GÄ…ska Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 No moi goście tam byli i stok i owszem ale dojazd taki, że powiedzieli nigdy więcej. Muszą coś z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 E tam narzekacie dojazd na górna stacje jest ok i nawet jak były grube zimy to jeżdzilismy na góre bez 4x4 a co do jak to poprzednik pisał że jurgów białka i czarna góra były zapchane to powiem szczerze chyba nie widział fulla na tych osrodkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 I bardzo dobrze ale zobaczymy jak będzie w zimie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Start w piątek z darmową jazdą w tym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 27 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Moi goście byli tam w ten darmowy piątek i stwierdzili, że na Litwince byli już dwa razy - pierwszy i ostatni . Lód, grudy, wystająca trawa, wąsko. Po prostu stok zupełnie nieprzygotowany. Nie wiem komu oni chcieli zrobić prezent ale za takie bonusy dziękujemy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 28 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2011 Jasne płacą mi za to żebyś się mógł zarejestrować na forum i napisać swoje mądrości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Cześć, było już o fenomenie Białki, teraz o stacji którą widać z Kotelnicy. Litwinka-Grapa to 1000 metrów zjazdu porównywalnego pochyłością do Kotelnicy, z wyprzęganym więc bardzo szybkim wyciągiem, dwoma karczmami, wypożyczalnią, instruktorami. Fenomen tego miejsca polega na tym że praktycznie nie ma tam kolejek. W poniedziałek od 17-tej do 21-wszej zjechałem z niej 25 razy co przy cenie karnetu 35 PLN dało mi 1,4 PLN za zjazd! Na stoku było maksymalnie 25 osób (Małopolskie ferie?! ) Nie wiem o co chodzi? Dojazd? Można dojechać do górnej (nieco stromo) jak i do dolnej stacji, przygotowanie trasy nie odbiega od pozostałych stoków. Ośla łączka dla dzieci, szeroko, nic tylko jeździć! Może Grapa ma jakieś problemy których ja nie dostrzegam? Bardzo fajnie jest stanąć na szczycie, podziwiać pełną panoramę Tatr i....kolejki na Kotelnicy! Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Qrde chyba tym wpisem Maciek załatwiłes sobie, że następnym razem wyjdzie ci 4,4 PLN za zjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Qrde chyba tym wpisem Maciek załatwiłes sobie, że następnym razem wyjdzie ci 4,4 PLN za zjazd Myślisz że tak bardzo jesteśmy CZYTANI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 może i nie jesteśmy - i jak widać, nieraz to tylko na dobre może wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomal Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Cześć, było już o fenomenie Białki, teraz o stacji którą widać z Kotelnicy. Litwinka-Grapa to 1000 metrów zjazdu porównywalnego pochyłością do Kotelnicy, z wyprzęganym więc bardzo szybkim wyciągiem, dwoma karczmami, wypożyczalnią, instruktorami. Fenomen tego miejsca polega na tym że praktycznie nie ma tam kolejek. W poniedziałek od 17-tej do 21-wszej zjechałem z niej 25 razy co przy cenie karnetu 35 PLN dało mi 1,4 PLN za zjazd! Na stoku było maksymalnie 25 osób (Małopolskie ferie?! ) Nie wiem o co chodzi? Dojazd? Można dojechać do górnej (nieco stromo) jak i do dolnej stacji, przygotowanie trasy nie odbiega od pozostałych stoków. Ośla łączka dla dzieci, szeroko, nic tylko jeździć! Może Grapa ma jakieś problemy których ja nie dostrzegam? Bardzo fajnie jest stanąć na szczycie, podziwiać pełną panoramę Tatr i....kolejki na Kotelnicy! Pozdrawiam, Maciek Na stoku było maksymalnie 25 osób (Małopolskie ferie?! ) Nie wiem o co chodzi? Maciek może chodzi o te że ten stok patrząc z Białki wygląda na dość stromy i może //białczańscy narciarze// czują respekt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Maciek może chodzi o te że ten stok patrząc z Białki wygląda na dość stromy i może //białczańscy narciarze// czują respekt:D Też o tym myślałem, ale większość i tak myśli że to Koziniec (Czarna Góra). Witam, myślę że problem tkwi w trudnym i długim dojazdem do wyciągu. Bywają dni że bez łańcuchów na kołach tam nie dojedziesz, a znowu jazda na łańcuchach np. z Białki po asfalcie do przyjemnych nie należy. Gdyby był most przez Białkę do wyciągu to i kolejki byłyby nieuniknione. Pracownicy wyciagu przebąkują coś o połączeniu dolnego parkingu z parkingiem przy kotelnicy koleją gondolową, ale to chyba bardzo odległa przyszłość. Myślisz o parkingu przy dolnej stacji? Faktycznie dojazd dość długi, ale podobno dobrze utrzymany. Użytkownik keicam edytował ten post 21 luty 2012 - 13:28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moris Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Litwinka ma tylko jeden mały feler - dojazd do stacji: 1. dolna - jedzie się dość długą drogą praktycznie w polach, przy dużej ilości śniegu wygląda to niezbyt optymistycznie - jak jechałem tam 12 stycznia, to się zastanawiałem, czy wrócę - około 10 cm rozjeżdżonego błota śniegowego, jakieś koleiny - ale w drugą stronę spotkałem ze dwa auta osobowe bez łańcuchów, i się uspokoiłem 2. górna stacja - jak jest śnieżnie, to bez łańcuchów, a najlepiej 4x4 raczej bym się nie wybierał poza tym jest rewelacyjnie - nachylenie lepsze niż większość Kotelnicy, trochę szkoda, że tylko jedna trasa - po jakimś czasie człek myśli o jakiejś odmianie, 12 stycznia przy tłoku na Kotelnicy, na Litwince było nas około 15 osób na całym ośrodku - wrażenie niezłe, jak się patrzyło na drugą stronę Białki. A - i módlmy się, by nie połączyli Litwinki bezproblemowo z Kotelnicą - wtedy będzie po fajnej miejscówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Maciek za tego typu posty powinien być dożywotni ban na forum:D Wątek na temat Kotelnicy Ci nie wystarczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Maciek za tego typu posty powinien być dożywotni ban na forum:D Wątek na temat Kotelnicy Ci nie wystarczał? A bo ja taki ....... jestem! No i właśnie nawet w sobotę się tam wybieram... Pozdr. Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeśli się wybierasz, to może Ci się to przydać: http://gruper.pl/x.p...rciarskiej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Jeśli się wybierasz, to może Ci się to przydać: http://gruper.pl/x.p...rciarskiej.html Piwo! czeka na Ciebie:) dobry człowieku! Może na Grapie? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiass777 Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Ciiii.... piszecie tak, a potem się będziecie psioczyć jak wam połowa tłumu z Kotelnicy Litwinkę najedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emilk Napisano 1 Marca 2012 Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 potwierdzam, właśnie wróciłem z grapy. Białka - tłum i muldy bo odwilz i po godzinie rozjeżdżone , Jurgów - dużo ludzi i muldy jeszcze wieksze, Grapa - miekko ale ludzi prawie nie ma więc da się zjeżdżać ( aż taką glebę zaliczylem z tej radości ze się mozna rtozpędzić że głowa boli) Pozdrawiam emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Litwinka ma swoje plusy : mało ludzi ,tani skipas, krzesełko,szeroko ale ...dośc plasko szczególnie od połowy w dól (taki lajcik),górka do zabawy z rodziną,nudno ,jedynie dla oka widoki z mocno podniesiną głową w dal i przy słonecznej pogodzie.Jest taka jakaś łysa nieprzytulna. Dojazd fatalny,przy dużych opadach ryzyko zakopania , a pomocy brak bezludzie,pola hohoho.Byłem tam tylko ze względu na tłok na sąsiednich stokach.A miałem parcie na jeżdżenie byle gdzie byle nonstop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajer Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Byłem tego dnia na Litwince, nie było tak źle wiadomo początek sezonu na innych stokach m.in.: Kotelnica, Jurgów, Rusiński.. było podobnie . Generalnie fajna górka ( kultowa) mały problem z dojazdem z tego, co wiem poprawili stan drogi dojazdowej na ten sezon, ale tą niedogodność rekompensuje brak tłoku na stoku. W pełni sezonu dobrze przygotowana trasa. PZD z Wielkopolski No prosze i jest nowa asfaltowa droga. http://www.litwinka-...lnoci&Itemid=11 Użytkownik qaz edytował ten post 04 grudzień 2012 - 14:23 edytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 No i czas najwyższy bo góra fajna a dojazd ludzi odstrasza. Druga kwestia to muszą się nauczyć że nie można stoku "trochę przygotować", bo odstraszają ludzi. Ja jeździłem na Litwince jeszcze w czasach kiedy tam był orczyk i to jest moim zdaniem najlepsza góra w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Jak by kogoś interesował karnet całodniowy to http://gruper.pl/x.p...ki-skipass.html jest całodniowy karnet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Wrzuciłem kilka dni temu ten kupon na karnet, ale admin usunął moj post :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_TG Napisano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 hmm to mój pewnie też zniknie. Uważam, że powinien być jakiś temat w którym można by się informować o takich promocjach na różnych wyciągach, do tego gdzie sa jakies jazdy gratis na otwarcie sezonu, a gdzie zniżka. Na pewno wiele osób by z tego skorzystało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi