Bruner79 Napisano 30 Października 2021 Udostępnij Napisano 30 Października 2021 W dniu 15.10.2021 o 13:10, areks napisał: Dzień dobry wszystkim ! Zima zbliża się wielkimi krokami, a co za tym idzie czas pomyśleć o nowych zakupach. Na nartach jeżdżę od jakiś 20 lat a mam ich 33. Całym życiem zawsze były dla mnie tylko i wyłącznie SLalomki. Swoje umiejętności oceniam 8,5/10. Odkąd pamiętam jeździłem na Atomicach. Z czasów nowożytnych to Atomic Race SL Ti 156 cm, później były to Atomic Race D2 Doubledeck SL Redster 165 a od zeszłego roku Atomic Redster S9 165 Buty to Nordica Speedmachine 130. Wzrost 176 cm , waga 80 KG. Długi czas chodzi za mną myśl o kupnie drugiej pary nart gigantówek czy "quasi" gigantówek - głównie z myślą o wyjazdach zagranicznych aby urozmaicić sobie trochę jazdę. Nie jeździłem nigdy na żadnej gigantówce i narcie innej niż SLalomka. Chodzą za mną używane (z uwagi na zamiłowanie do marki) Atomic Redster G9 sezon 18/19 dł. 183 cm. bądź sezon 19/20 ale długość 177 cm. Po 1 czy ta nartka będzie dobrym wyborem ? po 2 czy jest sens kupować nartę długości 177 cm czy 183 cm to jest minimum ? Dziękuję z góry za pomoc. Pozdrawiam Kupuj atomica g9 ale minimum 2020 rok. Narta będzie bliska do chwalonych tutaj przez kolegów masterow. Co do długości - obie są Ok. 177cm - będzie wszechstronna uniwersalna narta sportowa, 183 - bardziej podchodząca pod gigantke. Aczkolwiek giganty wg mnie to 21>. Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi