Jasiek. Napisano 9 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia A tak po narciarsku... Chopok kończy w ten weekend☝️ będzie ktoś? Bo ja będę 😁 Zapraszam 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 10 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia (edytowane) Mam nadzieję, że mogę to zlinkować: https://www.instagram.com/jasna_nizke_tatry/reel/C5akT_YrDHx/ Fajne 👍👏 widziałem ich na live jak ćwiczyli 😁 Edytowane 10 Kwietnia przez Jasiek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 15 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia (edytowane) Wczoraj powróciłem z zakończenia sezonu na SVKi 😞 niestety! Od obsługi wiem, że będą jeździć w weekendy ale trasy nie będą ratrakowane albo po SVKu "upravene" a jak było? ZAJE...cie idealne warunki dla mnie... po prostu kocham wiosenne narty choć trzeba to poczuć żeby pokochać! Warun SVKi przygotowali naprawdę jak nigdy o tej porze (może pomijając południe) trasy rano twarde i wyczesane (oczywiście jak da się wyczesać z brei śnieżnej trasę) ale tylko do 10 potem cudowne wiosenne narty, miękko, woda chlapie CUDOWNIE! ale zawsze jest to wiosenne ale! Trzeba doczłapać do wyciągu bo na dole barany już się pasą 🙂 Dobra koniec pisania zobaczcie fotki: rano w sobotę nie zapowiadało się ciekawie ale radar pokazywał że około 10 będzie ok i było... warunki od szczytu do Lukovej REWELACJA do 14 (potem nogi odmówiły choć głowa chciała 🙂 cóż stary jestem) dół od 10 breja i muldy rosnące od... do 50cm bo na dole wiosna ale to właśnie robi klimat na wiosennych nartach... spotyka się kolegów, znajomych, prawdziwych fanatyków nart! Zobaczcie południe: Od rana miękko, free trzymało już dosyć mocno. Jak dla mnie nie było ciekawie. Tym razem trafiłem idealnie w narty bo ta pora wymaga odpowiedniego sprzętu A na koniec sezonu na SVKi: s lyżarskom pozdravom PS. i nie kończymy jeszcze tego sezonu panie i panowie... Alpy jeżdżą i tam pojawiam się w weekend majowy 🙂 Do zobaczenia na Molltku Edytowane 15 Kwietnia przez Jasiek. foto 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 23 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia No i chu... chyba z wyjazdu na Molltka, gó...o z nieba roz... imprezę 🤷😡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 25 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia AleNo i chu... chyba z wyjazdu na Molltka, gó...o z nieba roz... imprezę 🤷😡 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 25 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia Ale będzie zabawa... setki w aucie 💪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 28 Kwietnia Można powiedzieć, że sezonke wykorzystywałem do ostatniego dnia... 🤣 Od rana miękko. Zdecydowana większość na 💯. Dużo ludzi jak na 28 kwietnia a więc trasy szybko się zdegradowały ale warto było. pozdrawiam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 30 Listopada Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada (edytowane) Ruszamy Panie i Panowie Ja zaczynam na Chopku, jak zawsze! za tydzień powinno być ok, mam nadzieję że otworzą od szczytu. Jak coś ktoś to piszcie! Edytowane 30 Listopada przez Jasiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edwin Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 2 minuty temu, Jasiek. napisał: Ruszamy Panie i Panowie Ja zaczynam na Chopku, jak zawsze! za tydzień powinno być ok, mam nadzieję że otworzą od szczytu. Jak coś ktoś to piszcie! Połamania nart Jasiek,Ty wariacie. Pozdrowionka 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 30 Listopada Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada Dzięki... Stary już jestem, to muszę się spieszyć zanim umrę 😉 mam nadzieje, że na nartach 😀😀😀 Pozdrawiam wszystkich zakręconych pozytywnie 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 30 Listopada Udostępnij Napisano 30 Listopada 2 godziny temu, Jasiek. napisał: Ruszamy Panie i Panowie Ja zaczynam na Chopku, jak zawsze! za tydzień powinno być ok, mam nadzieję że otworzą od szczytu. Jak coś ktoś to piszcie! Może byś co kur.... innego wymyślił ... Jeździć całe życie na tej samej górze i na niej umrzeć to chyba chujnia ... Nuda jak cholera ... Ja 8 lat wytrzymałem i odpuściłem , miałem dość, północ czy południe, otworzą coś czy nie, naśnieżą czy nie ... ja pierd.... a już kropkę na "I" zrobiły "bezpłatne" parkingi na Sezonówkę ... płacę tyle kasy i muszę być przed 8 żeby zaparkować za free ... a teraz w Scyrku będzie to samo ... Moltek to żaden bonus, kilka tras, 1/3 ośrodka zamknięta bo się im nie kalkuluje ... Zaczyna to być jakimś wyzyskiem kasy ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 1 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia (edytowane) Każdy ma prawo robić co lubi. Czy nie 🤔 Czy nuda... może dla ciebie. Dla mnie to najtańsza wersja nart a poza tym możliwość freeridu bez stresu, że cię GOPR dojedzie. Pozdrawiam Edytowane 1 Grudnia przez Jasiek. Literówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 2 Grudnia Udostępnij Napisano 2 Grudnia i co pojeździłeś na tych 10 km pseudotras - więcej było dojazdówek ... ? Czy może skorzystałeś z mega niebieskiej nocnej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 2 Grudnia Autor Udostępnij Napisano 2 Grudnia Weź się nie wysilaj... PS. a czytanie ze zrozumieniem to jakaś 4 klasa ☝️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Niedziela o 19:24 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:24 W dniu 2.12.2024 o 18:49, moloo napisał: i co pojeździłeś na tych 10 km pseudotras - więcej było dojazdówek ... ? Czy może skorzystałeś z mega niebieskiej nocnej ? Cudowny dzień na nartach... 🤩 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano Niedziela o 19:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:29 5 minut temu, Jasiek. napisał: Cudowny dzień na nartach... 🤩 a gdzie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Niedziela o 19:40 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:40 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Niedziela o 19:45 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 19:45 (edytowane) Jak złapie trochę oddechu to coś więcej napisze... ale da się super pojeździć ☝️ najlepiej na tych zamkniętych 😀 Edytowane Niedziela o 19:45 przez Jasiek. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Wtorek o 15:26 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 15:26 No to zgodnie z obietnicą... Dzionek z piękną pogodą i urokliwymi widokami i perfekcyjnie przygotowanymi trasami. Otwartych teraz wiele nie ma: Grand, Pretaksrska na północy i Słoneczna i Krupowa na południu ale da się pojeździć. Do godziny 10 ludzi w normie potem zaczęło być tłoczno. Na serdečku lądowało UFO Ze szczytu widoki boskie Ale jak już pisałem najlepiej jeździło się po zamkniętych 😀 Czarna na południu i Petra od szczytu którą śnieżą na maxa dlaczego jeszcze nie są otwarte wiedzą tylko SVKi 🤣 pytałem obsługi to odpowiedzieli, że menadżer nie kazał 🤦 W sumie bardzo udany pierwszy dzień w tym sezonie no i 28km do 12 🤔 Potem baseny, sauny i do domu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Wtorek o 15:36 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 15:36 Miały być 3 dni na nartach ale pogoda po zmieniała plany. W piątek Chopka nie było no i deszcz. Poza tym po czwartkowym wieczorze alkomat powiedział idź spać dalej 🤣 No to odpuściłem. W sobotę pogoda nie lepsza ale pojechałem na Otupnym (P1) byłem około 8 i du...a! uż zatvorene full! I tu niespodzianka WSZYSTKIE pozostałe parkingi są po 20€ 😳😡 Wyszła z nich pazerność. Złodzieje z TMRu już nie wiedzą ile brać. Jak ktoś jeszcze nie wie to cały Scyrk 30zł. Jak mało pazerności tych pastuchów z TMRu to skiturowcy 7€ wejście. A więc pokazałem im środkowy palec i pojechałem z żoną na Hrebeniok pooglądać Wawel z lodu. Polecam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano Wtorek o 15:43 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 15:43 Wszystko super ale smok to im nie wyszedł 🤣 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Wtorek o 15:52 Udostępnij Napisano Wtorek o 15:52 (edytowane) 2 godziny temu, Jasiek. napisał: Miały być 3 dni na nartach ale pogoda po zmieniała plany. W piątek Chopka nie było no i deszcz. Poza tym po czwartkowym wieczorze alkomat powiedział idź spać dalej 🤣 No to odpuściłem. W sobotę pogoda nie lepsza ale pojechałem na Otupnym (P1) byłem około 8 i du...a! uż zatvorene full! I tu niespodzianka WSZYSTKIE pozostałe parkingi są po 20€ 😳😡 Wyszła z nich pazerność. Złodzieje z TMRu już nie wiedzą ile brać. Jak ktoś jeszcze nie wie to cały Scyrk 30zł. Jak mało pazerności tych pastuchów z TMRu to skiturowcy 7€ wejście. A więc pokazałem im środkowy palec i pojechałem z żoną na Hrebeniok pooglądać Wawel z lodu. Polecam! Od kilku lat nazywam ich kutafony z TMR Szczyrk pod ich zarządem skończył się dla mnie z likwidacją ostatniego orczyka z Czyrnej na halę. Edytowane Wtorek o 17:58 przez Mikoski 4 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Wtorek o 18:11 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:11 (edytowane) 2 godziny temu, Mikoski napisał: Od kilku lat nazywam ich kutafony z TMR Szczyrk pod ich zarządem skończył się dla mnie z likwidacją ostatniego orczyka z Czyrnej na halę. Odpowiem sam sobie 😜 Szczyrk to mój ulubiony ośrodek w którym uczyłem się jeździć i spędziłem setki... chyba 😉 dni na nartach i myślałem że za Richtera to były najgorsze czasy a wyszło że za jego kadencji ośrodek kwitnął . TMR to inne podejście liczy się tylko zbójnicka kupa 😁 i zjazd do gondoli. Edytowane Wtorek o 18:14 przez Mikoski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano Wtorek o 18:15 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:15 Cześć Kiedyś był taki ośrodek narciarski niedaleko Bielska, gdzie spędzałem całe zimy w drugiej połowie lat 80 i latach 90. Niestety już nie istnieje. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Wtorek o 18:39 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:39 Jest jeszcze COS, a tam poza wymianą 2-osobowej kanapy vintage i starych orczyków na nowsze kanapy oraz przeprofilowaniem kawałka Ondraszka chyba niewiele sie zmieniło od lat 80-tych. Zapomniałem, powstała kolejka grawitacyjna na Jaworzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi