CaperSKI Napisano 16 Października 2021 Udostępnij Napisano 16 Października 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 22 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2021 Przyznacie, że widok takiej listy startowej to miód na serce. Gorąco wierze, że to może być sezon Maryny....trzymamy kciuki! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 (edytowane) Cześć Ten sezon będzie sezonem Shiffrin a jak Spisała się Maryna? Byłem na grzybach... Już sobie zobaczyłem wszystko na Fis. Ale Sarah Schlepper w barwach Meksyku, 42 lata... Pozdrowienia Edytowane 23 Października 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 23 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Będąc na grzybach wiele z przejazdu Maryny nie straciłeś🤪 Pierwszy międzyczas do którego dojechała, mimo że dobry, niewiele mówi. Pierwsze śliwki robaczywki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Cześć Straciliśmy po całości. Grzybobranie na zero i GS nie obejrzany. Jutro na rowerki ale już sobie nagram. Zaskoczyło mnie to Solden bo myślałem, że jest tydzień później. Jedyna pociecha, że nie lubię tego stoku i tych zawodów. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Teraz, Mitek napisał: Cześć Straciliśmy po całości. Grzybobranie na zero i GS nie obejrzany. Też byłem na grzybach, ani grzybów ani zawodów, ale przynajmniej miałem piękne widoki na Tatry i Beskidy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 23 Października 2021 Udostępnij Napisano 23 Października 2021 Specjalnie dla grzybiarzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Vlhova, Shifrin, Lara to trzy panie na podium w Solden i chyba trzy faworytki na wielką krysztalową kule. Ja stawiam na Lare. Wśród mężczyzn dla mnie numer jeden to Odermat. Zobaczymy na wiosnę czy się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 28 Października 2021 Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Pozytywny material! 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
disov92 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 W dniu 23.10.2021 o 15:38, Mitek napisał: Cześć Ten sezon będzie sezonem Shiffrin a jak Spisała się Maryna? Byłem na grzybach... Już sobie zobaczyłem wszystko na Fis. Ale Sarah Schlepper w barwach Meksyku, 42 lata... Pozdrowienia Będąc na grzybach wiele z przejazdu Maryny nie straciłeś🤪 Pierwszy międzyczas do którego dojechała, mimo że dobry, niewiele mówi. Pierwsze śliwki robaczywki. W dniu 23.10.2021 o 15:38, Mitek napisał: Cześć Ten sezon będzie sezonem Shiffrin a jak Spisała się Maryna? Byłem na grzybach... Już sobie zobaczyłem wszystko na Fis. Ale Sarah Schlepper w barwach Meksyku, 42 lata... Pozdrowienia https://fansportsklep.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Cześć Wstawiony w cytowany mój post link nie jest ze mną w żadem sposób związany i nie było go w poście oryginalnym. Proszę Admina o wykasowanie. Pozdrowienia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
disov92 Napisano 5 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2021 W dniu 29.10.2021 o 01:23, nikon255 napisał: Pozytywny material! 🙂 https://www.soundapp.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 Cześć Potwierdza się, że Shiffrin zmieniła albo może rozwinęła w treningu blok odpowiedzialny za konkurencje szybkościowe. Nie ryzykuje w zjazdach ale w SG widać pewność i atak. Działań Vlhovej nie rozumiem. Widać, że postawiła na konkurencje techniczne choć uważam, że mogłaby jeździć wszystko. Boi się...? Trudno powiedzieć. Może te różnice związane są z IO i celami jakie sobie Panie postawiły na ten sezon. A u Panów stok pokazał co to znaczy konkret. Nie było zawodnika, który by się ustrzegł momentów walki na granicy, choć przejazdy Odermatta i Pinturaulta a także Aliprandiniego (jak na niego) były najpewniejsze. Ciekawe czy Odermatt wytrzyma do końca sezonu w tej formie? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Potwierdza się, że Shiffrin zmieniła albo może rozwinęła w treningu blok odpowiedzialny za konkurencje szybkościowe. Nie ryzykuje w zjazdach ale w SG widać pewność i atak. Działań Vlhovej nie rozumiem. Widać, że postawiła na konkurencje techniczne choć uważam, że mogłaby jeździć wszystko. Boi się...? Trudno powiedzieć. Może te różnice związane są z IO i celami jakie sobie Panie postawiły na ten sezon. A u Panów stok pokazał co to znaczy konkret. Nie było zawodnika, który by się ustrzegł momentów walki na granicy, choć przejazdy Odermatta i Pinturaulta a także Aliprandiniego (jak na niego) były najpewniejsze. Ciekawe czy Odermatt wytrzyma do końca sezonu w tej formie? Pozdro Mitku Na mój gust - Miki chyba "troszkę" się obawia Petry, ciuła punkty we wszystkich konkurencjach - cel kryształowa kula. Wie że w samych technicznych może nie dać rady. No brawo Maryna - 29 w SG to już coś - świetny wynik. Panowie - stok jeden z najtrudniejszych w PŚ, co było doskonale widać na ekranie, zawodnicy tej klasy i takie problemy. No Luca zasłużył na pudło - ale niestety się nie zmieścił 😞 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć No wiesz, nazywanie 3 i 6 lokaty "ciułaniem"... A co do Maryny to jest mniej więcej jej pozycja w tej konkurencji odkąd startuje w niej w PŚ. Nie widać tu postępu. Pozdro Edytowane 11 Grudnia 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 59 minut temu, Mitek napisał: Cześć No wiesz, nazywanie 3 i 6 lokaty "ciułaniem"... A co do Maryny to jest mniej więcej jej pozycja w tej konkurencji odkąd startuje w niej w PŚ. Nie widać tu postępu. Pozdro Cześć To ciułanie - to taka przenośnia, ale szuka punktów w innych konkurencjach (że jest nieomal kompletną zawodniczką) , bo bez tego chyba w tym sezonie może mieć problemy ze zdobyciem jakiejkolwiek kuli, a Marynie trzeba dać trochę czasu, objeździ się i będzie lepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2021 3 godziny temu, Marcos73 napisał: Cześć To ciułanie - to taka przenośnia, ale szuka punktów w innych konkurencjach (że jest nieomal kompletną zawodniczką) , bo bez tego chyba w tym sezonie może mieć problemy ze zdobyciem jakiejkolwiek kuli, a Marynie trzeba dać trochę czasu, objeździ się i będzie lepiej. pozdrawiam Cześć Sorry ale w tym wypadku "przenośnia" to albo; - niewiedza - faworyzowanie jednej zawodniczki Dla mnie punkt wyjścia jest mniej więcej równy. Oceniamy czy kibicujemy?? POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Cześć Shiffrin ciuła dalej. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Maryna 37 miejsce, bez punktów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Cześć Popatrzyłem sobie trochę na starty Pani Petry i można przyjąć za pewnik, że w tym sezonie celem nr 1 jest medal na IO i to - uwzględniając jej możliwości raczej złoty i pod tym kątem był budowany jej trening. Myślę, że Shiffrin nie będzie tu tak zdeterminowana i bardziej jej chyba zależy na równomiernej pewnej jeździe, powrocie do całkowitej pewności i swobody (bo tu mam wrażenie, w psychice, za dużo się u niej dzieje). Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2021 Teraz, Mikoski napisał: Maryna 37 miejsce, bez punktów. Cześć Bo ten SG był dla niej zbyt SG, niestety. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 W dniu 11.12.2021 o 21:11, Mitek napisał: Cześć Sorry ale w tym wypadku "przenośnia" to albo; - niewiedza - faworyzowanie jednej zawodniczki Dla mnie punkt wyjścia jest mniej więcej równy. Oceniamy czy kibicujemy?? POzdro Cześć Nie faworyzuję żadnej z nich i nie oceniam, kibicuje wszystkim zawodnikom i zawodniczkom. Sformułowanie którego użyłem było niestosowne, zbiera - byłoby właściwsze, a to że jest dobra i robi to bardzo skutecznie - pokazują wyniki choćby w SG (dorzuca masę punktów do punktacji), ale też że jeszcze musi wrócić do poprzedniej formy i że ma się czego, a raczej kogo obawiać to widać po wynikach w jej koronnych konkurencjach, Petra jest groźna (inne zresztą też). Mało jest zawodników którzy startują w tylu odmiennych konkurencjach, bo wiesz że dzisiejszy sport jest mocno ukierunkowany i w konkurencjach szybkościowych są zawodnicy/zawodniczki o innych parametrach i predyspozycjach niż w technicznych. Ponadto przy takiej personalizacji zawodnikowi trudno znaleźć czas do trenowania kolejnej konkurencji (a bez tego nie ma szans przy imprezach takiej rangi - nawet Miki trenuje, a jako że jest top zawodniczką może temu poświęcić mniej czasu niż inni i kalendarz się spina). Obie Panie mają inne cele na ten rok - Petra chce zostać nową królową konkurencji technicznych i pewnie zabłyszczeć na IO, a Miki chce zgarnąć dużą kulę i wrócić do poprzedniej formy. Takie są moje spostrzeżenia. pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć No to mamy podobne spostrzeżenia. Jestem ciekawy jak wyglądał plan treningowy obu zawodniczek ale stawiam, ze Shiffrin jeździła sporo GS ze wskazaniem na SG i to widać, tak po wynikach. Zobacz, jaką niedocenianą zawodniczką jest taka Michelle Gisin. Jeździ od zawsze wszystko i we wszystkim jest w czubie. Pozdrowienia serdeczne Edytowane 13 Grudnia 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć No to mamy podobne spostrzeżenia. Jestem ciekawy jak wyglądał plan treningowy obu zawodniczek ale stawiam, ze Shiffrin jeździła sporo GS ze wskazaniem na SG i to widać, tak po wynikach. Zobacz, jaką niedocenianą zawodniczką jest taka Michelle Gisin. Jeździ od zawsze wszystko i we wszystkim jest w czubie. Pozdrowienia serdeczne Tak masz rację, zobaczymy na innych SG jak sobie poradzi Miki (może Petra też ruszy - ale myślę, że dopiero IO - im szybciej tym groźniejsze są wypadki - ma to pewnie na uwadze), pewnie póki co dla Miki są te lepsze i gorsze SG (techniczne daje rade - z szusowaniem to musi jeszcze popracować) odwagę ma ale im szybciej tym trochę szaleństwa trzeba od zawodnika - czasami to mi się wydaje, że oni nie maja tak do końca kontroli nad nartami 🙂 . Gisin, Holdener oraz parę innych bym znalazł, ale co się dzieje z Ilką - ten błąd to jakiś dziwny - tak przespać skręt? Gisin to też mega uniwersalna i kompletna zawodniczka - zawsze uśmiechnięta - czasami tak jest - przeważnie jest ktoś lepszy mimo iż się jest w formie. Jak małysz - osiągnął wszystko ale to na IO zawsze Amman trafiał z najlepszą formą 🙂 pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć Marcos (Ty a jak Ty w ogóle masz na imię bo ja Mirek ale imienia nie używam i nigdy nie używałem - wszyscy łącznie z rodzicami i dziećmi mówią na mnie Mitek). Te Szwajcarki strasznie lubię i Holdener i Gisin i Suter są zawsze uśmiechnięte i sprawiają wrażenie niezwykle sympatycznych osób. Poszukaj sobie w wolnej chwili zdjęć Michele Gisin z chłopakiem. Jej partnerem jest Luca e Aliprandini - czyli, jakby nie było też pierwsza liga a wygląda przy niej jak chłopiec... Nie chcąc urazić nikogo, a wręcz z niekłamanym podziwem i "apetytem" zwracam uwagę na to iż oglądając transmisje z zawodów często nie zdajemy sobie sprawy jakie to są "kloce". Nawet taka Marta Bassino sprawiająca w gumie, na tle innych zawodniczek zrażenie szczupłej i delikatnej, gdy zobaczy się ja w kostiumie widać ile czasu spędza na siłowni i jaka tam drzemie moc. Pozdrowienia Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi