Lutek Napisano 12 Września 2007 Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Fakt, słońce tam jest. Ale jeżeli jest odpowiednio przygotowany to jeździ się zupełnie inaczej, a i topnienie równiez jest spowolnione. Tylko nie było tam armatek, a zwykły snieg mało nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luceks Napisano 4 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Na razie nie udało mi się tego na 100% potwierdzić jednak z dużym prawdopodobieństwem graniczącym z pewnością stok ma ruszyć po 3 letniej przerwie. Jak będzie zobaczymy niedługo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Z tego co widziałem z Białki to wyciąg chodzi na nowo po ok. 3 latach przerwy (było widać światła wyciągu). Nie byłem tam, więc nie jestem pewny. Przed przerwą jeździło się tam świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżunior Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 No więc, chodzi! Byłem pierwszy raz 27.12 i było super, zero ludzi a w BT dobre 10 min stania:) Dziś byłem znowu, ale armatka w nocy poszła sie trzepać i na górze cienkie warunki, byłem od 9 do 16, wyjazd 2zł, miła obsługa etc:) Śmignął mi przed oczami ktoś z naszywkami i na kasku nalepką skiforum, chyba ktoś do niego wołał Oskar, ujawniać sie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 30 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 A nadal jest tam ten stary wolny orczyk czy coś nowego tam założyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżunior Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Nadal stary orczyk. Mam nadzieje, że nie zbudują tam krzesełka bo nie będzie już tak fajnie jak tej chwili. Przydał by sie jakiś wyprzęgany talerzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 No więc, chodzi! Byłem pierwszy raz 27.12 i było super, zero ludzi a w BT dobre 10 min stania:) Dziś byłem znowu, ale armatka w nocy poszła sie trzepać i na górze cienkie warunki, byłem od 9 do 16, wyjazd 2zł, miła obsługa etc:) Śmignął mi przed oczami ktoś z naszywkami i na kasku nalepką skiforum, chyba ktoś do niego wołał Oskar, ujawniać sie! Znajdziesz go na naszym forum,znam go ,dobry narciarz,miałem przyjemność go poznać,pisz mu na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżunior Napisano 8 Września 2008 Udostępnij Napisano 8 Września 2008 rtravol, podejrzewam że ten śmiertelny wypadek wyglądał tak, że ktoś pojechał poza trasę a tam w stronę Bukowiny przy drodze jest taki zajebisty uskok - widziałem jak tam jeździli ludzie strzelać zdjęcia, nie widać konca, przysypane, nie wyhamowali i nieszczęście gotowe jeszcze nic nie jest oznakowane ale od czegoś powinno mieć się mózg. Bardzo polubiłem ten stok, nawet bardziej pasuje mi taki wyciąg jak jest - mało ludzi, tanio i wogóle:) up, wie ktoś coś? budują coś?^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 10 Września 2008 Udostępnij Napisano 10 Września 2008 Wątpię, tym bardziej że obok mamy nowy kompleks Czarna Góra- Koziniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżunior Napisano 26 Października 2008 Udostępnij Napisano 26 Października 2008 byłem tam dzisiaj, w celu rozeznania co i jak na sylwestra. Wyciąg na litwinkę rozebrany, łącznie z budką na dole i oświetleniem, został tylko jeden słup... Nie szykuje się żadna budowa z tego co widac, nie rozumiem takiego postępowania.. Z baru zdjęty szyld wiec na ten sezon pewnie bedzie nie czynne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 A to przykre. Fajna to była trasa, sympatyczny oldschoolowy bar, zabytkowy wyciąg orczykowy - pantograf ale najważniejsze -- ze szczytu można było obserwować kolejki do kolejki na Kotelnicy gdy tutaj było zazwyczaj pusto. A jeszcze gdy sypnęło trochę śniegu można było sobie posmigać w głębokim po prawej skacząc na miedzach pomiędzy tarasowymi polami. N/t planow budowy wyciągu. Tez słyszałem. Profil górki i jej rozległość jest nawet ciekawsza od Kotelnicy Użytkownik xed edytował ten post 18 styczeń 2009 - 20:27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dżunior Napisano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 inna inna.. Co do kolejek zgadzam sie.. bardzo się fajnie śmiało z ludzi jeżdżących na Kotelnicy. Zróbmy skiforumową zrzutę i zamontujmy tam wyprzęganą Tatrapomę a'la Kubinska Hola?:> Temat jest otwarty : - ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Tatrapoma miała być, ale skończyło się na obietnicach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 26 Marca 2009 Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Słyszałem ze dolna stacja ma być za mleczarnią ale nie wiem ile w tym prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 27 Marca 2009 Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Oby, bo jak na razie kończy się tylko na zapewnieniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oby, bo jak na razie kończy się tylko na zapewnieniach... Byłem ostatnio. Kopią na całego . Wkopana jest już większość instalacji. Gotowe są fundamenty pod podpory i górną stację. Część podpór zwieziona. Także wygląda na to, że niedługo będzie kolejne krzesło w Białce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Byłem ostatnio. Kopią na całego . Wkopana jest już większość instalacji. Gotowe są fundamenty pod podpory i górną stację. Część podpór zwieziona. Także wygląda na to, że niedługo będzie kolejne krzesło w Białce . Witam, Może dał byś rade zrobić klika fotek Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 24 Września 2009 Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Witam, Może dał byś rade zrobić klika fotek Pzdrawiam Jak coś zrobię to zamieszczę ale obecnie nie mam zupełnie czasu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Jak obiecałem już wiem co robią na "Litwince" Sami obejrzycie. Kolejny stadion na Euro???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam, Czy litwinka jest taka łagodna jak widać na zdjęciu DSCF1009.JPG A wiesz coś może o nowym wyciągu w okolicach Kaniówki na innym bratnim forum coś wspominali o wyciągu w tej okolicy Pozdrawiam Użytkownik decent edytował ten post 25 wrzesień 2009 - 19:20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam, nie mam jakoś odniesienia do takich procentów do innych owszem a jak to się przekłada np na kotlenicę - który odcinek jest porównywalny a co z tym Białka Tatrzańska: na Kaniówce 100m od orczyków w stronę Bukowiny prostopadle do nich stoi nowe krzesło, jednakże nic o nim nie wiem. Na Kotelnicy obok stacji dolnej najnowszej kolei 4os. jest zrobiona świeża przecinka wskazująca na budowę nowej trasy;) Pozdrawiam to było na naszym forum Pozdrawiam Użytkownik decent edytował ten post 25 wrzesień 2009 - 20:03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
decent Napisano 25 Września 2009 Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Z tego co się orientuje ON Kotelnica średnie nachylenie ma 17%. A który odcinek będzie porównywalny sam sprawdzisz. Z tego co wiem sezon 2010/11 to będzie w obok wyciągu nr. 13. No tak tylko Kotlenica jest raczej płaska oprócz odcinka przy wyciągu 10, 8 i 13 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 [quote name='decent']Witam, Czy litwinka jest taka łagodna jak widać na zdjęciu DSCF1009.JPG/QUOTE] Huhuhuuu... Jak się przejedziesz po Litwince to daj znać jak bardzo łagodnie było Litwinka jest bardzo fajną górką, mocno nachyloną. Bardzo miło słyszeć że po tylu latach wojen udało się zrobić z tej zapomnianej górki świetny ośrodek narciarski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 a dojazd? .... będzie tak dogodny jak ongiś bywało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 26 Września 2009 Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Autostrady tam nie zrobią, więc na pewno dojazd na górną stację może być trudny lub w ogóle będzie zamknięty ze względu na stromy podjazd i te ostre zawijasy. Poza tym nie raz dochodziło tam do wypadków, a przypomnijmy że to był sobie "zwykły" wyciąg narciarski. Teraz to już poważny ON dlatego o wypadku samochodowym mowy tutaj być nie może.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi