Adam ..DUCH Napisano 11 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 11 godzin temu (edytowane) 7 godzin temu, Gabrik napisał: To jest zgodne z polskim podejściem na tym etapie. I to co pogrubiłem, a już rok czasu chcę wyjaśnić. Łuki płużne i pozostając przy Patryku. Ugina nową zewn. i idzie barkiem nad zewnętrzną nartę https://www.instagram.com/reel/Cm1dqz9I91z/?igsh=MWFoNG96eHh1cG9xbQ==pp a np. Japan na Inter Ski 2023 (wiem, że PSIA też tak podchodzi) https://youtu.be/c3fRPG9a3A4?feature=shared Jest wyraźnie jak Piotr napisałeś, ugięcie nogi wewnętrznej nowego skrętu. I metodyczne pytanie. Kwestia podejścia i różnicy zależy od etapu ucznia, czyli na początku niech idzie barkiem nad zew i ugina jednocześnie tę zewn? Potem go postawimy inaczej. Czy jednak podejście japońskie, kanadyjskie...uznaje, że taki wzorzec ruchu jest dobry i spójny z dalszym rozwojem narciarza? Oj oj. Pani nr 2 w równoległym ślizgowym nie zalicza.....ja się nie nabijam ale także nie stawiam się w pozycji wszech wiedzącego. Tak dla przypomnienia to nie KK,PI, CK to Inter Ski gdzie Polska Szkoła jazdy ma zaprezentować to co w "garażu" ma najlepszego. Tu nie mam mowy o tremie bo to osoby które demonstracją zajmują się zawodowo. A tu taki baboł - sylwetka odchylona....???. Odchyloną, wychyloną, krzywą, prostą, nie równoległą to mogę mieć ja i Szymek jak dzisiaj zjeżdżaliśmy z Rysianki mając do dyspozycji 2 metry betonu i minerały w środku a nie Demo Team na sztruksie. Edytowane 11 godzin temu przez Adam ..DUCH 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PSmok Napisano 5 minut temu Udostępnij Napisano 5 minut temu Czy tego typu przeniesienie ciężaru z jednej strony na druga , poprzez odciążenie wewnętrznej jest dopuszczalne w polskim garażu ? Pokazane w łukach płużnych, skręcie równoległym i karwingowym . Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi