twardo wręcz betonowo. Narty wyostrzone na żyletki i da się super pojeździć. Sami zobaczcie fotki robione w trakcie dnia nie o 9 rano. Trasy na samym dole puszczają trochę Jeleni do Zahradek, Dolny FIS... ale górne trasy rewelacja! Dzisiaj nie byłem bo mgła i deszcz to nie moje klimaty! Pozdrawiam 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca Nareszcie... 💪 Nareszcie na Chopku zaje...ta wiosenna ciapa 🤩 Cudowna jazda ale... narta szeroka free ☝️ ludzie na wąskiej kończyli po 2 zjazdach. Od rana śnieg miękki, ciężki, mokry... Dolny Chopok zaczyna umierać. Slovaki zaczynają oszczędzać... wyłączając część kolei. Ludzi nie za wiele ale pogoda też nie rozpieszczała. Planują wyłączenie Chopka pod koniec kwietnia ale pewnie pozostanie tak jak zawsze tylko góra. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 29 Marca Autor Udostępnij Napisano 29 Marca Ale da się bardzo dobrze pojeździć 😀 30km do 13 i to tylko czarnulka ☝️😁 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Niedziela o 18:13 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 18:13 (edytowane) Dzisiaj pogoda znów nie rozpieszczała... Na północy szaro, buro i ponuro. A tak to jest już na Chopku, że bywają tu dwa światy. Włączam kamery i na południu słoneczko no to jedziemy na szczyt, prosto w chopokoską mgłę (jak ja tego nie lubię) Kto tego nie przeżył to nie wie o czym mówię. Widoczność na kilka metrów to jest super ☝️bywa, że nie widzisz swoich nart a błędnik głupieje. Zsuwam się po czarnej ze trzy, cztery lance i... pojawia się piękny błękit i ☀️ Ku mojemu zaskoczeniu południe trzyma się bardzo dobrze aż do samego dołu. Śniegu jeszcze dużo. Ale cudowna miękka breja. Narta zapada się z 10 cm ☝️💪 jest cudownie. PS. i nie trzeba stać w długich kolejkach (nawet rano) foto 8.23 Pozdrawiam Edytowane Niedziela o 18:27 przez Jasiek. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Poniedziałek o 05:49 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:49 (edytowane) Mam kody zniżkowe na ośrodki TMRu do wykorzystania do 17.04 VT - 15, Chopek i Molltek - 19€ Jak ktoś zainteresowany pisać na priva PS. oczywiście oddam za darmo ☝️😀 Edytowane Poniedziałek o 05:51 przez Jasiek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi