FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Z tym FIS-em to możesz mieć problem bo on zwykle jest dostępny tylko teoretycznie (do 12:00 zazwyczaj jest zarezerwowany na treningi). Od piątku po południu będę w Jurgowie, przejazdem mogę rzucić okiem na Białkę. Zwróć uwagę, że zaczynają się ferie dla mazowieckiego, dolnośląskiego, opolskiego i zachodniopomorskiego (zastanów się czy jest sens jechać akurat do Białki). Jakbyś mógł rzucić okiem na Białkę byłoby super, ale bez spiny Zostajesz na weekend w Jurgowie ? Może tam się wybiorę. Właśnie wiem, że ferie ale moje ulubione Słotwiny maja masę przetarć...nie wiem czy im się uda dośnieżyć do soboty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 712 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 24 26 76 42 Popularne dni 16 Gru 18 8 Paź 16 19 Gru 15 15 Gru 15 Top użytkownicy w tym temacie Lutek 24 odpowiedzi kordiankw 26 odpowiedzi moruniek 76 odpowiedzi star 42 odpowiedzi Popularne dni 16 Gru 2017 18 odpowiedzi 8 Paź 2016 16 odpowiedzi 19 Gru 2017 15 odpowiedzi 15 Gru 2017 15 odpowiedzi Popularne posty moruniek 10 Stycznia 2022 Białka - zdjęcia autorstwa mojego szwagra. Pełna lampa, ludzi brak. Warunki jak to w Białce - bardzo dobre. I tak. Pełna lampa. star 17 Grudnia 2021 To tu poziome dla odmiany, kiedyś tylko takie wchodziły bez obrotu, a teraz technologia panie. Gabrik 30 Stycznia 2023 Kotelnica - czerwone trasy nieczynne, naśniezają. Wczoraj najlepsze do jazdy od góry lewą stroną do krzesełka "kotelnica 2". Ogólnie ludzi jeszcze nie tyle co potrafi dojechać ale Remiaszów Dodane grafiki moruniek Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Jakbyś mógł rzucić okiem na Białkę byłoby super, ale bez spiny Zostajesz na weekend w Jurgowie ? Może tam się wybiorę. Właśnie wiem, że ferie ale moje ulubione Słotwiny maja masę przetarć...nie wiem czy im się uda dośnieżyć do soboty... Nie zostaję do 28 stycznia w Jurgowie. Na Białkę rzucę okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Nie zostaję do 28 stycznia w Jurgowie. Na Białkę rzucę okiem. Czyli będziesz w Jurgowie w nadchodzący w weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tutaj macie kupony na całodzienny skipass do Jurgowa za 14,90 euro https://www.zlavadna...-1-km-od-hranic Może skorzystacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. W kolejce do Kotelnicy Express ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Jeździł już ktoś tą nową trasą 2c? Czy to może jest ta przecinka, którą widać w górnej części zdjęcia i która kończy się trawersem w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. Łącznik Kaniówki z Kotelnicą. Łącznik cd. Kotelnica warunki. Kotelnica warunki cd. FIS 2 - SUPER WARUNKI (najlepsze jaki spotkałem w tym sezonie - 17 dni na nartach) FIS 1 - w przygotowaniu W drodze powrotnej 6. I 6 cd. Kolejki do wyciągów umiarkowane. I powrót na Kaniówkę nowym łącznikiem. Warunki na Kaniówce, poprawne choć do Kotelnicy im sporo brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Ogólnie jechałem w tym terminie z pewnym przerażeniem (ale jestem związany feriami syna). Jak dla mnie jest bardzo mało osób na stokach. Jedynie przeszkadzają w jeździe pociągi (niektórzy fantazyjni opiekunowie ciągną za sobą sznur np. 16 maluchów w skos stoku), skutecznie blokując cały stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Jakbyś mógł rzucić okiem na Białkę byłoby super, ale bez spiny Zostajesz na weekend w Jurgowie ? Może tam się wybiorę. Właśnie wiem, że ferie ale moje ulubione Słotwiny maja masę przetarć...nie wiem czy im się uda dośnieżyć do soboty... Nie zostaję do 28 stycznia w Jurgowie. Na Białkę rzucę okiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Nie zostaję do 28 stycznia w Jurgowie. Na Białkę rzucę okiem. Czyli będziesz w Jurgowie w nadchodzący w weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tutaj macie kupony na całodzienny skipass do Jurgowa za 14,90 euro https://www.zlavadna...-1-km-od-hranic Może skorzystacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. W kolejce do Kotelnicy Express ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Jeździł już ktoś tą nową trasą 2c? Czy to może jest ta przecinka, którą widać w górnej części zdjęcia i która kończy się trawersem w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. Łącznik Kaniówki z Kotelnicą. Łącznik cd. Kotelnica warunki. Kotelnica warunki cd. FIS 2 - SUPER WARUNKI (najlepsze jaki spotkałem w tym sezonie - 17 dni na nartach) FIS 1 - w przygotowaniu W drodze powrotnej 6. I 6 cd. Kolejki do wyciągów umiarkowane. I powrót na Kaniówkę nowym łącznikiem. Warunki na Kaniówce, poprawne choć do Kotelnicy im sporo brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Ogólnie jechałem w tym terminie z pewnym przerażeniem (ale jestem związany feriami syna). Jak dla mnie jest bardzo mało osób na stokach. Jedynie przeszkadzają w jeździe pociągi (niektórzy fantazyjni opiekunowie ciągną za sobą sznur np. 16 maluchów w skos stoku), skutecznie blokując cały stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Nie zostaję do 28 stycznia w Jurgowie. Na Białkę rzucę okiem. Czyli będziesz w Jurgowie w nadchodzący w weekend ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tutaj macie kupony na całodzienny skipass do Jurgowa za 14,90 euro https://www.zlavadna...-1-km-od-hranic Może skorzystacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. W kolejce do Kotelnicy Express ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Jeździł już ktoś tą nową trasą 2c? Czy to może jest ta przecinka, którą widać w górnej części zdjęcia i która kończy się trawersem w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. Łącznik Kaniówki z Kotelnicą. Łącznik cd. Kotelnica warunki. Kotelnica warunki cd. FIS 2 - SUPER WARUNKI (najlepsze jaki spotkałem w tym sezonie - 17 dni na nartach) FIS 1 - w przygotowaniu W drodze powrotnej 6. I 6 cd. Kolejki do wyciągów umiarkowane. I powrót na Kaniówkę nowym łącznikiem. Warunki na Kaniówce, poprawne choć do Kotelnicy im sporo brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Ogólnie jechałem w tym terminie z pewnym przerażeniem (ale jestem związany feriami syna). Jak dla mnie jest bardzo mało osób na stokach. Jedynie przeszkadzają w jeździe pociągi (niektórzy fantazyjni opiekunowie ciągną za sobą sznur np. 16 maluchów w skos stoku), skutecznie blokując cały stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
pawelb91 Napisano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2018 Tutaj macie kupony na całodzienny skipass do Jurgowa za 14,90 euro https://www.zlavadna...-1-km-od-hranic Może skorzystacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Kotelnica i Bania w całej okazałości (widziane z Litwinki). Pytanie gdzie są Ci ludzie z tych wszystkich zaparkowanych samochodów. W kolejce do Kotelnicy Express ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 16 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2018 Jeździł już ktoś tą nową trasą 2c? Czy to może jest ta przecinka, którą widać w górnej części zdjęcia i która kończy się trawersem w lewo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. Łącznik Kaniówki z Kotelnicą. Łącznik cd. Kotelnica warunki. Kotelnica warunki cd. FIS 2 - SUPER WARUNKI (najlepsze jaki spotkałem w tym sezonie - 17 dni na nartach) FIS 1 - w przygotowaniu W drodze powrotnej 6. I 6 cd. Kolejki do wyciągów umiarkowane. I powrót na Kaniówkę nowym łącznikiem. Warunki na Kaniówce, poprawne choć do Kotelnicy im sporo brakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Ogólnie jechałem w tym terminie z pewnym przerażeniem (ale jestem związany feriami syna). Jak dla mnie jest bardzo mało osób na stokach. Jedynie przeszkadzają w jeździe pociągi (niektórzy fantazyjni opiekunowie ciągną za sobą sznur np. 16 maluchów w skos stoku), skutecznie blokując cały stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Super! Powiedzcie mi gdzie są wszyscy narciarze ? Mazowieckie i Śląskie ferie a ludzi na stokach nie widać... Ogólnie jechałem w tym terminie z pewnym przerażeniem (ale jestem związany feriami syna). Jak dla mnie jest bardzo mało osób na stokach. Jedynie przeszkadzają w jeździe pociągi (niektórzy fantazyjni opiekunowie ciągną za sobą sznur np. 16 maluchów w skos stoku), skutecznie blokując cały stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Wczoraj wieczorem odwiedziłem Kaniówkę i Kotelnicę (Białka w całej okazałości). Jazda od 16:00 do 18:00. Podchodząc do jazdy dość sceptycznie zastałem perfekcyjnie przygotowane stoki narciarskie. Absolutnie cały kraj powinien się od nich uczyć jak przygotować stoki (a zwłaszcza TMR), jak je naśnieżać, kiedy i jak ratrakować itp. Bardzo mało muld, bardzo rzadko wychodzi lód. Śnieg mimo, że sztuczny przygotowany perfekcyjnie (przypominam, że była to jazda w godzinach od 16:00 do 18:00, która nie wymaga zakupu dodatkowego karnetu do jazdy wieczornej). Najlepiej przygotowana trasa to FIS 2 (fajne nachylenie i szybki orczyk), trasa pusta, jakbym miał ją do wyłącznej dyspozycji. Nowy łącznik z Kaniówki, sprawdza się świetnie. FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Fakt, że przygotowanie stoków w Białce to jak na nasze warunki mistrzostwo, często standard chociaż w pobliskich Czechach. Dwójka z orczykiem to fajna opcja, jak ktoś woli z kanapą to szóstka, ale tam zawsze więcej luda i szybsza degradacja trasy. Do innych miejsc w pl podchodziłem zwykle z podejrzliwoscia, choć zakończenie sezonu w pustym i twardym stoku w Kamieńsku udane. Teraz mimo falstartu polubiłem chaos w Zieleńcu, dużo możliwości. Kartoflisko na głównej kanapie, ale wyratrakowana z prawej na nocnej od 18. Do tego urok miejsca i możliwości pojechania bokiem, laskiem. Jak dla mnie infrastrukturalne numer dwa. Choć nie samą infrastrukturą żyje narciarz;-) Witam Od pobliskich "Czechów" można dostać po buzi, za takie gadanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
star Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 Pobliskich w kategoriach graniczących z Polską, nie to co jakieś Francje... gdzieś tam za górami i lasami. Przyznaję się bez bicia, że punktem odniesienia Wrocław, nie Warszawa. PS. Slowaka od Czecha odroznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2018 FIS 2 to nie najlepiej przygotowana trasa, bo pewnie wszystkie są tak samo dobrze przygotowane, tylko najmniej zmęczona. Nie dziwię się, że ludzie tam nie jeżdżą bo jest na niej orczyk. Cieszysz się w Białce, że jeździsz na orczyku, trochę to słabe Krytykowanie jeżdżących pociągów dzieci, to już wogóle jest katastrofalne. Wstyd mi za Ciebie, że zabawy dzieci Ci przeszkadzają A jeśli chodzi o resztę to zgoda, pracownicy TMR w Polsce dojdą do takiego poziomu utrzymania stoków za pięć lat. FIS 2 jest najlepiej przygotowana, w moim subiektywnym odczuciu, ma zdecydowanie najszybszy śnieg. Ja zawsze wybieram orczyk jak jest szybszy od kanapy obok i tego staram się uczyć swoje dzieci (noszenia nart, kijków zresztą też). Mi zabawy dzieci absolutnie nie przeszkadzają, przeciwnie, niech bawią się jak najwięcej. Sam jeżdżę ze swoją dwójką (syn 7,5 roku, córka 4,5 roku) i się fajnie bawimy razem na stoku. Mi chodzi o fantazję pseudo-instruktorów (jeden Pan okazał się nauczycielem WF, drugi ma kurs wychowawcy), którzy wozili 2 grupy (jedna 16 osób, druga 14) i ustawiali ich w poprzek stoku blokując cały zjazd. Było to po prostu niebezpieczne, zwłaszcza dla tych dzieci, których rodzice wysłali je na zimowisko. Sytuacja miała miejsce na Litwince. Podjechałem, porozmawiałem i zwróciłem im uwagę, że mogą grupę ustawić z boku stoku, jeden pod drugim. Wydaje mi się, że jeden opiekun nie zapanuje nad 16-giem dzieci na stoku (słabo jeżdżących). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Wczoraj przecierałem oczy ze zdumienia, jestem rano w Białce na Kotelnicy. Są ferie a mam cały stok dla siebie. Łącznik z Kaniówką - pusto. Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Białka Remiaszów pusto - zero ludzi Po chwili się wyjaśniło - awaria kanapy (po godzinie naprawili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 I mały upgrade z dzisiaj. Do czynnej trasy FIS 2 dołączyła właśnie trasa FIS 1. FIS 1 widziany z górki do startów. Górka do startów. I panorama na koniec (zmieniam stok i idę jeździć dalej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Fajne zdjęcia ,wyciągi są ,trasy świetnie przygotowane ,ale moje pytanie brzmi gdzie są góry? Bo te widać jedynie na ostatnim zdjęciu ,ale gdzieś w oddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veteran Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 Witam Widocznie małolaty odsypiają na feriach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
moruniek Napisano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2018 A jutro gdzie będziesz jeździł? Planuję być w Jurgowie z żoną, no chyba że w ostatniej chwili padnie na coś innego... ale skoro w Białce nie ma tłoku to tam powinno być jeszcze lepiej Wysłałem Ci info na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
moruniek Napisano 25 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku. http://www.skiforum....ow/#entry580908 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Kotelnica odpaliła dziś nową trasę 2C. Więcej zdjęć ze zjazdu w moim wątku.http://www.skiforum....ow/#entry580908 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pzet Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Przyznaję że są niesamowici, najpierw łącznik do Kaniowki teraz 2c. Może kiedyś połączą się z Rusin Ski. Choć inny właściciel.. ew. wrogie przejęcie;-)Podobno taki mają plan, co z tego wyjdzie zobaczymy. Chyba to jedyny z możliwych ruchów na ich terenie, bo rozbudować już nie bardzo mają się gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 26 Stycznia 2018 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Fajnie by było, na Rusin Ski fajny przejazd przez lasek, trza się bujnac. Czasem przejść dołek, rów. PS. Ejze a stoki w stronę zakopianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi