Lexi Napisano 28 Marca Udostępnij Napisano 28 Marca VID-20230322-WA0002.mp4.cc193283b7d7fc0b8bc263d981b1c9b0.mov 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 18 Kwietnia Udostępnij Napisano 18 Kwietnia To ile miesięcy jeszcze tej siary i wstydu?.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 19 Kwietnia Udostępnij Napisano 19 Kwietnia W dniu 18.04.2024 o 20:01, Lexi napisał: To ile miesięcy jeszcze tej siary i wstydu?.. Złote a skromne. Ta patera dla PAD, to za zajęcie drugiego miejsca w jakimś turnieju tenisowym ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Cześć Spotkało się dwóch debili. Mam akurat taką ciekawostkę, którą znalazłem niedawno przeglądając archiwalne roczniki PROBLEMÓW. W numerze 12/1988 znalazłem tłumaczenie artykułu z OMNI z 6/1988. Omni to było amerykańskie czasopismo popularnonaukowe, zajmujące się również fantastyką. Chyba nie przetrwało przełomu wieków. W artykule autor pyta różne znane wtedy w USA osoby o ich wizję Utopii rozumianej jako idealny świat. Wypowiadają się różne osoby prezentujące różne dziedziny życia (nie nauki) i tu wizję snuje taki Trump. Warto zerknąć bo dobrze oddaje sposób myślenia ludzi z tej prawej strony... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 4 godziny temu, Mitek napisał: z tej prawej strony. jedno jest pewne - lewackie rządy zawsze prowadziły do upadku gospodarczego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Cześć 1. Nie jest mi znane pojęcie lewacki w sensie określenia jakiegoś światopoglądu czy postawy, to raczej określenie gwarowe i obraźliwe z założenia a nie definiujące. 2. Bo potęga gospodarcza sama w sobie może być celem tylko dla osób wyjątkowo ograniczonych. Gospodarka - jej prawidłowe funkcjonowanie - jest jedynie środkiem a nie celem. Oczywiście rządy np. faszystowskie znakomicie się spisują w kwestii boomu gospodarczego - jeżeli o to chodzi to brawo! Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia lewak definiuje się sam - dla niego każdy inaczej myślący to faszysta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Cześć Lewak to przede wszystkim rodzaj sztyletu. W innym znaczeniu określenie to używane jest jedynie przez osoby chcące sterować życiem innych na zasadzie: będę Tobą rządził bo wiem lepiej co Ci jest potrzebne. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia Cześć Niby lewa strona nie wie lepiej, co jest dla drugiego najlepsze? Co do Trumpa to odczytuję jego wizję jako chęć budowy miasta które ma funkcjonować jak korporacja - czy to są pomysły prawej strony? pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia żyłem w PRLowskiej lewackiej komunie to oni już wiedzieli co mi jest potrzebne - pół litra wódki, 2 kilo cukru, kilo mąki, 250g cukierków, 12 paczek papierosów, proszek do prania, 2 kilo mięsa itd.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 11 minut temu, Jan napisał: żyłem w PRLowskiej lewackiej komunie to oni już wiedzieli co mi jest potrzebne - pół litra wódki, 2 kilo cukru, kilo mąki, 250g cukierków, 12 paczek papierosów, proszek do prania, 2 kilo mięsa itd.... Cześć Czyli lewactwo utożsamiasz z ustrojem totalitarnym i jesteś jego przeciwnikiem? No to się zgadzamy w takim razie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 14 minut temu, brachol napisał: Cześć Niby lewa strona nie wie lepiej, co jest dla drugiego najlepsze? Co do Trumpa to odczytuję jego wizję jako chęć budowy miasta które ma funkcjonować jak korporacja - czy to są pomysły prawej strony? pozdro Cześć Po pierwsze dlaczego miasta? Po drugie dlaczego on ma rządzić w tym mieście? itd. itp.. Przecież z tej wizji głupota i krótkowzroczność aż boli Panowie co Wy...??? POzdro 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2 godziny temu, Mitek napisał: Cześć Po pierwsze dlaczego miasta? Po drugie dlaczego on ma rządzić w tym mieście? itd. itp.. Przecież z tej wizji głupota i krótkowzroczność aż boli Panowie co Wy...??? POzdro już niedługo będzie rządził dosyć sporym państwem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 1 godzinę temu, Jan napisał: już niedługo będzie rządził dosyć sporym państwem Cześć Wiem, będzie robił porządek na Haiti. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 5 godzin temu, Mitek napisał: Cześć Po pierwsze dlaczego miasta? Po drugie dlaczego on ma rządzić w tym mieście? itd. itp.. Przecież z tej wizji głupota i krótkowzroczność aż boli Panowie co Wy...??? POzdro Cześć Miasta dlatego, że Trump mówi o mieście (chociaż o innym rodzaju miasta) Ma rządzić, bo to jego Utopia i z jego ego nie wyobraża sobie, że ma rządzić ktoś inny. Poza tym, są tam wrzucone różne problemy, które jak sądzę dotyczą USA w tamtych czasach (szkolnictwo, komunikacja, zatrudnienie) oczywiście populizm. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Kwietnia Udostępnij Napisano 20 Kwietnia (edytowane) . Edytowane 21 Kwietnia przez kordiankw 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia (edytowane) 20 godzin temu, Jan napisał: jedno jest pewne - lewackie rządy zawsze prowadziły do upadku gospodarczego A które rządy były lewackie? Proszę o konkretne wskazanie. I czy teraz Polską rządzą lewaki? Edytowane 21 Kwietnia przez Wujot2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot2 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia W dniu 20.04.2024 o 08:32, Mitek napisał: Cześć Spotkało się dwóch debili. Mam akurat taką ciekawostkę, którą znalazłem niedawno przeglądając archiwalne roczniki PROBLEMÓW. W numerze 12/1988 znalazłem tłumaczenie artykułu z OMNI z 6/1988. Omni to było amerykańskie czasopismo popularnonaukowe, zajmujące się również fantastyką. Chyba nie przetrwało przełomu wieków. W artykule autor pyta różne znane wtedy w USA osoby o ich wizję Utopii rozumianej jako idealny świat. Wypowiadają się różne osoby prezentujące różne dziedziny życia (nie nauki) i tu wizję snuje taki Trump. Warto zerknąć bo dobrze oddaje sposób myślenia ludzi z tej prawej strony... Pozdro To brzmi jak wypracowanie czwartoklasisty (Szkoły podstawowej) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 18 minut temu, Wujot2 napisał: To brzmi jak wypracowanie czwartoklasisty (Szkoły podstawowej) Ale ten facet był i pewnie będzie Prezydentem Stanów Zjednoczonych Ameryki, a jego krytycy nie..... ;-). Coż. Takie czasy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 6 godzin temu, Wujot2 napisał: A które rządy były lewackie? Proszę o konkretne wskazanie już pisałem PRL 6 godzin temu, Wujot2 napisał: teraz Polską rządzą lewaki? teraz to nie wiem ale byłem ostatnio w styczniu i było wszystko OK więc nie Widać po prostu cały ogrom pozytywnych zmian ostatnich 8 lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 11 minut temu, Jan napisał: już pisałem PRL teraz to nie wiem ale byłem ostatnio w styczniu i było wszystko OK więc nie Widać po prostu cały ogrom pozytywnych zmian ostatnich 8 lat Cześć PRL to jest historia jak bitwa pod Grunwaldem przyjacielu. Myśleć trzeba o przyszłości a nie żyć przeszłością. Uwielbiam takie oceny na podstawie tygodnia powierzchownego oglądu. Proszę o info o tych zmianach bo ja będąc tu na miejscu widzę ile przez ostatnie 8 lat zmarnowano. Będziemy to odrabiać latami. A środków zwyczajnie ukradzionych już odebrać się nie da. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 14 minut temu, Jan napisał: Widać po prostu cały ogrom pozytywnych zmian ostatnich 8 lat Janek, proszę Cię, jak czytam takie wpisy to pusty śmiech mnie ogarnia. Piszmy o nartach, rowerach, kajakach etc. To trwało 3 dekady. pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2 minuty temu, Marcos73 napisał: pusty śmiech mnie ogarnia. no przecież o to chodzi w tym temacie 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Kwietnia Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 7 minut temu, Mitek napisał: Cześć PRL to jest historia jak bitwa pod Grunwaldem przyjacielu. Myśleć trzeba o przyszłości a nie żyć przeszłością. Uwielbiam takie oceny na podstawie tygodnia powierzchownego oglądu. Proszę o info o tych zmianach bo ja będąc tu na miejscu widzę ile przez ostatnie 8 lat zmarnowano. Będziemy to odrabiać latami. A środków zwyczajnie ukradzionych już odebrać się nie da. Pozdro w czerwcu 2012 odbierałem grupę znajomych Szwajcarów z Okęcia i wiozłem do Katowic ciemno, dziury na drodze, niedokończone roboty drogowe, nic nie oznakowane, porzucony sprzęt budowlany - byli przerażeni, podróż trwała ponad 6 godzin W tym roku 2 osoby z tej grupy też przyjechały i były zachwycone - "a cóż to tu za cud gospodarczy się tutaj wydarzył ? -pytali, podróż trwała 2,5 godziny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 21 Kwietnia Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia pisiory są wszędzie trzeba być czujnym nie tylko w Polsce i hameryce 😱 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi