Spiochu Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Da się kupić bilet autostradowy w internecie? Ktoś wie jak? Oczywiście mam na myśli zakup z komputera a NIE w jakieś durnej aplikacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 1 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Nie wiem czy używasz Autopay? Jeśli tak, to poczekaj jeszcze chwilę, bo Autopay można będzie użyć zamiast aplikacji e-toll. Praktyczne, bo jedna aplikacja obsłuzy Ci wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2021 Nie używam, to też aplikacja. Da się bez aplikacji? Nie musi być w czasie rzeczywistym, mogę zaplanować wcześniej. Na razie zostaje tylko orlen i pewnie będą mega kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, a_senior napisał: Nie wiem czy używasz Autopay? Jeśli tak, to poczekaj jeszcze chwilę, bo Autopay można będzie użyć zamiast aplikacji e-toll. Praktyczne, bo jedna aplikacja obsłuzy Ci wszystko. Chyba już można. Ja używałem na a1 i ktoś tam tez o niej pisał. Apka świetna. Mi bank polecił. Trochę wypełniania i śmiga. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez star Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, star napisał: Chyba już można. Ja używałem na a1 i ktoś tam tez o niej pisał. Apka świetna. Mi bank polecił. Trochę wypełniania i śmiga. Jeśli kupię w aplikacji "Autopay" winiety także na inne kraje Europy to chętnie zainstaluję. Jeśli nie to się będę zastanawiał. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez Ziemowit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 e-TOLL.PL BILET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 6 godzin temu, star napisał: Chyba już można. Ja używałem na a1 i ktoś tam tez o niej pisał. Apka świetna. Mi bank polecił. Trochę wypełniania i śmiga. Tak, można. Trzeba wejść w pojazdy, szczegóły pojazdu i aktywować autostrady A2 i A4. BTW warto je odklikać, gdy jedziesz jako pasażer, bo Ci też naliczy. 😉 Autopay jest bardzo OK. Też korzystałem wielokrotnie na A1. I cieszę się, że nie będę musiał instalować apki e-toll, bo podobno niezbyt udana i upierdliwa w instalacji. A informacja pochodzi od wytrawnych informatyków. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 odklikać, gdy jedziesz jako pasażer, bo Ci też naliczy. Nie uważacie że to dyskwalifikuje calosc zaczynajac od przyjetych algorytmow? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, a_senior napisał: Tak, można. Trzeba wejść w pojazdy, szczegóły pojazdu i aktywować autostrady A2 i A4. BTW warto je odklikać, gdy jedziesz jako pasażer, bo Ci też naliczy. 😉 Autopay jest bardzo OK. Też korzystałem wielokrotnie na A1. I cieszę się, że nie będę musiał instalować apki e-toll, bo podobno niezbyt udana i upierdliwa w instalacji. A informacja pochodzi od wytrawnych informatyków. 🙂 korzystam zawodowo z etolla. Zainstalowalem na iphone i jezdze. Co prawda od strony finansow zajmuje sie tym ktos z firmy, ale nie mialem zgloszenia ze cos nie tak. W ogole u nas na kilku osobach testowali i zero problemow. Rejestracja aut w systemie jest pojebana i niezbyt intuicyjna. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez nikon255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 4 minuty temu, mig napisał: odklikać, gdy jedziesz jako pasażer, bo Ci też naliczy. Nie uważacie że to dyskwalifikuje calosc zaczynajac od przyjetych algorytmow? Ale jak apka ma rozróżnić kierowcę od pasażera? Nie musisz wyłączyć obsługi konkretnej autostrady, wystarczy wyłączyć apkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 przykladowo na etollu musisz nacisnac start przejazdu. Nic Ci samemu nie naliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 5 godzin temu, Kuba99 napisał: e-TOLL.PL BILET Dodałem aplikację , która niczego nie śledzi tylko sprzedaje bilety autostradowe i sprawdza tablice. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Godzinę temu, a_senior napisał: Ale jak apka ma rozróżnić kierowcę od pasażera? Nie musisz wyłączyć obsługi konkretnej autostrady, wystarczy wyłączyć apkę. Ale to nie jest zmartwienie użytkownika. Na słowackich bramownicach kamera czyta nr. rej. Wystarczyloby przywiazac do tego dane z Cepika i nr karty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 Są dwie aplikacje, ta którą podałem działa podobnie jak Słowacka. Wy dyskutujecie o aplikacji która zastąpiła viaToll , którą też można używać dla samochodów do 3,5 tony. Ale po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 2 minuty temu, Kuba99 napisał: Są dwie aplikacje, ta którą podałem działa podobnie jak Słowacka. Wy dyskutujecie o aplikacji która zastąpiła viaToll , którą też można używać dla samochodów do 3,5 tony. Ale po co ? Zainstalowałem to co podałeś. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 2 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2021 (edytowane) @Spiochu https://app.autopay.pl/e-bilet-autostradowy Bez aplikacji, bez GPS'a, można płacić blikiem itp. Edytowane 2 Grudnia 2021 przez faf500 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) 12 godzin temu, Kuba99 napisał: Są dwie aplikacje, ta którą podałem działa podobnie jak Słowacka. Wy dyskutujecie o aplikacji która zastąpiła viaToll , którą też można używać dla samochodów do 3,5 tony. Ale po co ? Ja instalowałem tą wcześniejszą w październiku bo pozwalała przejeżdżać szybciej na bramkach (tam gdzie ciężarówki), ale widzę, że teraz będę musiał zmienić apkę jak już nie ma szlabanów. Muszę tylko zużyć kasę którą mam na koncie bo pewnie nie da się jej przenieść do tej drugiej apki. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez brachol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 16 godzin temu, mig napisał: Ale to nie jest zmartwienie użytkownika. Na słowackich bramownicach kamera czyta nr. rej. Wystarczyloby przywiazac do tego dane z Cepika i nr karty... Zgoda, ale to nie tyczy sie konkretnej apki, ale systemu rejestracji przejazdu samochodu. Swoja droga nie wiem, który lepszy. Każdy robi jak uważa i jak mu wygodnie. Mnie najwygodniej jest właśnie z Autopay. Dlaczego? Bo używam jej głównie do jazdy A1 na trasie Toruń Gdańsk, czasem A4 na trasie Kraków Katowice. I Autopay pozwala mi na korzystanie z bramek bez stania w kolejce. No nie do końca bez stania, ale jest ono krótsze. Ale czasem zamierzam także skorzystać z A4 do Wrocławia, gdzie na bramkach jest inny system. Teraz musiałbym albo zainstalować apkę e-toll z upierdliwą rejestracją pojazdu albo e-toll bilet i za każdym razem kupować bilet. A mając już zainstalowany Autopay nic nowego nie muszę instalować i prawie nic nie muszę robić. Czysta racjonalizacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 18 godzin temu, faf500 napisał: @Spiochu https://app.autopay.pl/e-bilet-autostradowy Bez aplikacji, bez GPS'a, można płacić blikiem itp. Dziękuję bardzo. Cała strona pierdzielenia o aplikacjach, a wystarczył jeden konkret. Na szczęście można płacić nie tylko blikiem, ale normalne przelewy również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 53 minuty temu, Spiochu napisał: Cała strona pierdzielenia o aplikacjach, a wystarczył jeden konkret. Miły komentarz. Serce rośnie. Widać, że warto pomagać. 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 Przykro mi seniorze, ale Twoja pomoc rozmydlała temat. To tak jakbyś w pytaniu o GS FIS rozwodził się nad wygodą allround. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 3 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2021 4 godziny temu, Spiochu napisał: Na szczęście można płacić nie tylko blikiem, ale normalne przelewy również. Tak tak, miałem na myśli, że można różnymi typowymi popularnymi metodami płacić, w odróżnieniu od aplikacji e-toll bilet (gdzie można póki co tylko kartą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi