Ziemowit1 Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 (edytowane) Wiem, że otwieram puszkę pandory, ale i tak warto poruszyć ten temat i kulturalnie (oby!) porozmawiać o tym co dalej z naszą Polską. Jak wiemy, Trybunał Konstytucyjny uznał, że niektóre przepisy Traktatu o Unii Europejskiej są niezgodne z polską Konstytucją. Moim zdanie zaostrzy to i tak już duży konflikt pomiędzy Warszawą a Brukselą. Będzie mniej pieniędzy i więcej kar finansowych. Dług publiczny jest olbrzymi i szybko rośnie, to fakt. Czeka nas (to moje przypuszczenie) duża inflacja i odpływ kapitału z kraju. Co sądzicie o wyroku TK? Co sądzicie o przyszłości Polski w Unii Europejskiej? Edytowane 7 Października 2021 przez Ziemowit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Temat zastępczy dla ciemnego luda. Będą to tłuc przez kolejne dni i tygodnie na pierwszych stronach. Interesuje mnie, co rząd chce przemycić pod stołem, Nowy Ład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2021 1 minutę temu, grimson napisał: Temat zastępczy dla ciemnego luda. Będą to tłuc przez kolejne dni i tygodnie na pierwszych stronach. Interesuje mnie, co rząd chce przemycić pod stołem, Nowy Ład? Nowy Ład na pewno. Pytanie co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 I znów polityka. :) Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego. Sądziłem, że dalej będą odraczać. Możliwości jest kilka. Od złych do bardzo złych. Najlepsza to taka, że KE oleje wyrok TK uznając, i słusznie, że on i tak nie ma mocy prawnej z powodu trzech dublerów. A Morawiecki ustąpi w kilku punktach. I dostaniemy kasę. A gorsza to taka, że EU potraktuje poważnie, kasy nie da, budżet sie nie zepnie, suweren zacznie sie burzyć i... będzie sie działo. I wcale nie oznacza to, że nastąpi zmiana władzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Dług publiczny, galopującą inflację, program „rodzina na swoim” , długo by wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 7 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2021 10 minut temu, a_senior napisał: I znów polityka. 🙂 Szczerze mówiąc nie spodziewałem się tego. Sądziłem, że dalej będą odraczać. Ja też sądziłem, że będą odraczać. Ale się pomyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 1 godzinę temu, Ziemowit1 napisał: Wiem, że otwieram puszkę pandory, ale i tak warto poruszyć ten temat i kulturalnie (oby!) porozmawiać o tym co dalej z naszą Polską. Jak wiemy, Trybunał Konstytucyjny uznał, że niektóre przepisy Traktatu o Unii Europejskiej są niezgodne z polską Konstytucją. Moim zdanie zaostrzy to i tak już duży konflikt pomiędzy Warszawą a Brukselą. Będzie mniej pieniędzy i więcej kar finansowych. Dług publiczny jest olbrzymi i szybko rośnie, to fakt. Czeka nas (to moje przypuszczenie) duża inflacja i odpływ kapitału z kraju. Co sądzicie o wyroku TK? Co sądzicie o przyszłości Polski w Unii Europejskiej? Skoro wiesz że otwierasz to po co otwierasz. ???? Co myślisz na temat" zabicie kija jako impuls skrętny"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Października 2021 Udostępnij Napisano 7 Października 2021 2 godziny temu, Adam ..DUCH napisał: Skoro wiesz że otwierasz to po co otwierasz. ???? Co myślisz na temat" zabicie kija jako impuls skrętny"?? Myślę że autor tematu raczej na nartach nie jeździ a na forach narciarskich zajmuje się jedynie podsycaniem naparzanek. Podobny wyrok wydał ponad rok temu niemiecki najwyższy sąd konstytucyjny i do dziś nie ma żadnych konsekwencji. W wypadku Polski prawdopodobnie działania Brukseli będą bardziej stanowcze gdyż bardzo zależy im na zmianie ekipy rządzącej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Myślę, że Janowi chodzi o wyrok niemieckiego Trybunału Konstytucyjnego z maja 2020 r., gdzie ten podważył legalność programu skupu obligacji państw strefy euro na rynku przez Europejski Bank Centralny, a także podważył wyrok unijnego Trybunału Sprawiedliwości. Co do mojej aktywności narciarskiej to nie jeżdżę długo i nie jeżdżę dobrze, można wrócić do mojego tematu na skionline sprzed dwóch lat, gdzie prosiłem o rady. Od roku mieszkam w Kowarach i robię co mogę i na ile praca mi pozwala by żyć bardziej na sportowo i zamierzam robić w tym kierunku więcej. Edytowane 8 Października 2021 przez Ziemowit1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Nie widzę w tym temacie powodów do naparzania. Chyba wszyscy wiedzą czego dotyczą wyroki tsue i jak one się mają do naszej Konstytucji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 5 godzin temu, Ziemowit1 napisał: Myślę, że Janowi chodzi o wyrok niemieckiego Trybunału Konstytucyjnego z maja 2020 r., gdzie ten podważył legalność programu skupu obligacji państw strefy euro na rynku przez Europejski Bank Centralny, a także podważył wyrok unijnego Trybunału Sprawiedliwości. Co do mojej aktywności narciarskiej to nie jeżdżę długo i nie jeżdżę dobrze, można wrócić do mojego tematu na skionline sprzed dwóch lat, gdzie prosiłem o rady. Od roku mieszkam w Kowarach i robię co mogę i na ile praca mi pozwala by żyć bardziej na sportowo i zamierzam robić w tym kierunku więcej. Cześć To może zamiast budować durne mury na granicach, przeznaczyć te pieniądze na odtworzenie historycznej Fabryki Dywanów? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 (edytowane) 34 minuty temu, Mitek napisał: To może zamiast budować durne mury na granicach, przeznaczyć te pieniądze na odtworzenie historycznej Fabryki Dywanów? i to są 2 genialne pomysły, które się uzupełniają wkrótce będzie ogromny popyt na dywany Edytowane 8 Października 2021 przez Jan 1 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 8 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2021 (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć To może zamiast budować durne mury na granicach, przeznaczyć te pieniądze na odtworzenie historycznej Fabryki Dywanów? Pozdrowienia Jeśli tak wyglądała w XIX wieku: to według moich obserwacji bardzo niewiele do dziś przetrwało. Teraz znajdują się tam cześciowo czynne hale wielkopowierzchniowe w których urzędują różne zakłady. Uważam, że odbudowa tej fabryki to strasznie dużo zachodu i pieniędzy. Raczej przeznaczyłbym ewentualną kasę na renowację istniejących obiektów, bo jest w okolicy całkiem sporo do zrobienia. Co do sytuacji na granicy to nie jestem w żadnym razie przeciwny ogrodzeniu, bo pan Łukaszenka robi sobie w swoim kraju politykę za pomocą migrantów i trzeba próbować temu jakoś przeciwdziałać. Jednak tym, którzy już się w naszym kraju znaleźli nie odsyłałbym z powrotem na granicę. Edytowane 8 Października 2021 przez Ziemowit1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Października 2021 Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Cześć Sprawa granicy, tak naprawdę,... za bardzo mnie nie obchodzi. Natomiast w szeroko pojętym rejonie sudeckim jest tyle fantastycznych niszczejących miejsc, budynków, pamiątek... Wiesz to taka sama sytuacja jak z pytaniem: Gdzie mam jechać na nartach w Dolomity? Po prostu jedź - wszędzie jest zajebiście. I Sudety są takie same! Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 10 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2021 (edytowane) W dniu 7.10.2021 o 23:31, Jan napisał: na forach narciarskich zajmuje się jedynie podsycaniem naparzanek. Ja tylko chciałem zwrócić uwagę, na pewien ważny także dla mnie problem. Na tym forum od lat rozmawiało się o polityce, ale może po półrocznej przerwie bardzo się to zmieniło. Edytowane 10 Października 2021 przez Ziemowit1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Października 2021 Udostępnij Napisano 10 Października 2021 (edytowane) Cześć Właśnie wróciliśmy. Dla mnie rozmowa nie ma sensu. Tylko broń. Pamiętaj, żer nasz do czynienia z osobnikami nie rozumiejącymi... nie sapiens. Tu idea dialogu jest bezsensowna. Spróbuj się dogadać z kimś kto zakłada rękawiczki na stopy... Pozdro Edytowane 10 Października 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Właśnie wróciliśmy. Dla mnie rozmowa nie ma sensu. Tylko broń. Pamiętaj, żer nasz do czynienia z osobnikami nie rozumiejącymi... nie sapiens. Tu idea dialogu jest bezsensowna. Spróbuj się dogadać z kimś kto zakłada rękawiczki na stopy... Pozdro - masz na myśli to forum? "Pamiętaj, żer nasz do czynienia z osobnikami nie rozumiejącymi... nie sapiens." - bo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 11 Października 2021 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2021 (edytowane) 18 minut temu, .Beata. napisał: - masz na myśli to forum? "Pamiętaj, żer nasz do czynienia z osobnikami nie rozumiejącymi... nie sapiens." - bo? Myślę, że Mitkowi chodziło o inne osoby niż z tego forum* *o rządzących Edytowane 11 Października 2021 przez Ziemowit1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 1 godzinę temu, Ziemowit1 napisał: Myślę, że Mitkowi chodziło o inne osoby niż z tego forum* *o rządzących Cześć O rządzących oraz wszystkich, którzy się do tego przykładają, czyli wyborców tych rządzących również. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Faszysci dotowani przez rząd próbowali zagłuszyć wczoraj wystąpienia powstańców warszawskich, a 11 Listopada będą drzeć mordy - chwała bohaterom, żałosne! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Cześć Dodać należy, że ta niewielka grupa była dość szczelnie chroniona przez naszą policję, której również wydano rozkazy aby manifestowała swoją siłę w trakcie spokojnej i pokojowej manifestacji. Niestety siły demokratyczne, prounijne nie mają po swojej stronie bojówek budowanych na najlepszych wzorcach SA. A może powinny mieć...? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Dalej podtrzymuje, ze to całe zamieszanie to skupienie oka opinii publicznej na innym celu. Matka Madzi, poszukiwania pani Wieczorek już się zbrzydły, tak samo jak case Trynkiewicza. Skoro pod stołem jest przepychany gruby temat, to inny gruby jest uwypuklany w mediach ścieku głównego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Niestety jeszcze wielu łyka takie ustawki.🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 Przepraszam Mitek, źle odczytałam Twojego posta. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 11 Października 2021 Udostępnij Napisano 11 Października 2021 24 minuty temu, .Beata. napisał: Przepraszam Mitek, źle odczytałam Twojego posta. Odpuść.... proszę...,błagam.... i to wszystko na kolanach..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi