Bartek Napisano 23 Października 2007 Udostępnij Napisano 23 Października 2007 O czym Ty Lutku, do utopionego niedźwiadka z Chochołowskiej, prawisz? Pod stację dolną tej kanapy będzie można dojechać nartami, ratrakiem i skuterem śnieżnym Na trasę będzie się odbijać z górnej częsci Kotelnicy, nowa trasa jest prostopadła do kanapy 6-osobowej. Nie rozumiem o co Ci z tym księdzem chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 23 Października 2007 Udostępnij Napisano 23 Października 2007 O miejsce Parkingowe na dole. Zakopianka już się buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 23 Października 2007 Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Jasne i jeszcze się pobuduje do 2012,o ile znowu się jakiś most nie zawali:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 23 Października 2007 Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Coś muszą wymyśleć z dojazdem. Jak tak pójdzie to BT kompletnie stanie i to tak na AMEN. Coraz częściej nie idze wjechać do samej BT, a co dopiero jak ośrodek się tak rozbuduje :confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Października 2007 Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Aha, jeśli chodzi o dół stacji, to przepraszam Rzeczywiście, 'biedni' księża, którzy cały czas nawołują, że trzeba się dzielić z innymi wystawili sobie tam rezydencję. Wracając do tematu - jeszcze nie zdarzyło mi się (w zeszłym sezonie przynajmniej), żeby pod Kotelnicą nie było miejsca parkingowego. Jeżeli nie pod 'szóstką' to na parkingu autokarów poniżej zawsze jest coś wolnego O parking nie ma się co martwić. Myślę, że teraz i na stokach się rozluźni po otwarciu nowej trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 24 Października 2007 Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Bartek nie chodzi o Parking. Mają dość miejsca. Chodzi o ogólną przestrzeń na wjeździe, parkingu jak i samej drodze dojazdowej do BT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Października 2007 Udostępnij Napisano 24 Października 2007 Znowu muszę się zgodzić z Olkiem Reczywiście, jak jedzie jakis duzy pojazd to czasami są trudności, zeby się z nim wyminąć. No ale możemy sobie narzekać - miejsca na poszerzenie i tak nie ma i nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Października 2007 Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Trasa i wyciąg są oznaczone na mapce numerem 13. Trasa odchodzi prostopadle w bok od krzesełka 6-osobowego. Będzie oznaczona kolorem czerwonym, jej trudność będzie porównywalna do trasy FIS pod kanapą 4-osobową w BT na Kotelnicy. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 25 Października 2007 Udostępnij Napisano 25 Października 2007 Stoma ta górka jest ładnie 1 grudnia- otwarcie tras na Kotelnicy Oby się udało No powiem, że z mojego pukntu widzenia ładnie to wygląda. Śniegu jest coraz to więcej więc myslę że się uda Pzd Kotelnica ruszyła! Myslę, że warto, ale... Jednocześnie informujemy, że w dniach 4 i 5 grudnia Ośrodek Kotelnica bedzie nieczynny z powodu przebudowy linii przesyłowej przez zakład energetyczny. Za utrudnienia przepraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marej Napisano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Mógł by ktoś polecić kwaterę w Białce, na tyle blisko Kotelnicy, by "z buta" ruszać na wyciąg? Może ktoś wie kiedy rusza nowa kanapa? Trasa pod nią czerwona, co w BT stanowi nie lada atrakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kindzior99 Napisano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Podobno oficjalne otwarcie ma być w okresię Świąteczno - Sylwestrowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marej Napisano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Nowe krzesło już się kręci - na razie testowo obciążone beczkami. Przygotowują kolejne trasy, armaty nie przestają dawać. Krótko, łatwo, ciasnawo ..., ale co tam - Białka jest najlepsza bo te trasy spodobały się mojej małżonce. Mogliby przed szesnastą robić przerwę na ratraki. Jak przygotują całą szerokość z pewnością będzie dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Dzisiaj byłem W Białce na Kotelnicy.... Pierwszy raz byłem-celem wyrobienia sobie opinii i nie tylko... Mimo łatwych i niezbyt długich tras-i tak jestem pod wrażeniem...Pod wrażeniem organizacji,rozmachu inwestycji,a tym samym dbaniu o rozwój ośrodka i miejscowości. Mimo piątku-ludzi dość sporo,ale bez kolejek przy kanapie 6os.,przy innych wogóle nie było praktycznie ruchu. Warunki wyśmienite-zero przetarć,czy kamieni.Armaty pracowały non-stop,3 ratraki przygotowywały snow park cały czas.Nowy wyciąg nr"13" pracował.... Jezdziłem od 9-16 za jedyne 50zyli:eek::eek: Zjechałem chyba ponad 30 razy,gdyż trzeba było również sprawdzić knajpy na stoku;)Polecam na szczycie-ceny przyzwoite,dania smaczne. Pogoda dopisała-słońce,delikatny mrozik,super widoki na Tatry. Na dole wypożyczalnie,sklepy ze sprzętem,stragany z okularami,goglami,oscypkami.... Widać,że ludzie tam naprawdę coś robią żeby przyciągnąć ludzi na stok. Mimo łatwych tras-wyjeździłem się i polecam wszystkim uczącym się jeździć. Wielki plus za przygotowanie tras,ich szerokość Wielki minus za prędkość wszytkich kanap oprócz 6os. http://img405.images...01615yg9.th.jpg p.s gorace pozdrowienia dla naszych zejeb....ch meteorologów którzy z fusów,bądź szklanej kuli wywróżyli,ze temp. od wtorku do dzisiaj w Białce bedzie do +7.... Dziwnym trafem rano było -10,max -3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Ano, nocami jest po -15`C. Co do zdjęć- miodzio Słońce okryło dziś całe Podhale co widać na zdjęciach. Nic tylko jeździć, dodatkowo pusto na stoku. P.S. Zazdroszczę BT tych wysięgników do armatek Świetna sprawa Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xed Napisano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 Uprzejmie donoszę, że trasa nr. 13 jest otwarta. Jest ciut bardziej nachylona niz taz najstromsza przy orczyku z prawej strony .. ale jest i na przejazd slalomu wystarczy. Byla przygotowana tak sobie ale milo że dla odmiany jest cos bardziej wymagającego. Potwierdzam wcześniejsze informacje ... rozmach jak sie patrzy ... ąz nie da sie wytrzymać, o tym za chwilę Otóż postanowilem nie kultywowac światecznej tradycji obżarstwa i postanowiłem wyskoczyć z Krk o 1715, o 1840 byłem juz na Kotelnicy i jeździłem do 2215 ....w wszechobecnym szumie tabunów armatek i muzyczki z głosników na słupach, przyznam że zmeczyło mnie to. Całość imprezy - 35 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 Całość imprezy - 35 PLN Transport miałeś za darmo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Czy mógłby ktoś umieścić zdięcia trasy pod nowym wyciągiem nr 13. Byłbym bardzo wdzięczny. Podłączam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2007 Czy ta trasa jest bardziej stroma od tej pod orczykami? tak-jest bardziej stroma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lutek Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Muldy są bo to jest "świeży" stok o mocnym nachyleniu, potrzeba czasu żeby śnieg się "ułożył" a i świeżego nie zaszkodzi. Pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommer91 Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 A wie ktoś jaką długość i różnicę poziomów ma ta "golgotka"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ovvero Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 niby dwie trasy są czerwone, na starej trasie (10) nie miałem problemów a na nowej (13)poległem dwa razy i dałem sobie spokój. Jeździłem w okresie świąteczno sylwestrowym, kolejki były spore ale myślałem że będzie gorzej. Wyciągów jest dużo także można pokombinować jak to zrobić by nie stać w kolejkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buncol555 Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Witam, ja już zaliczyłem nową 13tkę. Bardzo mi się podoba, tylko wkurza mnie to, że pakują się na nią ludzie nie umiejący jeździć, tym samym stwarzając niebezpieczeństwo. Ale do rzeczy. Czy ktoś kto ma doświadczenie w jeździe po wielu trasach narciarskich i był na 13 może powiedzieć czy ta trasa jest czerwona czy czarna? Na stronie Białki nie ma informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas2332 Napisano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 byłem na Sylwestra w Białce ludzi multum wiec postanowiłem pojezdzic wieczorami około 20 tej było całkiem miło .mozna było posmigac a i kolejek do wyciagu nie bylo tak wiec calkiem udanie pojezdzilem przy sztucznym oswietleniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 A jak wygląda ja obecnie kolejki?mam zamiar wybrac sie za niedługo ale nie wiem czy opłaca sie kupic karnet czasowy od 9 do 16 czy jakos tak.A i czy da sie pojezdzic na krawedziach?ponoc jest płasko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jark Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Na tej kanapie (13) jeździ się bez kolejek - niestety trasa szybko sie "kończy" / po trzech godzinach są dwie lodowe rynny po bokach a na środku sterta zsuniętego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi