Skocz do zawartości

Materiały szkoleniowe

Adam ..DUCH

Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, johnwick napisał:

Nie.

Cześć

Wiem, że nie, choć lubisz być dosadny. Ja staram się w tych rozmowach wprowadzić elementy wynikające z praktyki i doświadczenia. Nie jestem narciarzem znakomitym, czy nawet bardzo dobrym ale potrafię ocenić i docenić rzeczy w narciarstwie ważne a to z pewnością pewność i bezpieczeństwo jazdy niezależnie od jakichkolwiek czynników nawet... jeżeli nie jest to zgodne z kanonami.

Pozdro

• Like 2
  • Thanks 1

W dniu 9.01.2025 o 15:14, Victor napisał:

Ot cała filozofia narciarstwa w pigułce 

a ile teorii atomów forumowego warczenia poniżania etc 🤦‍♂️

I to jest bardzo fajny film. To są podstawy które doprowadzone do jazdy "intuicyjnej" finalnie skierują Nas do bardzo wysokiego poziomu jazdy. Serdecznie polecam pobrać zgrać na komórkę i ćwiczyć, filmować się i ćwiczyć. Oczywiście tam są pewne kosmetyczne błędy ale co do zasady jak ktoś chce "wyżej" to warto przerobić materiał  w realu. 

• Like 3

2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał:

I to jest bardzo fajny film. To są podstawy które doprowadzone do jazdy "intuicyjnej" finalnie skierują Nas do bardzo wysokiego poziomu jazdy. Serdecznie polecam pobrać zgrać na komórkę i ćwiczyć, filmować się i ćwiczyć. Oczywiście tam są pewne kosmetyczne błędy ale co do zasady jak ktoś chce "wyżej" to warto przerobić materiał  w realu. 

Pełna zgoda Adamie 😉 bez mocnych podstaw cała reszta traci sens.

Od siebie dodam krótki filmik bo uważam ,że warto to ćwiczyć a do tego jest chwilka na złapanie oddechu kiedy nogi 🔥  

Pozdro serdeczne 

• Like 1
  • Thanks 1

20 godzin temu, Victor napisał:

Pełna zgoda Adamie 😉 bez mocnych podstaw cała reszta traci sens.

Od siebie dodam krótki filmik bo uważam ,że warto to ćwiczyć a do tego jest chwilka na złapanie oddechu kiedy nogi 🔥  

Pozdro serdeczne 

No dobra ale co powiesz o tym filmie w kontekście edukacyjnym. Nie gniewaj się ale tam nic nie widać. Można jedynie domniemywać iż demonstrator prezentuje skręt oszczepniczy. ???. 

4 minuty temu, Adam ..DUCH napisał:

No dobra ale co powiesz o tym filmie w kontekście edukacyjnym. Nie gniewaj się ale tam nic nie widać. Można jedynie domniemywać iż demonstrator prezentuje skręt oszczepniczy. ???. 

Cześć

Człowieku przecież nie o to chodziło w prezentacji filmu...

Pozdro

• Like 1

W dniu 17.01.2025 o 20:13, Adam ..DUCH napisał:

Adam, wiem, że jesteś kultura gość, ale ten film jest słaby!

Proponuję wrócić na stronę pierwszą tego wątku, w poście nr 16 osobiście zamieściłeś film o wiele lepszy, w kontekście progresu.

Dla leniwych, to ten:

Cześć

Oczywiście, że Adama, popierany przez Adama, filmik to zwykły chłam. Przede wszystkim jest czarno-biały, co samo w sobie już świadczy o jego anachroniczności i żałosnym poziomie. Po drugie gość ma za wąskie spodnie. No i po trzecie prezentacja jest na pustym stoku czyli w warunkach sterylnych. Straszne...

A poważniej - Adam mówi o prezentacji zasady  a Ty o szczegółach prezentacji - dwie inne sprawy, tak jak praktyka i teoria.

Pozdro

Edytowane przez Mitek
  • Like 1

@Mitek przepraszam, ale trochę się gubię : jeżeli prezentacja zasady w szczegółach jest błędna to jednak prawidłowo prezentuje zasadę? Czyli błędy w dowodzie twierdzenia nie są istotne jeżeli dowód potwierdza twierdzenia prawdziwość 😉 ? No nie przesadzajmy - film Demo Team Słoweńców temat zamyka i tyle. @Gabrik miał okazję przekonać się live co oznacza szkoleniowo instruktorski level Demo Team 😉 co mam nadzieję skutecznie wskazało gdzie szukać porad i inspiracji :). Raczej nie w prezentacjach zasady nie do końca zaprezentowanych z praktyką której teoria przeszkadza (bądź jak kto woli na na odwrót). 

Pozdrawiam,

M.

• Like 1

1 minutę temu, Marxx74x napisał:

@Mitek przepraszam, ale trochę się gubię : jeżeli prezentacja zasady w szczegółach jest błędna to jednak prawidłowo prezentuje zasadę? Czyli błędy w dowodzie twierdzenia nie są istotne jeżeli dowód potwierdza twierdzenia prawdziwość 😉 ? No nie przesadzajmy - film Demo Team Słoweńców temat zamyka i tyle. @Gabrik miał okazję przekonać się live co oznacza szkoleniowo instruktorski level Demo Team 😉 co mam nadzieję skutecznie wskazało gdzie szukać porad i inspiracji :). Raczej nie w prezentacjach zasady nie do końca zaprezentowanych z praktyką której teoria przeszkadza (bądź jak kto woli na na odwrót). 

Pozdrawiam,

M.

Cześć

No to sobie napisz Marek:

kątowe - równoległe ślizgowe - cięte

a jak do tego dojdziesz to sprawa drugorzędna, ważne  żeby zachować to podstawowe następstwo - to jest zasada.

A na forum na przykład masz:

kątowe - cięty skręt sportowy

to jest głupota.

Pozdro

• Like 2

Myślę, że pisać sobie tego nie muszę 🙂 🙂 🙂 ale jak przy kolejnej "zaawansowanej" nowej grupie padnie pytanie dlaczego męczymy kątowe zamiast ciąć stok jak wściekłe żyletki odeślę pytających do prawdy objawionej w tym poście żeby języka sobie nie strzępić :). Tak dla jasności - sekwencja Demo Team Słowenia choć bez rozmaitych i możliwych ćwiczeń dodatkowych jak dla mnie prawidłowa i po prostu zgodna z kanonem. Przy czym aby jasność była : ta sekwencja jest grana da capo al fine narciarskiego żywota, niezależnie od zasług, wysługi bądź orderów.

M.

• Like 2