qaz Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 [cytat] a dojazd? .... będzie tak dogodny jak ongiś bywało? Obiło mi się kiedyś o uszy że mieli tak zrobić żeby dolna stacja była gdzieś na wysokości mleczarni ,ale ile w tym prawdy ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jeżeli zdążą to trzeci dojazd będzie od strony Białki Tatrzańskiej przez kładkę na rzece. Dojazd będzie o tyle atrakcyjniejszy że będzie się odbywał saniami. Dojazd saniami był od zawsze,można jeszcze schodami,przerabiałem jedno i drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jeden na górną stację od góry a drugi na dolną od dołu wioski. Obydwa od Czarnej Góry.... i o to pytam. pamiętam, że swego czasu, dojazd na górna stacje był nie lada wyzwaniem ... rozumiem, że ta droga/drogi zostaną zmodernizowane, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 27 Września 2009 Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Tak tylko nie wiem czy wiesz kładki na rzece już nie ma po zeszłorocznej powodzi :eek: Tak że trzeba ją na nowo postawić Kładkę na wiosnę zawsze demontowali .....czyżby teraz zapomnieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 29 Września 2009 Udostępnij Napisano 29 Września 2009 ale dojazd będzie dobry. Cóż zobaczymy. Praktyka z innych wyciągów w okolicy pokazuje, że nie należy przesadzać z optymizmem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Zaletą w porownaniu z Jurgowem czy Czarną Górą będzie wyprzęgane krzesełko, jednak południowa wystawa stoku wróży kiepskie warunki w czasie ocieplenia, ale przynajmniej nachylenie stoku w porównaniu z kotelnicą sensowniejsze, więc jeśli nie będzie tłumów to można będzie przetestować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Zdjęcia możecie oglądnąć na stronce: http://www.nartostrada.com/index.php Niestety nie ma jeszcze strony internetowej ośrodka. Zdjęcia były robione 01.11.2009r. Nowe zdjęcia postaram się wam podrzucić po weekendzie. Krzesło będzie wyprzęgane, Inwestor to: Kompleks Turystyczno Narciarski Czarna Góra-Grapa A kiedy mają zamiar to odpalić, bo biorąc pod uwagę stopień zaawansowania na tych zdjęciach to szanse na wyrobienie się na ten sezon widzę raczej w czarnych barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 A kiedy mają zamiar to odpalić, bo biorąc pod uwagę stopień zaawansowania na tych zdjęciach to szanse na wyrobienie się na ten sezon widzę raczej w czarnych barwach. Zdjęcia nie są z wczoraj. Nie widzę tam tragedii. Stok jest nie jest nowy. Wiele kluczowych elementów jest już na miejscu. Reszta to składanie gotowych modułów. Ja uważam, że w tym sezonie to odpalą. Raczej nie przed sylwestra. Jeszcze wspólny karnet - Hawrań, Koziniec i Litwinka/Grapa i mamy ciekawą alternatywę dla Kotelnicy:D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 15 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Zdjęcia nie są z wczoraj. Nie widzę tam tragedii. Stok jest nie jest nowy. Wiele kluczowych elementów jest już na miejscu. Reszta to składanie gotowych modułów. Ja uważam, że w tym sezonie to odpalą. Raczej nie przed sylwestra. Zdjęcia wiem z jakiej daty - umiem czytać , a gdzie napisałem że widzę tagedię? Jeszcze wspólny karnet - Hawrań, Koziniec i Litwinka/Grapa i mamy ciekawą alternatywę dla Kotelnicy:D. Wspólny karnet będzie miał sens jak będzie na wszystkie wyciągi na Podhalu. Nic tu inne altenatywy nie dadzą. BTW: Litwinka to będzie piewszy w miarę sensowny stok z tych trzech więc ta alternatywa o któej piszesz to taka sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Po co orczyk jak będzie krzesło z przepustowościa 3 orczyków. Gwoli ciekawości to krzesło jest używane. Było zbudowane w 1988 r przez firmę Agamatic (obecnie wchłonięta przez Doppelmayera). Takie samo jest w Szczawniku. Do tej pory krzesło chodziło w Kastelruth / Castelrotto (Gröden-Seiseralm) pod nazwą Panorama. Poniżej link do zdjęć z oryginalnego ustawienia. http://www.seilbahnt.../3685/datas.htm Użytkownik Ado edytował ten post 16 listopad 2009 - 11:40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ado Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale wiesz jak Litwinka stanie się popularna to o godzine 12 będą na niej tłumy tak jak na kotelnicy... dlatego przydał by się oprócz kanapy jakiś orczyk... Litwinka jest dość szeroka więc orzczyk spokojnie się tam zmieści Rozumiem, że należysz do ludzi, którzy panicznie boją się kolejek linowych i dla takich jak ty przy każdej kolejce powinien stać orczyk . Kiedyś spotkałem takiego gościa, który wyszukiwał w alpach stacje z orczykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 16 Listopada 2009 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Ale wiesz jak Litwinka stanie się popularna to o godzine 12 będą na niej tłumy tak jak na kotelnicy... dlatego przydał by się oprócz kanapy jakiś orczyk... Litwinka jest dość szeroka więc orzczyk spokojnie się tam zmieści Nie wiem jakie są plany właściciela - na pewno uzupełniający orczyk nie jest złym pomysłem - choćby dla młodzieży, której nie zawsze stać na bilety na kolejkę. Natomiast o tłumy bym się tak bardzo nie martwił . Wielu wygodnickich i tak pójdzie na kotelnicę, a wyciągów jest coraz więcej więc może nie będzie tak źle . Użytkownik Gąska edytował ten post 16 listopad 2009 - 16:47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Czytałem , że w przyszłym tygodniu ma spaść w Białce Tatrzańskiej troche śniegu i kotelnica pewno uruchomi swoje armatki... i zacznie sie sezon zimowy. [....] będzie dobrze jak skończą na sylwestra...? Na jedno i na drugie są mniej więcej podobne szanse = 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam, Tak sprawdziłem współrzędne które są na mapce stoku +49° 17' 5.00", +19° 58' 26.00" i wychodzi że Litwinka mieści się w zakopanym na rondzie albo ja coś nie tak przeczytałem albo macie błąd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 8 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Witam, No te dane by pasowały Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Witam, Na jakim etapie jest inwestycja czy jest cień szansy na uruchomienie wyciągu w tym roku ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Z tego co wiem to szanse na uruchomienie kolei linowej w tym roku są bardzo małe... szkoda mam nadzieje, że na ferie kolej będzie funkcjonowała....!!! Szanse na uruchomienie w tym roku są zerowe. Na ferie też będzie ciężko. Byłem tam dzisiaj - są jeszcze daleko w lesie. Podpory stoją ale jeszcze niema liny, instalacje do podłączenia. Słupy oświetleniowe leżą spokojnie w śniegu . Może jutro jak będę miał czas i serwer to zapodam kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Szanse na uruchomienie w tym roku są zerowe. Na ferie też będzie ciężko. Byłem tam dzisiaj - są jeszcze daleko w lesie. Podpory stoją ale jeszcze niema liny, instalacje do podłączenia. Słupy oświetleniowe leżą spokojnie w śniegu . Może jutro jak będę miał czas i serwer to zapodam kilka zdjęć.Kolej krzesełkowa w Jurgowie w sylwestra w sezonie otwarcia też była w mniej więcej takim stanie i na ferie warszawskie zdążyli. Na moje niestety nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Jedno pytanko. Dlaczego Litwinkę zlokalizowano w Białce? Marketing? Litwinka zlokalizowana jest w Czarnej Górze i z Białką Tatrzańską to ma chyba tylko wspólne widoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 9 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2010 Witam, Tak sobie pomyślałem, że w ramach urozmaicenia 2 tygodniowego pobytu w Białce wjadę na górę autem a na dół zjadę na nartach myślisz że się da w miarę bezpiecznie dla sprzętu śmignąć na dół :D Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 No niestety było to raczej widoczne od początku. Za późno zaczęli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 28 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Witam, A było tak blisko Film z 25 lutego YouTube- Litwinka - Czarna Góra - 25.02.2010 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bajer Napisano 17 Września 2010 Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Jak tam sie ma Litwinka ruszy w tym sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 18 Września 2010 Udostępnij Napisano 18 Września 2010 http://www.litwinka-...a.pl/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 2 Października 2010 Udostępnij Napisano 2 Października 2010 http://www.litwinka-...a.pl/index.html Zbytnio to się nie wysilili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi