star Napisano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Rusin Ski śnieży mimo zera, jutro odpalają po 12. Remiaszów po wczorajszym śnieżeniu odpoczywa. Zbiornik z wodą czeka. Potok płynie. Śnieżek lekko prószy zgodnie z prognozą na Wysokim Wierchu. ICM, sorry Marcin;-) PS Janiołów czyli Szewcówka https://24tp.pl/?mod...t=7&id=273&typ= Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2020 Dziś mieli awarię prądu, od wczora(j) z wieczora. Twardziele czekali i się doczekali. Około 12 ok. Ale o 10 ciągle nie działało, bo Jurgów celem. Ja nic nie popsułem;-) Został mi Remiaszów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 K5 łącznik do Kaniówki nie naśnieżony. Remiaszów, czyli 10 na full. Czeka na ludzi, na ratraki, może dostawę świeżego, a raczej sztucznego śniegu. Dziś na to za ciepło chyba. PS tp info Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Umknęło mi, że puścili Pasiekę, na Jankulakowski od dziś. Górna kasa też działa. No tylko dojazd trochę off. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Fajna ta... kanapa, szybka i podgrzewana. Trasa też spoko, trzymała się nieźle. Pasieka Express na Jankulakowski. Jutro z rana będę na 6, jakby.. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Umknęło mi, że puścili Pasiekę, na Jankulakowski od dziś. Górna kasa też działa. No tylko dojazd trochę off. Nie pękaj, osobówki bez problemu wjeżdżają nawet po śniegu. Fajnie jest tam od góry zacząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Nie pękaj, osobówki bez problemu wjeżdżają nawet po śniegu. Fajnie jest tam od góry zacząć... Śnieg, a lód jest różnica. W okolicy się zabuksowałem kiedyś. Fajnie od góry zacząć, fakt bezsprzeczny. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Będzie dziś fajnie. Przynajmniej z rana. Pasieka ratrakowana, naśnieżana polowicznie i kosmetyczny ratrak po tej właśnie stronie. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Będzie dziś fajnie. Przynajmniej z rana. Pasieka ratrakowana, naśnieżana polowicznie i kosmetyczny ratrak po tej właśnie stronie. Kawa z rana jak śmietana :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Kawa z rana jak śmietana :-)Testy, testy i po testach. Sztekle odsłoniły słabość. Znaczy słabo ktoś ukrył... wadę przy krawędzi, serwis. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Dziś pożegnanie. -7 stopni gdzieniegdzie. Wielu jechało w przeciwnym kierunku. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... grimson Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Duch w narodzie nie upada, skiturowcy podchodzą pod trasę 6 . W zdrowym ciele zdrowy duch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... grimson Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Dzisiaj 6 w Białce oblężona przez skiturowców, widzę na kamerze 10 narciarzy podchodzących do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Dzisiaj 6 w Białce oblężona przez skiturowców, widzę na kamerze 10 narciarzy podchodzących do góry Jeśli napadało wokół to tam fajne tereny do wędrówek są i kilka górek do zdobycia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 9 miesięcy temu... moruniek Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Mam nowy cennik. Chyba przestaje mnie być stać na jazdę na nartach w naszym kraju. W tym sezonie mnie nie zobaczą w swoich ośrodkach narciarskich. Sezonówki nadal brak, pojawia się top sezon, jeszcze droższy od sezonu wysokiego. https://tatrysuperski.pl/cennik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Jestem mocno opóźniony i z tej racji mało rozeznany ale....z moim wymarzonym Soelden na np. 5 dni, tatrzański to 50% ceny. Do np. Kronplatz różnica jest większa, bo to 40% ceny. Oczywiście, to są duże ośrodki i ponad 100km tras, mniejsze kolejki do wyciągów, długość stoków itd. Do takiej Aprici wystarczy dołożyć 300 zł (ceny odnoszę się do 5 dniowych karnetów) Do polskiego Zieleńca ceny można powiedzieć identyczne. Na wyjazd 5/6 dni i więcej zdecydowanie warto rozważyć "zachód". Jak dla mnie różnica w tłoku jest tak dramatycznie olbrzymia (na plus za granicą), choć mogę jedynie do Aprici się odnieść, ze jazda, nauka w tamtejszych warunkach jest kilkukrotnie efektywniejsza i różnica w cenie jest jak najbardziej uzasadniona i zdecydowanie sensowna. Natomiast na wypad 2 czy 3 dniowy niestety za bardzo alternatyw brak (choć nie wiem jak to wygląda w Czechach). Może trzeba jak Dany próbować na zachód na dłuższe okresy jechać, tylko problem urlopów i pracy. Mnie np. próba grudniowa 2019 jazdy w Szczyrku, tak zdecydowanie obrzydziła ten ośrodek, że w ogóle nie mam chęci tam wracać i go poznać (cenę wówczas wywalili na 152 zeta za dzienny karnet). Białka też ciasno jak cholera, choć dobrze, że Moruniek mnie pokierował i przeskakując o odpowiednich porach na okoliczne górki Rusiński, Jurgów udało się sensownie pojeździć. Reasumując mamy mało ośrodków jak na ilość osób chcących z nich korzystać :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 8 godzin temu, moruniek napisał: Mam nowy cennik. Chyba przestaje mnie być stać na jazdę na nartach w naszym kraju. W tym sezonie mnie nie zobaczą w swoich ośrodkach narciarskich. Sezonówki nadal brak, pojawia się top sezon, jeszcze droższy od sezonu wysokiego. https://tatrysuperski.pl/cennik/ Z racji dobrobytu w narodzie to i ceny podskoczyły. Bedzie miało to jeden tylko pozytywny efekt- mniejszy tłok na stokach 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jan Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 10 godzin temu, moruniek napisał: stać na jazdę na nartach w naszym kraju. jak kupisz na 14 dni to wychodzi po 100PLN na dzień - tak tanio to w Alpach nie pojeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 6 godzin temu, Jan napisał: jak kupisz na 14 dni to wychodzi po 100PLN na dzień - tak tanio to w Alpach nie pojeździsz Jak dużo jeździsz, to kupujesz sezonówkę a te bywają w całkiem rozsądnych cenach. W Polsce masz je w Grupie Pingwina, teraz nowa oferta PKL (bez Jaworzyny trochę bez sensu), była sezonówka w Szczyrku (ta jej nowa wersja to już inna liga cenowa). Dalej też są fajne sezonowki np. Saas Fee czy też Snowcard Tirol (owszem to już 876 Euro), są też inne opcje. Trzeba tylko poszukać i każdy musi policzyć co mu się opłaca. My w tym roku mamy jeszcze sezonówki z Grupy Pingwina (była gwarancja i przedłużyli nam ich ważność na cały obecny sezon). Ja muszę liczyć x 4 (dwoje dorosłych i 2 dzieci), więc staram się oglądać każdą złotówkę którą wydaję. Sprawdzam, bo często przy zakupie sezonówki dostaję drugą dla dziecka w gratisie (tak było w Grupie Pingwina w zeszłym roku - dziecko do lat 8 sezonówka gratis) lub karnet dla dziecka gratis (lodowce np. Stubai). Bardzo często jak masz dziecko do lat 8 (lub 10) to jeździ ono gratis (lub ze znacznym rabatem) a w naszym kraju płacisz za nie niewiele mniej niż za dorosłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Krajowe sezonowki przywiazuja do konkretnych miejsc... vo nie kazdemu odpowiada, a i wydatek jednorazowy spory. Poczekam co pokaze Wislanski Skipas. Na razie zostala mi po kowidzie sezonowka TMR. Jakas Karytie ponoc w nia wsadzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Wiślańska sezonówka 1350 zł. Dzienny 96 zł, 7 dowolnych dni 560 zł. Na inne dzienne -20% do połowy tego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Godzinę temu, Gabrik napisał: Wiślańska sezonówka 1350 zł. Dzienny 96 zł, 7 dowolnych dni 560 zł. Na inne dzienne -20% do połowy tego miesiąca. Dziękuję , strona 'wislanskiego jak zwykle spoźniona. Jednak nie skorzystam, Kupowanie skipasu całodniowego na Wisłę to już masochizm.... Kiedyś proponowali skipas kilkudniowy po 4 godziny. Te drugie 4 godziny można było się przemęczyć w kolejkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... moruniek Napisano 14 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Białka rozstawiła armaty, za chwilę pewnie ruszą z naśnieżaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... moruniek Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Białka wystartowała z naśnieżaniem. Edytowane 24 Listopada 2021 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Białka wystartowała z naśnieżaniem. Tam zawsze jest grubo, w ubiegłym sezonie wyprodukowali 1.5m śniegu. Edytowane 24 Listopada 2021 przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 28 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
star Napisano 11 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2020 Nie pękaj, osobówki bez problemu wjeżdżają nawet po śniegu. Fajnie jest tam od góry zacząć... Śnieg, a lód jest różnica. W okolicy się zabuksowałem kiedyś. Fajnie od góry zacząć, fakt bezsprzeczny. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Będzie dziś fajnie. Przynajmniej z rana. Pasieka ratrakowana, naśnieżana polowicznie i kosmetyczny ratrak po tej właśnie stronie. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Będzie dziś fajnie. Przynajmniej z rana. Pasieka ratrakowana, naśnieżana polowicznie i kosmetyczny ratrak po tej właśnie stronie. Kawa z rana jak śmietana :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Kawa z rana jak śmietana :-)Testy, testy i po testach. Sztekle odsłoniły słabość. Znaczy słabo ktoś ukrył... wadę przy krawędzi, serwis. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2020 Dziś pożegnanie. -7 stopni gdzieniegdzie. Wielu jechało w przeciwnym kierunku. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 28 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2020 Duch w narodzie nie upada, skiturowcy podchodzą pod trasę 6 . W zdrowym ciele zdrowy duch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Dzisiaj 6 w Białce oblężona przez skiturowców, widzę na kamerze 10 narciarzy podchodzących do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 6 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Dzisiaj 6 w Białce oblężona przez skiturowców, widzę na kamerze 10 narciarzy podchodzących do góry Jeśli napadało wokół to tam fajne tereny do wędrówek są i kilka górek do zdobycia. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Mam nowy cennik. Chyba przestaje mnie być stać na jazdę na nartach w naszym kraju. W tym sezonie mnie nie zobaczą w swoich ośrodkach narciarskich. Sezonówki nadal brak, pojawia się top sezon, jeszcze droższy od sezonu wysokiego. https://tatrysuperski.pl/cennik/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 Jestem mocno opóźniony i z tej racji mało rozeznany ale....z moim wymarzonym Soelden na np. 5 dni, tatrzański to 50% ceny. Do np. Kronplatz różnica jest większa, bo to 40% ceny. Oczywiście, to są duże ośrodki i ponad 100km tras, mniejsze kolejki do wyciągów, długość stoków itd. Do takiej Aprici wystarczy dołożyć 300 zł (ceny odnoszę się do 5 dniowych karnetów) Do polskiego Zieleńca ceny można powiedzieć identyczne. Na wyjazd 5/6 dni i więcej zdecydowanie warto rozważyć "zachód". Jak dla mnie różnica w tłoku jest tak dramatycznie olbrzymia (na plus za granicą), choć mogę jedynie do Aprici się odnieść, ze jazda, nauka w tamtejszych warunkach jest kilkukrotnie efektywniejsza i różnica w cenie jest jak najbardziej uzasadniona i zdecydowanie sensowna. Natomiast na wypad 2 czy 3 dniowy niestety za bardzo alternatyw brak (choć nie wiem jak to wygląda w Czechach). Może trzeba jak Dany próbować na zachód na dłuższe okresy jechać, tylko problem urlopów i pracy. Mnie np. próba grudniowa 2019 jazdy w Szczyrku, tak zdecydowanie obrzydziła ten ośrodek, że w ogóle nie mam chęci tam wracać i go poznać (cenę wówczas wywalili na 152 zeta za dzienny karnet). Białka też ciasno jak cholera, choć dobrze, że Moruniek mnie pokierował i przeskakując o odpowiednich porach na okoliczne górki Rusiński, Jurgów udało się sensownie pojeździć. Reasumując mamy mało ośrodków jak na ilość osób chcących z nich korzystać :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 8 godzin temu, moruniek napisał: Mam nowy cennik. Chyba przestaje mnie być stać na jazdę na nartach w naszym kraju. W tym sezonie mnie nie zobaczą w swoich ośrodkach narciarskich. Sezonówki nadal brak, pojawia się top sezon, jeszcze droższy od sezonu wysokiego. https://tatrysuperski.pl/cennik/ Z racji dobrobytu w narodzie to i ceny podskoczyły. Bedzie miało to jeden tylko pozytywny efekt- mniejszy tłok na stokach 😳 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 1 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2021 10 godzin temu, moruniek napisał: stać na jazdę na nartach w naszym kraju. jak kupisz na 14 dni to wychodzi po 100PLN na dzień - tak tanio to w Alpach nie pojeździsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 6 godzin temu, Jan napisał: jak kupisz na 14 dni to wychodzi po 100PLN na dzień - tak tanio to w Alpach nie pojeździsz Jak dużo jeździsz, to kupujesz sezonówkę a te bywają w całkiem rozsądnych cenach. W Polsce masz je w Grupie Pingwina, teraz nowa oferta PKL (bez Jaworzyny trochę bez sensu), była sezonówka w Szczyrku (ta jej nowa wersja to już inna liga cenowa). Dalej też są fajne sezonowki np. Saas Fee czy też Snowcard Tirol (owszem to już 876 Euro), są też inne opcje. Trzeba tylko poszukać i każdy musi policzyć co mu się opłaca. My w tym roku mamy jeszcze sezonówki z Grupy Pingwina (była gwarancja i przedłużyli nam ich ważność na cały obecny sezon). Ja muszę liczyć x 4 (dwoje dorosłych i 2 dzieci), więc staram się oglądać każdą złotówkę którą wydaję. Sprawdzam, bo często przy zakupie sezonówki dostaję drugą dla dziecka w gratisie (tak było w Grupie Pingwina w zeszłym roku - dziecko do lat 8 sezonówka gratis) lub karnet dla dziecka gratis (lodowce np. Stubai). Bardzo często jak masz dziecko do lat 8 (lub 10) to jeździ ono gratis (lub ze znacznym rabatem) a w naszym kraju płacisz za nie niewiele mniej niż za dorosłego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Krajowe sezonowki przywiazuja do konkretnych miejsc... vo nie kazdemu odpowiada, a i wydatek jednorazowy spory. Poczekam co pokaze Wislanski Skipas. Na razie zostala mi po kowidzie sezonowka TMR. Jakas Karytie ponoc w nia wsadzili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Wiślańska sezonówka 1350 zł. Dzienny 96 zł, 7 dowolnych dni 560 zł. Na inne dzienne -20% do połowy tego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Godzinę temu, Gabrik napisał: Wiślańska sezonówka 1350 zł. Dzienny 96 zł, 7 dowolnych dni 560 zł. Na inne dzienne -20% do połowy tego miesiąca. Dziękuję , strona 'wislanskiego jak zwykle spoźniona. Jednak nie skorzystam, Kupowanie skipasu całodniowego na Wisłę to już masochizm.... Kiedyś proponowali skipas kilkudniowy po 4 godziny. Te drugie 4 godziny można było się przemęczyć w kolejkach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2021 Białka rozstawiła armaty, za chwilę pewnie ruszą z naśnieżaniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Białka wystartowała z naśnieżaniem. Edytowane 24 Listopada 2021 przez moruniek coś tam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, moruniek napisał: Białka wystartowała z naśnieżaniem. Tam zawsze jest grubo, w ubiegłym sezonie wyprodukowali 1.5m śniegu. Edytowane 24 Listopada 2021 przez grimson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi