master32 Napisano 30 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Odnośnie tematu to jakby ktoś chciał to mam elan GSX WorldCup fis 193cm r30 od reprezentanta polski Szymona Bębenka 😉 narta w super stanie, z płytą atomica za 400zl. Decha bardzo elastyczna przez co bardzo skrętna jak na r30 ….w sumie skręca jak stare gs z r27 🙂 mam dwie pary i jedną mogę sprzedać bo nie używam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 2 godziny temu, nikon255 napisał: Jak sie zgadamy to zapewniam helmet cam czy jakos tak 😛 no i kwestia czy na moich dziadkach nadąże 😄 Schumi marnie skończył z helmet cam na głowie. Jakby co to się umówimy na wspólne nartowanie, dlaczego nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2021 Już są w domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 5 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2021 Dziś GS przetestowany na CG. Sama jazda vs Fischer GS 188cm R27 niewiele się różni, musze lepiej poznać te nartę na bardziej wymagających stokach 🙂 Na rodzinnej fotce jak niżej widać od prawej żony SL, córki all mountain oraz mój GS Head: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Cześć SL to ja tu nie widzę. Może za krótka przy GS i się nie złapała w kadrze? Pozdro 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 (edytowane) 35 minut temu, Mitek napisał: Cześć SL to ja tu nie widzę. Może za krótka przy GS i się nie złapała w kadrze? Pozdro 158cm / R11m. Widoczne takie kadrowanie 🙂 Edit: to jest all mountain, mimo takiego promienia. Masz Mitek oko. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 1 minutę temu, grimson napisał: 158cm / R11m. Widoczne takie kadrowanie 🙂 To cloud chyba 9 z 08/09. Fajna narta w systemie beta. Ale to nie slalomka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Teraz, Adam ..DUCH napisał: To cloud chyba 9 z 08/09. Fajna narta w systemie beta. Ale to nie slalomka Potwierdzam, mea culpa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 3 minuty temu, grimson napisał: Potwierdzam, mea culpa. Teraz by miały oznaczenie Atomic Cloud 9 WB i targali byśmy forum co jest lepsze🤪😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 27 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2022 Kilka słów po przejechaniu 274km w totalu od momentu zakupu: - narta potrzebuje szerokiego i pustego stoku. Jak robi się tłok, trzeba sprzęt wstrzymywać, coś jak jazda autem z duża pojemnością i mocą na max 2-3 biegu, kiedy ma się 6 biegów do wykorzystania. Paskudne uczucie, bo narta chce więcej i więcej, a okoliczności nie pozwalają - profil bardziej agresywny jak poprzedni GS Fischera 188cm/r27m - szybciej nabiera prędkości jak w/w - wybacza błędy: zaliczone 3 gleby podczas użytkowania, wszystko na niskiej predkosci i z mojej winy. Masakrycznie stabilna przy średnich i wysokich prędkościach. Mam wrażenie ze im szybciej, tym lepiej i pewniej - uczy pokory - jak każdy GS lubi twardo i równo. W przypadku muld i kaszy, pojawiają się wyzwania - wpływ na czworoglowe: nie zauważyłem efektu palenia udzisk po 4 godz intensywnej jazdy, raczej osłabienie czworoglowych Reasumując: jestem zadowolony 😬 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 29 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Października 2022 Czas na przygotowanie GS do sezonu. Celuję w otwarcie już w grudniu, będzie się działo 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Cze U nas też przygotowania w pełni. Pojawiły się nowe dzieci w rodzinie😉. 3 x 500+ będzie, wnioski już poszły. pozdrawiam 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 (edytowane) 8 minut temu, Marcos73 napisał: Cze U nas też przygotowania w pełni. Pojawiły się nowe dzieci w rodzinie😉. 3 x 500+ będzie, wnioski już poszły. pozdrawiam Od czasu jak pierwszy raz zapiąłem narty Heada (grudzień 2014 rok) nie chcę żadnych innych. Zmian nie przewiduję, no chyba, że przestanę za nimi nadążać;-) Edytowane 30 Października 2022 przez tomkly 1 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 Cze U nas dzieci jeżdżą w Head-ach, dorośli TYLKO w porządnych Atomic-ach, nie na jakichś nartach jak dzieci mówią - komórki, ale ja tam nie wiem jak oni z nich dzwonią😉 pozdrawiam ps Chociaż też mam Heady, jakieś hybrydowe - ale o tym sza, bo podobno jak są do wszystkiego, to są niczego, ale mnie się podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Marcos73 napisał: Cze U nas dzieci jeżdżą w Head-ach, dorośli TYLKO w porządnych Atomic-ach, nie na jakichś nartach jak dzieci mówią - komórki, ale ja tam nie wiem jak oni z nich dzwonią😉 pozdrawiam ps Chociaż też mam Heady, jakieś hybrydowe - ale o tym sza, bo podobno jak są do wszystkiego, to są niczego, ale mnie się podobają. Atomic mi nie pasuje, nawet komórkowy. Jak jeździłem na serii D2 (zarówno SL jak i GS) to się zachwycałem komfortem jazdy, ale chyba nie o to w poważnym narciarstwie chodzi. 😀 Edytowane 30 Października 2022 przez tomkly 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Października 2022 Udostępnij Napisano 30 Października 2022 2 godziny temu, tomkly napisał: Atomic mi nie pasuje, nawet komórkowy. Jak jeździłem na serii D2 (zarówno SL jak i GS) to się zachwycałem komfortem jazdy, ale chyba nie o to w poważnym narciarstwie chodzi. 😀 Cześć "Nie o to w poważnym narciarstwie chodzi" i co wy na to...? Pozdro 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 22 minuty temu, Mitek napisał: Cześć "Nie o to w poważnym narciarstwie chodzi" i co wy na to...? Pozdro To nic nie znaczy… 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 12 godzin temu, tomkly napisał: Od czasu jak pierwszy raz zapiąłem narty Heada (grudzień 2014 rok) nie chcę żadnych innych. Zmian nie przewiduję, no chyba, że przestanę za nimi nadążać;-) u mnie podobnie - pierwszy raz zapiąłem w 1984 i do dzisiaj stoją sobie w piwnicy czekając na poważne narciarstwo 2 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 2 godziny temu, Jan napisał: u mnie podobnie - pierwszy raz zapiąłem w 1984 i do dzisiaj stoją sobie w piwnicy czekając na poważne narciarstwo A te obok łopaty to ki czort? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 (edytowane) 21 minut temu, star napisał: A te obok łopaty to ki czort? https://www.skatepro.com.pl/335-32249.htm zagadka: jakim wyciągiem jechałem ? Edytowane 31 Października 2022 przez Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus82 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 (edytowane) Poważne, to znaczy szybkie. Nie poważnym jest slalom. I poważne odbywa się na sztruksie. Reszta powierzchni się nie liczy. Mam jeszcze te narty. Zastanawiam się, czy się nadają do poważnych zjazdów. Jeśli chodzi o długość to nieco przykrótkie. Radius mają dobry. Edytowane 31 Października 2022 przez Plus82 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 18 minut temu, Jan napisał: https://www.skatepro.com.pl/335-32249.htm zagadka: jakim wyciągiem jechałem ? W pl to nie jest. Nietutejszy jestem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 49 minut temu, Jan napisał: https://www.skatepro.com.pl/335-32249.htm zagadka: jakim wyciągiem jechałem ? Wygląda jak Karkonosz Express z założonymi osłonami na wiatr. Jak nic, Ski Arena Szrenica. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 31 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Października 2022 40 minut temu, Plus82 napisał: Poważne, to znaczy szybkie. Nie poważnym jest slalom. I poważne odbywa się na sztruksie. Reszta powierzchni się nie liczy. Mam jeszcze te narty. Zastanawiam się, czy się nadają do poważnych zjazdów. Jeśli chodzi o długość to nieco przykrótkie. Radius mają dobry. Proporcjonalnie te Salomony do wersja do DH. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 31 Października 2022 Udostępnij Napisano 31 Października 2022 Godzinę temu, Jan napisał: https://www.skatepro.com.pl/335-32249.htm zagadka: jakim wyciągiem jechałem ? Krzesełkowym. pozdrawiam 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi