Kubis Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 32 minuty temu, valdi3 napisał: sorki ze tutaj zamieszcze moj wpis , ale nie ma chyba dzialu sprzedam.,Wiec informuje szanowne grono ze jakby ktos chcial to mam do sprzedania nowiotkie buty Atomic Redster Club Sport 130 rozm. 26-26,5 z tego sezonu, oraz raz uzyte w sumie doslownie godzine Heady Raptor 140RS tez 26-26,5 model 20/21, . jakkogos cos to prosze na priv fajne, ale małe (41?) i wąskie (96mm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 troche za krotkie , niechce rozpychac , przymierzylem tecnica mach1 i okazalo sie na dlugosc idealne , ale te raptory tonaprawde petarda buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 13 minut temu, Kubis napisał: fajne, ale małe (41?) i wąskie (96mm). No to zależy dla kogo 🙂 Dla mnie perfect, ale już kupiłem - ten drugi model, a szkoda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Teraz, Marcos73 napisał: No to zależy dla kogo 🙂 Dla mnie perfect, ale już kupiłem - ten drugi model, a szkoda. pozdrawiam jak nie uzywales i jak mozesz zwrocic to moje bys kupil napewno taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 21 minut temu, valdi3 napisał: jak nie uzywales i jak mozesz zwrocic to moje bys kupil napewno taniej No problem, bo używałem i to już sporo - 20 dni na śniegu - a 1,5 m-ca temu kupiłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Swoją drogą, ile sezonów służą wam buty i przy ilu dniach w sezonie na stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Godzinę temu, Marcos73 napisał: No problem, bo używałem i to już sporo - 20 dni na śniegu - a 1,5 m-ca temu kupiłem. pozdrawiam Gdzieś aż tyle obskoczył? Jeździsz gdzieś w okolicy Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 4 minuty temu, Gabrik napisał: Swoją drogą, ile sezonów służą wam buty i przy ilu dniach w sezonie na stoku? Ja zmieniam buty bardzo rzadko (raz na wiele lat) i są to zawsze dramatyczne zmiany 🙂 (w sensie duże, a nie uciążliwe dla mnie). Ostatnie buty zajeździłbym do degradacji kapcia (nie urywam klamer jakoś namiętnie), gdyby nie to, że technologia i moje umiejętności zmieniły się tak bardzo, że się po prostu prosiło. Obecnych nie zmienię dopóki się nie rozpadną. Już odpłaciły mi razem z nartami progresem, a nie czuję, żeby mnie ograniczały w jakiś sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 No nie tylko, 2 x lodowiec po 5 dni + 5 dni w Krynicy (byłem 7 ale aura nie dopisała i odpuściłem 1 i 2-go stycznia) + weekendy wszystkie możliwe, praktycznie od początku sezonu jak tylko Master ruszył - chyba praktycznie jako pierwszy). Tu mowa tylko o tym sezonie 2021/2022. Nie liczę tego - może i więcej by się zebrało, bo nawet ze 2 x w tygodniu byłem, ale o tym sza 🙂 W piątek na 7 dni do Madonny (6 dni jazdy) i 7 do St. Lambrecht (6 dni) jadę, potem to się zobaczy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 Wow, robi wrażenie, kiedy żyć? 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 16 minut temu, Gabrik napisał: Swoją drogą, ile sezonów służą wam buty i przy ilu dniach w sezonie na stoku? U mnie max 4/5 sezonów intensywnej jazdy, ale głównie kapeć jest winowajcą, robię to niechętnie bo bardzo się przywiązuje, szczególnie do WYGODNYCH butów. Próbowałem w tym roku wymienić sam kapeć, ale koszt prawie identyczny jak nowych - więc bez sensu. Dzisiaj sprzedałem stare za 2 stówki - do Katowic pojechały, Gość przyjechał, przymierzył i zdziwił się czemu sprzedaję, miał wysokie podbicie i dla niego były ok, dla mnie były wygniecione - a dociąganie klamer tylko powodowało ograniczenie przepływu krwi, ten delikatny luz który był zaczął mi przeszkadzać stąd zmiana, reszta 100% sprawna - tylko zżółkły, jak to head-y. No naturalnie pociachane od krawędzi od wew. strony, odpryski lakieru na klamrach, obtarcia etc., ale poza tym sprawne w pełni. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 2 minuty temu, Chertan napisał: Wow, robi wrażenie, kiedy żyć? 🙂 Panie Kochany Żyć to jest kiedy, problem że nie ma czasu na pracę 🙂, a jakoś to trzeba finansować. A zdalna nie wchodzi w grę - no może połowicznie. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 46 minut temu, Gabrik napisał: Swoją drogą, ile sezonów służą wam buty i przy ilu dniach w sezonie na stoku? W twartych przejechałem ok. 450 dni w 7 sezonów - w ubiegłym roku szewc poprawił mi pięty w botkach. W miękkich przejechałem 120 - 130 dni w 2 sezony. W tym sezonie siedzą i czekają na mnie, jeszcze nie miałem butów na nogach. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 17 minut temu, labas napisał: W twartych przejechałem ok. 450 dni w 7 sezonów - w ubiegłym roku szewc poprawił mi pięty w botkach. W miękkich przejechałem 120 - 130 dni w 2 sezony. W tym sezonie siedzą i czekają na mnie, jeszcze nie miałem butów na nogach. A twarde to jakie - zawodnicze? Bo tam to już nie a się co wygniatać 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 27 minut temu, Marcos73 napisał: A twarde to jakie - zawodnicze? Bo tam to już nie a się co wygniatać 😉 pozdrawiam Napiszę inaczej, miękkie to 130. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2022 1 minutę temu, labas napisał: Napiszę inaczej, miękkie to 130. Tak też myślałem, bo będąc 60-70 dni w sezonie na śniegu albo coś bardziej jeździsz, albo jesteś Yeti 😉 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 24 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Sobota czas porządków, czemu to służy i kiedy używać? Edytowane 24 Września 2022 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 28 Września 2022 Udostępnij Napisano 28 Września 2022 (edytowane) W moim wypadku jak się ma cienkie pęciny a dużą stopę. Wiekszość butów dla mnie na górze jest za obszerna a ściągnięcie klamrami powoduje zbyt wyprostowaną pozycję. Edytowane 28 Września 2022 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 W dniu 24.09.2022 o 11:48, Gabrik napisał: Sobota czas porządków, czemu to służy i kiedy używać? Ja mam chyba takie cos wsadzone z tyłu za łydkami. Zmienia pochylenie nogi w bucie. W starych butach tego nie miałem i dorobiłem sobie dla testów z pianki w celu lepszego wyważenia mnie. Nie działa. Trzeba się tego nauczyć, wkładką tego nie da się zrobić 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 30 Września 2022 Udostępnij Napisano 30 Września 2022 (edytowane) W momentach w których nie ma dużego nacisku na nartę lekko pomaga nie zostać z tyłu, ale oczywiście niczego samo nie załatwia. Poza tym nie wiem czy pianka coś tu da. Te z fotki są dość twarde, pianka przy takiej dźwigni i tak się wgniecie. Edytowane 30 Września 2022 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi