Skocz do zawartości

Materiały szkoleniowe

Adam ..DUCH

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, Marcos73 napisał:

Akcentuję, raczej markowanie wbicia, ale są osoby które praktycznie nie wykonują żadnych ruchów góry w jeździe, ja akcentuję, bezwiednie. Ale pewnie jakbym się skupił to bym nie musiał tego robić. Tylko po co? To taka maniera jak Twoje zawijanie rączki. Mnie to nie przeszkadza. 
pozdro

Przy takiej jeździe i stoku raczej nie trzeba markować wbicia,bynajmniej nigdy nie stosowałem. 

A najważniejszą rzecza jak się zabiera za jazdę na krawedziach, to umiejętność szybkiego przejścia do ześlizgu jak widać na filmie,bo można komuś krzywdę zrobić przez przypadek.

• Like 3

10 minut temu, mig napisał:

W górnej części Mastera (szczególnie ta trasa niebieska w lewo) jest na tyle łagodnie i szeroko, że bez obaw możesz trenować zarówno skręty dostokowe jak i odstokowe na krawędziach. 

Michał, niech się buja z lewej na prawą, bo tam to raczej będzie trudno stwierdzić, który od, a który dostokowy skręt. Trzeba jechać w przeciwną stronę krzesła😉.

pozdro

• Like 1
  • Haha 1

35 minut temu, Edwin napisał:

Ten film jest stokroć więcej wart dla Krzyśka niż na dziesięć stron omawianie jego każdego skrętu i błędów jakie robi. Krawędzie przyjdą same.

Nic nie jest wart, on (Krzysiek) nigdy nie będzie narciarzem, nawet średnim.

Zauważyłem że jest expertem, oczywiście na kompie (słownictwo instruktorskie), ale przez parę lat jazdy jeździ jak melepeta.

Dla mnie jest idiotyzmem jego słownictwo, pisanie, wyrażenia.

Krzysztof, znajdź dobrego narciarza na stoku i jeździj za nim, a postęp będzie i nie w Tyliczu, Slotwiny ok.

Jak boga kocham, po tygodniu ze mną, albo byś zię nauczył jeździć, albo ja doznałbym zawału serca.

• Like 5
  • Haha 3

4 minuty temu, labas napisał:

Nic nie jest wart, on (Krzysiek) nigdy nie będzie narciarzem, nawet średnim.

Zauważyłem że jest expertem, oczywiście na kompie (słownictwo instruktorskie), ale przez parę lat jazdy jeździ jak melepeta.

Dla mnie jest idiotyzmem jego słownictwo, pisanie, wyrażenia.

Krzysztof, znajdź dobrego narciarza na stoku i jeździj za nim, a postęp będzie i nie w Tyliczu, Slotwiny ok.

Jak boga kocham, po tygodniu ze mną, albo byś zię nauczył jeździć, albo ja doznałbym zawału serca.

Nie dziwię się Mitkowi że czasami puszczają mu nerwy i sypie k...., mi teraz puściły.

• Like 1

26 minut temu, labas napisał:

Albo ja bym ten zawał miał przy Tobie… 🤣 
Jazda z kimś - dobra rzecz. Reszty wiadomo, że nie skomentuję. 🙂 

Pozdrawiam

58 minut temu, Marcos73 napisał:

Michał, niech się buja z lewej na prawą, bo tam to raczej będzie trudno stwierdzić, który od, a który dostokowy skręt. Trzeba jechać w przeciwną stronę krzesła😉.

pozdro

Jak ja tam byłem to akurat trafiłem na tej trasie na  wyratrakowany czarny lód..... najpierw zdziwiłem się, że nikt nie jeździ, potem  było ciekawie....

4 minuty temu, KrzysiekK napisał:

Jedź do Szczawnicy to się dowiesz 😉 

Wiesz od przemocy trzeba uciekać gdzie pieprz rośnie, a nie jej samemu szukać. Ostatnio znajoma powiedziała, że panu Bogu udały się jedynie koty. Sama troszkę się od ludzi izoluje. A co do kijków to jeden już złamałem, ale podczas jazdy, drugim dziś sam sobie prawie wbiłem w szczękę tak więc widać, że sam potrafię i nie muszę jechać do Szczawnicy. Ech ci górale;-)

Edytowane przez star
  • Like 1