Marcos73 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 6 minut temu, Chertan napisał: A nie widziałem. Z domu ekonomicznie wychodzi mi podobnie, a czasowo godzina dłużej co najmniej. Ale gdyby było fajne towarzystwo to czemu nie. Może skoczymy za to w niedzielę rano? Cze Chyba nie dam rady, w sobotę jadę z Żoną, bo jest przybita (ja i syn też) po odejściu naszego ukochanego psa po 18-tu latach. Taka pustka w domu. pozdrawiam ps. Może w przyszłym tygodniu, chyba śniegu nie braknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) W dniu 12.01.2023 o 19:34, Adam ..DUCH napisał: Tak dokładnie mi o to chodzi ....ale tu widać "rękę Boga" (cokolwiek przez to rozumiecie) - czyta stok w niesamowity sposób - niesamowite wykorzystanie każdego garbu, każdego odsypu.....jazda wyśmienita, wzorcowa - bardzo bym chciał jeździć w ten sposób - ten materiał nijak się ma do współczesnych "ustawek". Szkoda że później nieco zafiksował w wąskiej jeździe i technik azjatyckich ale z drugiej strony to też pewien etap rozwoju narciarza - spróbować czegoś innego - ważne - nie czynić z tego "świętego grala" Adam czy o te azjatyckie chodzi o ich wąskie prowadzenie nart??? Mam wrażenie, że McGlashan, Lorenz także w tym stylu jeżdżą. Już 8 lat wstecz Reilly jeździł w ten sposób Teraz czy nie dedukuję błędnie? Wąska narta+węższe prowadzenie - pozwalają na łatwiejsze zaufanie zewnętrznej, choć wymagają pewnie lepszego balansu i trudniej go nieco pozyskać. Wąska narta zmniejsza ryzyko związane z nieidealnym synchronem pracy nóg lewej i prawej. Proszę nie odbierać, że znów uciekam w teorię - raczej staram się uzyskać info na temat jak bezpiecznie iść w stronę węższej pozycji, bo przekonałem się, że ona pomaga. Edytowane 19 Stycznia 2023 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 9 minut temu, Gabrik napisał: Adam czy o te azjatyckie chodzi o ich wąskie prowadzenie nart??? Mam wrażenie, że McGlashan, Lorenz także w tym stylu jeżdżą. Już 8 lat wstecz Reilly jeździł w ten sposób Teraz czy nie dedukuję błędnie? Wąska narta+węższe prowadzenie - pozwalają na łatwiejsze zaufanie zewnętrznej, choć wymagają pewnie lepszego balansu i trudniej go nieco pozyskać. Wąska narta zmniejsza ryzyko związane z nieidealnym synchronem pracy nóg lewej i prawej. Proszę nie odbierać, że znów uciekam w teorię - raczej staram się uzyskać info na temat jak bezpiecznie iść w stronę węższej pozycji, bo przekonałem się, że ona pomaga. Ja nie kupuję wąskiego prowadzenia nart. Dla mnie tylko średni/szeroki rozstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 Choć Austriacy też węziej aniżeli szerzej, więc chyba spudłowałem z tym "azjatyckim". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 1 minutę temu, grimson napisał: Ja nie kupuję wąskiego prowadzenia nart. Dla mnie tylko średni/szeroki rozstaw. Pokaż mi swoje zdjęcie lub film (w jeździe), wówczas będę widział co dla Ciebie średnie i szerokie. Ze wszystkich tuzów jakich podpatruję obecnie tylko Weibel prowadzi nieco szerzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 1 minutę temu, Gabrik napisał: Pokaż mi swoje zdjęcie lub film (w jeździe), wówczas będę widział co dla Ciebie średnie i szerokie. Ze wszystkich tuzów jakich podpatruję obecnie tylko Weibel prowadzi nieco szerzej. Takie rzeczy to tylko na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 11 godzin temu, SzymQ napisał: No i chyba przyszła. 🙂 Ja w przyszłym tygodniu jeżdżę na Arenie, a Ty gdzie ostatecznie będziesz? Od 23 stycznia od godziny 9 na Zwardonii z Leośka i Adamem 😉 ... Mam nadzieję ofcoz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 2 minuty temu, KrzysiekK napisał: Od 23 stycznia od godziny 9 na Zwardonii z Leośka i Adamem 😉 ... Mam nadzieję ofcoz do kiedy planujesz tam być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 5 minut temu, Gabrik napisał: do kiedy planujesz tam być? Do piątku 27. St. Wtedy ostatnie jazdy z Adamem. Czwartek planujemy dzień wolny od treningu i wypad na jakiś stok.. myślalem o Szczyrku ale chyba wolę coś kameralnego, urokliwego, żeby Leośka poczuła że wybrała sobie zajefajny sport... 😉 Wiecie o co mi chodzi. Takie wow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 1 minutę temu, KrzysiekK napisał: Do piątku 27. St. Wtedy ostatnie jazdy z Adamem. Czwartek planujemy dzień wolny od treningu i wypad na jakiś stok.. myślalem o Szczyrku ale chyba wolę coś kameralnego, urokliwego, żeby Leośka poczuła że wybrała sobie zajefajny sport... 😉 Wiecie o co mi chodzi. Takie wow... No to pozytywnie zazdroszczę, bo za tydzień będziesz dalej i wyżej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 4 minuty temu, KrzysiekK napisał: Do piątku 27. St. Wtedy ostatnie jazdy z Adamem. Czwartek planujemy dzień wolny od treningu i wypad na jakiś stok.. myślalem o Szczyrku ale chyba wolę coś kameralnego, urokliwego, żeby Leośka poczuła że wybrała sobie zajefany sport... 😉 Wiecie o co mi chodzi. Takie wow... Dawaj na Dzikowiec, tam tłumów nie ma. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 42 minuty temu, Gabrik napisał: Weibel prowadzi nieco szerzej Cze On prowadzi wręcz szeroko narty, ale nie ma to znaczenia, jego jazda może jest aż tak miła dla oka, ale jeździ bardzo luźno, nie jak wyćwiczony cyborg. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 30 minut temu, grimson napisał: Dawaj na Dzikowiec, tam tłumów nie ma. Tyle że ze Zwardoń do ośrodka Dzikowiec to około 300 km... Co blizej Zwardoń.ski proponujecie po polskiej stronie ? Edytowane 19 Stycznia 2023 przez KrzysiekK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 25 minut temu, grimson napisał: Dawaj na Dzikowiec, tam tłumów nie ma. Górka zacna. Takie uczciwe 300m czarnej. Niżej miejsce do hamowania... ;-)) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, KrzysiekK napisał: Tyle że ze Zwardoń do ośrodka Dzikowiec to około 300 km... Co blizer Zwardoń.ski proponujecie po polskiej stronie ? Kameralne Wow? Trudno to pogodzić. Może Buczynka (pod Pilskiem)? Mosty k. Jablonkowa, Stożek? Istebna i Wisła w tym terminie będzie raczej mało kameralnie.... Edytowane 20 Stycznia 2023 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 12 minut temu, Marcos73 napisał: Cze On prowadzi wręcz szeroko narty, ale nie ma to znaczenia, jego jazda może jest aż tak miła dla oka, ale jeździ bardzo luźno, nie jak wyćwiczony cyborg. pozdrawiam Marek on jeździ fenomenalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 19 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2023 1 minutę temu, Gabrik napisał: Marek on jeździ fenomenalnie Paweł No to na co czekasz i kombinujesz, szerokie prowadzenie już masz, teraz tylko cała reszta została😉 pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Marcos73 napisał: Paweł No to na co czekasz i kombinujesz, szerokie prowadzenie już masz, teraz tylko cała reszta została😉 pozdrawiam Bo ja Mareczku bez kombinacji, to ani rusz 😀. Ponoć sypnęło, więc przechodzę do czynów i następny week postaram się wyskoczyć na stok. A z tą całą resztą...Kili ją przerobił przed, a nie po 50 😉 i dlatego "my way" jest inna, ale też zakończy się sukcesem 🤪 Edit Dziś będę już miał filmiki, więc będzie autoanaliza. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Gabrik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 13 minut temu, Gabrik napisał: Bo ja Mareczku bez kombinacji, to ani rusz 😀. Ponoć sypnęło, więc przechodzę do czynów i następny week postaram się wyskoczyć na stok. A z tą całą resztą...Kili ją przerobił przed, a nie po 50 😉 i dlatego "my way" jest inna, ale też zakończy się sukcesem 🤪 Edit Dziś będę już miał filmiki, więc będzie autoanaliza. Filmiki wrzucisz? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) 18 minut temu, Marcos73 napisał: Filmiki wrzucisz? pozdrawiam Jak pocisniemy to wrzuci. Chłopcy, dziewczyny..... Tyci tyci presją na Pawła ... Razem 😉 . Ok? Edytowane 20 Stycznia 2023 przez KrzysiekK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekK Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 8 godzin temu, mig napisał: Kameralne Wow? Trudno to pogodzić. Może Buczynka (pod Pilskiem)? Mosty k. Jablonkowa, Stożek? Istebna i Wisła w tym terminie będzie raczej mało kameralnie.... No ja to mam zajawkę na takie coś małego, w lesie, może jakaś czarna z orczykiem, żeby nie przyciągało dzieci i rodzin a ewentualnie świrów zapaleńców.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 Cześć Sugeruję popodchodzić na Nosalu. Świetna zabawa i samo piękno naszego ulubionego sportu. Tylko poczekaj na deszcz. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 2 godziny temu, Marcos73 napisał: Filmiki wrzucisz? pozdrawiam ale będziesz oglądał na własną odpowiedzialność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymQ Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 6 minutes ago, Gabrik said: ale będziesz oglądał na własną odpowiedzialność Paweł, ale te filmy to ze stoku poprosimy... 😄 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Stycznia 2023 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Cześć Właśnie zaczęło się Kitzbuhel a Wy... Momentami to śmieszne. POzdro Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi