Jasiek. Napisano 31 Stycznia Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2 tyg. temu było zaje... Pogoda była idealna, warun na trasach... Lepszego w tym sezonie nie było a i ilość mamusiek była w normie. Teraz przypuszczam że eldorado się skończyło 🤷 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 10 Lutego Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego (edytowane) Jeszcze kilka dni i można znów pojechać na narty... Ostatnio jak zobaczyłem jak bawi się nasza "stolyca" to wstyd było mi, że jestem Polakiem! Woń wódy od rana... chamstwo i roszczeniowość na każdym kroku... Policja wyprowadza naszych schlanych w kajdankach... inni nie umieją trawić do hotelu (na basenach) PS. a tak nawiasem... rano warto umyć zęby... Edytowane 10 Lutego przez Jasiek. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Z ilością ludzi (na Chopoku) nie jest tak źle jak przypuszczałem. Niebieskie oblegane, istne mrowie prawie nie do przejechania. Za to czarne OK, akceptowalne. Można jeździć. Teraz, zaczynając od poniedziałku pogoda folderowa. Niestety od jutra ma się ten paradise skończyć. Pozdr. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Jeżeli znasz górę i mentalność tłumu to i w sobotę da się dobrze pojeździć... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego ...he he.... No widzę, że czubek Chopaka dwa razy raniutko gondolką (robię to samo), a potem to chyba Konski Gruń? Jeżdżę "toczka w toczkę".... Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego Takie cosiś mi przysłali na maila: Obecnie jesteś na 765. pozycji spośród 324556 narciarzy. Zaplanuj kolejną jazdę i zapracuj na lepszy wynik! W sezonowym rankingu narciarskim przeskoczyłeś o 28 pozycje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 51 minut temu, Dany de Vino napisał: ...he he.... No widzę, że czubek Chopaka dwa razy raniutko gondolką (robię to samo), a potem to chyba Konski Gruń? Jeżdżę "toczka w toczkę".... Pozdr. Nie do końca... dwa tygodnie wcześniej katowałem starą dwójkę Rovna Koński i FIS od góry do dołu bo Zahradki były puste... Teraz zjazd na Zahradki to było samobójstwo na 30-40 min bo Mamuśki i Stolyca wyjeżdżały na niebieską. Te szpice to czarnulka na starą 4Otupne-Lukova PS. tylko nikomu nie mów 🤦😉 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego A tak można czekać na pierwszy wjazd... Foto 8.20 !☝️ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 11 Lutego Udostępnij Napisano 11 Lutego (edytowane) ...obiecuę milczeć 8 minut temu, Jasiek. napisał: PS. tylko nikomu nie mów ...obiecuję milczeć jak mumia... Edytowane 11 Lutego przez Dany de Vino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 11 Lutego Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego Ok moja ukochana, cudowna, "elyta" naszego kraju odjeżdża na szczęście w swoje rejony (i niech tak zostanie) To ja oczywiście znów pojawię się na stoku... Od soboty może niedzieli 6 dni Chopok (może jakiś odskok na Strbskie albo Łomnice) a potem oddech na ostrzenie nart (1d) i wyjazd na 7 dni na Molltka... PS. Jak na razie pogoda wygląda BEST a jak będzie 🤷 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowane) Co tu pisać... Nuuuda 🤷 Słońce 4 dzień ( i jeszcze 3 ☀️prognozują niestety), nartostrady wyczesane na maxa, warun od rana do popołudnia ale... zawsze jest ale ☝️ Ludzi w 3 d...y jak nie znasz Chopka nie pojeździsz. Na niebieskich tłumy! tyle ludzi to ja nie widziałem jak jeżdżę tu 15 lat. Na pozostałych mamuśki i inni którzy jeżdżą super na Białce próbują się nie połamać albo znoszą narty. Nie wiem po co większość tu przyjechała 🤔 do najdroższego ośrodka w naszym regionie (a nawet droższy od Austrii i Włoch) skipass 65€ + 15€ parking (335pln) a tylko po to żeby pojeździć po niebieskich trawersach czy Biela Put 😳 lub postać w kolejkach... To nie jest najdłuższa ☝️ na Zahradkach jeszcze ciekawiej. Ty jest 90% Polaków i większość stojących w kolejkach. Zacytuję dialog rodaków w kolejce do kolejki: "ale w sumie to nie jest tak źle zjeżdżamy 20-25min. a kolejce stoimy 30" qźva dla mnie tragedia... ja jak stoję 10min. to szukam alternatywy. Poza tym zjazd z Chopka pod Funitel to jakieś 3 może 4 min. PS. ale da się dobrze pojeździć bo warun jest boski... PS. w moim starczym wieku jeżdżę z zasady do 14 bo potem baseny i sauny. Trzeba nogi zregenerować. Poza tym po skręceniu kolana trochę to odczuwam niestety. Edytowane 6 godzin temu przez Jasiek. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Będziesz jutro? Jakby co, to startuję z Lucek... 🙂 Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Pogoda jak 0pisał Jasiek, WSPANIAŁA! Rano -12 na dole, -16 na górze. W południe na górze około -10, na dole już tylko -6, ale ponieważ słonko wali i nie wieje, nie czuć jakiegoś siarczystego mrozu. Po prostu prawdziwa zima, jakiej dawno nie mieliśmy. Śnieg wesoło trzaska pod butami 🙂. Nie stwierdziłem też żadnych minerałów, no cóż? Po prostu trzeba przyznać, że starają się jeśli chodzi o przygotowanie tras. Aura robi resztę. A ludzi naprawdę dużo, trzeba się fartować.... Kilka fotek. Coś dla małych i większych dzieciaków... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 minut temu Autor Udostępnij Napisano 28 minut temu 4 godziny temu, Dany de Vino napisał: Będziesz jutro? Jakby co, to startuję z Lucek... 🙂 Pozdr. Ja chyba standardowo z Kolieska... PS.Boje się Lučkovych żlebów 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi