RyGuÅ‚98 Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Obyś nie trafił na takiego delikwenta: http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html Napisano tam, że ten pijok był ze Ślaska-nie myślcie se ino że Ślązoki to takie lamusy, Ślązoki to fajne chopy sie trefił jeden taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Pisałem juz w innym wątku że bylem w białce w sobote i bylo paru zadu.... bo inaczej nie da sie tego opisać stok przygotowany ok ludzi zero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Ciekawe jak dlugo jeszcze nie bedzie ludzi na stoku...mam zamiar przyjechac na stok 22.12 - 25.12 jak myslicie, kolejki beda duze jesli bedzie w miare duzo sniegu ? Moim zdaniem bedzie tak se. ludzi nawali ze względu na przerwę świąteczną i sylwestra, a jak sie nie uda reszty tras otworzyć to będzie tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A moim zdaniem to mniej będzie 0d 22-25 niż od 26-01 bo ludzie dopiero na sylwka jakdą w góry na świeta też ale mniej dopiero po świętach zaczyna się najazd ułanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 A moim zdaniem to mniej będzie 0d 22-25 niż od 26-01 bo ludzie dopiero na sylwka jakdą w góry na świeta też ale mniej dopiero po świętach zaczyna się najazd ułanów Najazd ułanów.... Nazwał bym to raczej niedzielnymi narciarzami którzy jadą popić w knajpach a potem na stok.. Oczywiście znajdzie się grupa która tylko i wyłącznie na narty przyjedzie (czyli Ci ze skiforum.pl którzy się tam w tym czasie wybierają ) Nie obrażajmy ułanów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 W seszłym roku i dwa lata temu byłem w Białce od 27.12. Pod kanapą 6 os stania zawsze było na ok 45min do 1 godziny - paranoja. Jeśli bedziesz w tym regionie w tym okresie to zapomnij o Polskich stokach - wszedzie masa bydła, jedyny wyjątek gdzie ludzi było w miarę to Jurgów. Polecam jednak przejechać na Słowacje - Zdiar lub Bachledova - ludzi połowe mniej i trasy lepiej przygotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 9 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Chodziło mi że jada z góry z ułańską fantazja a techniką kiepskawą oczywiście przepraszam wszystkich ułanów tak jak pisałem w święta jeszcze ok ja się wybieram do Jurgowa od 23-27 puzniej spadam na stoki bliżej krakowa takie wiecie mniej kurortowe a do jazdy super ps. tak wszyscy zachwalają Jurgów że fajny stok i mało ludzi a obawiam sie że będzie to powoli druga białka tyle że nie ma chodzenia na nogach do wyciągu z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Nie wiem jaki będzie to miało wpływ na ilość osób w Białce ale: po pierwsze na Kotelnicy mocno podrożały karnety - jazda kilka godzin dla dwóch osób to już 100zł z okładem, pod drugie w tym sezonie rusza Litwinka (1000m wyprzęgane krzesło w Białce). Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Podrożało o 5zł wiec nie przesadzajmy z tym słowem mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Z tego co ja porównywałem to niektóre czasówki poszły o 10, a jedna nawet o 15. Użytkownik Gąska edytował ten post 10 grudzień 2010 - 20:41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 10 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Coś Litwinka się niestety nie odzywa narazie na stronie, przejeżdżając w zeszłym tygodniu widziałem jednak że naśnieżają, to może uda się im ruszyć w następny weekend... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 białka zaliczona nie było tragedii z ludżmi stok fajnie przygotowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 22 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2010 Parking free.A to coś nadzwyczajnego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 tak bo podobno na jaworzynie teraz 10 porażka jak sie jedzie w pare osób to ok ale samemu to trochę szkoda nawet nie kasy co wku....mnie jak tak żdzieraja na każdym kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 23 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 A to coś nadzwyczajnego??? Jedz do Wisły - wszędzie 5-10zł za auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 27 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2010 Na kamerkach widać, że świąteczne kolejki tradycyjnie przybierają ciekawe długości http://www.bialkatat.../pl/kamery.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2011 byłem w święta i sylwestra w tych okolicach i powiem tak ludzi chmara zero przyjemnosci z jazdy bo więcej stoisz jak jedziesz ale wiem czemu ludzie lubia tak ta białkę jezdziłem z rodzina która mam małe dzieci i sami nie śmigaj superowo i byli zachwyceni nachyleniem i szerokością trasy duży plus za te dwie czerwone traski bo są naprawde fajne jedna niby czarna ale to za dużo powiedziane ogulnie polecam dla początkujących i amatorów Jak ktos chce pojeżdic bez kolejek to na karnet wieczorny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Wyjazd-jutro 9:00, prawdopodobnie będziemy jeździć na Kotelnicy. Nara i do zobaczenia na stoku!! PS. Jak wrócę relacja dzień po dniu OBIECANA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Niedziela,16.01.11. Na narty po śniadanku, jeździliśmy na Kotelnicy od 9 do 14, karnet 50zł, nie było źle, warunki bardzo dobre, ok 13 zaczął się w niektórych miejscach pojawiać lód, padał przelotny deszcz, pierwsza popuściła trasa nr 13. Poniedziałek,17.01.11. Wycieczka do Zakopca,zwiedzanie kościoła na Krzeptówkach, McDonalda i KFC ;D Wtorek.18.01.11 Na stoku od 9:50, karnet 4-dniowy za 220 zł(ja na ulgowym jeszcze, starsi z zimowiska także). Warunki do 13:00 bardzo dobre, ale ze śniegu zaczął się robić "cukier". Na wieczór jeździło się fajnie, trzeba było znaleźć optymalną trasę, ale było ok bo mało ludzi. Środa,19.01.11 Na stoku od 9:50 do 13:30 oraz od 19 do 22. warunki DOSTATECZNE gdyż wszystko popuściło ok 11 i narty czasem stawały w mniejscu :/. Wjechała do mnie snowboardzistka, wstała,przeprosiła i pojechała PS. Zaczął sypać śnieg Czwartek,20.01.11 Na stoku jak zawsze, na jazdę wieczorną wziąłem narty od kumpla który nie poszedł na stok, lepiej się jeździło na swoich PS. Śnieg sypał dalej Piątek,21.01.11 Warunki bardzo dobre, jazda jak zawsze, a potem zasuwać do pokoji i się pakować Sobota,22.01.11 Ratraki w nocy przejechały stok, ale potem włączyli armatki i na trasach przy każdej armatce leżała spora kupa puchu. Jazda do 12, potem powrót. Wyjazd zaliczam do udanych, na trasach nie było dużo ludzi, w kolejkach tylko w godzinach 11-14 trzeba było dłuzej postać, potem jeździło się płynnie. Załączone miniatury Użytkownik RyGuł98 edytował ten post 23 styczeń 2011 - 14:31 fotki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GÄ…ska Napisano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Przestrzegamy wszystkich i sugerujemy żeby zwrócić sobie uwagę na tego typu sytuacje... pozdrawiamy! Znaczy się co mamy zrobić, bo nie bardzo rozumiem na czym polega to ostrzeżenie? Mnie też nieraz i nie dwa porysowali narty i co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rupert Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 hej witam! I jak tam sytuacja w Białce? naprawili krzesło szóstke? na stronie nie ma zadnych informacji :/ wybieramy sie ekipą na 3 dni sobota - poniedziałek od 10 grudnia. Zastanawia mnie czy jest szansa ze otworzą resztę tras (pewno bez tej nowej jeszcze), głównie chodzi mi o krzesło koło czerwonej trasy z boku Kotelnicy. Z kamerki widać jakby troche swieżego sniegu dopadało, no ale może ktoś był z Was na miejscu. pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shuger Napisano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Na uruchomienie innych tras nie ma narazie co liczyć, pogoda jest jak narazie nieciekawa - w ciągu dnia jest na plusie a w najbliższych dniach temperatura znowu ma wzrosnąć do nawet +5 `C. Jak narazie to raczej pracują nad utrzymaniem i ew. jakimś poszerzeniem trasy niż nad otwarciem następnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paypal Napisano 9 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Na kamerce dziś widać ze uruchomili 3-ke, ale 6-ka dalej nie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 W Białce działa krzesło 3-osobowe na Kotelnicę i 4-osobowe na Bani. Przez chwilę widziałem jak chodziło to krzesełko przy czerwonej trasie, ale ludzi nie wpuszczali. Trasa otwarta jedna, między 6-ką i 3-ką, końcówkę ma dosyć wąską i jedzie się jak w rynnie. Do tej 3-ki trzeba było stać w kolejce średnio około 10 min, natomiast na Bani praktycznie brak kolejki. Sprawdzone empirycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Starszy Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Wie ktoś jak wygląda obecnie sytuacja na Kotelnicy? A może ktoś się jutro wybiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi