paypal Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 Byłem dziś na świątecznych śmigach. Trasy przygotowane z rana bardzo dobrze, lekko po 8 na stoku nie było żywej duszy, nigdy nie widziałem jeszcze takiego widoku - brak jakiej kolwiek osoby do wyciągu 6os Do godziny 11 warunki wszedzie super. Po 11 wzrost temperatury i już konkret dostawa ludzików zrobiła swoje - czerwona na nową kanapę była juz trudna. Po 13 gdy konczyłem zaczynała się robić miejscami kasza, na miejscach bardziej stromych duzo kopnego śniegu. Ogólnie wyjazd bardzo udany, myśle ze z tym śniegiem co tam mają dadzą spokojnie rade 2 tyg. P.s. Karnet dzienny obniżony na 65zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 Generalna Dyrekcja dróg i autostrad zaprezentowała nowy projekt drogi dwupasmowej łączącej się z drogą nr 47 „Zakopianka”. Projekt to przebudowa istniejącej drogi z Nowego Targu do Zakopanego prowadzącej przez gminę Bukowina Tatrzańska. Nowa trasa to droga dwupasmowa przecinająca między innymi Białkę Tatrzańską oraz Bukowinę Tatrzańską, a następnie połączenie tunelem z Zakopanem od strony Nosala. Rozwiązanie to ma się przyczynić do rozładowania natężenia ruchu na obecnie istniejącej a, w przyszłości przebudowanej drodze nr 46 prowadzącej do Białki Tatrzańskiej. Czynnikiem który wpłyną na taką decyzję jest ostatnia popularność gminy Bukowina Tatrzańska i znajdujących się w niej stacji narciarskich między innymi Kotelnicy Białaczańskiej, Kaniówki, Bani, Jurgów-ski, Koziniec oraz Rusin-ski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 1 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2013 HEHEHEHESZKI Prima Aprilis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Czy ktoś sie orientuje w jakim terminie przewidziane jest otwarcie pozostałych tras ? Chodzi mi o trase 1, 2 i 6. Na stronie echo na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piter100 Napisano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2013 Na dniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tatmak Napisano 14 Marca 2014 Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 HI, hi, brawo, dzięki, uśmiałem się bo trafiłaś. Właśnie tak sobie pomyślałem pisząc o "nie różowym" aspekcie pobytu, ale nie chciałem zbytnio podkreślać swojego mimowolnego poświęcenia (skromny jestem). Teraz czuję się już kombatantem którego los rzucił nieoczekiwanie na rozdrobnione wody armatkowe i przetrwał mimo niesprzyjających doskonałych warunków i oddał kawałek siebie (znaczy kasy na skipasy) dla dobra przyszłych pokoleń (no, w skali sezonu). Dzięki, przyznałem sobie medal (już nie jestem skromny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sally67 Napisano 15 Marca 2014 Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 HI, hi, brawo, dzięki, uśmiałem się bo trafiłaś. Właśnie tak sobie pomyślałem pisząc o "nie różowym" aspekcie pobytu, ale nie chciałem zbytnio podkreślać swojego mimowolnego poświęcenia (skromny jestem). Teraz czuję się już kombatantem którego los rzucił nieoczekiwanie na rozdrobnione wody armatkowe i przetrwał mimo niesprzyjających doskonałych warunków i oddał kawałek siebie (znaczy kasy na skipasy) dla dobra przyszłych pokoleń (no, w skali sezonu). Dzięki, przyznałem sobie medal (już nie jestem skromny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Można Białki nie lubić, ale trzeba przyznać że mają rozmach: http://www.gazetakra...t.html?cookie=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 No ale podgrzewane siedzenia to kabaret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... askala Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Wcale nie kabaret, miło tak sobie podgrzać........ choć przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Andrzej57 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Siedzenia podgrzewane są tylko w temperaturach niższych od -3, info raczej pewne bo od gościa z wyciągów. Lepsza raczej jest ta osłona, na pewno jakiś komfort gdy deszcz/śnieg zacina prosto w twarz a ty nie czujesz Co do inwestycji, są one na 100 % pewne ponieważ mają ostatni rok na wykorzystanie dotacji z UE, inaczej kasa do zwrotu. Moim zdaniem połączenie za 2 lata z Rusińskim rozładuje tłok na trasach, dodatkowo plany Szczurku i Korbielowa na pewno odciążą Białkę w czasie ferii Pozdrawiam Same plany dotyczące Szczyrku i Korbielowa nie odciążą Białki.Połączenie Rusińskiego z Białką też nic nie da w temacie tłok na trasie, bo tam też tłoczno, a stok mikry, chyba,że dołożą nowe górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 "Zamkniecie Sezonu Narciarskiego 2013/2014 Informujemy, ze dnia 25.03.2014 Osrodek Narciarski Kotelnica Bialczanska konczy sezon narciarski 2013/2014. W tym dniu bedzie czynna kolej nr 4 i kolej nr 2 od 8:00 do godz 16:00 Od 26.03.2014 Osrodek Narciarski bedzie nieczynny Biuro osrodka czynne od poniedzialku do piatku w godzinach 8:00 ? 16:00 Natomiast Osrodek Narciarski Bania w dniach 25-26.03.2014 udostepni bezplatnie wyciag orczykowy nr 4 o dl. 170 m" - info ze strony bialkatatrzanska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No i pojawił się nowy cennik na sezon 2014 / 2015 wygląda, że w stosunku do poprzedniego sezonu dużo "w górę".... http://www.bialkatat...ka/cenniki.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... marioo Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Niezła promocja na dzieci - po prostu "pro rodzinnie" Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 w poprzednim "wysokim" sezonie 6 dni - 390 PLN w tym niestety 6 dni - 420 PLN Rozumiem, że są inwestycje..ale chyba znów bachledova dolina będzie tańsza...tam jeszcze nie ma aktualnych cen..ale moze utrzymają zeszłoroczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ostatnio jak tam byłem 2 lata temu to pamiętam 4h było za 60zł, teraz 65zł. Niby różnica niewielka, ale już wtedy cenili się bardzo wysoko, a teraz to już w ogóle kosmos. Raczej moja narta tam nie postanie. Poza tym absolutnie brakuje karnetu całosezonowego na krótszy okres niż 14 dni. Powinna być oferta 5, 10 i 15 dowolnych dni w sezonie, bo tak jak sezon będzie taki jak w zeszłym roku, a do tego połapie się jakieś kupony zniżkowe na beskidzkie stoki to nawet mieszkając w Małopolsce nie widzę kiedy miałbym u nich 14 dni aż spędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 W terminie 20-22 lutego planuję krótki wypad do tego darzonego wśród forumowiczów ogromną estymą ośrodka. Ktoś planuje w tym czasie wypad? Co prawda planuję safari jeden dzień na rusinskim, jeden w Jurgowie i jeden na Kotelnicy, ale może byłaby okazja gdzieś się spotkać. A Ty już nie masz gdzie jechać Wybrałbyś jakieś beskidzkie stoki . A tak na serio ,to ostatnią pozycję bym zamienił na Bachledova Dolinę na Słowacji ,to rzut beretem z Jurgowa i będziesz miał fajny wypad, zobaczysz ,że będziesz zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Z Bachledovej też będzie zadowolona,na pewno bardziej niż z Rusin-ski bo i sporo więcej miejsca do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Przecież żartuję ,nie musisz się tłumaczyć,ja też tam byłem dwa razy a tak jak piszę Skibachledova to całkiem przyjemny ośrodek i o wiele spokojniejszy od tych po polskiej stronie. Kilka razy byliśmy w tych okolicach na 3 dniowe wypady i zawsze wyglądało to tak: nocleg w Bukowinie ,bo ma super klimat, są termy,można dobrze zjeść, lubimy z żoną tą miejscowość, ,jazda Jurgów, Bachledova, Łomnica,lub Strbske Pleso . Łomnica przy dobrej pogodzie robi wrażenie ,ale z cenami karnetów przesadzają tak jak na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Można Białki nie lubić, ale trzeba przyznać że mają rozmach: http://www.gazetakra...t.html?cookie=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 No ale podgrzewane siedzenia to kabaret. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askala Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Wcale nie kabaret, miło tak sobie podgrzać........ choć przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Siedzenia podgrzewane są tylko w temperaturach niższych od -3, info raczej pewne bo od gościa z wyciągów. Lepsza raczej jest ta osłona, na pewno jakiś komfort gdy deszcz/śnieg zacina prosto w twarz a ty nie czujesz Co do inwestycji, są one na 100 % pewne ponieważ mają ostatni rok na wykorzystanie dotacji z UE, inaczej kasa do zwrotu. Moim zdaniem połączenie za 2 lata z Rusińskim rozładuje tłok na trasach, dodatkowo plany Szczurku i Korbielowa na pewno odciążą Białkę w czasie ferii Pozdrawiam Same plany dotyczące Szczyrku i Korbielowa nie odciążą Białki.Połączenie Rusińskiego z Białką też nic nie da w temacie tłok na trasie, bo tam też tłoczno, a stok mikry, chyba,że dołożą nowe górki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 "Zamkniecie Sezonu Narciarskiego 2013/2014 Informujemy, ze dnia 25.03.2014 Osrodek Narciarski Kotelnica Bialczanska konczy sezon narciarski 2013/2014. W tym dniu bedzie czynna kolej nr 4 i kolej nr 2 od 8:00 do godz 16:00 Od 26.03.2014 Osrodek Narciarski bedzie nieczynny Biuro osrodka czynne od poniedzialku do piatku w godzinach 8:00 ? 16:00 Natomiast Osrodek Narciarski Bania w dniach 25-26.03.2014 udostepni bezplatnie wyciag orczykowy nr 4 o dl. 170 m" - info ze strony bialkatatrzanska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No i pojawił się nowy cennik na sezon 2014 / 2015 wygląda, że w stosunku do poprzedniego sezonu dużo "w górę".... http://www.bialkatat...ka/cenniki.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... marioo Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Niezła promocja na dzieci - po prostu "pro rodzinnie" Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 w poprzednim "wysokim" sezonie 6 dni - 390 PLN w tym niestety 6 dni - 420 PLN Rozumiem, że są inwestycje..ale chyba znów bachledova dolina będzie tańsza...tam jeszcze nie ma aktualnych cen..ale moze utrzymają zeszłoroczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ellsworth Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ostatnio jak tam byłem 2 lata temu to pamiętam 4h było za 60zł, teraz 65zł. Niby różnica niewielka, ale już wtedy cenili się bardzo wysoko, a teraz to już w ogóle kosmos. Raczej moja narta tam nie postanie. Poza tym absolutnie brakuje karnetu całosezonowego na krótszy okres niż 14 dni. Powinna być oferta 5, 10 i 15 dowolnych dni w sezonie, bo tak jak sezon będzie taki jak w zeszłym roku, a do tego połapie się jakieś kupony zniżkowe na beskidzkie stoki to nawet mieszkając w Małopolsce nie widzę kiedy miałbym u nich 14 dni aż spędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 miesiące temu... kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 W terminie 20-22 lutego planuję krótki wypad do tego darzonego wśród forumowiczów ogromną estymą ośrodka. Ktoś planuje w tym czasie wypad? Co prawda planuję safari jeden dzień na rusinskim, jeden w Jurgowie i jeden na Kotelnicy, ale może byłaby okazja gdzieś się spotkać. A Ty już nie masz gdzie jechać Wybrałbyś jakieś beskidzkie stoki . A tak na serio ,to ostatnią pozycję bym zamienił na Bachledova Dolinę na Słowacji ,to rzut beretem z Jurgowa i będziesz miał fajny wypad, zobaczysz ,że będziesz zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Z Bachledovej też będzie zadowolona,na pewno bardziej niż z Rusin-ski bo i sporo więcej miejsca do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Przecież żartuję ,nie musisz się tłumaczyć,ja też tam byłem dwa razy a tak jak piszę Skibachledova to całkiem przyjemny ośrodek i o wiele spokojniejszy od tych po polskiej stronie. Kilka razy byliśmy w tych okolicach na 3 dniowe wypady i zawsze wyglądało to tak: nocleg w Bukowinie ,bo ma super klimat, są termy,można dobrze zjeść, lubimy z żoną tą miejscowość, ,jazda Jurgów, Bachledova, Łomnica,lub Strbske Pleso . Łomnica przy dobrej pogodzie robi wrażenie ,ale z cenami karnetów przesadzają tak jak na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 25 Marca 2014 Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 "Zamkniecie Sezonu Narciarskiego 2013/2014 Informujemy, ze dnia 25.03.2014 Osrodek Narciarski Kotelnica Bialczanska konczy sezon narciarski 2013/2014. W tym dniu bedzie czynna kolej nr 4 i kolej nr 2 od 8:00 do godz 16:00 Od 26.03.2014 Osrodek Narciarski bedzie nieczynny Biuro osrodka czynne od poniedzialku do piatku w godzinach 8:00 ? 16:00 Natomiast Osrodek Narciarski Bania w dniach 25-26.03.2014 udostepni bezplatnie wyciag orczykowy nr 4 o dl. 170 m" - info ze strony bialkatatrzanska.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 No i pojawił się nowy cennik na sezon 2014 / 2015 wygląda, że w stosunku do poprzedniego sezonu dużo "w górę".... http://www.bialkatat...ka/cenniki.html pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioo Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Niezła promocja na dzieci - po prostu "pro rodzinnie" Pozdrawiam marioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
freon Napisano 2 Października 2014 Udostępnij Napisano 2 Października 2014 w poprzednim "wysokim" sezonie 6 dni - 390 PLN w tym niestety 6 dni - 420 PLN Rozumiem, że są inwestycje..ale chyba znów bachledova dolina będzie tańsza...tam jeszcze nie ma aktualnych cen..ale moze utrzymają zeszłoroczne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ellsworth Napisano 5 Października 2014 Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Ostatnio jak tam byłem 2 lata temu to pamiętam 4h było za 60zł, teraz 65zł. Niby różnica niewielka, ale już wtedy cenili się bardzo wysoko, a teraz to już w ogóle kosmos. Raczej moja narta tam nie postanie. Poza tym absolutnie brakuje karnetu całosezonowego na krótszy okres niż 14 dni. Powinna być oferta 5, 10 i 15 dowolnych dni w sezonie, bo tak jak sezon będzie taki jak w zeszłym roku, a do tego połapie się jakieś kupony zniżkowe na beskidzkie stoki to nawet mieszkając w Małopolsce nie widzę kiedy miałbym u nich 14 dni aż spędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 W terminie 20-22 lutego planuję krótki wypad do tego darzonego wśród forumowiczów ogromną estymą ośrodka. Ktoś planuje w tym czasie wypad? Co prawda planuję safari jeden dzień na rusinskim, jeden w Jurgowie i jeden na Kotelnicy, ale może byłaby okazja gdzieś się spotkać. A Ty już nie masz gdzie jechać Wybrałbyś jakieś beskidzkie stoki . A tak na serio ,to ostatnią pozycję bym zamienił na Bachledova Dolinę na Słowacji ,to rzut beretem z Jurgowa i będziesz miał fajny wypad, zobaczysz ,że będziesz zadowolony. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... adamski10 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Z Bachledovej też będzie zadowolona,na pewno bardziej niż z Rusin-ski bo i sporo więcej miejsca do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Przecież żartuję ,nie musisz się tłumaczyć,ja też tam byłem dwa razy a tak jak piszę Skibachledova to całkiem przyjemny ośrodek i o wiele spokojniejszy od tych po polskiej stronie. Kilka razy byliśmy w tych okolicach na 3 dniowe wypady i zawsze wyglądało to tak: nocleg w Bukowinie ,bo ma super klimat, są termy,można dobrze zjeść, lubimy z żoną tą miejscowość, ,jazda Jurgów, Bachledova, Łomnica,lub Strbske Pleso . Łomnica przy dobrej pogodzie robi wrażenie ,ale z cenami karnetów przesadzają tak jak na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Sayonara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamski10 Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Z Bachledovej też będzie zadowolona,na pewno bardziej niż z Rusin-ski bo i sporo więcej miejsca do jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Przecież żartuję ,nie musisz się tłumaczyć,ja też tam byłem dwa razy a tak jak piszę Skibachledova to całkiem przyjemny ośrodek i o wiele spokojniejszy od tych po polskiej stronie. Kilka razy byliśmy w tych okolicach na 3 dniowe wypady i zawsze wyglądało to tak: nocleg w Bukowinie ,bo ma super klimat, są termy,można dobrze zjeść, lubimy z żoną tą miejscowość, ,jazda Jurgów, Bachledova, Łomnica,lub Strbske Pleso . Łomnica przy dobrej pogodzie robi wrażenie ,ale z cenami karnetów przesadzają tak jak na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
bubol.T Napisano 4 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2015 Od czasu do czasu musze się liczyć ze zdaniem małżonki. Taki był jej wybór a ja jestem dobrym mężem. Dobrze że udało się przy okazji wynegocjować dwie pozostałe miejscówki. Nie byłem w Białce kilkanaście lat, tu uczyłem jeździć na nartach moje dzieci, więc w pewnym sensie będzie to podróż sentymentalna. Przecież żartuję ,nie musisz się tłumaczyć,ja też tam byłem dwa razy a tak jak piszę Skibachledova to całkiem przyjemny ośrodek i o wiele spokojniejszy od tych po polskiej stronie. Kilka razy byliśmy w tych okolicach na 3 dniowe wypady i zawsze wyglądało to tak: nocleg w Bukowinie ,bo ma super klimat, są termy,można dobrze zjeść, lubimy z żoną tą miejscowość, ,jazda Jurgów, Bachledova, Łomnica,lub Strbske Pleso . Łomnica przy dobrej pogodzie robi wrażenie ,ale z cenami karnetów przesadzają tak jak na Chopoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Małopolskie Kotelnica Białczańska
adamski10 Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Tym bardziej mnie to cieszy będę jutro i pojutrze w Jurgowie,może na któryś inny bez kolejek też się wybiorę ktoś będzie w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
berry Napisano 7 Marca 2015 Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Jestem właśnie w Bukowinie i z ciekawości zerknąłem jak sytuacja w Białce. Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy tam dzisiaj jeżdzą. Kolejka jest na dobre 30 minut. Więcej stania niż zabawy. Dla porównania, na tym samym karnecie, 15 minut dalej w Jurgowie jeździ się bez kolejek. To samo w Kozińcu. Co z tego, że w Białce więcej tras jak i tak człowiek się nimi nie nacieszy. Po prostu jakieś szaleństwo owczego pędu... Na dole Kotelnicy 15 - 20 minut stania. Ale tam sie nie zjeżdża :-). Na "fisowskiej" (orczyki) do 5 minut stania. Krzesło przy trasie 6 na bieżąco. Krzesło przy trasie 8 (choć kolejka wyglada strasznie :-)) koło 10 minut stania. Kanapa przy niebieskiej 9 na bieżąco. Trasy biegowe na górze: ze dwie pętle dobrze przygotowane. Czynne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Dalej Strona 13 z 29 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
paypal Napisano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Zakończenie sezonu (chyba że żona jeszcze pozwoli na Kasprowy :-)) Ludzi nawet troche - myślałem że bedzie 10 osób, jednak dużo zostało po świętach. Jako że przez całą noc padało i padało także z rana siłą rzeczy trasy pokryte warstwą 10-15cm puchu. Jednym to odpowiada, innym nie - ja wole twardy stół ale nie ma co narzekać, na szczęście pod puchem było twardo. Nie podam szczegółów ze wszystkich tras bo jeździłem tylko na czerwonych FIS - tam warunki wg mnie najlepsze. Najgorzej było tradycyjnie na 6-tce - kopy mokrej kaszy. O dziwo na innych trasach jakoś bardziej twardo, właśnie na FIS najbardziej. Nowa trasa - wg mnie kiepska, fajna tylko kolejka. Udane zakończenie sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bakkz Napisano 9 Października 2015 Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może zrób tę ankietę w wersji online, żeby wyniki były wiarygodne, niespisywane i żeby komukolwiek się to w ogóle chciało wypełnić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi