keicam Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 tutaj w pewnym stopniu fizyczne połączenie z Kaniówką a także adaptacja pośrednich "oślich łączek" typu zebra np do nauki - daję głowę! Skąd macie takie informacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 z Kaniówką już na przyszły sezon(?) - nieoficjalnie ale wiarygodnie prawie na 90% a póżniej jeszcze dalej do Bukowiny T. (o tym chyba słyszałeś już 2 sezony wstecz?) !? Prędzej czy później do tego dojdzie i musi dojść - trzeba śledzić małopolską prasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No ja uwazam ze juz na 100% ta inwestycja z 2 wyciagami w kierunku Kaniowki jest pewna. Prezes Kotelnicy chyba nie rzuca slow na wiatr. Dla tych co nie widzieli/slyszeli wywiad jest z nim w programie Skok na stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 No ja uwazam ze juz na 100% ta inwestycja z 2 wyciagami w kierunku Kaniowki jest pewna. Prezes Kotelnicy chyba nie rzuca slow na wiatr. Dla tych co nie widzieli/slyszeli wywiad jest z nim w programie Skok na stok. "Skok na stok" - szwagier też wspominał o tym programie - dzięki, ale ja jednak czekam na podpisy i popisy prezesa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 z Kaniówką już na przyszły sezon(?) - nieoficjalnie ale wiarygodnie prawie na 90% a póżniej jeszcze dalej do Bukowiny T. (o tym chyba słyszałeś już 2 sezony wstecz?) !? Prędzej czy później do tego dojdzie i musi dojść - trzeba śledzić małopolską prasę. Rok temu wdałem się w pogawędkę z właścicielem Rusińskiego. Pytałem o wspólne karnety SKIDATA i jakby to było pięknie gdyby można było wpiąć się w wyciąg w stronę Kaniówki. Najoględniej dowiedziałem się że nie jest im "po drodze". Byłoby super ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 nie jest im "po drodze" ale jeżeli myślą o rozwoju gminy Bukowina to jest to konieczne bo tylko wspolnymi siłami to osiągną. To dzięki rozwoju Kotelnicy i jednoczesnie kłótniom góral w Z. ludzie jezdzą do Bukowiny i Białki. Teraz jest wspolny karnet na Białkę, Jurgów i CzorsztynSki, a gdzie ośrodki z Bukowiny? Tak samo jeżeli chcemy zatrzymać naszych rodaków w kraju i sprawić aby mniej ich jezdziło do Alp lub Słowacji to jeszcze bardziej musimy połączyć siły! inwestorzy, gminy, rząd! wszystko trzeba usprawnić aby budować dużo, nowocześnie i z głową! Inna sprawa że w Polsce jest mało przedsiebiorców ktorzy myślą perspektywicznie, bo przecież jeżeli mała górka ma 1 wyciąg i zarabia na czysto 500 000zł rocznie, to dlaczego nie myślą o pozyskaniu inwestora oddać mu 49% udziałów rozbudować ośrodek i mieć 1 500 000zł rocznie zysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 Ciekawe dlaczego jest im nie po drodze ? Będąc na Sylwestra w Białce odwiedziłem też Kluszkowce, Kaniówkę i Jurgów, bo były na wspólnym skipasie. Na Rusińskiego nie chciało mi się kupować osobnego karnetu, więc nie zarobili. Jakby byli na TatryPasie, to pewnie bym odwiedził i przy okazji coś zjadł i wypił Podobnie z Litwinką, jeździ nawet skibus spod Kotelnicy, ale spólnego skipasu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 nie jest im "po drodze" ale jeżeli myślą o rozwoju gminy Bukowina to jest to konieczne bo tylko wspolnymi siłami to osiągną. To dzięki rozwoju Kotelnicy i jednoczesnie kłótniom góral w Z. ludzie jezdzą do Bukowiny i Białki. Teraz jest wspolny karnet na Białkę, Jurgów i CzorsztynSki, a gdzie ośrodki z Bukowiny?a co tam masz w Bukowinie T.? - "łośle łączki" wśród domów! Aczkolwiek może dojść do tego ,że za 20 lat;) doczekamy się tego, że nawet z samochodu nie będzie potrzeby wysiadać?!:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keicam Napisano 21 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2013 nie jest im "po drodze" ale jeżeli myślą o rozwoju gminy Bukowina to jest to konieczne bo tylko wspolnymi siłami to osiągną. Często niestety rozwój i pomyślność gminy Bukowina przegrywa z powiększaniem zawartości własnej kieszeni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Z roku na rok w Białce coraz gorsze warunki :/ Rano trasy nie są wcale już takie równiutkie jak choćby rok czy dwa lata temu... Jedyną wartą uwagi trasą jest trasa nr 1,2,2a i 2b Pasieka Express to jedna wielka pomyłka.. Oczywiście, kolej grzejąca zadki jest super, ale trasy wołają o pomstę do nieba.. W Białce jest tak: fajna trasa-nie najlepszy wyciąg, fajny wyciąg-kijowa trasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 23 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 Całe szczęście ferie się kończą i można będzie smigać gdzie się chce ile się chce i bez kolejek ja w sezonie ferii nie zapuszczam się w rejony Podchala chyba że po 17 Rozumiem ludzi że mają wyznaczony okres na ferie ale kto nie ma dzieci które mają wolne w szkole to za nic bym nie przyjechał w tych terminach Ostatnio byłem w okolicy i postanowiłem podjechać na termy na Banie i co jak zobaczyłem ok 30-50 osób w kolejce do kasy to podziękowałem to samo w Szaflarach i co wróciłem suchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Całe szczęście ferie się kończą i można będzie smigać gdzie się chce ile się chce i bez kolejek ja w sezonie ferii nie zapuszczam się w rejony Podchala chyba że po 17 Już w przyszłym sezonie powinno być luźniej gdyż fizycznie zostanie połączona Kaniówka. I tak na taką masę ludzi co się tam przetacza to ośrodek ma utrzymane trasy bdb (na pewno z całej 5-ki) - piszę bdb a nie doskonale bo nie starają się zrobić rotacyjnej przerwy technicznej np pomiędzy 15-17, a mają ku temu warunki przy otwarciu tras do 22-giej!!!! - to na pewno polepszyłoby warunki i na następny dzień!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Całe szczęście ferie się kończą i można będzie smigać gdzie się chce ile się chce i bez kolejekNo też na to czekam z utęsknieniem. I wreszcie się te korki skończą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 No też na to czekam z utęsknieniem. I wreszcie się te korki skończą .nie wiem o jakich "korkach" piszesz gdyż ich przez ostatnie 2 tygodnie nie widzieliśmy a także w marcu przy weekendzie mogą być tłumy do 15 min. Tego doświadczyłem 2-3 sezony wstecz nawet do 30 min. a geoterm jeszcze nie było. Tym bardziej, że amatorów na nartowanie + termy (ja też) jest coraz to więcej ...ale Kaniówka i lepsza komunikacja z resztą 5-ki (a może już 7-ki (Czarna Góra)) chyba pomogą? PS W ostatni piątek z Bierunia przez Wadowice i Rabkę (autokar), jechaliśmy 2,5h:cool: Użytkownik rycho65 edytował ten post 24 luty 2013 - 16:41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 24 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2013 Miałem na myśli korki w Poroninie i na dojeździe do Zakopanego . To było luźne nawiązanie do końca ferii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Do 15 spoko warunki jeszcze i da sie wesoło pośmigać. A potem no cóż powiem tyle kto późno wstaje w kolejce wystaje No i trzeba mieć oczy do okola głowy bo sporo ludzi nie daje sobie rady w kopnym śniegu.a ten kopny śnieg to "kasza" czy "glina"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 kasza fajnie tylko na czerwonej po lewej stronie bo tam lodzik to nie ma skąd być kasza; JAK TO MÓWIĄ W SKLEPIE U BARABASZA LEPSZY LODZIK NIŻ LI KASZAtym bardziej jeśli krawędzie nart są ....szwedzkie z Kiruna Gallivare i ostre jak żyleta! A tak poważnie to ostatnio mam większego pietra w kaszy niż na lodzie. Może dlatego, że na lodzie poślizg a w kaszy może "noga zostać" !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be-ja Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Hej. Od wczoraj sypie już prawie 0,5m puch frajda dla puchrajderów. W środę po nocnym opadzie ok 20cm Panowie z Kotelnicy się nie popisali stoki praktycznie nie zrobione (były przed opadem, padało od godz 1 do 4) choć śnieg pięknie się ubijał to nie wykorzystali okazji, masakra. Zobaczymy co dziś będzie się działo na stoku, ale w tym przypadku to nie ma co mieć pretensji do obsługi bo sypie i sypie. Pzd Janusz l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 No to trzeba się będzie wybrać na deseczkę . Muszę się tylko odkopać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be-ja Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ludzi masa teraz przestało sypać, deseczka jak najbardziej, spore odsypy. Mam nadzieję że jak się postarają w nocy i dobrze zrobią stoki to jutro będzie super uczta Pzd Janusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 15 Marca 2013 Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 No ja też się pewnie dzisiaj ze śniegiem nie wyrobię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be-ja Napisano 16 Marca 2013 Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 Dobry dzionek. W nocy nie sypało więc robota ratraków nie poszła na" marne" zapowiada się bardzo ciekawie, nawet słoneczko stara się wyjrzeć z za chmurki. Pzd Janusz L Jazda Super z rana sztruksik aż miło wielki plus dla obsługi, o 9 zaczęło przyświecać słoneczko było bajecznie. Pzd Janusz L Użytkownik be-ja edytował ten post 16 marzec 2013 - 19:37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
be-ja Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Ludzi sporo, ale sztrukśik git jazda super Pzd Janusz L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 17 Marca 2013 Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 Byłem dzisiaj po południu. Dawno się tak nie wyjeździłem . Wieczorem zimno jak diabli ale na Pasiece można było jeździć po całej szerokości - bajka . EDIT: Teraz się dowiedziałem, że moją połówkę zamęczyłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaca10 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witam Niech ktoś rzuci jakieś info, jak tam dzisiaj. Na kamerach widać, że warunki super. Prawda? Jutro z rana się wybieram. Dużo ludzi? Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi