luśka Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Pierwszy raz jeździłam na Kotelnicy i możliwe, że jeden z ostatnich z racji dużej odległości i wkurzających dzikich tłumów. Do tych nowych, szybkich kanap ze stokami, jak patelnia płaskimi i szerokimi kolejka taka, że aż strach. A ja niestety mam buty do jeżdżenia, a nie do stania w kolejkach, chyba ;D Na trudniejszych czerwonych kretowisko, bo ludzie walczą o życie (ja też nie lubię takich skopanych tras). Na talerzykach kolejki małe, chociaż tu.... Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Dzięki moruniek za obwiezienie! Wszystko rezolutnie i szybko obskoczyliśmy, wszystkie trasy wypróbowane, a przed tłumem wiedziałeś kiedy i gdzie uciekać. Gdybym jeździła sama, pewnie bym ugrzęzła w jednej z tych kolejek. Te trasy jednak krótkie, górki niskie. W porównaniu z czeskimi Karkonoszami, gdzie trasa główna jest kilkukrotnie dłuższa, Kotelnica i okoliczne wypada jednak w moich oczach przeciętnie. Lubię trasy zalesione i pozawijane. Widok kilkuset osób na jednym stoku jest przerażający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Pierwszy raz jeździłam na Kotelnicy i możliwe, że jeden z ostatnich z racji dużej odległości i wkurzających dzikich tłumów. Do tych nowych, szybkich kanap ze stokami, jak patelnia płaskimi i szerokimi kolejka taka, że aż strach. A ja niestety mam buty do jeżdżenia, a nie do stania w kolejkach, chyba ;D Na trudniejszych czerwonych kretowisko, bo ludzie walczą o życie (ja też nie lubię takich skopanych tras). Na talerzykach kolejki małe, chociaż tu.... Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Dzięki moruniek za obwiezienie! Wszystko rezolutnie i szybko obskoczyliśmy, wszystkie trasy wypróbowane, a przed tłumem wiedziałeś kiedy i gdzie uciekać. Gdybym jeździła sama, pewnie bym ugrzęzła w jednej z tych kolejek. Te trasy jednak krótkie, górki niskie. W porównaniu z czeskimi Karkonoszami, gdzie trasa główna jest kilkukrotnie dłuższa, Kotelnica i okoliczne wypada jednak w moich oczach przeciętnie. Lubię trasy zalesione i pozawijane. Widok kilkuset osób na jednym stoku jest przerażający. Następnym razem jedź do Szczyrku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Następnym razem jedź do Szczyrku To na pewno ugrzeźniesz.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 To na pewno ugrzeźniesz.... ;-) I stwierdzisz, że w Białce to wręcz pusto było na stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Fajna ocena z punktu widzenia sudeckich aren. Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... moruniek Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Dzień dobry - to mój pierwszy wpis i pierwsze (pewnie banalne) pytanie Mam karnet 1 dniowy na Kotelnicę. Aktywuję go dzisiaj o 15.00. Mogę jeździć dzisiaj do końca dnia czy do jutra do 15.00? W regulaminie mają tylko info o karnetach godzinowych, że tracą ważność na koniec dnia. Dzisiaj o 22:00 kończy ważność, lepiej więc kupić karnet po 16:00 na dziś (jest tańszy) a ten 1 dniowy wykorzystać w dniu jutrzejszym od rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Estka Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . I tak uważam, że masz bardzo elokwentnego syna i powinnaś się cieszyć ;D Mógł poiedzieć: "tak". "jasne", lub... "no". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Następnym razem jedź do Szczyrku To na pewno ugrzeźniesz.... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 To na pewno ugrzeźniesz.... ;-) I stwierdzisz, że w Białce to wręcz pusto było na stokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Fajna ocena z punktu widzenia sudeckich aren. Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... moruniek Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Dzień dobry - to mój pierwszy wpis i pierwsze (pewnie banalne) pytanie Mam karnet 1 dniowy na Kotelnicę. Aktywuję go dzisiaj o 15.00. Mogę jeździć dzisiaj do końca dnia czy do jutra do 15.00? W regulaminie mają tylko info o karnetach godzinowych, że tracą ważność na koniec dnia. Dzisiaj o 22:00 kończy ważność, lepiej więc kupić karnet po 16:00 na dziś (jest tańszy) a ten 1 dniowy wykorzystać w dniu jutrzejszym od rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Estka Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . I tak uważam, że masz bardzo elokwentnego syna i powinnaś się cieszyć ;D Mógł poiedzieć: "tak". "jasne", lub... "no". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 27 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2018 Fajna ocena z punktu widzenia sudeckich aren. Dzięki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Dzień dobry - to mój pierwszy wpis i pierwsze (pewnie banalne) pytanie Mam karnet 1 dniowy na Kotelnicę. Aktywuję go dzisiaj o 15.00. Mogę jeździć dzisiaj do końca dnia czy do jutra do 15.00? W regulaminie mają tylko info o karnetach godzinowych, że tracą ważność na koniec dnia. Dzisiaj o 22:00 kończy ważność, lepiej więc kupić karnet po 16:00 na dziś (jest tańszy) a ten 1 dniowy wykorzystać w dniu jutrzejszym od rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Estka Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . I tak uważam, że masz bardzo elokwentnego syna i powinnaś się cieszyć ;D Mógł poiedzieć: "tak". "jasne", lub... "no". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 16 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 Fajny ośrodek, dużo tras, "można się zgubić" Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . I tak uważam, że masz bardzo elokwentnego syna i powinnaś się cieszyć ;D Mógł poiedzieć: "tak". "jasne", lub... "no". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
luśka Napisano 18 Lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2018 Oczywiście, że można . Na przykład, kiedy stoisz na rozjeździe i nie wiesz, gdzie pojechał Twój syn, dzwonisz do niego i na pytanie: "Pojechałeś na dół, czy skręciłeś w lewo?", słyszysz odpowiedź: "Oczywiście" (i dźwięk wyłączanego telefonu) . I tak uważam, że masz bardzo elokwentnego syna i powinnaś się cieszyć ;D Mógł poiedzieć: "tak". "jasne", lub... "no". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 miesiące temu... Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 miesiące temu... moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 17 Marca 2018 Udostępnij Napisano 17 Marca 2018 Białka dziś jak z bajki. W nocy przymroziło, krajobraz się zmienił, jednak brak opadu śniegu. Zrobiło się twardo więc wyprowadziłem masterki na spacer. Trasy przygotowane świetnie, z żalem opuszczałem FIS-y o 13:30 było świetnie. Ilość ludzi umiarkowana. Zrobiło się zimowo. Masterki na spacerze (tak stok wyglądał o 12:00). FIS 1 i 2 Dziś rewelacyjnie, 41 dzień na nartach w sezonie zaliczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Kotelnica Białczańska - zapowiada, że będą jeździć do 15 kwietnia. https://bialkatatrza...ialania-osrodka Jestem aktualnie w ośrodku i patrząc po ilości zgromadzonego śniegu spokojnie pociągnęliby wszystkie trasy do tego 15 kwietnia a nie tylko 2 wybrane. Byłem u nich o tej samej porze w zeszłym roku i 2 lata temu i śniegu mieli dużo, dużo mniej niż w obecnym sezonie. Pełen szacun za przygotowanie tras i czynne trasy biegowe. Kilka zdjęć poniżej, choć oni gór nie mają, to przygotowaniem tras zjazdowych, jakością naśnieżania mogą wpędzić w kompleksy niejeden ośrodek narciarski: Kotelnica Kotelnica wyżej Przygotowanie tras Przygotowanie tras Zapasy śniegu Widok na Tatry Tatry raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Estka Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dajmy góralom z Białki jeszcze kilka lat, a znajdą sposób i na to, żeby te swoje góry powiększyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 4 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 I pięknie, wg komunikatu mają do 1.5 metra śniegu, a więc wcale niewiele mniej niż na Kasprowym. Niech śmigają do majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
labas Napisano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Byłem dzisiaj, najpierw w Kuźnicach ale Kasprowy zamknięty z powodu wiatru, więc powrót do Białki. Warunki wyśmienite, temperatura 20 stopni, słońce, delikatny wiatr, fajny miękki śnieg i do tego narty GS 184/R 25m. Im większa degradacja tras tym mieliśmy lepszą jazdę, warto pojeździć w takich warunkach, bardzo poprawia się stabilizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 https://bialkatatrza...ialania-osrodka Białka kręci do 15.04.2018. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2018 Jutro Białka kończy sezon i z tej okazji jazda za FREE. https://bialkatatrza...azda-za-free-!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 W tym miesiącu byłem na Kotelnicy. Jedyny front robót jaki zauważyłem z góry to chyba łagodzą lekko ostatni zakręt na nowej nartostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Białka odpaliła armatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 16 Listopada 2018 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Pięknie, jak dobrze pójdzie to do końca listopada uruchomią pierwszy wyciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Białka startuje 06 grudnia. "Ruszamy na Mikołajki! W najbliższy czwartek 6 grudnia wszystkich spragnionych śniegu zapraszamy na otwarcie sezonu do Kotelnicy Białczańskiej! Odpalamy Kolej nr IV i jeździmy: - w czwartek i piątek: 9:00 – 18:00 - w sobotę i niedzielę: 9:00 – 20:00 - od następnego poniedziałku do piątku: 9:00 - 18:00 Karnety TATRY SUPER SKI w promocyjnej cenie do 24 grudnia 2018 włącznie! Zima zaczyna się w Białce! ps: nie oficjalnie możemy też napisać,że nie będzie to jedyna czynna kolej, ale tu na potwierdzenie musicie się uzbroić w cierpliwość i poczekać do środy wieczór" Dziś pięknie tam było wg kamerek. Ja na pewno wybiorę się 1 I, bo to taka nowa świecka tradycja;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Witam W czwartek, piątek można będzie jeszcze "poszaleć". Stoki jeszcze będą puste, w porównaniu z tym, co tam się normalnie dzieje. Ostanie takie robocze przed świętami. Będziemy teraz jeździć w tygodniu do Białki, albo lepiej do Jurgowa, jak ruszą. A może uda się przygotować Mosorny, jeszcze przed świętami. Pozdrawiam Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
Veteran Napisano 3 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Prawdopodobnie w najbliższy czwartek, będę szukał na stokach Białki Św. Mikołaja (wraz z moimi dziećmi). Witam Proszę się nas nie obawiać! Jak dziecko jedzie przede mną, to jak jest węziej, to się zatrzymuję. Staram się mieć z dziesięć metrów lub więcej odstępu od niego, gdy go mijam. Zresztą przejeżdżając obok dzieci zawsze jadę wolno. Dzieci mają swoje prawa i im wolno w dowolnym momencie skręcić tam gdzie chcą, lub się zatrzymać w najbardziej nieodpowiednim miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Veteran Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Witam Zawitaliśmy tu na Mikołaja. Tatry z małą mgiełką. Przejazd przez Nowy Targ przypominał zapachem wyziewy z komina elektrowni, opalanej polskim węglem. To ma być górskie, czyste powietrze. Ludziska płacą ciężkie pieniądze za dom w tej okolicy. W Białce już można było jakoś oddychać. Mglista, śmierdząca czapa została niżej. Pracowały krzesła nr III i IV. Trasa obok tego drugiego b.d. przygotowana, bez grud. Czynne były zjazdy 6 i 6a, prawie równie dobre. Ten drugi to dla mnie nowość, ponieważ dawno nie byliśmy w Białce. A tu ciągle coś się zmienia. Fajnie się jeździło po 6a. To chyba najlepszy tutaj zjazd. Znacznie fajniejszy niż "fisy" obok orczyków . Sto pięćdziesiąt metrów różnicy na 540 m długości trasy. Jazda obok krzesła IV idealnie się dzisiaj nadawała do inicjacji skrętu poczynając od stóp(przekręcając je). Wystarczyło tak zacząć i już się jechało nieco na krawędzi. Można było "włożyć" kolana, dla pogłębienia skrętu. I na tym skończyć. Do "włożenia" z kolei tyłka musiało się mieć szybkość. Tyłek za to był potrzebny na numerach 6 i 6a. Taki luz na stoku, jak dzisiaj, to moje nieustające marzenie. Pozdrawiam Ten widok na te Tatry nie taki zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Dalej Strona 24 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi