Robur82 Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Ale tvn nie jest neutralną telewizją, reprezentuje interes tej samej opcji/ideologi co fejs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 1 minutę temu, Robur82 napisał: Ale tvn nie jest neutralną telewizją, reprezentuje interes tej samej opcji/ideologi co fejs Podobnie jak TVP, ale to ja mam w ręku pilota i to ja decyduję co chcę oglądać. Ja pamiętam czasy gdy był tylko jeden program w telewizji. Nie tęsknię za tamtymi czasami. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Morawiecki powiedział, że usunięcie Konfederacji z FB uderza w podstawowe wartości demokratyczne. Rozpłakałem się. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 Ja z tego sławnego forum usunąłem się sam w 2019 po tym, jak niejaki Jan który nie dowierzał pandemii stanął okoniem i zaczął mnie obrażać w DMach, które oczywiście opublikowałem. Moje karygodne zachowanie zostało nagrodzone poważnym ostrzeżeniem. Stwierdziłem, że skoro najważniejsze jest chronienie idiotów i piewców teorii spiskowych, to zdecydowanie nie jest to miejsce dla mnie. I żeby nie było, to nie było niezgodne z regulaminem forum. Zażądałem usunięcia wszystkich swoich postów i konta. Jeśli ma mnie tam nie być, to mojego wkładu również. A po przesłodzonych relacjach z wyjazdów JC najnormalniej robiło mi się niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 6 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, Robur82 napisał: Ale tvn nie jest neutralną telewizją, reprezentuje interes tej samej opcji/ideologi co fejs Co do zasady w przestrzeni publicznej powinno być miejsce dla każdego poglądu (ideologii), no może pomijając jakieś ekstremizmy w postaci nawoływania do przemocy. Dla mnie zarówno próby odebrania prawa wypowiedzi TVN jak i zbanowanie konta Konfederacji mają dokładnie ten sam negatywny wymiar. To jest tłumienie podstawowego prawa do nieskrępowanej wypowiedzi na tematy światopoglądowe, ideologiczne, społeczne, etc. Edytowane 6 Stycznia 2022 przez tomkly 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 7 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2022 21 hours ago, tomkly said: no może pomijając jakieś ekstremizmy Tyle że potem jest problem co jest ekstremizmem i kto o tym ma decydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Forum żyje i to fajnie, natomiast ginie w nim cała masa cennych materiałów. Co sądzicie o porządkowaniu niektórych rzeczy, nawet nie klasycznej moderacji, bo tej tu nie chcemy. Ale zaczynają się fajne tematy szkoleniowe i potem się robi wielka dyskusja o czymś zupełnie innym. Temat ginie. Pewnie ja czy jeszcze pojedyncze osoby mogłyby się zająć wyodrębnianiem pewnych tematów jako przyklejonych, czyli zbiór porad dla początkujących, info o doborze nart czy butów, byłoby to w jednym miejscu i do niego moglibyśmy odsyłać. Widziałbym to nawet jako nieedytowalne tematy, do których może wklejać fajne wypowiedzi ktoś w rodzaju admina (kilka osób). Dzięki temu nowy człowiek mógłby znaleźć informacje bez zniechęcania się wielkimi dyskusjami jak o nieszczęsnej linii spadku stoku. 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 10 minut temu, Chertan napisał: Forum żyje i to fajnie, natomiast ginie w nim cała masa cennych materiałów. Co sądzicie o porządkowaniu niektórych rzeczy, nawet nie klasycznej moderacji, bo tej tu nie chcemy. Ale zaczynają się fajne tematy szkoleniowe i potem się robi wielka dyskusja o czymś zupełnie innym. Temat ginie. Pewnie ja czy jeszcze pojedyncze osoby mogłyby się zająć wyodrębnianiem pewnych tematów jako przyklejonych, czyli zbiór porad dla początkujących, info o doborze nart czy butów, byłoby to w jednym miejscu i do niego moglibyśmy odsyłać. Widziałbym to nawet jako nieedytowalne tematy, do których może wklejać fajne wypowiedzi ktoś w rodzaju admina (kilka osób). Dzięki temu nowy człowiek mógłby znaleźć informacje bez zniechęcania się wielkimi dyskusjami jak o nieszczęsnej linii spadku stoku. Cześć Żeby to zrealizować musiałbyś paru użytkowników odstrzelić. Wielokrotnie apelowałem na forach o szacunek dla tematów poradniczych i sam starałem się zawsze - gdy ktoś sensownie radzi po prostu milczeć aby nie wprowadzać bałaganu. Niestety mam wrażenie, że byłem jedyny a są osoby, które wprost specjalizują się w niszczeniu tematów poradniczych czyli naprawdę ważnych i poważnych nie mają absolutnie nic do powiedzenia poza chęcią pochwalenia się że: - maja takie to a takie narty i na nich im się najlepiej jeździ - oni jeżdżą tak i tak i to należy realizować bo są zajebiści (najczęściej tylko w oczach własnych i dziewczyny, która na nartach stoi dwa dni) - nic nie jest czarno białe a fora są demokratyczne i każdy może zabrać głos - albo - i to jest najlepsze: "Choć nie jestem specjalistą i słabo jeżdżę ale się wypowiem choć są tu lepsi i pewnie się wypowiedzą ale moim zdaniem..." Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 29 minut temu, Mitek napisał: Cześć Żeby to zrealizować musiałbyś paru użytkowników odstrzelić. Wielokrotnie apelowałem na forach o szacunek dla tematów poradniczych i sam starałem się zawsze - gdy ktoś sensownie radzi po prostu milczeć aby nie wprowadzać bałaganu. Niestety mam wrażenie, że byłem jedyny a są osoby, które wprost specjalizują się w niszczeniu tematów poradniczych czyli naprawdę ważnych i poważnych nie mają absolutnie nic do powiedzenia poza chęcią pochwalenia się że: - maja takie to a takie narty i na nich im się najlepiej jeździ - oni jeżdżą tak i tak i to należy realizować bo są zajebiści (najczęściej tylko w oczach własnych i dziewczyny, która na nartach stoi dwa dni) - nic nie jest czarno białe a fora są demokratyczne i każdy może zabrać głos - albo - i to jest najlepsze: "Choć nie jestem specjalistą i słabo jeżdżę ale się wypowiem choć są tu lepsi i pewnie się wypowiedzą ale moim zdaniem..." Pozdrowienia Raczej widziałbym to jako kopiowanie rzeczy wartościowych do wątków, gdzie nikt inny nie mógłby nic dopisać, niestety jest to wtedy selekcja subiektywna, chociaż sądzę, że łatwo takie wpisy wyciągnąć i śmiem twierdzić, że autorami ich byłoby raptem kilka osób. Może i wtedy motywacja byłaby lepsza, bo zostałoby "dla potomnych", a teraz rozwadnia się w cholerę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Cze Faktycznie uporządkowanie tego by się przydało - nawet jeśli coś się jakiś temat rozkmini to i tak niknie w gąszczu postów nie związanych z tematem. Co do dyskusji w danym temacie - to będzie trudno, bo jak @Mitek z paroma jemu podobnymi specjalistami będą prowadzić monologi - to będzie bez sensu, jasne że najlepiej rzeczowe pytania zadawać, ale to tak nie będzie działać, można tylko eliminować głupie wypowiedzi kompletnie nie związane z tematem. No i skala - tu będę to forsował aby podpiąć filmik poglądowy z jazdy powiedzmy wzorcowej ze stopniowanie - nie tylko opis - przy filmie nawet go nie potrzeba - powinna być na pierwszym planie - aby każdy mógł się tam odnaleźć. Bo piszą głupoty, jak np. mam 6/7 ale niebieskie i bladoróżowe są git, jazda sportowa pługiem mnie interesuje etc. - jakie narty? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Eliminowanie wypowiedzi to już jest cenzura, zawsze robi się problem dlaczego coś jest eliminowane. A potem ludzie odchodzą mając dość cenzury, która zawsze ktoś uzna za niesprawiedliwą. Stąd dobrym rozwiązaniem jest kopiowanie fajnych wypowiedzi do przyklejonych wątków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Ambitnym kolegom, którzy oferują swój czas na takie sprawy, trzeba dać wykazać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 10 godzin temu, Chertan napisał: Eliminowanie wypowiedzi to już jest cenzura, zawsze robi się problem dlaczego coś jest eliminowane. A potem ludzie odchodzą mając dość cenzury, która zawsze ktoś uzna za niesprawiedliwą. Stąd dobrym rozwiązaniem jest kopiowanie fajnych wypowiedzi do przyklejonych wątków. Cześć No złego słowa użyłem, wiesz przecież, nie chodzi tu o cenzurowanie ale o czytelność całego tematu, żeby w jakiś sposób to uporządkować żeby nie trzeba było wertować 50 stron żeby się czegoś dowiedzieć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 24 minuty temu, Marcos73 napisał: Cześć No złego słowa użyłem, wiesz przecież, nie chodzi tu o cenzurowanie ale o czytelność całego tematu, żeby w jakiś sposób to uporządkować żeby nie trzeba było wertować 50 stron żeby się czegoś dowiedzieć. pozdrawiam Tylko żeby takie cos działało, to musiałby być moderator / opiekun, który wie co jest coś warte a co nie. Drugą sprawą jest to, że to nie Wikipedia, na której można zaproponować zmianę, ale przedyskutować to już raczej nie. Przyznam, że np. ja jestem tu, bo mogę podyskutować itp. Jeśli forum miałoby się zmienić w poukładane w szufladki wiadomości z "wykastrowanymi" wątkami, to nie jest to już forum dyskusyjne, a katalog biblioteczny. Dołączyłem do forum, i wolę aby zostało miejscem do dyskusji (jeśli mam cokolwiek do powiedzenia, jestem nowym członkiem). Jeśli powstanie jego część katalogująca/systematyzująca jakiś know-how - super, natomiast obawiam się, że skończyłoby się na tym, że pojawi się jakaś jedna prawidłowa wersja w katalogu, bo inne niezgodne z duchem programu SITN i jego nomenklaturą wpadną "do kosza". Nie wspomnę, że to baaardzo czasochłonne zadanie do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 26 minut temu, Kubis napisał: Tylko żeby takie cos działało, to musiałby być moderator / opiekun, który wie co jest coś warte a co nie. Drugą sprawą jest to, że to nie Wikipedia, na której można zaproponować zmianę, ale przedyskutować to już raczej nie. Przyznam, że np. ja jestem tu, bo mogę podyskutować itp. Jeśli forum miałoby się zmienić w poukładane w szufladki wiadomości z "wykastrowanymi" wątkami, to nie jest to już forum dyskusyjne, a katalog biblioteczny. Dołączyłem do forum, i wolę aby zostało miejscem do dyskusji (jeśli mam cokolwiek do powiedzenia, jestem nowym członkiem). Jeśli powstanie jego część katalogująca/systematyzująca jakiś know-how - super, natomiast obawiam się, że skończyłoby się na tym, że pojawi się jakaś jedna prawidłowa wersja w katalogu, bo inne niezgodne z duchem programu SITN i jego nomenklaturą wpadną "do kosza". Nie wspomnę, że to baaardzo czasochłonne zadanie do wykonania. Cze Właśnie mi o to chodzi, aby całość oraz wszystkie wypowiedzi zostały tak jak jest, ale doklejona do tego podstrona (czy coś tam) z tymi najważniejszymi wyselekcjonowanymi informacjami, żeby łatwo można było odszukać informacji która nas i innych tak naprawdę interesuje. Program SIiTN pewnie jest dobry i sprawdzony, trzeba go jeszcze tylko przetłumaczyć na polski 🙂. Są tacy co potrafią ta wiedzę bardziej łopatologicznie przedstawić, no niestety pewne pojęcia i określenia muszą zostać i pewnie trzeba się ich nauczyć - bo np. nie mają odpowiedników, ale można bardziej obrazowo i po "ludzku". No i czasochłonne to będzie - ale może ktoś się poświęci. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 19 minut temu, Marcos73 napisał: ale może ktoś się poświęci. proponuję - dział forum który będzie moderowany przez najlepszych tzw. Loża Ekspertów https://www.skiforum.pl/leaderboard/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubis Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 6 minut temu, Jan napisał: proponuję - dział forum który będzie moderowany przez najlepszych tzw. Loża Ekspertów https://www.skiforum.pl/leaderboard/ To jest akurat "zły" pomysł, bo ranking na forum nie ma żadnego związku z jakimkolwiek przygotowaniem merytorycznym. Mam na myśli to, że nie trzeba być orłem, aby tam się pojawić, choć nie twierdzę że nie ma tam orłów. ŻEBY NIE BYŁO 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 42 minuty temu, Jan napisał: proponuję - dział forum który będzie moderowany przez najlepszych tzw. Loża Ekspertów https://www.skiforum.pl/leaderboard/ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 A orzeł? 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) 5 godzin temu, Chertan napisał: A orzeł? Orzeł 🦅 jest tylko jeden ...😏 Mądry narciarz kiedyś mi powiedział że najbardziej na stoku trzeba bać się jastrzębi nie orłów, jastrzębie lecą z góry ⚡ Edytowane 11 Lutego 2022 przez Mikoski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 3 godziny temu, Mikoski napisał: Orzeł 🦅 jest tylko jeden ...😏 Mądry narciarz kiedyś mi powiedział że najbardziej na stoku trzeba bać się jastrzębi nie orłów, jastrzębie lecą z góry ⚡ Taa, a potem już zlatują się sępy, jak to w Białce ostatnio, z całej Polski. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 3 godziny temu, Mikoski napisał: Orzeł 🦅 jest tylko jeden ...😏 Mądry narciarz kiedyś mi powiedział że najbardziej na stoku trzeba bać się jastrzębi nie orłów, jastrzębie lecą z góry ⚡ W ostatnim czasie te jastrzębie (z NBP) pewnie sporo osób ze stoków wyrzuciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2022 Nic nie zmieniajcie, tak jest dobrze, i tym tak wyróżnia się to forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodzio Napisano 12 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2022 Skiforum jest ewenementem, brak moderacji to powód dla którego tu jestem. Nic nie przeszkadza naturalnemu rozwojowi wątków, ich niespodziewane rozwinięcia często są ciekawsze od przewodniej myśli. To wynik i dowód różnorodności charakterów oraz osobowości. Bogactwo forum to ludzie, to oni tworzą jego kształt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 13 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2022 A czy da się włączyć AI? Dodać opcje -- Q -jakości - dobry merytoryczny post.... nadawany przez forumowiczów Dodać opcje Ex- bardzo dobry post wedlug opinii eksperta Kilka opcji czytania - sortowania wypowiedzi w danym temacie 1. chronologicznie- jak obecnie 2. chronologicznie - tylko posty Q> 5x 3. Tylko posty oznaczone jako Q malejąco 4. Tylko posty oznaczone jako Ex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi