Gabrik Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Dziś podali, że nadchodząca zima w Polsce będzie śnieżna i mroźna (zwłaszcza styczeń). Jest zatem szansa na powtórkę z poprzedniej gdzie warunki były fajne jeszcze na koniec marca. Oby tylko ten covid syf się uspokoił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Mi osobiście ten rok przypomina 2016, wtedy też tak u mnie w ogrodzie, wiewiórki robiły intensywne zapasy. A sezon zaczynałem na UFO w Bukowinie 12 listopada (zdjęcie z 13 listopada). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 A oto i wspomniane wiewiórki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 W dniu 28.10.2021 o 21:27, moruniek napisał: Mi osobiście ten rok przypomina 2016, wtedy też tak u mnie w ogrodzie, wiewiórki robiły intensywne zapasy. A sezon zaczynałem na UFO w Bukowinie 12 listopada (zdjęcie z 13 listopada). Cześć A co tu ćwiczyliście? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2021 4 minuty temu, Mitek napisał: Cześć A co tu ćwiczyliście? Pozdro To był jedyny czynny stok w okolicy. My byliśmy jednymi z pierwszych 10 Klientów i dostaliśmy karnety od właściciela stoku - gratis. Na tym zdjęciu to nie my (to było już po naszym zejściu ze stoku). Jak dobrze sobie przypomnę to wtedy jeździłem z córką, gdzie ona stawiała swoje kolejne kroki narciarskie (jedne z pierwszych). A syn jeździł z żoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 Pada i śnieżą… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 26 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2021 U mnie na prowincji zabieliło się 😃 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 (edytowane) Wygląda ciekawie..... Edytowane 27 Listopada 2021 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 30 minut temu, mig napisał: Wygląda ciekawie..... U nas tez niezgorzej. Środa to dobry dzień na debiut. Mała Upa już od 5 startuje, to może być alternatywa… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Pozdro z Wrocka 😀 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 (edytowane) Dopiero od 2 godzin sypie, ale już wszystko białe. Edytowane 28 Listopada 2021 przez Ziemowit1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Wy się cieszycie, a ja się zastanawiam jak jutro do pracy dojadę na letnich oponach ;0 Pod domem leży 10cm mokrego śniegu. We Wrocku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 @Spiochu Załóż łańcuchy na koła. ;-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Godzinę temu, Spiochu napisał: Wy się cieszycie, a ja się zastanawiam jak jutro do pracy dojadę na letnich oponach ;0 Pod domem leży 10cm mokrego śniegu. We Wrocku. Na rowerze ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Ja jutro mam marne 168km do przejechania do pracy i tego samego dnia powrót. 4x4 się przyda szczególnie na drogach krajowych xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 2 godziny temu, widzewiak_z_gor napisał: @Spiochu Załóż łańcuchy na koła. ;-) Łańcuchy? Nie mam i nigdy nie używałem 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Wygląda, że w Beskidach już wiosna. Wiosenne śniegi są ponoć najlepsze.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 Qrde .... Ty MIchale potrafisz ludziom podnieść morale 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 U mnie 30 km na wschód od centrum Warszawy o 6 rano było -10. To chyba najniższa temperatura tej zimy. Jeszcze bym się wstrzymał z radością o nadejściu wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 1 Marca 2022 Udostępnij Napisano 1 Marca 2022 7 minut temu, kordiankw napisał: U mnie 30 km na wschód od centrum Warszawy o 6 rano było -10. To chyba najniższa temperatura tej zimy. Tyle to u mnie bywa w październiku lub w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 17 godzin temu, labas napisał: Tyle to u mnie bywa w październiku lub w kwietniu. Gdzie mieszkasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 22 minuty temu, star napisał: Gdzie mieszkasz? Krościenko n/D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plus80 Napisano 2 Marca 2022 Udostępnij Napisano 2 Marca 2022 Nieżyjący już sąsiad z Koninek opowiedział mi pewnego dnia, że w czerwcu spadło jednego roku 30 cm śniegu. Ja osobiście wybrałem się raz na narty na stok w Koninkach 15 kwietnia. Ostatni śnieg już zniknął na nim dwa tygodnie temu. Ale wyciąg jeździł i było ok. 30 cm mokrego śniegu. Las w słońcu wyglądał wspaniale. Słońce grzało. A ja zjeżdżałem po tym śniegu na 2 metrowych boazeriach. Jeszcze jeździły ze dwie osoby. To bardzo ciekawa jazda. Narta wpadała do tej gęstej papy śnieżnej. Ktoś powie, że pługiem skręcać. Bzdura, żaden pług. To się nie da przesunąć, za cholerę. Nie przesuwać na boki, tylko prosto. Ale jednak narty się rozpędzają. Więc równoległy skręt. Nogi blisko, by nie wpadać głębiej. Lekkie odchylenie do tyłu(tak się mi teraz wydaje), by dzioby się nie nurzały. Tam gdzie już ktoś przejechał, nieco ubił, dało się nieco skręcić. I tam mi wyszedł post o technice jazdy na wiosennym, dwudniowym śniegu leżącym na trawie. Więc jak taka rzecz się trafi gdzieś u nas w górach w maju, czy czerwcu, to należy zabrać dechy i poćwiczyć, wydłużając sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi