Lutek Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Pozostaje czekać na śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajer Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 I jak Litwinka ruszy,ruszyła . Tylko nie kierujcie mnie na stronę, bo tam nic niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 12 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Z tego co wiem to nie ruszyła ale jeśli dobrze widziałem to śnieżyli stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Nie przygotowują tylko już jest tylko już jest i może nie ratrakowana ale już się po niej śmiga naprawdę super tylko na razie jurgów czynny był do 20 a litwinka jest naśnieżana i jeszcze w ten weekend co był nie było jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 no to Litwinka Ruszyła... www.litwinka-grapa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Shuger, a skąd wiesz skoro na stronce nic nie pisze??:confused::confused::confused::confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 ahh z rozpedu podalem stary adres, inna sprawa, że strona ruszyła dziś a piszą że wczoraj było otwarcie i jazda za darmo deczko naciągane http://www.grapa-litwinka.pl/ Użytkownik shuger edytował ten post 26 grudzień 2010 - 13:25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 A może wie ktoś jakie ceny?? Bo na stronce nic nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Największym mankamentem tej stacji jest chyba dojazd do niej. Do większości stacji w okolicy dojazd jest w okolice dolnej stacji. Z tego co piszą na stronie oficjalny dojazd jest do górnej stacji co oznacza dosyć ostre podjazdy po wąskich stromych drogach... Strasznie jestem ciekaw co się tam będzie działo przy dużym ruchu... aż chyba podjadę sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 czesc , litwinka wyglada i jest calkiem spoko lecz obawiam sie ze ludzie nie zrezygnuja z bialki bo tam jest plasko a to lubia pocztkujacy a takich niestety wiele a obawiam sie ze litwinka padnie z powodu braku ludzi;[[[ Z innego Twojego postu wynika że jesteś trochę doświadczonym narciarzem a piszesz nie poważne rzeczy:D żaden stok w tamtym rejonie nie padnie,a już na pewno nie jakiś ciekawszy dodatkowo z nowym krzesłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 czesc , litwinka wyglada i jest calkiem spoko lecz obawiam sie ze ludzie nie zrezygnuja z bialki bo tam jest plasko a to lubia pocztkujacy a takich niestety wiele a obawiam sie ze litwinka padnie z powodu braku ludzi;[[[ Litwinka to nie konkurencja dla Białki - przede wszystkim ze względu na ilość tras i wyciągów. Nie wiem też w ogóle o co Ci chodzi z tym "płasko" - przecież jeden wyciąg na Białce jest całkiem stromy (stromszy niż Litwinka). Litwinka to konkurent dla okolicznych stacji - Jurgów, Czarna Góra, czy dalej Rusiński i Małe Ciche. I tu mają niewątpliwie pole do popisu i pewne atuty, których te wymienione stacje nie posiadają. Nie sądzę też żeby na Podhalu mogło wystąpić coś takiego jak brak chętnych. Natomiast dojazd tam jest problemem i to może wielu odstraszyć. Zobaczymy jeszcze jakie będą mieli ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Możesz sprecyzować jakie atuty ma Litwinka, których brakuje okolicznym stacjom? Litwinka to właściwie jedna trasa np. w Jurgowie (w zależności jak na to patrzeć) są przynajmniej 3 trasy o różnym nachyleniu, które można łączyć w różne warianty swobodnie przejeżdżając z jednej trasy na drugą. Litwinka mogła by być konkurencją również dla Białki ale warunkiem tego jest możliwość dojazdu bezpośrednio od strony Białki. Jak na razie takiego dojazdu nie ma i wątpie żeby w najbliższym czasie udało się go zorganizować. Użytkownik luceks edytował ten post 27 grudzień 2010 - 12:33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 27 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Litwinka podobnie jak Jurgów biją na głowę Białkę dla lepiej jeżdżących. Białka to będzie wiecznie królowa deskarzy i początkujących których satysfakcjonuje płaski stok. Dla lepiej jeżdżących przetłoczenie tras jest wystarczająco zniechęcające (3 krzesła na 1 płaską trasę). Na litwince będzie o tyle ciekawiej że krzesło jest 1 a trasa szeroka. Podobnie w Jurgowie trasy są 3 a krzesło 1 i do tego orczyk więc ruch się rozkłada. Już sama Czarna Góra (koziniec) dla początkujących jest lepsza - bo bezpieczniejsza podobnie jak Rusin-Ski, no ale jednak jak to fajnie jest się pochwalić w pracy że się było w Białce na nartach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Możesz sprecyzować jakie atuty ma Litwinka, których brakuje okolicznym stacjom? W stosunku do Jurgowa: długość i szerokość trasy i wyprzęgany wyciąg. W stosunku do Czarnej Góry (Koziniec): długość, szerokość i wyprzęgany wyciąg. W stosunku do Rusińskiego: długość i wyprzęgany wyciąg. W stosunku do Małego Cichego: równe nachylenie, wyprzęgany wyciąg i zapewne mniejsza ilość odwiedzających. Oczywiście wymienione miejsca mają plusy w stosunku do Litwnki ale mowa była tylko o przewagach tej stacji nad resztą. Nie wiem jeszcze ale wydaje mi się (dopiero mam zamiar sprawdzić ), że to będzie prawdopodobnie zajebisty stok na deskę - w miarę duże i równe nachylenie i wyprzęgany wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Czyli główną zaletą Litwinki jest długość trasy i wyprzęgane krzesło. Co do szerokości to można by polemizować np. z Jurgowem, który też ma stosunkowo szerokie trasy. Na pewno na Litwince będzie więcej możliwości do jazdy poza trasą i wtedy "szerokość" trasy znacznie się zwiększy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Ceny (z pamięci): 9-13 45zł 9-16 - nie pamiętam, ale jest 14-18 45zł 17-21 35zł 1 dzień 80zł 1 wjazd 4zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Ceny (z pamięci): 9-13 45zł 9-16 - nie pamiętam, ale jest 14-18 45zł 17-21 35zł 1 dzień 80zł 1 wjazd 4zł Dzięki. Bez rewelacji ale przyzwoicie . Trzeba będzie podjechać - tylko ten czas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 powód do radości 9 stycznia oficjalne otwarcie i ..... dzionek jazdy gratis http://www.grapa-litwinka.pl/ ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 jak oficjalne otwrcie jak ja tam jeżdziłem w święta coś nie tak z ta ich stronka a jak gadałem z prawcownikami to tez widać było parę niedociągnięć fajny stok tylko krótki dziwny dojadz dla aut bez 4x4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 etammmm .... można i normalnym autem tyle, że do dolnej stacji do górnej, faktycznie jest ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Oficjalne otwarcie przełożone jednak na inny termin:mad: Oficjalnie z powodu kolizji terminów z Wielką Orkiestrą Świątecznej Pomocy, ale to chyba nie jest jedyny powód. Po co Ci oficjalne otwarcie. Jesteś miłośnikiem pomp czy gratisowych jazd? Przecież stacja chodzi. Jak masz ochotę to możesz pojeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 6 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 dokładnie wyciąg działa od świat nie wiem o co chodzi z tym oficjalnym otwatrciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 7 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2011 Może chodzi o poświęcenie wyciągu przez proboszcza, przecięcie wstęgi przez właściciela lub takie coś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomlys Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Bylem na Litwince 6 02 Krzesło OK trasa OK ale DOJAZD to istna tragedia Na górna stacje dojechałem tylko i wyłącznie iż była odwilż i droga była czarna ale na dolna stacje to jak bym uczestniczył w jakimś Dakarze , auto cale w błocie ( błota i wody było pod dostatkiem - odwilż ) ciężko się minąć nie wspomnę o dziurach i innych zagadkach Podejrzewam ze w warunkach zimowych wygląda to inaczej znaczy się lepiej nie ma dziur i błota Jeśli właściciele stoku nie zrobią z dojazdem porządku to naprawdę stracą klientów bo na stoku słychać było rozmowy iż ludzie tu są pierwszy i ostatni raz - z powodu dojazdu:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajer Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zgadza się dojazd jest utrudniony, ale za to mogłem sobie pojeździć, bo było pusto. Gdzie indziej np.: stoki Kozieniec-ski (Czarna Góra), Jurgów, Rusinski-ski o Kotelnicy nawet nie wspomnę były zapchane?. Ogólnie doznałem szoku byłem w okresie 4-12.02 Jeździłem w godzinach 9-13,16 bo później było ciężko ( odwilż) Widać ze z roku na rok jest coraz więcej chętnych do uprawiania tego sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi