Victor Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Myślę, że trochę naciągasz fakty do postawionej tezy. A tezę postawiłeś, przypominam: "w historii piłki wielu znakomitych w reprezentacjach ustępowało miejsca młodszym choć w klubach grali nadal na wysokim poziomie". Czy chociaż w jednym przypadku jesteś w stanie udowodnić, że przyczyna rozstania z reprezentacją była właśnie taka? Pozdro Chociażby Inesta który powiedział basta. Oczywiście do końca powodów możemy nigdy nie poznać ale informacja która poszla w swiat daje duże prawdopodobieństwo że to ich decyzja . Twoje czasy teraz spacerując to wydaje mi się że Niemiec Muller szybko zakończył po zdobytym mistrzostwie karierę choć nadal grał w Monachium pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca 51 minut temu, Victor napisał: Ja nigdy nie przestanę cytując klasyka : do samego końca , mojego lub jej 😉 Ja kibicuję hokeistom, piłkarzom ręcznym, siatkarzom. Jestem pewien, że za każdym razem zostawiają serca na lodzie/boisku. Nasi wyzelowani, wydziarani trampkarze nie zasługują w większości na noszenie orzełka na koszulce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca 5 minut temu, grimson napisał: kibicuję hokeistom, piłkarzom ręcznym, siatkarzom. Jestem pewien, że za każdym razem zostawiają serca na lodzie/boisku Oczywiście masz rację jednak wymienione dyscypliny nigdy nie dorównają wielkością piłce . Doping 20 tys w hali robi wrażenie ale 70-100 tys na stadionie jest nie porównywalne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca (edytowane) 45 minut temu, grimson napisał: Ja kibicuję hokeistom, piłkarzom ręcznym, siatkarzom. Jestem pewien, że za każdym razem zostawiają serca na lodzie/boisku. Nasi wyzelowani, wydziarani trampkarze nie zasługują w większości na noszenie orzełka na koszulce. Niezłe...Świadczy tylko o tobie. I nie pisze tego jako standardowy kibic bo nim nie jestem. Rozumiem, że najbardziej godni szacunku są zawodnicy MMA i zbliżonych sportów bo Ci zostawiają na arenie krew w sensie dosłownym. Pozdro Edytowane 22 Czerwca przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca (edytowane) To jeszcze poradźcie, co zrobić z drużyną (a przynajmniej jej wiekszoscią), której nie chce się grać... przecież to co pokazali w tych 2 meczach swiadczy o skrajnym wyczepaniu lub swiadomym sabotażu.... Edytowane 22 Czerwca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca (edytowane) 16 minut temu, mig napisał: To jeszcze poradźcie, co zrobić z drużyną (a przynajmniej jej większością), której nie chce się grać... przecież to co pokazali w tych 2 meczach świadczy o skrajnym wyczerpaniu lub świadomym sabotażu.... Do kolonii karnej 🤔 Edytowane 22 Czerwca przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca Spełniło się oto słowa Pana 😉. Ostatni będą Pierwszymi. Polska jako ostatni zespół awansowała na Euro i jako pierwszy z niego odpadła. p.s. Oznacza to tylko jedno, byliśmy najsłabszą drużyną na Euro. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 22 Czerwca Udostępnij Napisano 22 Czerwca 37 minut temu, moruniek napisał: Spełniło się oto słowa Pana 😉. Ostatni będą Pierwszymi. Polska jako ostatni zespół awansowała na Euro i jako pierwszy z niego odpadła. p.s. Oznacza to tylko jedno, byliśmy najsłabszą drużyną na Euro. Świetne! pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca W dniu 22.06.2024 o 11:35, Victor napisał: Oczywiście masz rację jednak wymienione dyscypliny nigdy nie dorównają wielkością piłce . Doping 20 tys w hali robi wrażenie ale 70-100 tys na stadionie jest nie porównywalne. pozdrawiam Tu można polemizować, widownia na Rugby World Cup przegrywa tylko z Igrzyskami Olimpijskimi w kwestii ilości widzów oglądających na żywo zmagania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca 23 godziny temu, Mitek napisał: Niezłe...Świadczy tylko o tobie. I nie pisze tego jako standardowy kibic bo nim nie jestem. Rozumiem, że najbardziej godni szacunku są zawodnicy MMA i zbliżonych sportów bo Ci zostawiają na arenie krew w sensie dosłownym. Pozdro Ja o sportach zespołowych, ty o sportach walki, indywidualnych. Weź się chłopie ogarnij. Chociaż możesz czasami mieć rację, tu masz MMA zespołowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca (edytowane) Ja jestem bardzo ogarnięty. To Wy wciskacie komuś na siłę, że jest najlepszy a jak się okazuje, że jest po prostu słaby to macie o to pretensje. Zero realizmu i życie marzeniami jak zwolennicy wielkomocarstwowej Polski niemalże. Michał to jest słaba drużyna po prostu i tyle. Nie można mieć do kogoś pretensji, że nie dał rady skoro nie miał szansy jej dać. Szczęście można mieć raz, tak jak w barażach i tyle. I jeszcze... Oglądam właśnie końcówkę małego finału Ligi Narodów. Obserwuję tą drużynę od jakichś 6 czy 7 lat. Trzon to te same siatkarki co 3 czy 4 lata temu. Wtedy drużyna grała dobrze, miały fantastyczne momenty ale była to drużyna średnia, nie potrafiły wygrywać z najlepszymi, łamały się w końcówkach czy tiebreakach. Lavarini je zmienił, nie grę pojedynczych zawodniczek ale zmienił drużynę. Teraz to drużyna ścisłej czołówki światowej. Z drugiej dziesiątki weszły do pierwszej 4. W piłce nie mamy szczęścia do trenerów. I tu nie chodzi o wybitną osobowość ale o trenera, który będzie idealnie trafiony tu i teraz. W tej chwili, z tymi zawodnikami. Pozdro Pozdrowienia Edytowane 23 Czerwca przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca (edytowane) Godzinę temu, Mitek napisał: Michał to jest słaba drużyna po prostu i tyle. Nie można mieć do kogoś pretensji, że nie dał rady skoro nie miał szansy jej dać. Szczęście można mieć raz, tak jak w barażach i tyle. [...] Pozdrowienia Słaba ta drużyna była/jest od czterdziestu lat. Ale teraz jeszcze zrobiła się leniwa... Mecz z Austria to było widowisko w stylu "kasa podzielona, resztę mamy w dupie, i co nam zrobicie?" Edytowane 23 Czerwca przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 23 Czerwca Udostępnij Napisano 23 Czerwca 5 godzin temu, Mitek napisał: To Wy wciskacie komuś na siłę, że jest najlepszy a jak się okazuje, że jest po prostu słaby to macie o to pretensje. Zero realizmu i życie marzeniami jak zwolennicy wielkomocarstwowej Polski niemalże. W czym my jesteśmy najlepsi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 24 Czerwca Udostępnij Napisano 24 Czerwca 23 godziny temu, grimson napisał: W czym my jesteśmy najlepsi? Cześć Hm... Wiesz no najlepsi to może złe określenie ale w czym jesteśmy osadzeni w czołówce światowej. Tu chodzi raczej o kwestię stałości poziomu poniżej którego się nie schodzi - tak mi się wydaje. No wiadomo - siatkówka, szybownictwo, brydż, żużel, karate tradycyjne, skoki narciarskie, wspinaczka na czas - to tak mi przychodzi do głowy w moment. Zaczynamy twardo stać na nogach w tak szanowanym sporcie jak tenis. Swego czasu byliśmy potęgą w żeglarstwie lodowym, boksie (nazwijmy go tradycyjnym czy też olimpijskim), podnoszeniu ciężarów, mieliśmy dobre lata w lekkoatletyce. Wiesz to są kwestie pokoleniowe, pewnych tradycji czy też po prostu szczęścia wspartego pracą systemową akurat dobrze pomyślaną. Piłka nożna to sport dość specyficzny bo niezwykle popularny i przez to niezwykle przeinwestowany. Nam na dodatek parę razy w historii się udało i oczekujemy, że te czasu wrócą. Może kiedyś, ale na chłopakach nie ma co wieszać psów. Pracują jak każdy a, że jak się przebiją to dostają niewspółmiernie wielkie pieniądze i wszyscy przez ten pryzmat oczekują cudów... Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Czerwca Udostępnij Napisano 28 Czerwca W oczekiwaniu na zimę: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 16 Lipca Udostępnij Napisano 16 Lipca W dniu 28.06.2024 o 21:48, kordiankw napisał: W oczekiwaniu na zimę: Albo tak: https://www.instagram.com/reel/C9I3wmiSYLM/?igsh=c2tuOTdjaHo0cjk3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 18 Lipca Autor Udostępnij Napisano 18 Lipca Teraz, Lexi napisał: Walec cię dzisiaj przejechał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca 14 minut temu, Mikoski napisał: Walec cię dzisiaj przejechał ? To że przejechał to ch... ale że dogonił to porażka.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Lipca Udostępnij Napisano 18 Lipca 24 minuty temu, Lexi napisał: To że przejechał to ch... ale że dogonił to porażka.. To były sekundy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Lipca Udostępnij Napisano 30 Lipca (edytowane) To nie jest śmieszne Marek - to jest tragiczne. Ten śmieć ma wyborców. Zajebią Cie pałami bo im zabrałeś kawałek biało czerwonego płótna albo pocałowałeś murzynkę. Takie są realia. Pozdro Edytowane 30 Lipca przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi