JurekByd Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Zapraszam na wyjazdy narciarskie do Tyrolu. Startujemy komfortowym busem z Bydgoszczy zwykle w piątek , 4 dni na nartach - potrzeba tylko 2 dni urlopu -przeważnie przez Poznań lub Łódź ,następnie Wrocław, możliwy jest też dojazd z Warszawy, Śląska , Szczecina i innych miast . Teraz są wyraźnie tańsze karnety , np w Soelden 4- dniowy kosztuje teraz tylko 150 e zamiast 230 w sezonie głównym , na stokach też pusto bez kolejek. 15.10 - 19.10 Soelden przez Łódź z Warszawy, apartamenty z saunami i basenem krytym w Langenfeld. 22.10 - 26.10 Puchar Świata w Soelden 29.10 - 02.11 lodowiec tyrolski do wyboru lub ski-safari - wykorzystujemy wolne 1.11 10.11-14.11 długi weekend listopadowy- też tylko 1 dzień urlopu. Koszt dojazdu i noclegów z wyżywieniem HB - śniadania i obiadokolacje to na razie tylko 900-1000 zł w zależności od standardu kwatery. Potem sukcesywnie wyjazdy co tydzień w piątki - kierunek głównie Tyrol , chyba,że będą inne życzenia. Rozważam dołączenie do szabirowej Podróży za 1 uśmiech do Francji - 15.01-22.01- ski safari po 4 dużych francusko-włoskich ośrodkach : Alpe d'Huez ( tu mieszkamy w nowych wypasionych jak na Francję apartamentach z sauną i basenem) Les2Alpes, Serre Chevalier i Via Lattea - koszt dojazdu, transferów na miejscu do powyższych wszystkich ośrodków , 7 noclegów w apartamentach i karnetu 6- dniowego to tylko 2200-2300 w zależności od konfiguracji noclegu - - nie zostało za wiele miejsc wolnych, więc potrzebne są szybkie deklaracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 12 Października 2021 Udostępnij Napisano 12 Października 2021 Ja już klepię 2 weekend grudnia, ale to już pisałem na FB, czy tam w SMS, razem z Pawłem. Poprzedni wyjazd był świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi