Jasiek. Napisano 18 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2022 12 godzin temu, Plus80 napisał: To może jeszcze w siepniu ? https://youtu.be/zLvANyl46RY Byłem w lipcu, źle nie było 🤔😃 Ale w zeszłym roku o tej porze było 3-4m tylko nas nie było 🤔😡 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 Lipcowy Molltek wyglądał tak... A to moja nowa broń... 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 19 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Lutego 2022 (edytowane) Wracajmy do teraźniejszości... wróciłem na chwilę do Polski no bo trzeba wymienić ciuchy na nie śmierdzące no i narty naostrzyć! Wczorajszy ostatni dzień na stoku był bajeczny 🤩 🤩 🤩 po wietrze pozostały całe hektary nawianego... uratrakowanego przez naturę terenu! Śnieg był tępy, wolny ale na stromych fragmentach... mniam! Jak się później okazało wcale nie tak wiele tych hektarów bo śniegu mało i skały na wierzchu ale kilka fajnych śladów dało się zrobić. Podziwiam tylko tych co bez plecaka lawinowego tam pojechali (szczególnie tam pod same skały!) No niestety trzeba było być bardzo szybki, bo amatorów pozatrasówki było mnóstwo. Teren degradował się z godziny na godzinę. Ale zabawa była rewelacyjna a smaczku dodało piękne słoneczko. PS. czas się pakować... od jutra Chopek 🙂 Pozdrawiam Edytowane 19 Lutego 2022 przez Jasiek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 (edytowane) Fotek nie będzie. Dziś Chopek pokazał znów pazurki... rano wiatr unieruchomił większą część ośrodka, potem chmury śniegowe wyłączyły poniżej Lukovej a więc na basenach woda nadal ciepła i gorąca a sauny cudowne. Może jutro będzie bardziej litościwy choć wg prognoz to tak do środy a więc chyba się rozmoknę na basenach albo usmażę na saunach. Edytowane 21 Lutego 2022 przez Jasiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 21 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2022 Ale żeby nie było, że nie dało się pojeździć ☝️ tylko nuuudddaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) No dobra nie będę się już ukrywać ale za bardzo nie ma się czym chwalić... Prawdopodobnie zakończyłem sezon choć zawsze o tej porze zaczynałem 😡 No jak to wszyscy mówią kiedyś to musiało nastąpić. Za dużo chyba pewności siebie i jak to mówią... Jak pan Bóg chce cię ukarać to na chwilę ci rozum odbierze. Mgła, wiatr chyba z 80km, widoczność na 5m ale co tam... ja nie dam rady... No i nie dałem... Przede mną sypnął się jakiś narciarz... ja skręt... nawjana zaspa... za mała prędkość... narta pod śnieg a ja już w skręcie... Auuuu... ale zjechałem na jednej narcie, delikatnie do auta. Dzień odpuściłem zgodnie z zasadą... Samo wlazło, samo wyjdzie... Ale nie chciało... Na szczęście żona (dobrze, że mam żonę 😀) przypomniała mi, że mam ubezpieczenie narciarskie! i tu zaczął się Polski cyrk! 😞 Edytowane 28 Lutego 2022 przez Jasiek. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Dowiaduje się na infolinii alarmowej PZU, że ubezpieczenie narciarskie z Polskiego Związku Alpinizmu nie obejmuje wypadku w trakcie uprawiania sportu... czytaj NART! Jakiś debil tam siedział czy coś... miał to sprawdzić ale źle zapisał numer... a na dodatek mówię gdzie chcę lekarza a on że tam nie mogę bo tego miejsca nie mają na liście... Odpuszczam Ale na 2 dzień mówię nie! Dzwonię jeszcze raz odbiera tel. dziewczyna i mówi, że zajmie się reklamacja i do godziny oddzwoni. Ja w między czasie do mojego wybranego Tatry Medical Sport ale tam... że to PRIVAT i albo polisa albo kasa... no to jakaś pomroczność jasna mnie naszła i mówię dobra pojadę z EKZ zrobię w Mikulaszu... O ja pier... tam tylko mysz albo szczurów brakowało do horroru. No to w tył na lewo i .. Dzwonię jeszcze raz do du... na info i pytam co jest grane, że nie dzwoni a ona, że nikt nie odpowiadał i podaje mi nr tel. ten który zapisał ten 1 debil w systemie... ale mówi, że jak najbardziej moje ubezpieczenie obejmuje nawet sporty extremalne 💪👏👏👏 i mogę podjechać.... i tu zacząłem się głupkowato śmiać... Do tego ośrodka do którego ten gostek mówił, że nie mogę 😡 Straciłem 2 dni przez debili na infolinii z PZU 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 21 minut temu, Jasiek. napisał: No dobra nie będę się już ukrywać ale za bardzo nie ma się czym chwalić... Prawdopodobnie zakończyłem sezon choć zawsze o tej porze zaczynałem 😡 No jak to wszyscy mówią kiedyś to musiało nastąpić. Za dużo chyba pewności siebie i jak to mówią... Jak pan Bóg chce cię ukarać to na chwilę ci rozum odbierze. Mgła, wiatr chyba z 80km, widoczność na 5m ale co tam... ja nie dam rady... No i nie dałem... Przede mną sypnął się jakiś narciarz... ja skręt... nawjana zaspa... za mała prędkość... narta pod śnieg a ja już w skręcie... Auuuu... ale zjechałem na jednej narcie, delikatnie do auta. Dzień odpuściłem zgodnie z zasadą... Samo wlazło, samo wyjdzie... Ale nie chciało... Na szczęście żona (dobrze, że mam żonę 😀) przypomniała mi, że mam ubezpieczenie narciarskie! i tu zaczął się Polski cyrk! 😞 Kolano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dany de Vino Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) 5 minut temu, Jasiek. napisał: Straciłem 2 dni przez debili na infolinii z PZU Współczuję, naprawdę może człowieka rozerwać... Powodzenia w dochodzeniu do zdrowia! Edytowane 28 Lutego 2022 przez Dany de Vino 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) Ale powiem Wam obsługa... 💪☝️ Jak by kiedyś, ktoś coś na Chopku (czego nikomu nie życzę) to od razu: Tatry Medical Center na zjeździe z Chopka w Dolinie koło hotelu Tree Studnicki. Wszystko na miejscu RtG, rezonans, USG, zabieg, ortoza nawet kule! No i jakie ładne młode dziewczyny w obsłudze 😁 Edytowane 28 Lutego 2022 przez Jasiek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 4 minuty temu, star napisał: Kolano? Tak. Coś tam naderwane, naciągnięte... Ściąganie płynu, blokada itd. Podobna procedura jak jeb...m na moto 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) 10 minut temu, Jasiek. napisał: Tak. Coś tam naderwane, naciągnięte... Ściąganie płynu, blokada itd. Podobna procedura jak jeb...m na moto 😁 Zdrowia, szybkiego powrotu na narty. Edytowane 28 Lutego 2022 przez star 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 7 minut temu, Jasiek. napisał: Tak. Coś tam naderwane, naciągnięte... Ściąganie płynu, blokada itd. Podobna procedura jak jeb...m na moto 😁 Będzie dobrze, głowa do góry. Nary nie zając, nie uciekną. p.s. Kolega poszedł na rehabilitację, wchodzi młoda, ładna dziewczyna i pyta ? Co Panu dolega ? Kolega, mimowolnie, nic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 W tej całej farsie jest tylko jedno wqrviające co za debile siedzą na infolinii i to alarmowej! Mówisz mu, że masz ubezpieczenie narciarskie z Polskiego Związku Alpinizmu na sporty extremalne a on... to nie obejmuje wypadku podczas uprawiania sportu 😡😳😳 Można być aż tak głupi... nawet po gimnazjum 🤔 Ale po powrocie do Polski zderzyłem się że ścianą naszego systemu zdrowia. Cóż życie i polskie realia. Ale jeszcze pośmigamy i to mam nadzieję, że za nie długo 💪😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 1 minutę temu, Jasiek. napisał: W tej całej farsie jest tylko jedno wqrviające co za debile siedzą na infolinii i to alarmowej! Mówisz mu, że masz ubezpieczenie narciarskie z Polskiego Związku Alpinizmu na sporty extremalne a on... to nie obejmuje wypadku podczas uprawiania sportu 😡😳😳 Można być aż tak głupi... nawet po gimnazjum 🤔 Ale po powrocie do Polski zderzyłem się że ścianą naszego systemu zdrowia. Cóż życie i polskie realia. Ale jeszcze pośmigamy i to mam nadzieję, że za nie długo 💪😁 Jakbyś miał problem natury prawnej, odzywaj się na priv. lub zadzwoń. Jak będę potrafił to pomogę. Czy jesteś pewien, że rozmawiałeś z człowiekiem, a nie botem ? p.s. Kiedyś robiliśmy kampanię dla koncernu motoryzacyjnego. Dzwoni kolega na infolinię. Mówi, że jest z Warki. Pan sprawdza, nie mam takiego miasta na liście, czy mogę wpisać Warta ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 A na koniec dodam... Jeżdżenie po trasach jest jednak bardziej ryzykowne jak po żlebach! ☝️ 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Witaj w klubie 😉 przepięknej opieki życzę! i mało skomplikowanego powrotu do pierwotnego stanu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 13 minut temu, Jasiek. napisał: A na koniec dodam... Jeżdżenie po trasach jest jednak bardziej ryzykowne jak po żlebach! ☝️ Cześć Oczywiście bo w żlebach nie ma za dużo ludzi a to jedyne poważne zagrożenie na trasie. Gdyby nie jakiś palant to przecież nie miałbyś problemów. W każdym razie - dobra diagnoza, potwierdzona, szybie działanie - nie na zasadzie: "wie pan to może ćwiczenia i trochę zarośnie a później będzie pan ostrożnie itd." - to dla dupków. Rób szybko i wracaj na stok. Jak będzie potrzeba jakiejś pomocy konsultacyjnej czy innej dawaj na priv. Trzymaj się. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) Dzięki wszystkim za miłe słowa. Trochę się nawet wzruszyłem ☝️ bo stary jestem i facet niby ale jednak.... Dzięki miło... PD. Myślę, że warto jednak się spotkać w realu... zróbmy WZF 🤔🤩 Edytowane 28 Lutego 2022 przez Jasiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 Teraz to chyba kurwa przesadziłeś - w szpitalu??? Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek. Napisano 28 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 10 minut temu, Mitek napisał: Teraz to chyba kurwa przesadziłeś - w szpitalu??? Pozdro Nie no spoko, chodzę... do lodówki dojdę 😁🤣🤣🤣🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 14 minut temu, Jasiek. napisał: Nie no spoko, chodzę... do lodówki dojdę 😁🤣🤣🤣🤣 Cześć Twoje zdrowie w takim razie. Namysłów - wiem, wiem, niektórzy mówią, że to syf z puszki ale doceń szczerość. Pamiętaj jakbyś miał problemy lekarskie... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 10 godzin temu, Jasiek. napisał: bo stary jestem i facet niby ale jednak... no niestety w pewnym wieku trzeba mieć tę świadomość na nartach zwłaszcza wtedy gdy zaczyna nam się wydawać że jesteśmy niezniszczalni. Zdrówka życzę i skonsultuj wyniki radiologiczne z jakimś dobrym ortopedą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moloo Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 13 godzin temu, Jasiek. napisał: W tej całej farsie jest tylko jedno wqrviające co za debile siedzą na infolinii i to alarmowej! Mówisz mu, że masz ubezpieczenie narciarskie z Polskiego Związku Alpinizmu na sporty extremalne a on... to nie obejmuje wypadku podczas uprawiania sportu Hahaha ... nie tylko im się dostało 🙂 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Chyba ten temat ma zły nagłówek. Powinno być: Chojrakowanie Jaśka.🤔 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi