Jan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Godzinę temu, Plus82 napisał: Poważne, to znaczy szybkie. Nie poważnym jest slalom. I poważne odbywa się na sztruksie. Reszta powierzchni się nie liczy. Mam jeszcze te narty. Zastanawiam się, czy się nadają do poważnych zjazdów. Jeśli chodzi o długość to nieco przykrótkie. Radius mają dobry. fajne narty to były - coś koło roku 1998 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 33 minuty temu, Marcos73 napisał: Krzesełkowym. pozdrawiam Kanapa to nie krzesło. Ogarnij się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 2 godziny temu, Jan napisał: fajne narty to były - coś koło roku 1998 ? Coś. Ale jakie drogie ! U Bachledy w hurtowni w Krakowie chodziły po 2 tys. zł. Ile to było do średniej w 1989 r ?. Ale spuścił na 1000 zł. Wiedział już o nowych modelach rzeźbionych nart. A ja nie wiedziałem. Nie były złe. Pod Mattehornem dawały radę, na dowolnym kolorze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 4 godziny temu, grimson napisał: Proporcjonalnie te Salomony do wersja do DH. Cześć To jest akurat SL. DH od tamtych czasów specjalnie się nie zmienił, za to SL... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Ile kasy wydałem ? Małe obliczonko wg GUS. Średnie miesięczne wynagrodzenie w 1998 r -1239 zł. Narty w hurtowni 2000 zł, czyli 1,614 średniego. Przeliczając na średnią w 2021 r(5662 zł), kosztowały pierwotnie 9139 zł. Zapłaciłem połowę. Ale to i tak dużo. I taki sprzęt leży bezużytecznie ! Ślizg bez dziur, szata graficzna w porządku. Krawędzie bez uszkodzeń. Można założyć sobie dowolne kąty. Ogólnie supersprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 5 godzin temu, Jan napisał: https://www.skatepro.com.pl/335-32249.htm zagadka: jakim wyciągiem jechałem ? Cztero osobowa kanapa bez podgrzewania ! Co wygrałem? 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 9 minut temu, Mikoski napisał: Cztero osobowa kanapa bez podgrzewania ! Co wygrałem? Damian Krzesło - nie kanapa bo się Jan obrazi że narciarzem kanapowym jest - krzesło się żle odmienia. pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 21 minut temu, Mikoski napisał: Cztero osobowa kanapa bez podgrzewania ! Co wygrałem? Pudło. 6 podgrzewana 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 16 godzin temu, Mitek napisał: Cześć "Nie o to w poważnym narciarstwie chodzi" i co wy na to...? Pozdro Mitek Nikt nie pojął przez Ciebie rzuconej rękawicy, więc ja to zrobię. Poważne narciarstwo to poważny sprzęt na poważnym narciarzu. Jak powszechnie wiadomo jakość sprzętu jest klasyfikowana alfabetycznie - czyli Atomic jest na samym szczycie. Jest czerwony - to też ogólnie wiadomo że najszybszy. Wyposażony w najnowsze technologie które widać - choćby ten sławetny drut, nie jakieś nalepki z rzekomym graphen-em w środku, bo naklejki Chińczycy podrabiają najszybciej. Drut - to drut, dobrze go widać i ma realną wartość, można w kolejce nim komuś przyłożyć lub ewentualnie podrapać się po plecach nie ściągając kurtki. Komfortowe narty świadczą tylko o narciarzu. Dobry narciarz już nie jeździ na nartach, bo nie musi, bo już jest wystarczająco dobry. Ale inni słabsi narciarze muszą o tym wiedzieć. Więc narty muszą być poważne a zarazem komfortowe. Nie za duże aby mieściły się w kadrze selfika i aby nie umniejszały wielkości narciarza (zerknij na zdjęcie Plusika z tymi giwerami na 2,5m - On jest po prostu stłamszony przez ich wielkość, jest co najwyżej przeciętnym narciarzem, jakby były krótsze mógłby być dobrym), dobrze jak są kierunkowe, bo dobry narciarz nie może się zastanawiać przez pół dnia która lewa, a która prawa narta. No białe też nie mogą być - znowu zdjęcie Plusa - bidna Żona bez nart w górach - a są znalazły się. Komfortowe narty to takie które zawsze wchodzą do bagażnika, muszą mieć rentalowe wiązania - muszą pasować dla całej rodziny. Bo jak wiemy dobry narciarz nie jeździ - bo jest po prostu dobry, więc 1 para wystarczy. Muszą być szerokie pod butem aby można było stabilnie stać w kolejce. Mieć możliwie mały promień aby szybko z niej wyjść. Wiązania też muszą być komfortowe, wypinać się jak SPD w rowerze. Bo dobry narciarz nigdy nie używa kijów, jedynie tego jednego kijka - do robienia selfie, więc miałby problem z odpięciem nart. Buty tez muszą być komfortowe, min 3 numery większe, tak aby 4 pary skarpet z Krupówek można było założyć, bo dobry narciarz zawsze ubiera się na cebulkę. Muszą być koniecznie 100% Wata bez domieszki wełny - bo wełna jest niekomfortowa i drapie. Choć mając drut z atomica i komfortowe buty to można się podrapać w stopę bez rozpinania klamer. Dobry narciarz mając komfortowe buty wywołuje podziw w knajpie ściągając je nie rozpinawszy klamer, a to świadczy tylko o jego wysokiej klasie. Koniecznie buty muszą mieć ski/walk bo dobry narciarz musi się w komfortowych warunkach przemieszczać po knajpie i po stoku aby zrobić zdjęcia do realacji. Koniecznie musi być wyposażony w aplikację na smartfonie BarTracker połączoną z wszystkimi mediami społecznościowymi, aby wrzucać relację na bieżąco z każdego baru który odwiedził. Tak wyposażony dobry narciarz nie jeździ na offowe stacje - bo tam nikt nie będzie wiedział że jest dobrym narciarzem. W PL szukamy mocno zatłoczonych stacji, takich na min 1-2h stania w kolejce, w Alpach tylko z gondolami - bo można jeździć w kółko nie wysiadając. Widzę że kolega @tomkly wie że gdzieś dzwonią, ale nie wie w którym kościele. Teraz mam nadzieję, że wszystko zostało podane na tacy. pozdrawiam 3 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 Marek, no marnujesz się chłopie na tym niszowym forum, skrzydła literacko-kabaretowe powinieneś rozwijać. Myślałem, że jesteś już dobrym narciarzem, a Ty co najwyżej do średniego aspirujesz, bo wiadomo, im lepszy, tym trzeba mniej jeździć. A ten drut z Atomica da się tak wyjmować i wkładać w celu podrapania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 9 minut temu, Chertan napisał: Marek, no marnujesz się chłopie na tym niszowym forum, skrzydła literacko-kabaretowe powinieneś rozwijać. Myślałem, że jesteś już dobrym narciarzem, a Ty co najwyżej do średniego aspirujesz, bo wiadomo, im lepszy, tym trzeba mniej jeździć. A ten drut z Atomica da się tak wyjmować i wkładać w celu podrapania? Piotrek Ty już na SL jesteś prawie na szczycie - Blizzard tuz po A, no i czerwone są, tylko Stockl-e zmień bo nigdy w życiu nie zostaniesz dobrym narciarzem. Ja się staram mniej jeździć, ale mi nie bardzo wychodzi - ale się staram. Przy następnej okazji, to Ci pokażę jaki użytek z tego drutu można zrobić 😉, widzimy się zatem na Kotelnicy w ferie Warszawskie - wtedy kolejki będą jak się patrzy i drut się zaprezentuje w pełnej krasie, no i weź SL trochę się jeszcze poduczysz, a ja w między czasie postaram się odgonić od natrętów i zrobić pare relacji na Tiktoka. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 6 minut temu, Marcos73 napisał: Piotrek Ty już na SL jesteś prawie na szczycie - Blizzard tuz po A, no i czerwone są, tylko Stockl-e zmień bo nigdy w życiu nie zostaniesz dobrym narciarzem. Ja się staram mniej jeździć, ale mi nie bardzo wychodzi - ale się staram. Przy następnej okazji, to Ci pokażę jaki użytek z tego drutu można zrobić 😉, widzimy się zatem na Kotelnicy w ferie Warszawskie - wtedy kolejki będą jak się patrzy i drut się zaprezentuje w pełnej krasie, no i weź SL trochę się jeszcze poduczysz, a ja w między czasie postaram się odgonić od natrętów i zrobić pare relacji na Tiktoka. pozdrawiam Nie jesteś na bieżąco, Bruner wperswadował mi WRC Blizzarda, też czerwona, więc już coraz bliżej, coraz bliżej...Teraz w istocie jeździć trzeba coraz mniej. Chociaż te Stockli nadal w garażu są, więc czuć ten hamulec zaciągnięty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 2 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2022 2 hours ago, Chertan said: A ten drut z Atomica da się tak wyjmować i wkładać w celu podrapania? Jak do sezonu nie zrzucę kilku kilo to będę musiał tam dokręcić jeszcze jeden drut żeby nie wyglądało że jeżdżę na baletkach. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2022 Od weekendu mam w stajni Kastle RX70 176cm 118/70/100 R16,5. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 W dniu 2.11.2022 o 13:21, Marcos73 napisał: Piotrek Ty już na SL jesteś prawie na szczycie - Blizzard tuz po A, no i czerwone są, tylko Stockl-e zmień bo nigdy w życiu nie zostaniesz dobrym narciarzem. Ja się staram mniej jeździć, ale mi nie bardzo wychodzi - ale się staram. Przy następnej okazji, to Ci pokażę jaki użytek z tego drutu można zrobić 😉, widzimy się zatem na Kotelnicy w ferie Warszawskie - wtedy kolejki będą jak się patrzy i drut się zaprezentuje w pełnej krasie, no i weź SL trochę się jeszcze poduczysz, a ja w między czasie postaram się odgonić od natrętów i zrobić pare relacji na Tiktoka. pozdrawiam To ja mogę za ciebie twoje narty nosić, bo wiadomo, ze dobry narciarz sam swoich nart nie nosi, od tego ma ludzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 12 godzin temu, grimson napisał: Od weekendu mam w stajni Kastle RX70 176cm 118/70/100 R16,5. RX 70? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 (edytowane) 3 minuty temu, Gabrik napisał: RX 70? Tak odczytuje te kulfony na narcie 😁 Edytowane 9 Listopada 2022 przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 9 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 Grimson, to jest RX10 😄 A pod butem ma pewnie 70, tzn taliowanie przypuszczam 118-70-100. Tak miały moje - bardzo podobne - RX12. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2022 41 minut temu, Kaem napisał: Grimson, to jest RX10 😄 A pod butem ma pewnie 70, tzn taliowanie przypuszczam 118-70-100. Tak miały moje - bardzo podobne - RX12. Mówisz- masz taliowanie: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 22 godziny temu, grimson napisał: Mówisz- masz taliowanie: To szutrówki czy zamierzasz wreszcie skręcać 😉? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Gabrik napisał: To szutrówki czy zamierzasz wreszcie skręcać 😉? Skręcanie jest dla miękiszonów, poważny narciarz nie skręca. To taka droga do poważnego narciarstwa na skróty. Edytowane 10 Listopada 2022 przez star 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 10 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 2 godziny temu, Gabrik napisał: To szutrówki czy zamierzasz wreszcie skręcać 😉? To sprzęt do jazdy na krechę. Narty ultra lekkie, w przypadku gleby powstanie mniejszy moment siły działający na kolana. Co uchroni więzadła. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 13 minut temu, grimson napisał: To sprzęt do jazdy na krechę. Narty ultra lekkie, w przypadku gleby powstanie mniejszy moment siły działający na kolana. Co uchroni więzadła. He he. Dobre! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2022 9 godzin temu, grimson napisał: To sprzęt do jazdy na krechę. Narty ultra lekkie, w przypadku gleby powstanie mniejszy moment siły działający na kolana. Co uchroni więzadła. To może jakieś skiturowe jeszcze lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2022 Wczoraj zanabylem w TKMaxx takie oto spodnie na membranie 20/20 plus Recco. W ramach poprawy bezpieczeństwa na stoku, będę widoczny już z daleka 😁😁😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi