Bacek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 13 minutes ago, S.N. said: Cóż, wypadałoby zatem wprowadzić dla szanownych obywateli z zza zachodniej granicy dokładnie takie same zasady. Dla naszych też w sumie. A na razie Ziobro będzie próbował udowodnić że cała Europa musi przestrzegać polskiej konstytucji. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Bacek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 1 minutę temu, tomkly napisał: Tylko to jest w mojej ocenie droga donikąd. Wracamy do sytuacji z czasów przedakcesyjnych. I to we wszystkich 27 krajach UE. Nie należy budować kolejnych murów... Przecież sami go zbudowaliśmy i faktycznie wracamy do czasów przedakcesyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Teraz, Bacek napisał: A na razie Ziobro będzie próbował udowodnić że polska konstytucja obowiązuje całą Europę. Problem jest w tym, że polska konstytucja u nas nie obowiązuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.N. Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 5 minut temu, tomkly napisał: Tylko to jest w mojej ocenie droga donikąd. Wracamy do sytuacji z czasów przedakcesyjnych. I to we wszystkich 27 krajach UE. Nie należy budować kolejnych murów... A czy ja napisałem, że należy ... ? Po prostu uważam, że należy się zrewanżować. Tyle. Ps. Traktuj innych tak jak sam chcesz być traktowany. I tego staram się trzymać a, że czasami nie wychodzi bo ktoś chce z buciorami wejść na głowę ... Edytowane 23 Grudnia 2021 przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 3 minutes ago, Wujot said: Problem jest w tym, że polska konstytucja u nas nie obowiązuje. Oczywiście że obowiązuje. A Jarosław dokładnie powie Ci co jest z nią sprzeczne. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez Bacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 6 minut temu, S.N. napisał: A czy ja napisałem, że należy ... ? Po prostu uważam, że należy się zrewanżować. Tyle. Ps. Traktuj innych tak jak sam chcesz być traktowany. I tego staram się trzymać a, że czasami nie wychodzi bo ktoś chce z buciorami wejść na głowę ... Moim zdaniem to droga do eskalacji konfliktów, a przede wszystkim wzajemnego utrudniania życia. I to nie dygnitarzom tylko zwykłym, szeregowym obywatelom, którzy mają problem, żeby wyjechać gdziekolwiek poza swój kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 5 minut temu, S.N. napisał: A czy ja napisałem, że należy ... ? Po prostu uważam, że należy się zrewanżować. Tyle. Ps. Traktuj innych tak jak sam chcesz być traktowany. I tego staram się trzymać a, że czasami nie wychodzi bo ktoś chce z buciorami wejść na głowę ... Podkreślam ten post! Ty nie myślisz - ty chcesz się zrewanżować. Takich jak ty należy utylizować razem ze zmieszanym śmieciem. To tacy jak ty byli podstawami wszelkich konfliktów i prześladowań. twoje geny stworzyły KKK. Jesteś śmieciem i odrzutem i trzeba cie utylizować abyś nie chciał się nikomu rewanżować i nie rozpoczynał kolejnej wojny gnoju. wszystkie znaki zamierzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, tomkly napisał: I wszystkie idee Unii Europejskiej poszły w pizdu. Poszczególne kraje uprawiają totalną samowolkę, a Komisja Europejska puszcza oko i udaje, że wszystko jest w porządku. Autentycznie wstyd mi z powodu swojej wieloletniej proeuropejskości... Ale co ty chcesz: Albo federalizacja, albo suwerenizacja. Nasz rząd robi co może by osłabić władzę EU marząc o tym, by by każdy mógł rządzić na swoim podwórku zupełnie po swojemu. Więc może powoli już zaczyna dziać się po myśli różnych takich kryształowych i złotoustych. 🙂 Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Ziemowit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, tomkly napisał: Jak dla mnie; w mojej prywatnej perspektywie; wspólnoty już nie ma. Im bardziej jesteśmy skłóceni w tej Europie (Turów, sądy, praworządność, aborcja, polaryzacja społeczeństwa, samowole covidowe i wiele innych tematów o które się kłócimy) tym szybciej doczekamy czasów, kiedy będziemy przystawką dla Chin, które niedługo będą najsilniejszym gospodarczo krajem świata, a które mają naprawdę baaaaardzo dużo ambicji imperialistycznych. Edytowane 24 Grudnia 2021 przez Ziemowit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 圣诞节快乐。 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capricorn Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 12 godzin temu, nikon255 napisał: granicy DE-AT przed covidem tez pilnowali z karabinami. Taaak? przejeżdżałem pewnie z 30 razy pomiędzy Garmisch a Ehrwald i nie widziałem tam nigdy nawet pół pogranicznika, nie mówiąc o jego karabinie... do czasu covidowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 15 godzin temu, S.N. napisał: A czy ja napisałem, że należy ... ? Po prostu uważam, że należy się zrewanżować. Tyle. Ps. Traktuj innych tak jak sam chcesz być traktowany. I tego staram się trzymać a, że czasami nie wychodzi bo ktoś chce z buciorami wejść na głowę ... No niestety takie trochę samolubne podejście. Złota zasada brzmi - "Traktuj innych jak ONI CHCĄ być traktowani" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 24 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2021 (edytowane) Skoro powyższe należy zrecenzować to co/a właściwie dlaczego nic kolega nie powie o śmieciach, gnojach i utylizacji? Edytowane 24 Grudnia 2021 przez lucky_luke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 ????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucky_luke Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 1 godzinę temu, arnoldd napisał: ????????????????????? wygodniej nie widzieć rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arnoldd Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 (edytowane) O co Ci chodzi ??????? Czego mam nie wiedzieć ??? Co mam powiedzieć o "śmieciach, gnojach i utylizacji" i jaki to ma związek z moją wypowiedzią ?????? Edytowane 25 Grudnia 2021 przez arnoldd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 25 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2021 Podobno zwierzątka na Boże Narodzenie mówią ludzkim głosem, jednak to były bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Przeczytałem kilka ostatnich stron i nie znalazłem informacji jak wygląda wyjazd do Austrii. W październiku zrobiłem rezerwację na połowę stycznia, mamy 2 dawki szczepionki ale minęły dopiero 4 miesiące więc trzeciej nie będzie. Z tego co się orientuję do wjazdu do Austrii będę potrzebował ujemny wynik testu PCR, nie starszy niż 3 dni. Czy faktycznie zatrzymują każde auto na granicy i sprawdzają każdy certyfikat i testy? Zastanawiam się co będzie jak z jakiegoś powodu wynik jeszcze się nie pojawi a my już będziemy na granicy (rezerwacja od niedzieli, z wynikami w weekend to różnie może być). Czy cofną nas czy też wpuszczą ale trzeba będzie zrobić test w Austrii i czekać w miejscu noclegu do czasu otrzymania wyniku? Z tego co czytam to 2 dawki starczają do zameldowania się, kupna skipassa itd a test jest tylko do wjazdu. Ale chętnie bym się dowiedział jak w praktyce to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Jak się czyta relacje ludzi, to większości nie sprawdzają, były tylko dosłownie pojedyncze przypadki kontroli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Mówią że jak ktoś ma pecha to mu w drewnianym kościele cegła na głowę spadnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchcik77 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 Może być róznie Austria's Innsbruck airport denies 110 Britons entry over new Covid rules - BBC News Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.N. Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 W dniu 23.12.2021 o 23:49, Mitek napisał: Podkreślam ten post! Ty nie myślisz - ty chcesz się zrewanżować. Takich jak ty należy utylizować razem ze zmieszanym śmieciem. To tacy jak ty byli podstawami wszelkich konfliktów i prześladowań. twoje geny stworzyły KKK. Jesteś śmieciem i odrzutem i trzeba cie utylizować abyś nie chciał się nikomu rewanżować i nie rozpoczynał kolejnej wojny gnoju. wszystkie znaki zamierzone. Sam kiedyś napisałeś, że nie jesteś anonimowy. Ja także. Do zobaczenia. Kto wygra z góry wiem, ponieważ ani razu cię nie obraziłem, a że mam inne zdanie ... Cóż, widocznie twój punkt widzenia i sposób wysławiania się mi nie pasuje. Jestem też pewien, że co najmniej kilka osób chętnie się dowie jak to się skończy. Bez obawy. Poinformuję rzetelnie bo będzie oficjalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 5 godzin temu, Chertan napisał: Jak się czyta relacje ludzi, to większości nie sprawdzają, były tylko dosłownie pojedyncze przypadki kontroli. Jaka są konsekwencje w razie wpady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 (edytowane) W dniu 28.12.2021 o 19:47, S.N. napisał: Sam kiedyś napisałeś, że nie jesteś anonimowy. Ja także. Do zobaczenia. Kto wygra z góry wiem, ponieważ ani razu cię nie obraziłem, a że mam inne zdanie ... Cóż, widocznie twój punkt widzenia i sposób wysławiania się mi nie pasuje. Jestem też pewien, że co najmniej kilka osób chętnie się dowie jak to się skończy. Bez obawy. Poinformuję rzetelnie bo będzie oficjalnie. SYGNALISTA ? Na forum z którego tu przybyłeś nie będziesz miał takich problemów. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2021 W dniu 28.12.2021 o 19:47, S.N. napisał: Sam kiedyś napisałeś, że nie jesteś anonimowy. Ja także. Do zobaczenia. Kto wygra z góry wiem, ponieważ ani razu cię nie obraziłem, a że mam inne zdanie ... Cóż, widocznie twój punkt widzenia i sposób wysławiania się mi nie pasuje. Jestem też pewien, że co najmniej kilka osób chętnie się dowie jak to się skończy. Bez obawy. Poinformuję rzetelnie bo będzie oficjalnie. Cześć Do zobaczenia, i to rozumiem. Od 2.01 jestem w Krynicy. Co do postu to muszę się pokajać. Jestem w impulsywnym wieśniakiem i nie ma z tym problemów ale wiąchy w twoim kierunku były zbędne - przepraszam. Natomiast wymowa mojego postu pozostaje bez zmian. Uważam, że prowadzona przez ciebie propaganda jest szkodliwa o obraźliwości nawet nie mówię, natomiast post, który wywołał moja reakcję to skandaliczne nawoływanie do rewanżyzmu, które powinno dawno zniknąć ze świadomości ludzi. Cóż widać, dzięki takim jak ty będzie jeszcze długo trwało... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi