Chertan Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 O, ciuchy masz inne, i narty inne, nie poznałbym na stoku. Bawcie się dobrze. Ja jak bóstwa dadzą od niedzieli Włochy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof SNOWTIME Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Patrząc na to co się dzieje za oknem, czlowiek z sentymentem wraca do tego co było 3 tygodnie temu 😉. Kilka migawek poczynionych przez szanownego braciszka, na wypadzie w bardzo fajne Góry. Antidotum na depresyjną aurę. Polecam i miłych wrażeń ⛷️❄️🌞😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 Godzinę temu, Mikoski napisał: Widzę, że ubierasz się u tego samego projektanta co mój syn 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 17 minut temu, kordiankw napisał: Widzę, że ubierasz się u tego samego projektanta co mój syn 😉 To nasz forumowy kolega zaopatrzył mnie w takie fajne ciuchy i narty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 17 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 3 minuty temu, Mikoski napisał: To nasz forumowy kolega zaopatrzył mnie w takie fajne ciuchy i narty . O tym piszę 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 20 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2022 Trochę słońca dla wszystkich forumowiczów 😏 Na pierwszym zdjęciu po powiększeniu nożna się doliczyć około 10 tras . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujB Napisano 22 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2022 Dziś na Wieżycy twardo, miejscami bardzo twardo, wieczorem lekki suchy odsyp bardzo fajne warunki do jazdy. Bardzo polecam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Gdzie w przyszły weekend uderzyć (początek Mazowieckich ferii) aby mieć szansę pojeździć, a nie stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 Zwykle w czasie ferii jeździłem do Mostów koło Jabłonkowa. Niestety teraz Czechy to chyba nie jest dobry pomysł... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 W dniu 20.01.2022 o 19:22, Mikoski napisał: Trochę słońca dla wszystkich forumowiczów 😏 Na pierwszym zdjęciu po powiększeniu nożna się doliczyć około 10 tras . Jeśli dobrze widzę narta ma 180 cm, jaki masz wzrost? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 2 godziny temu, Gabrik napisał: Gdzie w przyszły weekend uderzyć (początek Mazowieckich ferii) aby mieć szansę pojeździć, a nie stać? Stożek Wisła, Cieniawa, Rytro i tego typu podobne ośrodki narciarskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2022 2 godziny temu, Gabrik napisał: Jeśli dobrze widzę narta ma 180 cm, jaki masz wzrost? Mam 180 cm wzrostu , zaczynałem na ołówkach dwa metry obecnie mam narty od 158 do 185 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Dziś Tylicz. Od 15:30 do 18:00. Miała być Arena, po mozolnej podróży, w oczekiwaniu na pogodowy armagedon, nie chciałem czekać do 18:00 na wieczorną. Sporo osób wpadło na ten pomysł co ja. Wiedziałem, że na ruch feryjny nałoży się ruch weekendowy i Słowacy. Widziały gały na co się decydowały. Jest widokowo. W oddali Master Ski. Trasy na których ostatnio jak byłem, rosła trawa, teraz tak. Przepustowość 3-osobowego krzesła, robi robotę. Wolę tak niż odwrotnie. Wszędzie multum śniegu. Druga część ośrodka. Do talerzyka tak. Stania na 2-3 minuty. Do kanapy tak. Stania na 15-20 minut. Mój wybór. Jest dobrze. Trasy trzymają fajnie. Praktycznie do samego końca mojej jazdy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 29 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2022 Melduję powrót do domu z Dolomitów. 3 dni San Pellegrino I 3 dni Obereggen. Ostatniego dnia nas trochę wypiździło, ale dzięki temu ludzie nieco mniej. 5 dni lampy, jeden nieco pochmurny. Śniegu full i jeszcze na długo starczy. Trochę nowych umiejętności i objeżdżenia. Pierwszy raz też jeździłem cały czas z synem (prawie 18 lat) i jego kumplem. Dotychczas głównie sam, bo chłopaki różne lasy i krzaki odwiedzali. Też udało się im coś nowego pokazać i dać trochę uwag, z dużą korzyścią. Kurcze, gdybym w ich wieku tak jeździł jak oni teraz. Regularna szkółka i ostatnio kurs kwalifikacyjny robią swoje. Mam nadzieję w marcu jeszcze wyskoczyć. Póki co powrót do lokalnych stoków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Dzisiejsza relacja ze Słotwin. Prognoza pogody odstraszyła większość potencjalnych klientów tej stacji. Nawet zamknięta Jaworzyna i Słotwinka nie spowodowały tłoku do wyciągów. Do 9:30 jazda od odbicia do odbicia, później frekwencję poprawiła obecność kilku szkółek feryjnych. Nadal jednak nie było zbytniego czekaniu do bramek. Chwilami wiało dość mocno, przebijało się słońce, padał śnieg. Rano tak. Padał śnieg. Tłok do bramek. Tłok do bramek cd. Wychodziło słonko. Na trasach bajka, naturalny opad śniegu, na dobrze przygotowanym podkładzie. Robiło się słonecznie. Jak schodziłem to tak. Jedyna łyżka dziegciu - to zamknięta Słotwinka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 31 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Dziś jazda na sportowo. Tu serdeczne podziękowania dla Jacka i Kseni, że pozwolili nam wjechać na zamkniętą trasę z kolanówkami. Jest widokowo. Warunki, miód malina. W nocy spadło 20 cm świeżego śniegu. Jacek rozstawia tyczki. Śniegu wszędzie bardzo dużo, lasek, przejazdy obok stoku itp. Stok widziany z innej perspektywy. Zamknięta Słotwinka, jutro ma przyjechać serwis z Austrii. To niestety poważniejsza awaria. To co było jednak dziś najprzyjemniejsze. W oddali jedzie mój syn. Tłok około 10:00. O 10:30. My już wyjeżdżeni, od odbicia do dobicia. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Jak luty to na narty. Rano duża śnieżyca, na stoku pustki. Warunki bajka, na twardy podkład spadło 5 cm świeżego. Ten sam stok co wczoraj, a warunki całkiem inne. Tak to wyglądało. Tu bawi się moje dziecko. Ćwiczy jazdę na jednej narcie. I tu też. Czego brakowało do szczęścia ? Słońca. Zaczęło się przecierać. Za chwilę tak. Zrobiło się widokowo. Poprawił się kontrast. Dziś pojeździłem chwilę dłużej, bo było pusto. Teraz już wzywają obowiązki zawodowe. Zdjęcie robione już po 11:00. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Gdzie w tygodniu w okolicach Szczyrku, Wisly itp mozna fajnie pojezdzic na wieczornych w srodku tygodnia? Bede mial jeden wieczor przy okazji wyjazdu i poszuralbym sobie godzinke, dwie. Edytowane 1 Lutego 2022 przez nikon255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Na godzinkę to myślę że Skolnity będą OK od 17.00 po ratraku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Ee muldy i kartoflisko tez moga byc, byle sobie poszurac. Gdzie w Wisle jest najtrudniejsza trasa? Raczej wole bez kolejek i trudniejszy warun, niz rowno ale w kolejkach. Choc czy wieczorem w srodku tygodnia beda kolejki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 18 minut temu, nikon255 napisał: Ee muldy i kartoflisko tez moga byc, byle sobie poszurac. Gdzie w Wisle jest najtrudniejsza trasa? Raczej wole bez kolejek i trudniejszy warun, niz rowno ale w kolejkach. Choc czy wieczorem w srodku tygodnia beda kolejki? Z Wisły nie jest bardzo daleko do Białki 😀 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 @grimsonBlisko Sosnowca 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 45 minut temu, nikon255 napisał: Ee muldy i kartoflisko tez moga byc, byle sobie poszurac. Gdzie w Wisle jest najtrudniejsza trasa? Raczej wole bez kolejek i trudniejszy warun, niz rowno ale w kolejkach. Choc czy wieczorem w srodku tygodnia beda kolejki? Stożek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 9 minut temu, moruniek napisał: Stożek Tylko nie na nocnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 1 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2022 Godzinę temu, brachol napisał: Na godzinkę to myślę że Skolnity będą OK od 17.00 po ratraku. Bardziej 19-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi